Ravivihje: Toto5 Teivo 25.4.2017

Julkaistu:

Toto5
Aragorn Hoss aloitti vakuuttavalla voitolla taukonsa jälkeen. IS Ravit odottaa, että ruuna jatkaa voittoiskussa.

Toto5-1

Suosikki: Tasaisen avauskohteen ykkösmerkiksi nousee 7 Salaus. Ruuna voitti viimeksi Vermossa keulasta ja nopea avaaja pyrkii tällä kertaa samalle paikalle. Kunto ei ole ainakaan laskussa, joten Salaus kuuluu merkitä pelikupongeille ajoissa.

Haastajat: 6 Alf kirii aina vahvasti perille. Forssassa ruuna teki hyvän kirin 5. ulkoa samoin kuin Vermossa 6. ulkoa, mutta tehtävät olivat niukasti liian vaikeat voittoa ajatellen. Alf pystyy päätöslenkillä tekemään ohituksia ja voitto on otettavissa, mikäli hevonen ei jää kiihdytyksessä liian kauas kärjestä.

4 Tulinko teki Vermossa mukavan kirin 5. ulkoa. Ori avaa auton takaa hyvin ja tähtää Salauksen kantaan 2. sisälle, mistä se pystyy kirimään terävästi. Tulinko on paras kengittä, mutta ohjastaja-valmentaja Jussi Miettinen aikoi tarkistaa radan pinnan ennen balanssin varmistumista. Kengitystä kannattaa siis seurata.

9 Iinan Maestro voitti Forssassa keulasta. Vermossa ruuna jäi johtavan rinnalle, mistä viimeiset 300 metriä oli liikaa. Iinan Maestro on ollut pitkään hyvä, joten sitä ei voi unohtaa yhden vaisumman startin jälkeen.

Yllättäjät: 13 Ruutu-Viesker hakeutui Vermossa loppukurvissa 3. sisältä kiriin ja lopetti terävästi aivan Alfin ja Tulinkon kupeelle. Nyt lähtöpaikka on niin heikko, että ruuna jää kauemmas kärjestä kuin viimeksi. Rahasija olisi hyvä suoritus. 11 Suvi Kevätön kiri Vermossa mukavasti 5. ulkoa. Viimeksi takaa oli mahdoton nousta kärkeen, kun Särkän Kalle veti keulapäässä viimeisen kierroksen reippaasti. Ylivauhtisella juoksulla Suvi Kevätön pystyy nousemaan totoon. 5 Pikku Hyvä avaa auton takaa mukavasti ja juoksee todennäköisesti johtavan takana tai 3. sisällä. Sieltä tamma pystyy havittelemaan korotettua rahaa. Voitot ovat olleet vähissä ja sellainen yllättäisi edelleen. 8 Ryti-Tyttö ei ole ollut tauon jälkeen parhaimmillaan, kun sen kiri oli Teivossa tasainen ja viimeksi hevonen taipui johtavan rinnalta varhain. Kasiradalta ykkössija ei ole todennäköinen.

Pelijakauma: Alf (21%) on papereissamme kakkossuosikki ennen kolmosmerkkiämme Tulinkoa (30%).

Juoksunkulku: Tulinko, Pikku Hyvä ja Salaus erottuvat auton irrotessa. Tulinko päästää Salauksen keulaan ja Pikku Hyvä sukeltaa 3. sisälle. Loisto-Piirto, Alf tai Ryti-Tyttö jää toiselle ilman selkää. Normaalisti Iinan Maestrolla ajetaan kuolemanpaikalle, mutta ruuna oli siltä paikalta niin vaisu viimeksi, että tällä kertaa sillä ajetaan selästä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: 11 One Break Broline palaa kahta päivää vaille tasan vuoden tauolta. Ruuna on ollut treeneissä oikein hyvä valmentaja Juuso Holttisen mukaan ja hän odottaa heti menestystä. One Break Brolinella ei ajeta pitkää kiriä ilman selkää, joten se tarvitsee hieman apuja pystyäkseen nousemaan voittoon. Ruuna on huippuvaarallinen, jos se saa kirissä hyvän selän eteensä.

Haastajat: 3 Axel Foley teki hyvän lopetuksen toissa kerralla 4. sisältä samoin kuin viimeksi 5. ulkoa. Lähtöpaikka on hyvä, mutta ruuna ei ole nopea startista. Kunto on mainio, joten Axel Foley tulee voittamaankin lähiaikoina - ehkä jo tässä kisassa.

6 Not So Easy Blue voitti Teivossa helposti keulasta, muttei ollut tämän jälkeen parhaimmillaan 3. ulkoa, kun kiri katkesi varhain. Ruuna pääsee auton takaa asiallisesti matkaan ja se saattaa päästä etenemään keulapaikalle avauspuolikkaan aikana.

2 Västerboyellowdirt lopetti Kaustisen starteissaan terävästi. Lähtöpaikka on mainio, ja tarkalla juoksulla tamma omaa saumat menestyä.

Yllättäjät: 10 Seapearl voitti Forssassa 2. ulkoa lounasraveissa. Viimeksi se jäi johtavan rinnalle, mikä oli liikaa. Seapearl saa tällä kertaa selkäjuoksun, millaisella kärkisija on mahdollinen. 4 Glamorous ei saanut Teivossa täyttä mahdollisuutta juostuaan 2. sisällä. Tamma pääsee auton takaa asiallisesti liikkeelle ja tähtää tarkkaan sisäratajuoksuun. 9 Haraldinho Zon ei ole niin huono kuin keskinkertainen tulosrivistö antaa ymmärtää. Tarkalla selkäjuoksulla ruuna tulee viimeiset sadat metrit vihaisesti. Myös 7 Sahara Hotlady on tauluaan vaarallisempi. Seiskaradalta se kuuluu revityksiin mukaan.

Pelijakauma: Suosiki One Break Broline (34%) ja Axel Foley (30%) ovat liikaa pelattuja, joten parhaat merkit löytyvät haastaja- ja yllättäjäosastolta. Haraldinho Zon (1%) on räikeimmin alipelattu.

Juoksunkulku: Västerboyellowdirt ja Glamorous lähtevät parhaiten liikkeelle, mutta niillä ei ajeta keulasta. Not So Easy Blue tulee ensimmäisen takasuoran alussa vaativana rinnalle ja menee piikkiin. Immortal jää toiselle ilman vetoapua.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: 8 Aragorn Hoss on ykkösmerkkimme kolmanteen kohteeseen. Ruuna teki upean paluun tauolta ja voitti keulasta pystyyn. Aragorn Hossin ei pitänyt laittaa parastaan peliin, ja tarvittaessa se olisi mennyt 13-alkuisen tuloksen. Kuusivuotias avaa auton takaa napakasti ja hakee kasiradaltakin keulapaikan haltuunsa. Siitä hyväluokkaista menijää on vaikea lyödä.

Haastaja: 11 Carleman on kunnioitettava vastus, mutta lähtöpaikka on niin heikko, että se pudottaa ruunan haastajaksi. Carleman kiri Porissa Toto76-sankariksi takapareista. Myös viimeksi esitys oli maanmainio ja ykkönen irtosi parastaan antamatta.

Yllättäjät: 10 Dreamy Chip on oikein mainio aloittelija. Se teki Porissa pitkän kirin ja veti itsensä lisäksi Carlemanin mukaan kärkikuvioihin. Nykykunnossa Dreamy Chip tulee tiukasti kamppailemaan totosijoista. 2 Racehill Victory teki Vermossa pitkän kirin 5. ulkoa ja oli hyvä. Viimeksi ruunan menestymismahdollisuudet meni liian raskaaseen reissuun, kun hevonen jäi kuolemanpaikalle. Racehill Victory avaa auton takaa hyvin ja sopivalla juoksulla se pystyy sijoittumaan kärjen taakse. 4 Rosi's Fernando avaa auton takaa kovaa, mutta täydellä matkalla sillä ei ajeta keulasta. Aragorn Hossin takaa se voi olla yllättävän korkealla. Tauolta kovaan lähtöön palaava 5 Sara's Star on seuraava rankkaus ennen tauluaan vaarallisempaa 3 Stoneisle Mustangia. 6 Quick Leader oli viimeksi hyvä kuolemanpaikalta, mutta lähtöpaikka on tällä kertaa liian haastava tasaiselle avaajalle.

Pelijakauma: Ykkösmerkkimme Aragorn Hoss (36%) käy kakkossuosikkina mainiosti varmaksi.

Juoksunkulku: Rosi's Fernando avaa sisäradalle ohi Racehill Victoryn ja päästää Aragorn Hossin eteensä. Ensimmäiset sadat metrit mennään huikua, mutta matkavauhti rauhoittuu tämän jälkeen selvästi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: 7 Saxoi runttasi toissa kerralla 2. ulkoa neljänneksi Elian Webin voittamassa lähdössä. Viimeksi ruuna teki mainion juoksun ja runttasi kuolemanpaikalta ykköseksi. Viisivuotias avaa mukavasti, joten se saa seiskaradaltakin asemat kärkipäästä. Saxoi on lähtönsä suosikki, mutta tasaisessa lähdössä se ei käy varmaksi.

Haastajat: 4 Shadow Of Brisbanen voittosaldo olisi vieläkin komeampi, mikäli ruuna ei olisi niin epävarma. Toissa kerralla kuusivuotias laukkasi loppukurvissa hyvävoimaisen näköisenä ja laukkasi pomminvarman totosijan. Viimeksi ruuna sai sille harvinaisen sisäratajuoksun eikä löytänyt 3. sisältä vapaata. Shadow Of Brisbane on voitontahtoinen menijä, joka pystyy johtavan rinnaltakin kamppailemaan voitosta.

8 Grand Alen lähtöpaikka on ikävä, mutta ruuna on selvästi tauluaan vaarallisemmassa iskussa. Porissa se hakeutui kärjen takaa kiriin loppukurvissa, mutta laukkasi maalisuoralle kaarruttaessa. Ravilla Grand Ale olisi mennyt 12-ajan. Mikäli juoksu vähänkään onnistuu, pystyy ruuna paljoon.

Yllättäjät: 3 Stoneisle Jade oli Vermossa tasainen 3. sisältä ja viimeksi tamman tekeminen oli hieman väkinäistä 5. ulkoa. Stoneisle Jade pystyy parempaan, mutta viimeinen terävyys on tällä hetkellä pientä vaille. 11 Echauffour U.S. lopetti Forssassa terävästi, mutta niin teki kärkikin eikä neljättä sijaa parempaan ollut saumoja. Ruuna on tauluaan vaarallisempi ja etenkin ylivauhtisella juoksulla se omaa saumat pärjätä. 1 Pretty Ripped otti Vermossa maksimit 2. sisältä ja viimeksi ruuna seuraili 3. sisältä toton tuntumaan. Pretty ripped avaa auton takaa mukavasti ja tulee saamaan hyvän juoksun kärjen läheisyydessä. 10 Ida Glitter jäi Vermossa 2. ulos eikä ehtinyt parantaa, kun sai viimeisellä satasella mahdollisuuden. Porissa tamma laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Ida Glitter oli mainio talvella, mutta tällä hetkellä vire ei ole samanlainen. Tauluaan parempi menijä joka tapauksessa on kyseessä. 5 Fakir Victory ei ollut Lahdessa parhaimmillaan. Sillä oli ennen starttia kavio-ongelmia, mutta sen piikkiin taustajoukot eivät vaisuutta laittaneet. Valmentaja Tapio Mäki-Tulokas epäili, että ruuna jää tämän startin jälkeen tauolle. 9 Lindalike olisi hyötynyt eturivin lähtöpaikasta, kun se pääsee kovaa liikkeelle. Tamma ei ole kiertäjätyyppiä, joten se tarvitsee tuuriakin tällä kertaa.

Pelijakauma: Saxoi (31%) on liikaa pelattu. Haastajat Shadow Of Brisbane (21%) ja etenkin Grand Ale (8%) ovat liian vähän vedettyjä.

Juoksunkulku: Pretty Ripped ja Aqua's Solenoid pääsevät parhaiten liikkeelle, mutta niillä ei ajeta keulasta. Saxoi ja Grand Ale pääsevät lyöttätymään nopeasti kärkiryhmään, mikäli niillä satsataan lähtöön, kun eturivissä on paljon tasaisia avaajia. Saxoi juossee lopulta keulassa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: 3 Mopolily voitti Forssassa varmasti keulasta ja viimeksi se oli 2. ulkoa ykkönen parastaan yrittämättä. Mopolily on noussut upeaan vireeseen ja se on todennäköisin keulahevonen. Siitä hevonen on tiukasti mukana voittotaistossa.

Haastajat: 8 Ruusun Eka Vekara otti kuun alussa voiton keulasta ylivoimatyyliin. Tämän jälkeen ori kiri mainiosti vaikka kolmanneksi jäikin. Viimeksi ori voitti 2. ulkoa varmasti. Ori lähtee suljetulta paikalta matkaan, mikä sopi ohjastajalle mainiosti. Ruusun Eka Vekara avaa varmemmin, kun selkä on heti edessä. Kunto on hyvä ja ori on aikaisin pelihevosia.

6 R.R. Pisaralla on vähän rutiinia, mutta paljon vauhtia. Porissa tamma voitti keulajuoksulla helposti. Ehjällä juoksulla se pystyy jälleen pärjäämään, vaikka vastus selvästi koveneekin.

Yllättäjät: 4 Erorilla teki Lahdessa mainion juoksun kuolemanpaikalta ja on suosikkikolmikon kovin haastaja. 12 Vapun Veera oli Turussa keulasta tasainen neljäs. Tarkalla juoksulla tamma mieluummin sijoittuu kuin voittaa. 10 Virmaan Into palaa maltillisin odotuksin tauolta ja sen kohdalla jo totosija olisi yllätys.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö. Suosikkikolmikosta jokaisella on epäonnistumisriski olemassa, mutta on todennäköistä että joku triosta onnistuu ja vie voiton.

Juoksunkulku: Mopolily katsoo keulat eikä halua luopua paikastaan. R.R. Pisara tulee rinnalle, jos lähtee ravia liikkeelle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa