Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Pori 13.10.2017

Julkaistu:

TOTO4
Nuoret suomenhevoset ovat pääosassa Porin Toto4-pelissä Satakunta-ajon karsintojen merkeissä. Niiden ulkopuolelta löytyy kuitenkin peliin huippuvarma.

Toto4-1

Suosikki: Koko kauden ikäluokan kärkihevosiin kuulunut 13 Turelius ei kyennyt Kriteriumissa aivan parhaimpaansa, vaikka olikin tempojuoksussa juuri ja juuri hyväksyttävä neljäs johtavan rinnalta. Oriilla on kova rutiini tähän seuraan ja se saa olla selkeäkin suosikki, kun valmentajan mukaan asioiden pitäisi olla viime suorituksesta huolimatta ihan mallillaan.

Haastajat: 14 Likser oli Kriteriumissa suosikin edellä johtavan takaa ja otti arvokkaan kolmosen, muttei muuten ole pääsääntöisesti riittänyt sille samalta viivalta. Rutinoitunut menijä kiertää silti tässäkin ainakin tototaistoon ja on ykköshaastaja, sekä mahdollinen voittaja, mikäli Tureliuksella ei ole taaskaan paras päivänsä.

3 Eliten starttaa 60 metriä edellisten edeltä, eikä sitä ole välttämättä yksinkertaista ajaa kiinni. Kehittyvä nelivuotias kulki Kuopiossa 31-pintaan, vaikkei edes päässyt johtavan takaa käyttämään ihan kaikkia voimiaan.

Yllättäjät: 11 Ypäjä Kulkuri on ollut useammassakin ikäluokkafinaalissa, mutta laukka on pilannut pelin oikeastaan joka kerta. Ehjällä juoksulla hevonen voisi taistella ihan kärjessä. 12 Perusliksa oli Kriteriumin finaalissa hienosti viides, vaikkakin kaukana Tureliuksesta ja Likseristä. 1 Ypäjä Keva oli kesällä 30-vauhdeissa, mutta ongelmat ovat pitäneet sen pitkään sivussa. Samat kyydit riittäisivät tässäkin korkealle paalulta.

Pelijakauma: Eliten tuntuu ainakin alustavasti hieman liikaa luotetulta rutinoituneita kovanaamoja vastaan.

Juoksunkulku: Eliten on todennäköinen johtonimi ja se tai Tähtiviilee vetää keulassa kiihtyvällä tempolla. Takamatkan kovat saattavat suunnata ajoissa reissuun.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki/Varma: 14 Vixus voitti Kriteriumin suorastaan leikitellen keulapaikalta ja sen asemaa ikäluokan ykkösenä on vaikea kiistää. Perjantaina ori joutuu yrittämään voittoa kierrellen, mutta ominaisuuksissa ei mikään puhu sen puolesta etteikö se fiksulta nelivuotiaalta onnistuisi. Toto4-pelin todennäköisin voittaja kelpaa paljon pelattuna varmaksi.

Haastaja: 13 Tarunlento laukkasi Kriterium-karsinnassa Vixuksen kupeelta viimeisessä kaarteessa. Ori ei vaikuttanut siltä, että olisi pystynyt haastamaan, mutta laukka oli hyvin todennäköisesti varsin kallis rasti muuten siihen paikkaan vieden finaalipaikan kakkosena. Epävarmuus haittaa, mutta ravilla Tarunlento pystyy pysymään suosikin tuntumassa. Voitto vaatisi kuitenkin Vixuksen epäonnistumisen.

Yllättäjät: Muista ei tahdo löytyä järkevää haastajaa. 3 Bohotti on kehityskykyinen yksilö, muttei vielä aivan valmis paketti. Sillä pitää esimerkiksi ottaa alku rauhassa, eikä ravivarmuus ole paras hyve lopussakaan. 12 Kömin Lento, 10 Kingston Rols ja 11 Väikki käyvät taistoa totosijoista suosikkien takana.

Pelijakauma: Vixuksen ja Tarunlennon välinen ero on aavistuksen liian suuri, muttei niin iso, että suursuosikin varmistamiseen olisi aihetta ainakaan tasapainotuksella.

Juoksunkulku: Paalulta on vaikea löytää selvää kärkinimeä, kun Kruununprinssi jäi pois. Vixuksen nopeudella voi ajaa eteenpäin oikeastaan missä kohtaa tahtoo, muttei hevosella välttämättä ajetaan karsintaa mitenkään yltiöaggressiivisesti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 5 Västerboyellowdirt on arvelluttava suosikki. Tammalla on ollut ravin kanssa ongelmia, eivätkä ne luultavasti ainakaan vähene tiiviissä starttirytmissä. Teivossa hevonen oli muuten asiallinen kakkonen ja olisi sellaisella suorituksella tässäkin kärkitaistossa.

Haastajat/varma: 4 Partytime on lähdön pelillinen herkku ja todella karkeasti aliarvostettu ainakin alustavasti. Taulu ei kerro ollenkaan totuutta vireestä ja tamma on jopa IS Ravien niukka ykköshevonen, vaikka peliosuus on aamulla vain 6 prosenttia. Viimeksi hevonen oli sijoitustaan paljon parempi heikoista asemista ja täräytti esimerkiksi Kasvattajakruunun karsinnassa 10,5-vauhtisen viimeisen 400 metriä. Finaalissa hevonen laukkasi noususta ja olisi taistellut siinäkin ainakin korotetuista rahoista paljon tätä kovemmassa seurassa.

12 Lonely Rider on suoriutunut kohtalaisesti, mutta kuitenkin jättänyt kuvan, että jotain hieman puuttuu. 12-radalta ei ole helppo kiertää voittoon saakka ja peliosuus on hieman liian korkealla. Forssassa ori oli kovassa lopetuksessa johtavan takaa hieman tasainen kolmas ja esimerkiksi esityksellään paljon Partytimen vastaavaa jäljessä.

2 Dreamy Chip, 7 Celebration Song ja 3 Pesco Velvet ovat hyviä menestyviä hevosia sarjoihinsa, mutta kukin palaa varsin pitkän poissaolon jälkeen radoille. Kolmikon suorituskyky on arvoitus. Kommenttien perusteella luottavaisin on Celebration Songin valmentaja Jouni Kivelä.

Yllättäjät: Kesällä kovissa lähdöissä tasaisen varmaa työtä tehnyt 10 Quick Leader palaa myös tauolta. Oriilla on potentiaalia, mutta se on yleensä vaatinut tauolta startin ollakseen terävimmillään. 8 Belenos oli pirteä toissa startissaan, mutta viimeksi tuli laukka. Paikka vaikeuttaa huomattavasti.

Pelijakauma: Partytimen peliosuus nousee taatusti aamun lukemista, mutta siihen jää myös yhtä taatusti ilmaa ja se on oiva varma, kun melko selkeällä kierroksella ei kannata juuri revitellä systeemikoossa.

Juoksunkulku: Pesco Velvet ottaa ensin keulan, mutta saattaa tauolta luopua paikastaan. Todennäköinen keula on näin Västerbo Yellowdirt. Celebration Songillakin ajettaneen ulkoa aktiivisesti. Se ei tosin ole ihan ensiaskelillaan mikään raketti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 6 Express Duo saa avoimessa ryhmässä kaiken järjen mukaan kovan avauksen jälkimainingeissa keulapaikan paussilta palaavalta 3 I Won't Dancelta ja se jälkeen paljon puhuu oriin voittokantaan paluun puolesta. Pekka Korven ajokki ei suoranaisesti loistanut Tammer-ajossa, mutta matka ja olosuhteet eivät olleet sille mitenkään optimaaliset.

Haastajat: Konkariosaston 10 Bret Boko oli samaa kastia suosikin kanssa Tammer-ajossa, mutta asetelmat ovat sitä tässä kovasti vastaan. Kierteleminen ei ole varsinkaan enää vanhemmiten ollut ykköslaji. Toki hevonen on rutiinillaan silti korkealla.

4 Maffioso Face palasi Joensuussa vakavan loukkaantumisen jälkeen radoille. Esitys oli mukiinmenevä ja voittokin olisi luultavasti ollut otettavissa toisenlaisilla ajolinjoilla. Nyt vastus kovenee siitä, mutta eiköhän otteetkin terävöidy.

Yllättäjät: I Won't Dancen iskukyky on valmentajalleenkin arvoitus, sillä alla on laiduntamisen jälkeen vain kevyttä ajoa. Se voi toki tehdä vanhalle vain hyvää, eikä peliosuus nyt ainakaan liaan korkea ole. 9 Outlaw Merci on hakenut virettään läpi kesän, mutta riittää taatusti tässä tasollaan. 8 Victor Quo Vadis yllätti Teivossa Hopeadivisioonassa ja vaikuttaisi taas olevan tuloillaan. 1 Rialba RL välttyy kiertelyiltä ja se on näissä lähdöissä aina etu.

Pelijakauma: Express Duo voisi olla hieman selkeämpikin suosikki. Pitkästä aikaa ilman etukenkiä juokseva I Won't Dance ansaitisi hyvältä paikaltaan enemmän pelimerkkejä, vaikka arvoituksia riittää.

Juoksunkulku: I Won't Dance avaa johtoon, mutta saattaisi tauolta luovuttaa keulan Express Duolle. Ellei, niin vauhti on taatusti kovaa ja kenttä auki yllätyksille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa