Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jokimaa 12.10.2017

Julkaistu:

Toto4
Jokimaa tekee tähtiä -kisan karsinnoissa on tosi kyseessä torstaina. Vain voittajille on tarjolla varma finaalipaikka.

Toto4-1

Suosikki: 6 Wilhelm Nash on suosikkimme, vaikka palaa pitkältä tauolta. Kyseessä on erittäin kyvykäs hevonen, jolla on ollut usein ravin kanssa ongelmia varsinkin loppukaarteessa. Tälläiselle hevoselle tauko voi olla tehnyt pelkästään hyvää ja tallikommenteista paistaa selkeästi läpi, että tunnollinen valmentaja Ville Mäkelä on hionut suojattinsa huolella kilpailukuntoon. Wilhelm Nash on vauhtikestävä jyrä, jolle kuolemanpaikka johtavan rinnalla ei olisi nimensä veroinen.

Haastajat: 1 Fakir Victorylle ykkösrata ei ole mikään toivepaikka, mutta hevonen ei ole niin hidas lähtijä kuin yleisesti luullaan ja uskomme sen välttävän pussituksen. Viimeksi ruuna oli oikein hyvä kolmas johtavan rinnalta. Se pysyi 11,5-vauhtisessa lopetuksessa loppuun saakka keulavoittaja Lovesongin tuntumassa. 5 Griminal Jack sai viimeksi pitkään ilmassa roikkuneen voiton. Jyrki Tammimetsä ajoi ensimmäisellä takasuoralla 12,5-vauhtisen avauksen päätteeksi keulaan, mistä ruuna vastaili varmaan voittoon ja lopetti 13-kyytiä. Nyt vastus on taas astetta tasokkaampi kuin viimeksi. 11 Issaquah Sund ei ohittanut viimeksi 5. ulkoa ketään ja hävisi selvästi mm. Fakir Victorylle, kun vauhdinjako oli takahevosia vastaan. Kykyjä on parempaan, mutta luokkahevosen tilanne jäi pieneksi arvoitukseksi, kun emme tavoittaneet valmentajaa tallikommenttia varten. Kenkien riisuminen voi tuoda nyt lisää vauhtia.

Yllättäjät: Nopea 3 Gisela Luxi esiintyi erittän lupaavasti Vermon avoimessa tammalähdössä ja Turun pronssidivarissa, jossa jäi menestyjän näköisenä pussiin keulahevosen selkään. Viimeksi esitys jäi odotettua valjummaksi, mutta tammaa ei pidä unohtaa vielä yhden startin perusteella. 10 Proud Sally on päässyt kilpailemaan katkonaisesti. Viime voitosta on jo aikaa, mutta mainittaakoon sen tulleen tykkikirillä, joka jätti kauas taakse mm. Griminal Jackin. 9 Pension Killer meni viimeksi kovan ajan johtavan takaa ja hävisi ylisarjassa vain Madridille sekä Gambino Degatolle. Sen perusteella mitalisija on nytkin ihan mahdollinen.

Juoksunkulku: Gisela Luxi ainakin aloittaa keulassa. Wilhelm Nashin selkä kelvannee, mutta jos tämä ei ehdi ajoissa paikkaa kysymään, Seppo Markkula saattaa ajaa piikistä, kun syksyn kisoissa on jäänyt jossiteltavaa.

Pelijakauma: Wilhelm Nash (19%) ja Issaquah Sund (8%) ovat on pelihevosista parhaat merkit, Gisela Luxi (7%) puolestaan yllättäjistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 12 BWT Bayern on luokkahevonen tällaisiin lähtöihin ja nostetaan piippuhyllyn lähtöpaikaltakin rankingin kärkeen. Kyseessä on vauhtikestävä 4-vuotias, jolla ei tarvitse katsella muiden tekemisiä. Viimeksi se jätettiin suosikkina neljänneksi Jamie Hynemanin voittamassa lähdössä, mutta esityksessä ei ollut vikaa ja ruuna kesti aktiivisen ajon hyvin johtavan rinnalta.

Haastajat: Kesällä vahvasti esiintynyt 9 Oxan Winx and Wonx on mielenkiintoinen seurattava toisessa startissaan tauolta. Viimeksi tuli jo voitto, kun tamma niittasi johtaneen Cesam's Deja Vun voittotaistossa loppusuoralla. Nyt vastus on vielä kovempi. 10 Rose Coger on noussut elämänsä kuntoon. Toissa kerralla Turussa se haki pitkässä 12,5-vauhtisessa avauksessa keulat ja kesti hienosti, vaikka sai matkalla pientä painetta. Tamma tuli maaliin tasapäin BWT Bayernin kanssa. Viimeksi Forssassa tuli toinen peräkkäinen voitto, taas keulapaikalta. Elokussa Rose Coger näytti, että pystyy kirimään kärkeen myös toisten takaa. Mikään varsinainen kiertelijä se ei kuitenkaan ole.

Yllättäjät: 3 He Is Emil tekee uutta tulemista Reetta Even käsistä. Se esiintyi lupaavasti jo Mikkelissä kesken kirin laukatessaan ja oli viimeksi Teivossa tosi hyvä. Ruuna nousi viimeisellä takasuoralla sisäradalta ulos, mutta selät eivät vetäneet ja kärki pääsi karkaamaan. Vinha loppuveto nosti ruunan vielä neljänneksi ja maalilinjalla hevonen näytti niin hyvältä, että olisi voinut jatkaa samaa vauhtia vielä hyvän matkaa. Nyt ruunalta otetaan alustavan tiedon mukaan kenkiä pois ja laitetaan jenkkikärryt perään, mikä nostaa sen kuumaksi pelihevoseksi. Kaikille lapuille! 5 Ambrogio on viime sijoituksiaan parempi. Toissa kerralla Oulussa se hyökkäsi takapareista kolmannelle radalle jo 1200 metriä ennen maalia ja puristi kiihtyvässä vauhdissa hyvin perille. Viimeksi ruuna teki hyväksyttävän suorituksen johtavan rinnalta eikä hävinnyt tasaisessa maaliintulossa voittajallekaan paljoa. Kenkien riisuminen toisi lisää vauhtia. 2 Brown Recluse oli viimeksi hieman sijoitustaan parempi saatuaan vaikean juoksun takapareissa.

Juoksunkulku: Super Pepper pitää sisäradalta ensimmäiset keulat, mistä kuski todennäköisesti lähdön myös ajaa, sillä eturivissä ei ole toiveselkiä.

Pelijakauma: He Is Emil (14%) on mainio merkki. Suosikeista Rose Coger (23%) vaikuttaa yläkantiin rastitulta takarivistä.

Huomio: Jokimaa tekee tähtiä -karsintalähtö. Karsinnoista finaaliin voittajat sekä viisi nopeinta toiseksi sijoittunutta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 3 Spade Ace Frido on ehdokkaamme illan T4-varmaksi. Erittäin kyvykkäällä ruunalla on hyvät saumat koko matkan johtoon. Uskomme vahvasti sen hankkivan ratkaisevan edun päävastustaja 2 Newport Broddeen heti kiihdytyksessä.

Spade Ace Fridon viime voitto on toissa kerralla Derbyn lohdutuslähdöstä, jossa se oli huippuhyvä keulasta ja kirmasi 10,5-vauhtisessa lopetuksessa helppoon voittoon. Finaalipaikka jäi siltä haaveeksi, kun hevonen ei ehtinyt kuntoutua sairasteluistaan karsintoihin. Viimeksi Turussa tuli epäonnistuminen kiihdytysvaiheen laukan muodossa, mutta sen voi tallikommenttien perusteella laittaa suurelta osin olosuhteiden piikkiin. Lähtö oli kivikova Kasvattajakruunun alkuerä, jossa kärkisijat menivät Next Directionille ja Whole Lotta Lovelle.

Haastajat: Edellä mainittu Newport Brodde on väkivahva kirijyrä, joka vaikuttaa varmamme kovakuntoisimmalta haastajalta. Ruunan lähtönopeus auton takaa eturivistä on arvoitus, mutta se vaikuttaa hevoselta, joka ei pääse vauhtiin heti ensimmäisillä askelilla. Spade Ace Fridon lyöminen kiertämällä ei olisi helppoa. 4 Her Royal Highness oli viime kohtaamisessa tasavahva 8 Cooper Hossin kanssa. Viimeksi Villinmiehen tammakilvan karsinnassa se kiri 4. ulkoa oikein hyvin mitalitaistoon. Lähdön voitti BWT Burnin Alive, jota juhlittiin myöhemmin myös finaalin sankarittarena. Cooper Hoss on puolestaan viime aikoina joko pärjännyt tai laukannut. Viimeksi kun ruuna polki ravia, se kiri ykköseksi rapakelissä 2. ulkoa 400 metrin kirillä. Viimeksi hyppy tuli kiihdytyksessä vajat 100 metriä juostuna.

Yllättäjät: 1 Rocket Manilla on kapasiteettia paljoon, mutta viime näytöistä on niin paljon aikaa, ettei ruuna kiinnosta pelimielessä ilman tuoreita näyttöjä. Myös 9 Soul Alone oli takavuosina erityislahjakkuuden maineessa, mutta kilpaileminen on jäänyt vähiin jatkuvien ongelmien vuoksi. Varsinkin ruunan kaviot ovat aiheuttaneet valmentaja Paula Kansoselle paljon harmaita hiuksia. Tallitietojen perusteella ei pidä yllättyä, vaikka Soul Alone olisi tänään selvästi parempi kuin edelliskilpailuissaan.

Juoksunkulku: Spade Ace Frido ja Her Royal Highness avaavat parhaiten. Spade Ace Frido pitää keulat.

Pelijakauma: Suosikkivarmamme Spade Ace Frido (39%) on alipelattu, joten sen varaan on mukava rakentaa pelit.

Huomio: Jokimaa tekee tähtiä -karsintalähtö. Karsinnoista finaaliin voittajat sekä viisi nopeinta toiseksi sijoittunutta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 12 Obrigado on suosikki, mutta ei varma-ainesta IS Ravien papereissa, kun tuore kilpailunäyttö puuttuu ja lähtöpaikka on sysimusta. Ei Derbyn kolmosta silti kupongilta uskalla jättää. Karsinnassa se tykitti yllätysvoittoon keulahevosen selästä ja finaalista tuli arvokas kolmostila lyhyellä kirillä 5. sisältä. Viimeiset 400 metriä Obrigado porhalsi 10,9-vauhdilla. Suorituksen arvoa nostaa entisestään, että Obrigado oli mukana myös kovassa kiihdytyksessä. Tallikommenteissa lisää tietoa hevosen tilanteesta.

Haastajat: Kuntoutunut 7 Shiny Boss oli viimeksi mahtava ja nousee suosikin tueksi jo pieneen systeemiin, vaikka lähtöpaikka ei aiheuta hurraa-huutoja senkään kohdalla. Ori matkasi Oulussa 4. parissa ulkona ja nousi kolmannen radan kiriletkaan 1000 metriä ennen maalia. Se polki kirikierroksen ulkoradoilla 14,1-vauhdilla ja voitti ihan pystyyn vaivattomalla tyylillä. Varsinkin jos Shiny Boss saisi haettua ajamalla keulat, se pistäisi Obrigadon takuulla koville. Aluksi piikkipaikan valtaava 4 Titan As voitti Rovaniemellä T76-haastajadivarin keulasta varmoin ottein. Viimeksi se laukkasi kesken kirin voittotaistosta loppukaarteessa. Lähdön voitti 3. sisältä 1 Life of Rose.

Yllättäjät: Ei löydy lapulle asti nousevia. 5 News Point olisi huippukuntoisena varottava, mutta se ei ole näyttänyt vielä parastaan loppukesän sairastelujen jälkeen. Viimeksi ori toki oli juoksunkulunkin uhri 6. ulkoa pikamatkalla. Se kiri viimeiset 700 metriä 13,6-vauhdilla. 3 Erica Eme innostuu välillä vahvoihin loppuvetoihin varsinkin sisäradalta. Viimeksi tamma kurotti kakkoseksi toista rataa pitkin, joten kunto on ok. Rajujen pelisuosikkien kyytiin on kuitenkin riittämistä.

Juoksunkulku: Titan As torjuu News Pointin ja avaa keulaan. Ei ole mahdoton ajatus että Shiny Bossin selkä kelpaisi, jos tämä tulee paikkaa hyvissä ajoin aktiivisesti kyselemään.

Pelijakauma: Näkemysmerkkimme Shiny Boss (16%) on suosikeista selvästi paras merkki ja rohkeimpien ideavarma.

Huomio: Jokimaa tekee tähtiä -karsintalähtö. Karsinnoista finaaliin voittajat sekä viisi nopeinta toiseksi sijoittunutta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa