Ravivihje: Toto4 Kaustinen 21.5.2017

Julkaistu:

TOTO4
Viimeksi hurjasti kirineellä Lötens Elinalla on jo voiton vuoro.

Toto4-1

Suosikki/varma: 6 Lötens Elina on voittanut urallaan vasta kerran, mutta liikkui viimeksi kirissä siihen malliin, että voittoja tulee pian lisää. Uusista käsistä avannut tamma sai Tammasarjassa kiritilan 400 metriä jäljellä ja spurttasi hanakasti kakkoseksi. Viimeiset 700 metriä se sujutteli 26,3. Autolähtö on pieni kysymysmerkki, sillä hevonen on juossut vain tasoitusajoja, mutta eiköhän sekin luonnistu. Joka tapauksessa viimeksi nähdyt vauhtivarat ovat kovaa valuuttaa tähän lähtöön.

Haastajat: 5 Almus on esiintynyt taukonsa jälkeen nousujohteisesti ja viimeksi tuli jo voitto, vaikka alkumatkalla se kävi väärällä askellajillakin. Aivan varmamme kaltaisia vauhtivaroja siltä ei kuitenkaan ole löytynyt.

10 Vias Väiski on polkenut viimeisissään onnistuneilla juoksuilla 29-tulokset, muttei suoranaisesti ole loistanut, vaan seuraillut maksimisijoituksiin. Voittoon vaadittaisiin lisäterävöitymistä, mutta totosija voisi olla saavutettavissa.

Yllättäjät: 11 Rööperi kokeilee nyt ilman kaikkia kenkiä ja se voisi auttaa hieman ravivaikeuksista kärsinyttä ruunaa. 8 Salaman Suhari ja 7 Vilkkaan Tuuri hävisivät Almukselle viimeksi selvästi ja tuskin kurovat eroa kiinni näin lyhyessä ajassa. 3 Venlan Vekkuli oli tauolta ihan hyvän oloinen, vaikka tukkoisuus näkyi lopussa. Ruunan ei tarvitse parantaa paljoa viime kerrasta taistellakseen tässä kärkipäässä.

Pelijakauma: Vias Väiski on liikaa pelattu. Yllättäjistä kengätön Rööperi ei saisi olla yhden prosentin hevonen.

Juoksunkulku: Parin hevosen kiihtyvyys on kysymysmerkki, mutta Venlan Vekkuli avaa ainakin kovaa ja on todennäköinen keula.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 1 Camiel Kievisthof viiletti Jyväskylässä 2. ulkoa viimeiset 700 metriä peräti 10,7 ja karkasi täysin ylivoimaiseen voittoon. Samalla tasolla suorittaessaan ruuna voittaa tietysti taas, muttei tämä hevonen ole täysin luotettava menijä. Ykkösradalta saattaa hirttää kaasukin kiinni ja sen jälkeen päälle 50 prosentin peliosuus on liikaa. Avainhevosia ja selvä suosikki, muttei koskaan isoilla prosenteilla kiinnostava varmaehdokas.

Haastajat: 3 Midnight Coger jäi viimeksi keulassa kuin täi tervaan, kun Camiel Kievitshof pommitti loppukiriinsä, mutta tuli todellisuudessa ihan juosten itsekin maaliin. Ruunalla on tässä saumansa voittoon, mikäli suosikilla ei ole hyvä päivä.

8 Lightsonlightsoff on juossut viimeisissään tätä kovempia lähtöjä ja omaa tähän seuraan hyvän rutiinin, mutta lähtöpaikka verottaa saumoja aika lailla.

Yllättäjät: 4 Jailhouse Diablo otti Seinäjoen voittonsa hiljaisessa lopetuksessa mitenkään äärimmäisesti vakuuttamatta. Viimeksi ruuna piti ihan hyvin vauhtinsa ja se rastataan vähän pelattuna revitysmerkiksi. 6 Cousin Bowl on hieman hakenut parasta virettään, mutta pientä terävöitymistä on viimeisissä nähtykin. Ruuna on tottunut menestymään, eikä sitä kannata unohtaa, mikäli rastaa useamman hevosen kuten suosituksiin nyt laitetaan. Edellisen tallikaveri 2 Stardust Fibber oli Teivossa pussissa ja ohjastaja paranee tähän starttiin.

Pelijakauma: Suosikin ailahtelevuus tekee siitä laskennallisesti ylipelatun. Edullisimmat merkit löytyvät vähän pelatuista yllättäjistä.

Juoksunkulku: Camiel Kievitshof pystyy pitämään keulapaikan, mutta ohjastaja väläyttelee selkäjuoksunkin mahdollisuutta. Silloin lähdöt avaimet olisivat Santtu Raitalan ja Midnight Cogerin käsissä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 12 Winehouse on tehnyt säännöllisesti hyviä kirejä ja on suosikki, vaikka paikka onkin haastava. Porissa hevonen laukkasi noususta, muttei silti ollut siellä ohjastajansa mukaan epäsopivalla balanssilla parhaimmillaan. Nyt sen osalta palataan vanhaan ja tamma kiertää varmasti lopussa taistoon kärkisijoista.

Haastajat: 13 Blue For You aloitti tauolta hyvällä kirillä. Sarjamääritys ei tammahyvityksellä varsinaisesti suosi, muttei ruuna kauheasti joudu antamaan tasoitusta lähdön suosikille, kun silläkin on paalulla huono paikka.

1 Viva Adriana on ollut hieman tasainen, mutta kuitenkin varma suorittaja. Tamman kohtalo ratkeaa pitkälle alussa, sillä se saattaa jäädä ykkösradalta tukaliin asemiin.

Yllättäjät: 6 Six One ja 5 Evolution Web avaavat tauolta ja uusista käsistä. Kysymysmerkkejä riittää, mutta hevosten kykyjen pitäsi myös riittää tällaiseen tehtävään. 14 Titan As oli edellisessä ehjässä startissaan rehti, eikä ole ravilla ulkona. 15 Amour Boost kiri viimeksi hyvin ja pystyy nytkin nousemaan takamatkalta taistoon, mikäli suorittaa vastaavalla tasolla. 2 Renelle kisaa pitkästä aikaa ilman kenkiä ja se voi piristää. 3 Bella The Bomber ei ole esittänyt Suomessa vielä ihmeitä ja on oudon paljon rastattu.

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Bella The Bomber on oudon paljon pelattu.

Juoksunkulku: Six One avaa johtoon. Takaa starttaavat suosikit iskevät vasta kirissä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 8 Crystal Bay otti viimeksi varman voiton onnistuneella juoksulla ja kiskaisi kelpo tuloksen täydelle matkalla. Ruuna ei ravinsa puolesta ole innokas kiertelemään, joten sillä ajettaneen taas hieman riskillä sisärataa ainakin jonkin matkaa. Hevonen juoksee nyt myös pitkästä aikaa kengillä, mikäli alustava info pitää paikkaansa ja se on myös miinus. Suosikki, muttei varma, sillä kysymysmerkkejä riittää.

Haastajat: Alkukaudella peräti viisi kertaa voittanut 2 Cankus Thunderball olisikin ehkä oikeampi suosikki tähän. Ruuna on jatkanut hyviä esityksiään, vaikkei voittoa ole hetkeen tullut. Voltin kakkoselta on tosin laukan vaara.

1 Bewitch Boyn alkukausi oli tahmea, mutta viimeksi nähtiin parempaa ja joskohan hevonen alkaisi palailla sille hyvälle tasolle millä se oli viime vuonna.

3 Global Passion menestyi viime vuonna mainiosti. Tamma on ollut taukonsa jälkeen hieman tasainen, mutta potentiaalia on tällaiseen lähtöön paljon.

Yllättäjät: 9 Decena on niin ikään saanut pari starttia tauolta. Tamma olisi mielenkiintoinen varsinkin, mikäli nyt riisuttaisiin jo kenkiä. 11 Vigoroso Mi Amor oli Teivossa johtavan takaa toinen ja juoksu tuskin onnistuu nyt yhtä hyvin. 5 Zelda Gowanille jäi Kajaanissa jossiteltavaa, eikä taulu paljasta ihan täyttä kuntoa. 12 Tequila Tösen G.K. kesti Rovaniemellä asiallisesti kovan ja nykivän temmon ja pääsee nyt koittamaan tasaisemmin selkäjuoksulla. 16 Bear Yankee on juossut tätä kovempia lähtöjä, mutta kaikkien kiertäminen tuntuu silti vaikealta.

Pelijakauma: Crystal Bay on liikaa pelattu kengillä. Global Passion on hieman liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Gogo Eldorado kiihtyy lujaa, mutta keulapaikka lienee tarjolla jatkossa Cankus Thunderballille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa