Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Seinäjoki 16.5.2017

Julkaistu:

TOTO5
Seinäjoen Toto5-pelin mielekkäin varma on herrasmiesravuri Issaquah Sund, joka tykkää jyrätä normaalia pidemmillä matkoilla.

Toto5-1

Suosikki: 3 Sävel-Taika pinkoi viimeksi yhden uransa kovimmista esityksistä, kun se kiersi kierros jäljellä johtavan rinnalle ja torjui 21,5-vauhtisella viimeisellä 700 metrillä Liisan Tulilinnun. Tuo juoksu tapahtui kuitenkin kengittä ja nyt alustava info näyttää kenkiä jalkaan. Tamma on tehnyt hyviä juoksuja silläkin balanssilla, mutta pienellä varauksella siihen on nyt suhdaututtava, kun balanssi heikkenee.

Haastaja: 1 Jamas Victor on kisannut viime ajat kovissa Toto76-lähdöissä ja ollut asiallinen. Ruunalla on oikein hyvä perusrutiini tähän lähtöön, eikä suosikin kestä paljon kärsiä kengistä, etteikö se olisi Jamas Victorin lyötävissä.

Yllättäjät: 4 Tähti-Aura ei loistanut viimeksi avatessaan uudesta tallista. Nopea, mutta hieman kulmikkaasti välillä ravaava ori on kuitenkin voittanut tällä kaudella Toto65:ssäkin ja sen vauhdit riittävät tässä kärkikahinoihin. 7 Huuger otti toissa startissaan mukavasti kirivoiton, mutta on ailahdellut aika lailla ja taipui viimeksi hyvälläkin juoksulla. 10 Ryti-Tyttö on selvästi tauluaan kyvykkäämpi menijä. Kahdelta takamatkalta tulee tässä silti väistämättä kiire. 9 Turon Linda menestyi viime kaudella hienosti. Nyt tammalla on muutama startti tauolta ja selkeän nousujohteinen vire. Ei tamman missään nimessä kuuluisi nollakerhossa olla peliprosenttinsa kanssa, vaikkei toki todennäköisimpiin menestyjiin kuulu. 5 Tohari kierteli Ylivieskassa raskaalla radalla nousukuntoisen oloisesti, mutta ei ole koskaan ollut kovin innokas voittamaan.

Pelijakauma: Sävel-Taika on liikaa pelattu, mikäli se juoksee alustavan balanssin mukaisesti kengillä. Huugerin peliosuus oli myös alustavasti oudon korkea, mutta laskenee. Muista aliarvostettuja ovat Tähti-Aura ja Turon Linda.

Juoksunkulku: Jamas Victorilla ajettaisiin varmasti mielellään keulasta. Paalun nelikosta Normipäivä ja Tähti-Aura avaavat myös hyvin ja lopullinen johtonimi riippuu kuskien mietteistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: Avoimessa lähdössä starttaa melko sekalainen seurakunta. 3 Star Martini on juossut viime ajat selvästi tätä kovemmissa lähdöissä ja tehnyt asiallisia esityksiä, vaikka hieman ongelmallisilta lähtöpaikoilta juoksuista on tullut epäedullisia ja aivan kärkisijat ovat jääneet uupumaan. Nyt ruuna voisi päästä keulaan ja siitä se olisi ainakin lähellä kauden ensimmäistä ykkössijaansa.

Haastajat: 8 Sahara Rouge ei ole edellisen kanssa aivan saman sarjan hevonen ja hankalalla paikallakin. Juoksu tuskin menee silti pienessä lähdössä täysin pieleen ja rehti ruuna heittää suosikille varmasti haasteen.

7 Classic St Pat on ollut tällä kaudella usein hieman tasapaksu, mutta se on lähdön rutinoitunein ja eniten tienannut. Balanssi on vielä auki, mutta varsinkin ilman kenkiä ruuna saattaisi yllättää kaikki jo kiihdytyksessä. Tuolla balanssilla hevonen oli Vermossa pari starttia sitten oikein positiivinen johtavan rinnalta.

Yllättäjät: Hyvän lähtöpaikan 1 Niccolo' Lavec palaa arvoituksena tauolta ja 5 Hamtaron vauhti ei tahdo riittää kesäkeleillä. Lähtö on kolmella eniten pelatulla käytännön "ummessa".

Pelijakauma: Ei ihmeitä. Classic St Pat on siinä tapauksessa hieman aliarvostettu, mikäli se kisaa ilman kenkiä.

Juoksunkulku: Star Martini ja Classic St Pat kisaavat keulapaikasta ja alku mennään lujaa. Vauhti luultavasti rauhoittuu kuitenkin välikierroksella.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: Murto-ajossa valitaan eri suosikki kuin pelikansalla, sillä 4 Carmikas ei ole viimeisissään suuremmin vakuuttanut. Ori aloitti kauden niukalla keulavoitolla, mutta tyytyi viimeksikin sisäratajuoksulla vain seurailemaan. Listan kärkeen nimetään hyvää tahtia kehittyvä 6 Hymynvirne. Valmentaja odottaa hevosesta menijää ikäluokkalähtöihin, eikä se ole mahdoton ajatus, mikäli nätisti laitellun oriin kehitys jatkuu nähtyä tahtia. Jyväskylässä Hymynvirne voitti Nuorten Sarjan johtavan rinnalta.

Haastajat: 5 Mopolily on laukannut nyt kahdesti peräkkäin, mutta sitä ennen tuli kaksi peräkkäistä ykköstä riskien esitysten päätteeksi. Hypyt toki huolettavat, mutta ravilla tamma pystyy varmasti taistelemaan kärkipäässä.

Edellisen tallikaveri 2 Ruusun Eka Vekara on aliarvostettu. Epävarmuus hidastaa tämänkin Miettisen hevosen menoa, mutta ennen laukkastartteja ori esitti rajua virettä ja olisi hieman paremmalla onnella ottanut kolme voittoa putkeen.

10 Vakuus oli tovi sitten kuuden voiton putkessa, mutta nyt taulussa on vuorostaan kuusi hutistarttia. Valmentajan mukaan ori oli viimeisissään kipeä, joten sen puolesta nyt hevoselta voisi tauolta odottaa taas parempaa kuin hetkeen. Sarja on kaiken lisäksi enemmän kuin istuva.

Epävarma ja tasainen avaaja 1 Jyllätys on hieman ongelmallisella paikalla, mutta kunto edellyttäisi menestystä. Ruuna on kahdesti kulkenut laukan jälkeen hurjasti. Viimeksikin laukan kanssa 26,7/1800 metriä.

Yllättäjät: Voitto alla kisaan tulevat 9 Taksvenla ja 7 Vapun Muisto. Kummankin kohdalla vastus kovenee nyt edellisestä ja tuuriakin tarvitaan. 11 Hiirotar oli mainio voitossaan ja kakkosessaan, mutta viimeksi oudon vaisu. Lisäksi valmentaja palaa rattaille ja se on miinus.

Pelijakauma: Tasainen lähtö, jossa riittää epävarmoja hevosia, eikä arviointi ole helppoa. Carmikas on joka tapauksessa ylipelattu ja väärä suosikki. Ainakin Ruusun Eka Vekara ja Vakuus ovat liian vähällä huomiolla.

Juoksunkulku: Arvoituksellinen. Eturivin hevosista kaikki eivät ole edes olleet vielä urallaan auton takana. Carmikas avaa luultavasti kovaa ja Vakuudella saatetaan yrittää sen perästä läpi, sillä se viihtyy keulapään juoksuissa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki/varma: 9 Issaquah Sund liukasteli Lahdessa tätä paljon kovemmassa seurassa Toto76-voiton kolmella kierroksella loppusuoralla, muttei ruuna mikään varsinainen laukkuri ole. Vahva viisivuotias on hieman ongelmallisella paikalla sisäradalla, mutta tässä seurassa hevosen pitäisi pystyä kiertämään kaikki, vaikka se joutuisi aloittamaan kirinsä aivan joukon hänniltä. Hannu Torvisen ajokin peliosuus on ollut aiheellisessa nousussa koko aamupäivän, mutta se jäänee silti selvästi parhaaksi ja edulliseksi varmavalinnaksi.

Haastajat: 6 Västerboyellowdirt on esittäny viimeisissään terävät kirit, mutta aiempaa pidemmällä matkalla kirivoimia syödään enemmän jo matkalla. Sähäkän tamman kovuus ja voima tuskin riittää suosikille, mutta kaksariputki voisi jatkua onnistuneella juoksulla.

15 Hamis Fameraiser on tehnyt hyvää työtä oikeastaan jo pari vuotta. Ruuna hyötyy paikastaa ja syöksyy takamatkaltakin ajoissa kärkiryhmään. 2600 metriä ei ole hevosen paras matka, mutta sekin onnistuu, kun vain juoksu onnistuu.

Yllättäjät: 7 Belly Button voitti toissa starttinsa keulasta ajettuna, eikä hevosen otteissa ole tällä kaudella ollut samaa loistoa kuin viime vuoden voittoputkessa. Tamma suorittaa kyllä tasaisesti ja taistelee totosijasta. Voitto tuntuu nykykunnossa paljon vaaditulta. 8 Count Forever on yllättäjistä aliarvostetuin ja aika selvästikin. Ruunan juoksut eivät ole menneet viimeisissä aivan nappiin ja se on tauluaan paremmassa iskussa. Hyvä idea varsinkin suoraan pariin suosikin kanssa. Valmentaja on hieman epäileväinen 1 Västerbo Pursen kunnosta suoraan tauolta ja tamma on pelissä yliarvostettu. 13 Jamas King Arthurilla on kykyjä, mutta kausi on alkanut varsin mollivoittoisesti.

Pelijakauma: Suosikki oli aamulla selkeän edullinen suosikki, mutta peliosuus on nousussa. Yllättäjistä selkeästi kiinnostavin merkki olisi Count Forever.

Juoksunkulku: Man In Black lienee nopein alussa, mutta haluaa selän eteensä. Västerboyellowdirtille haettaneen myös selkäjuoksua ja Belly Button voisi näin päästä keulaan. Hamis Fameraiser pommittaa takamatkaltakin rajusti liikenteeseen. Issaquah Sundilla kierretään mahdollisuuksien mukaan jo matkalla kohti paikkaa ainakin johtavan rinnalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: Sukuvarsa 5 Doris Hoss on aloittanut uransa paitsi lupaavasti, myös nousujohteisesti. Debyytissä hevonen juoksi matkalla enemmän mutkia kuin suoraa, mutta tsemppasi silti rehdisti johtavan rinnalta. Lahdessa oli jo toinen ääni kellossa, kun tamma kiersi viimeiseltä sijalta hätistelemättä 15,1/700 metriä ja nousi toiseksi. Vitosrata ei tuottanut ongelmia ainakaan Teivossa ja Markku Nieminen pyrkii varmasti aktiivisesti keulaan saakka.

Haastajat: Alustava pelisuosikki 8 Beat of Love vaikuttaa hieman yliarvostetulta. Tamma karkasi Vermossa keulasta muilta kirikierroksen alussa ja piti voittoon menoveden ehtyessä loppua kohden. Tämä on paljon viimekertaista kovempi lähtö, mutta toki nelivuotias voi kehittyä vielä starttirytmissä.

2 Grove's Harley oli viimeksi haasteellisen tehtävän edessä takamatkalta, kun paalulle sattui kaksi hienoa aloittelijaa, jotka polkivat 13-kyytiä viimeiset 700 metriä. Juha Länsimäen ajokki on tullut molemmissa tämän kauden starteissa kirikierroksen 16-vauhtia ja sillä kyydillä taistellaan tässä kärkisijasta.

Takamatkan hevosille ei ole tässä luvassa helppo iltapuhde, sillä paalulta pötkitään varmasti ainakin 17-tulos. 10 Glory Luca ei ole vielä voittanut ja tiukassa se on tiistainakin, mutta tasaisen vahvaa jälkeä tehnyt tamma pystyy menemään 16-ajan ja nousee varmasti monen ohi. Torniossa nelivuoitas oli johtavan rinnalta asiallinen.

Yllättäjät: 12 Haicon on nyt laukannut kahdesti. Viimeksi alussa ja sitä ennen menestystä keulasta viimeisellä takasuoralla. Laukkojen lisääntyminen ei ole hyvä juttu, mutta muuten hevonen on ennätyskunnossa. 16 High Profile nousi viimeksi matkalla johtavan rinnalle ja puristi rehdisti viimeisen kierroksen alle 16. Kierrettävää toki riittää nyt. 13 Mas Ambition ei vielä oikein hallitse liikkeitään, mutta aihio olisi muuten lupaava. Hevoselta riisutaan nyt ensimmäistä kertaa kaikki kengät ja se tuo taatusti tilaa juoksemiseen ja ennätys paranee. Suvukkaalla 7 Callela Dreamteamilla ei ole ollut voilokki kyljessä lähes vuoteen. Hevosella on ajettu harjoitusraveissa 24-tulos tässä startin alla ja valmentaja myöntää, että nyt haetaan ensisijaisesti ehjää juoksua ja testataan missä sinänsä lupaavalta tuntuva hevonen menee.

Pelijakauma: Doris Hossin kuuluisi olla suosikki. Beat of Love on hieman yliarvostettu.

Juoksunkulku: Arvoituksellinen kiihdytys, jossa nähdään luultavasti ainakin jokunen laukkakin. Golden Trinity säntää luultavasti juoksuradalta ensin keulaan, mutta huolii selän eteensä. Doris Hossilla on sauma edetä keulaan alkumatkalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa