Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 7.12.2017

Julkaistu:

Toto4
Killerin T4-pelissä luotetaan kovakuntoiseen suosikkivarmaan torstaina.

Toto4-1

Suosikki: 9 Hazelhen Hermes on esiintynyt pitkän taukonsa jälkeen niin positiivisesti, että paluu voittokantaan vaikuttaa vain ajan kysymykseltä. Viime viikon tiistaina Teivon lumipyryssä ruuna nousi 3. ulkoa kiriin 900 metriä ennen maalia ja jyräsi hyvin perille, vain kovakuntoiselle Lindy Poppinsille häviten. Hazelhen Hermeksen kirikierros oli 16,1-vauhtinen. Kahta päivää myöhemmin Jokimaalla tuli myös kakkostila. Tällä kertaa ruuna eteni kohti kärkeä jo alkumatkalla ja siirtyi johtavan rinnalle toisessa kaarteessa. Keulahevonen vastaili sitkeästi, mutta myös Hazelhen Hermes oli hyvä. Tämän illan koitos ei vaikuta sen pahemmalta tehtävältä.

Haastajat: 4 Diva Hossin paras näyttö toistaiseksi on Oulu Expressin kolmostila. Toissa kerralla se kilpaili Kymenlaakso-ajon finaalissa, missä esiintyi oikein hyvin ja saalisti korotetun rajasijan. Tamma aloitti 5. sisällä, mistä nousi kolmannen radan kirijonoon 600 metriä ennen maalia ja työntyi maalisuoralla viidenneksi. Viimeksi Turussa Kasvattajakruunun välierässä Jukka Torvinen ajoi pitkässä 10-vauhtisessa avauksessa eteenpäin ja väkisin keulaan, mitä hevonen ei ymmärrettävästi kestänyt. Kunto ei ole kadonnut mihinkään ja nyt helpommassa lähdössä menestystä on normaalilla vauhdinjaolla luvassa. 2 Don Joiner olisi kova luu varsinkin reilun kolmen kuukauden takaisessa huippukunnossaan, jolloin se esitteli kovan luokan vauhtikestävyyttä Vermossa. Tuoreiden kilpailunäyttöjen puute laskee kuitenkin odotuksia hieman. Tallikommenteissa lisää tietoa hevosen tilanteesta.

Yllättäjät: Kesällä voitokkaasti kulkenut 7 Rainbow Candy jäi viimeksi tauolta palatessaan pussiin sisäradalle. Kyytiin hyppää nyt tulikuuma kuski. 10 Tipsy ei näyttänyt hullummalta pussissa viimeksi. Tamma näytti kesällä että kyvyt riittävät näihin lähtöihin, joten kyseessä on asiallinen revitysmerkki tähän paikkaan. 5 Gogo Eldorado oli viime voitossaan sen verran hyvä johtavan rinnalta, ettei olisi samanlaisena tässä kovemmassa lähdössäkään ulkona. Pitkä starttiväli kuitenkin lisää arvoituksellisuutta.

Juoksunkulku: Diva Hossin selkä kelvannee muille tällä kertaa, joten uskomme sen pokkaavan keulat.

Pelijakauma: Oikein rastitusta lähdöstä ei löydy mainittavaa paikkaa pelilliselle kannanotolle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 4 Mister Lane laukkasi viimeksi johtavan rinnalta kovaa kirineelle vastustajalle vastatessaan, mutta oli edelliskerralla niin hyvä, että jatkaa suosikkinamme. Ruuna kiri Teivossa hänniltä viimeiset 700 metriä hienosti 11,8-kyytiä ja lujaa maaliin saakka. Kouvolassa Kymenlaakso-ajon finaalissa menestystä ei ymmärrettävästi tullut, kun ruuna joutui juoksemaan ensimmäisen kilometrin johtavan rinnalla ja sitten kirikierroksella edeltä pötki pakoon Hotshot Luca. Tässä lähdössä menestystoiveita nostaa myös se, että kovakuntoisimmat haastajat arvottiin ulkopuolelle tai takariviin.

Haastajat: 12 Västerbo Locksmith oli epäonnisin rata-arvonnassa. Vaikka kunto on rautaa, koko porukan kiertäminen piippuhyllyn paikalta ei ole helppoa varsinkaan Killerillä, missä sisäratahevoset eivät jää pussiin. Toissa kerralla Teivossa ruuna oli paras johtavan rinnalta ja viimeksi Kyvyt esiin -karsinnassa keulasta 13,5-vauhtisen avauksen jälkeen. 6 Mark More on kirikykyinen menija ja yllätysvalmis, jos pääsee kuutoskaistalta siedettäviin juoksuasemiin. Toissa kerralla se ajautui kirissä neljännelle radalle jo 600 metriä ennen maalia ja oli sijoitustaan parempi Caakaon voittamassa kilvassa. Viimeksi ruuna kulki 5. ulkoa viimeiset 800 metriä kolmatta rataa ilman selkää 15,8-vauhdilla ja haastoi keulahevosta hyvin. Muut jäivät kauas. 9 First Overtime on ollut kunnossa jo jonkin aikaa ja sai viimeksi ansaitun onnistumisen. Se kulki kirikierroksen toiselta radalta ilman selkää 16,8-vauhdilla ja pinnisti niukkaan voittoon. Nyt tehtävä on vielä astetta kovempi.

Yllättäjät: 11 Cold Lucky Girl voitti toissa kerralla johtavan rinnalta ylivoimatyyliin ja löi selityksittä mm. keulassa 12-vauhtisen avauksen rasittamana ihan hyvin sinnitelleen 3 Star Pricen. Viimeksi Seinäjoella Cold Lucky Girl matkasi myös johtavan rinnalla, mutta ei ollut nyt kurakelissä yhtä jäätävä kuin edelliskerralla.

Juoksunkulku: Star Price etenee joukon johtajaksi ohi Dayhill Cinderellan.

Pelijakauma: Mister Lane (22%) on edullinen suosikki ja Västerbo Locksmith (28%) lähtöpaikkansa vuoksi yliarvostettu. Mark More (15%) on myös hyvä merkki.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Kovia esityksiä tehnyt 6 Black Maya on sopivannäköisessä tammalähdössä T4-varmamme. Jos tamma on yhtä hyvä kuin viime juoksuissaan tätä kovemmissa tehtävissä, voitto on takuulla lähellä.

Toissa kerralla Cooper Hossin voittamassa lähdössä Black Maya teki vahvan 13,1-vauhtisen kirikierroksen kolmatta rataa ilman selkää. Viimeksi Jouko Tarvainen ajoi suojattinsa kunnon tietäen aktiivisesti ja yritti alkumatkan aikana keulaan niin, että ensimmäiset 500 metriä paineltiin 11- ja koko kilometrin 14,5-tempossa. Black Maya kesti vauhtia hienosti ja oli hyvä neljäs. Lähdön voitti hirmukuntoinen Ranch Pop Up. Likikään sen veroisia ei nyt ole vastassa.

Haastaja: 1 Exotic Linda kasasi kesällä avojaloin komean kuuden voiton putken. Se oli ihan hyvä myös viime kilpailussaan kengät jalassa, kun kulki 4. ulkoa kirikierroksen 15,5-vauhdilla selässä kolmannella radalla ja hävisi vain Take a Bow'lle. Tallikommenteissa lisää tietoa hevosen tilanteesta.

Yllättäjät: 10 The One And Only kilpailee hyvässä kunnossa. Viime voitoissaan se oli paras keulasta, mihin ei nyt takarivistä ole normaalitapauksessa tietenkään asiaa. Viimeksi Jani Ruotsalainen lähti ajamaan ensimmäisellä takasuoralla kohti kärkeä, mutta eteneminen katkesi laukkaan ja sitä seuranneeseen hylkäykseen. 9 Diamond Bay on riviään parempi. Seinäjoella Ilkka-ajon finaalissa se oli mainio viides toivottomista asemista 6. ulkoa ja ajautui lopussa vielä rintaman taakse pussiinkin. Kaustisella tamma oli hyvä johtavan rinnalta ja viimeksi Oulussa kaukaa kärjestä 4. ulkoa. 2 Sweet Surviver on kyvykäs, mutta nähtäväksi jää, irtoaako vauhtia talviradoilla yhtä hyvin kuin kesällä ilman kenkiä. 11 Sahara Redrama spurttasi toissa kerralla asiallisesti loppusuoraa 5. sisällä matkattuaan. Viimeksi tamma oli oikeinkin sitkeä kakkonen johtavan rinnalta.

Juoksunkulku: Erica Luca aloittaa keulassa. Black Maya etenee takasuoralla kärkeen.

Pelijakauma: Black Maya (50%) erottuu kuntonsa puolesta niin selvästi muista, että suuri suosikkiasema on ansaittu. Jos sitä varmistelee, kiinnostavin merkki on Diamond Bay (2%).

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Tasokasta suomenhevoslähtöä värittävät tauolta palaavat kykyhevoset 2 Veeran Poika ja 10 Tuurin Toivo. Rankingin kärki poimitaan kuitenkin säännöllisesti kilpailleista hevosta. Niukka suosikkimme on 4 Hilin Ihme, joka vastaili viime lauantain T76-lähdössä varmaan voittoon piikkipaikalta. Hevonen on tasavauhtinen, joten taktiikka lienee taas aktiivinen, jos tamma pysyy askelillaan.

Haastajat: 12 Tee Wee Paroni jää neljän voiton putkestaan huolimatta rankingin kakkoseksi. Se on juhlinut viime juoksuissaan keulasta, mistä oli mainio varsinkin toissa kerralla, kun löi laatuvastustajat huippudivarissa. Takaa hevonen ei kuitenkaa ole ollut yhtä hyvä. Nyt sille tehdään varustemuutoksia, jotta ruuna innostuisi ohittelemaan paremmin. 8 Untero on nopea menijä ja nousee peleihin huonolta lähtöpaikaltaankin. Ori palasi viimeksi tauolta ja oli liikkeellä odotetun passiivisella taktiikalla. Loppusuoran se spurttasi hänniltä tosi vahvasti neljättä viidettä rataa pitkin ja näytti hyvältä. Seuraavana mainitaan edellä mainitut pystyvät taukohevoset Veeran Poika ja Tuurin Toivo. Jälkimmäisen kohdalla tallitiedot ovat paussin vuoksi hyvinkin pessimistiset, joten se putoaa rankingissa kykyjään alemmas.

Yllättäjät: 7 Myllyn Valtti on kyvykäs menijä lähtöihinsä ja pidetään peleissä, vaikka viime suoritukset ovat jättäneet hieman toivomisen varaa. 5 Sasku yllätti viimeksi kiihdytyksessä ja haki ensimmäisessä kaarteessa keulat R.R. Samulta. Sasku oli varsinkin tauko huomioiden hyvä, vaikka Jonnin Joutava viime metreillä ohi spurttasikin. Täysi matka käy Saskulle paremmin kuin viime kerran maili.

Juoksunkulku: Veeran Poika pystyy pitämään sisäradalta Myllyn Valttia ja Unteroa vastaan keulat, mistä sillä varmaankin myös ajetaan, vaikka alla on tauko.

Pelijakauma: Alustavaa pelijakaumaa tasaisempi lähtö, jossa parhaita merkkejä ovat Myllyn Valtti (5%) ja Sasku (4%).

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa