Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Turku 25.11.2017

Julkaistu:

Toto76
Turun Kasvattajakruunu-ravien Toto76-peli näyttää petollisen helpolta. Lähes joka kohteesta erottuu selvä suosikki, joten varmoja etsiville pelureille riittää vaihtoehtoja, joilla mällätä. ME-varsa Hotshot Luca on pankkien pankki.

Toto76-1

Suosikki: Vaikka Toto76-pelin käynnistävän kultadivisioonan viivalla on vain seitsemän kilpailijaa, urheilullista tasoa lähdössä riittää. Sen kirkkain tähti 4 T. Rex on yksi selväpiirteisen kierroksen suurista voittajasuosikeista.

Tänä vuonna huipulle pysyvästi murtautunut voittokone on edelleen kovassa vireessä. Ruuna voitti toissa kerralla Lahdessa helposti kuolemanpaikalta ja oli mainio myös Käpylä GP:ssä, vaikka jäi neljänneksi. T. Rexin kohtaloksi koitui takamatkan sisäradan lähtöpaikka, mistä se jäi tukaliin asemiin joukon keskelle. Kun hevonen pääsi Vermossa vihdoin vapaille vesille, se latoi tulemaan hurjasti, muttei ehtinyt kärkitaistoon. Koska vastus on suht’ samanlainen kuin Lahden lähdössä, T. Rex on todella lähellä voittoa vaikka keulahevosen rinnalta.

Haastajat: 1 Express Duo ei yltänyt tänä vuonna huippuvireeseen, mutta on parantanut jonkin verran otteitaan loppuvuonna. Se iski Käpylä GP:ssä 700 jäljellä kiriin 3. ulkoa ja painui jo loppukaarteessa johtopaikalle, mutta oli maalisuoralla aseeton Tir du Caux’n rynnistyksen edessä. Express Duo yrittää tosissaan puolustaa sisältä keulapaikka, mikä ei ole helppoa kovien avaajien puristuksessa.

5 Bosses Lily on aikaisempien kausien tavoin löytänyt huippuvireensä syksyllä ilmojen viilennyttyä. Esimerkiksi kolme kilpailua sitten se irtosi tammalähdössä omille teilleen, vaikka joutui taivaltamaan 2. radalla ilman vetoapua. Viime viikon T65-lähdön sisukas tamma vei helposti piikkipaikalta. Koska vastus kovenee selvästi Turussa, Bosses Lily ei ole aivan kuumimpia pelihevosia.

Suosikin lisäksi 2 Regent Zet, 6 Big Sky Hurricane ja 7 Bret Boko kilpailivat Lahden kultadivisioonassa. Regent Zetiltä jäivät voimat käyttämättä pussissa taipuneen keulahevosen takana, Big Sky Hurricane sinnitteli T. Rexin peesistä asiallisesti kolmanneksi ja Bret Boko laukkasi lähdössä sopimattomilla jenkkikärryillä.

Bret Boko on ehtinyt kilpailla Lahden lähdön jälkeen peräti kolme kertaa, kun kolmikota muut ovat pitäneet paussia. Ruuna on esittänyt hyvää kuntoa, ja se voitti viimeksi helpon juoksun jälkeen varmasti 2. sisältä. Silti vaarallisimmalta niistä vaikuttaa parhaalta paikalta starttaava riuskakirinen Regent Zet, joka on alkanut taistella tänä vuonna myös keulajuoksuilla.

Pelijakauma: T.Rex voisi olla suurempikin suosikki. Bosses Lily ja Bret Boko ovat hiukan yliarvostettuja.

Juoksunkulku: Regent Zet pääsee Express Duon ohitse, mutta sille kelpaisi varmasti T. Rexin vetoapu. Myös Asante ja Bosses Lily lähtevät lujaa, mutta Bret Bokolla ei ole mieltä panostaa starttiin ulkoradalta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Haastajadivisioona on erittäin kovatasoinen lähtö, jossa juoksee useita voittajaehdokkaita. Kärkirankkaus on ilmiömäisesti syksyllä venynyt 1 Disco Diandra, joka hakee jo seitsemättä peräkkäistä voittoaan.

Tamma on ollut hyvin monipuolinen ja pärjännyt kaikenlaisilla reissuilla. Huikeimman juoksunsa Disco Diandra teki kuukausi sitten Lahdessa, missä jyräsi kuolemanpaikalta ykköseksi loistavalla ajalla 14,1/2140a. Matkan piteneminen ei vaikuta vahvaan menijään mitenkään ja sillä on kaiken lisäksi sauma pitää keulat sisäradalta.

Haastajat: Kesällä hirmuiseen iskuun kohonnut 7 Snowdon ei ole onnistunut alkusyksyn taukonsa jälkeen Teivon starteissa, mutta se on silti nostettava ensimmäisten joukossa peleihin. Ori taipui ensin jonkin verran kuolemanpaikalta ja laukkasi viimeksi ensimmäisellä takasuoralla omia aikojaan 2. ulkoa. Hevosen vire on varmasti jo kovempi kuin tauon jälkeisessä juoksussa. Sillä on myös uusi balanssi (kts. tallikommentit).

Lahjakas 4 Cooper Hoss on näyttänyt oikeaa osaamistaan kahdessa viime juoksussaan. Se kiri ensin leikitellen omille teilleen 2. ulkoa ja voitti viimeksi hallitusti keulahevosen kupeelta.

Nousukuntoinen 2 Xavier K.A. oli todella urhea Teivon voittojuoksussa. Se sai hillitöntä prässiä ensimmäisellä takasuoralla ja joutui vetämään avauslenkin 14,0-tahtia. Siitä huolimatta ruuna karkasi lopussa väsymättä omille teilleen. Vastaavalla esityksellä sillä on sanansa sanottavanaan myös T76-tasolla.

Täysin väsymätön 9 Selene Lune hyötyy matkasta ja kärkkyy rajusti ylivauhtista juoksua. Muuten sen on mahdoton ehtiä kärkikahinoihin huippukovassa lähdössä. Tamma ehti täpärään voittoon Porin saunaraveissa, mutta vastus on Turussa aivan toista maata.

Yllättäjät: 8 Andree on ollut kivikovassa kunnossa, mutta viimekertainen startti jätti kysymysmerkkejä. Hevosen ravissa oli sanomista ja se laukkasi keulasta maalisuoran alussa. Siltä paloi laukkaan luultavasti voitto. Jos ravi luistaa taas paremmin, ruunalla on mahdollisuudet vaikka mihin.

Pitkään hyvässä vireessä ollut 3 Golda Narva on napannut kaksi ansaittua voittoa peräjälkeen. Se kuittasi viimeksi Teivon iltaraveissa pitkällä kirillään ohi väsyneiden kärkihevosten ja piti tällä matkalla täpärään voittoon, kun sen sisäpuolelta ärhäkästi spurtanneelta vastustajalta loppui matka kesken. Golda Narva löi selvästi muun muassa Snowdonin ja sitä voi hahmotella revityksiin T76-tasollakin.

Pelijakauma: Snowdonin kuuluisi olla kakkossuosikki. Andree ja viimeksi kuolemanpaikalta hyvän hevosen jälkeen vahvasti toiseksi kamppaillut 10 T.M. Chagall ovat myös alipelattuja. Suosikki on yliarvostettu uransa kovimmassa tehtävässään.

Juoksunkulku: Koska starttiraketit puuttuvat, Disco Diandra pystyy pitämään ykkösradalta keulat.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Kolmevuotiaiden Kasvattajakruunuista on ensin vuorossa tammojen lähtö. Sen suuri suosikki ja varmaehdokas on Ruotsin lähtöjä myöten menestynyt 3 Callela Lisbeth. Se kiri toissa kerralla 5.sisältä asiallisesti Ruotsin Breeders Crownissa ja voitti Turun välierälähdön pystyyn piikistä. Suosikkia luultavasti kunnioitetaan niin paljon, että se pääsee hakemaan kärkipaikan, minkä jälkeen lähtö on luultavasti taputeltu.

Haastajat: 2 May Rose voitti Kasvattajakruunun toisen välierän. Alun rauhassa ottanut tamma eteni vapaata toista rataa pitkin tasaisesti keulahevosen kupeelle, painui johtoon loppukaarteen alussa ja vastaili varmaan voittoon ennen lähestyneitä vastustajiaan. Koska tamma tuli tuohon kilpailuun kahden kuukauden paussilta, se voi olla finaalissa vielä terävämpi.

Uransa 2-vuotiaana huippulupaavasti aloittanut 1 Nefertiti Frido on ollut jonkinlainen pettymys tänä vuonna. Sillä on ollut erilaisia terveysmurheita, jotka ovat näkyneet ailahtelevuutena. Tamma oli kuitenkin välierässä oikein hyvä vaisun Vermon startin jälkeen ja eteni hänniltä 800 metrin kirillä uhkaamaan tosissaan May Rosea. Jos Nefertiti Frido välttää pussituksen, se pystyy ehdottomasti ottelemaan ainakin kakkossijasta tallikaverinsa takana.

Yllättäjät: 4 Dixi Hoss taipui Vermossa totaalisesti keulasta, koska sen lihakset jäykistyivät. Tamma näytti oikeaa osaamistaan heti perään Kasvattajakruunun välierässä, jossa kiri 4.ulkoa reippaassa lopetuksessa Callela Lisbethin jälkeen toiseksi. Suosikkia se ei tuon juoksun perusteella pysty normaalisti lyömään, mutta ainahan kaikkea voi sattua ravilähdöissä.

10 Proserpine on ollut lupaava alkustarteistaan alkaen, mutta on vielä viime juoksujensa perusteella nostanut tasoaan. Tamma lopetti välierässä tosi ärhäkästi sisäratajuoksulla, kun pääsi maalisuoran alussa vapaaksi. Proserpine voi ehtiä sopivan matkavauhdin jälkeen yllättävän ylös finaalissakin, eikä suosikin varmistelijoiden kannata unohtaa sitä.

Kymenlaakso-ajon karsinnan voittanut 9 Käthy pilasi finaalijuoksunsa laukkaan. Se oli hyvä taas Turun välierässä, jossa kiri hänniltä Nefertiti Fridon vanavedessä samaa tahtia kärkirintamaan.

Pelijakauma: May Rose on ylipelattu ja Nefertiti Frido ja Dixi Hoss ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Doris Hoss ja Love You Forever avasivat selvästi muita kovempaa välierissä. Ensin mainittu katsoo auton takaa keulat, mutta päästää myöhemmin Callela Lisbethin vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun suosikki 2 Hotshot Luca on kierroksen varmin voittaja. ME-hevonen näytti Kymenlaakso-ajon yli-inhimillisellä voittojuoksullaan, että sen kunto vain pitää ja pitää. Superlupaus sai tehdä Turun välierässä oman juoksunsa keulassa, mistä ja voitti suvereenisti. Se pääsee myös loppukilpailussa kaiken järjen mukaan piikkipaikalle.

Haastajat: Kolmevuotisikäluokan kovimmat esitykset kesällä tehnyt ja ison tilin ulkomailta ravannut 3 Twist Of Fate oli alkusyksyllä alamaissa, mutta on kahden viime juoksunsa perusteella taas piristynyt selvästi. Se voitti ensin 3-vuotispokaalin ajettuna varmasti keulasta ja kiri välierässä 3. ulkoa hyvin lähimmäksi Hotshot Lucaa. Twist Of Fatea olisi voinut jopa harkita lapuille suursuosikin sisäpuolelta, mutta takaa tämän lyöminen ei kyllä taida siltä onnistua millään.

1 Le Gros Billillä on Twist Of Faten kanssa melko tasavertaiset mahdollisuudet kakkossijalle. Se on ollut koko syksyn hyvä lukuun ottamatta Kriteriumia, jossa väsähti pahasti epäsopivalla kurakelillä. Ori avasi välierässä 9 Vixpress Lin kanssa mielettömästi 08,0-tahtia ja ohitti tämän 2. sisältä varmasti loppumetreillä. Le Gros Billillä on hyvä mahdollisuus saada unelmareissu Hotshot Lucan peesissä.

Kriteriumissa kolmanneksi sijoittunut 10 Piece Of Rock putosi Kymenlaakso-ajosta, mutta ei sen virettä ole voinut kamalasti moittiakaan. Se oli Vermon lähdössä kuolemanpaikalta ok-kolmonen kaukana Twist Of Fatesta. Ori kiri välierässä 2. ulkoa Twist Of Faten edellä samalle sijalle.

Vixpress Li kiritti ennen välierää Twist Of Fatea mukavasti Vermossa ja jätti Piece Of Rockin lopussa kauas taakseen.

Kymenlaakso-ajon lohdutuslähdössä laukan jälkeen hurjasti vauhtia ottanut 4 Lexus Dream kiri välierässä 2. ulkoa mukavasti Le Gros Billin ja Vixpress Lin tuntumaan ja jatkaa nousuvireessä.

Pelijakauma: Hotshot Luca ei ole ainakaan alipelattu, mutta vaikea sen tappiotakaan on kuvitella. Vixpress Li, Piece Of Rock ja Lexus Dream ovat alipelatuimmat haastajat.

Juoksunkulku: Radoilla 1-5 on kovat avaajat. Hotshot Luca pääsee keulaan ja Le Gros Bill juoksee sen takana.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: Suomenhevosten tasoitusajo on monien lämminverikohteiden vastapainoksi erittäin pyöreä lähtö, jossa suosikin nimeäminen on makuasia. Nostamme rankingin kärkeen loistoasemista starttaavan 1 Vinha-Topin, joka on juoksun todennäköisin keulahevonen. Se laukkasi tiistain välistartissaan 500 metriä ennen maalia, kun oli juuri noussut kiriin jo 4. radalle asti. Toissa kerralla ruuna hävisi kolmen hevosen taistossa voiton kuolemanpaikalta vain vajaalla puolella mitalla.

Haastajat: Hyvän nousun syksyllä tehnyt 14 Vinksa ei lepää laakereillaan, vaan jatkaa erittäin ahkerasti kilpailemista. Keskiviikon välistartissa se sai loistojuoksun 2. ulkona, mistä eteni oikein hallittuun voittoon. Sitä ennen ruuna tuli keulasta ohitetuksi vasta maalin tuntumassa.

10 Mylverin Muisto varmistui kesällä kovasti ja ravasi viiden voiton putken, kunnes alkoi heikentää. Viime lauantain Porin voiton perusteella hevonen on taas tulossa. Vastus oli kevyt, mutta hevosen tyyli oli sen verran irtonainen, että se on noteerattava aikaisin T76-tasollakin. Turun lähdönkään taso ei ole kovin mahdollinen.

Kesällä tauolle jääneen 9 Ponnen Sisun vire on kääntynyt nousuun kilpailujen myötä. Se kierteli Turussa takapareista hyvin niukaksi kakkoseksi. Tiistain välistartissa ruuna lopetti myös hyvin aivan hänniltä, muttei aivan ehtinyt totoon. Vaikka sarjamääritys on Ponnen Sisulle täysin sopimaton, se on revityshevosia.

8 Venli spurttasi viime kierroksella todellisen nappireissun jälkeen Open Stretchiä pitkin 10000 euron arvoisen Trio-finaalin yllätysvoittoon. Koska sen juoksu tuskin onnistuu yhtä hyvin, voiton uusiminen tulisi myös pienenä yllätyksenä. Korkealle nopea ja ravivarma tamma voi toki yltää.

Yllättäjät: Tasavauhtinen, mutta vahva 2 Kukkarosuon Iita on myös mahdollinen menestyjä. Se paineli toissa kerralla kuolemanpaikalta ja 2. ulkoa 27,1-ajan, johon edes takamatkalaiset eivät ole yltäneet viime aikoina. Viimeksi tamma oli pienessä heikkotasoisessa lähdössä asiallinen kakkonen 1. takasuoran laukkansa jälkeen.

5 Voitto-Aatos oli toissa kerralla todella sisukas 2. radalta ilman vetoapua, mistä hävisi kakkossijan Ponnen Sisulle vasta maalikameran perusteella. Viimeksi hevonen ei taistellut keulasta yhtä tomerasti, vaikka saavutti saman sijoituksen.

Väsymättömät, mutta lähes toivottoman epävarmat 12 Mistersuomi ja 16 Naputus ovat viime juoksujensa perusteella taas tulossa.

Pelijakauma: Vinksan suosikkiaseman Vinha-Topiin nähden takamatkan toisesta rivistä voi kyseenalaistaa. 13 Oiva-Sointua on rastittu liikaa. Ainakin Kukkarosuon Iida, Voitto-Aatos ja Mistersuomi ovat liian unohdettuja.

Juoksunkulku: Vinha-Topi johtaa Voitto-Aatos rinnallaan, elleivät vauhdikkaat Viriteri ja Venli iske pakilta alkumatkalla kärkipaikoille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Kauden 12 kilpailustaan peräti 10 voittaneen 9 Jeppas Pointerin saldo voisi olla paljon komeampiin, ellei se olisi joutunut olemaan välillä terveysongelmiensa takia yli puoli vuotta tauolla. Vaikka ruunan kunto ehti romahtaa paussin aikana, se on tullut upeasti takaisin loppusyksyllä. Hevonen on näyttänyt jopa hienomalta kuin ennen loukkaantumistaan. Jeppas Pointer löi viimeksi kovaluokkaisen Pascha Tillyn niin helpon näköisesti kuolemapaikalta, ettei siltä voi odottaa jälleen kuin voittoa lyhyestä matkasta ja takarivin lähtöpaikasta huolimatta.

Haastajat: Kovasti syksyllä kehittynyt 3 Westcoast Victoria ei myy nahkaansa halvalla, vaan yrittää keulasta suosikilta karkuun. Villinmiehen Tammakilvassa toiseksi venyneen tamman vire on pitänyt hienosti. Mikkelin heikon sijoituksen saa unohtaa, sillä siinä lähdössä kaikki oli hevosta vastaan. Seuraavaksi Westcoast Victoria sai tehdä Vermossa aivan oman juoksunsa ja karkasi kovalla lopetuksellaan helppoon voittoon. Viimeksi se kiri 4. ulkoa hyvin kolmanneksi lähdössä, jossa sisärata veti lopussa.

7 Inspis Arioso on mahdollisia totohevosia, jos onnistuu saamaan kelvolliset asemat. Se ajautui viimeksi takarivistä kuolemanpaikalle, mistä näytti jo karkaavan voittoon, kunnes yksi vastustaja kiskaisi päätössatasella ohitse. Ruuna sai juoksustaan hyvän arvosanan.

Yllättäjät: 2 Dream And Hopen juoksut eivät ole onnistuneet kasipaikoilta, ja se on merkittävästi tuloriviään vaarallisempi. Toissa kerralla ruuna seikkaili lähes maaliin asti taipuneiden vastustajiensa takana ja kiri viimeksi kaukaa viimeiseltä sijalta pirteästi viidenneksi. Mikäli Jeppas Pointer ei kelpaa varmaksi, Dream And Hope on hyvältä lähtöpaikaltaan oiva yllätysveto.

Paljon laukkaillut 10 Knox Hanover ei ole takarivistäkään aivan ulkona totosijoista, jos matkalla pidetään kovaa tempoa. Sille on alussa tarjolla suosikin selkä. Ruuna pysyi viimeksi Käpylä GP:ssä ravilla, muttei ehtinyt käyttää kaikkia voimiaan 4. sisältä.

Huippuavaaja 11 Prin Holz kärsii takarivin lähtöpaikastaan, koska ei pysty kiertämään kurveja ulkoradoilla vinoutensa takia. Tästä syystä se jäi viimeksi pussiin 3. radalle. Sitä ennen ruuna putosi loppusuoralla Jeppas Pointerin vauhdista 2. sisältä, mutta piti pääjoukon parhaaksi. Mikäli kenttä kääntyisi ylivauhtisessa juoksussa ja ruuna saisi seurata pitkään vetävässä selässä, se voisi ehtiä melko korkeallekin.

Pelijakauma: Dream And Hopen ei kuulu missään nimessä olla alle 1-prosenttinen ja myös muutkin yllättäjäehdokkaamme ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Olivia Trot laskee Westcoast Victorian vetotöihin. Jos vauhti laskee lönköttelyksi, Jeppas Pointer etenee kohti kuolemanpaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Turun kierros päättyy suomenhevosten kovimpaan sarjaan, joka ajetaan tasoitusajona. Lähdön tähti on ravikuningas 12 Köppinen. Vaikka tehtävä on voimahevoselle hyvin sopiva, emme suosittele sitä varmaksi asti, koska selkeämpiäkin vaihtoehtoja löytyy.

Köppinen oli toissa startissaan vaisu, koska se oli ahminut hiekkaa. Hevosen olo oli kevyempi kaksi viikkoa sitten Vermossa, missä se palasi voittojen tielle. Oriin voittoa helpotti Diktaattorin laukka sen edeltä maalisuoralla.

Haastajat: 11 A.T. Viskulle jäi hampaankoloon Vermon lähdössä. Se tuli kärkihevosten takana pussissa maaliin. Sitä ennen ori lopetti Kouvolassa asiallisesti 3. ulkoa.

Vain kahdesti syksyllä kilpailemaan ehtinyt 7 Juntti-Jussi oli myös epäonnekas viime startissaan. Ruuna käynnistyi jostain syystä paljon normaalia verkkaisemmin ykkösradalta ja jäi 4. sisälle. Se pääsi vasta loppumetreillä etenemään vapaasti ja spurttasi hyvävoimaisena kolmantena maaliin. Juntti-Jussin etuna Köppiseen ja A.T. Viskuun nähden on kovempi pätkänopeus.

5 Lover oli mainio Vermon pitkällä matkalla. Se löi mennen tullen lahjasarjassa kilpailleen Evartin, vaikka starttasi 20 metriä tämän takaa. Loverin kohdalla pitää aina huomioida, että se on sitä parempi mitä lähempänä startit ovat toisiaan. Nyt sillä on takana 3,5 viikon tauko.

Yllättäjät: 1 Lumi-Aatos voi yrittää tällä kertaa keulajuoksua. Se on ollut kahdessa viime juoksussaan pitkään pussissa.

2 Suvelan Tähden huippukunto lähestyy samaa tahtia talven kanssa. Sillä on alla kaksi selkeästi nousuvireistä esitystä. Ruuna lopetti tiistain välistartissaan pirteästi 4. sisältä ja saavutti maalisuoralla kovasti Polaraa ja kumppaneita.

8 Veeran Turo oli kohtalainen viime startissaan. Se kiersi etusuoralla kuolemanpaikalle, mistä laukkasi maalisuoralla kolmossijansa.

Pelijakauma: Juntti-Jussi ja Lover ja haiskahtavat ylipelatuilta. A.T. Viskun, Lumi-Aatoksen, Suvelan Tähden ja Veeran Turon peliprosentit ovat jääneet liian pieniksi.

Juoksunkulku: Lumi-Aatos lähtee johtamaan juoksua. Köppinen ei viihdy pitkään takajoukossa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa