Ravivihje: Toto4 Oulu 24.4.2017

Julkaistu:

TOTO4
Oulun Toto4-pelissä uskotaan vahvasti Freddie de Veluween.

Toto4-1

Suosikki/varma: 4 Freddie de Veluwe on vahvoilla avauskohteen maililla. Ruuna pystyy kuskin halutessa lähtemään tosi kovaa ja sillä haetaan tässä vahvasti koko matkan johtoa. Kahdessa viimeisessä kolmesta on tullut laukka, mutta niissä on selityksiäkin ja eiköhän varmamme selvitä Oulun tiukan loppukaarteen ainakin keulapaikalta oikealla askellajilla. Viimeksi hyppy tuli kovassa vauhdissa juuri siinä ja siihen paloi Pilvenmäki Special -karsinnassa luultavasti voitto.

Haastajat: 7 Rocknroll Kronos palasi tauolta Ylivieskaan ja kiri johtavan takaa ilman kenkiä varmaan voittoon. Balanssi on edelleen sama, mutta näin ulkoa juoksu ei välttämättä onnistu yhtä hyvin.

6 Heady Hunter ja 10 Last Finn pärjäsivät tosi hyvin viime kaudella, mutta kummallakin on ollut tänä vuonna käynnistymisvaikeuksia. Jälkimmäinen tuntuisi olevan pienessä nosteessa, kun taas ensin mainittu junnaa hieman paikallaan. Last Finnille tosin maili ei ole ollenkaan mieleen ja takarivistä sen toiveet lepäävät ylivauhdissa.

1 On Va Voirin kausi on alkanut kahdella lähtölaukalla ja sellaisen pelko on luonnollisesti olemassa nytkin. Ehjällä juoksulla ori on yllätysvalmis ja saattaisi haastaa jopa suosikin.

Yllättäjä: Iäkäs 5 Lovely Mora kiri toissa startissaan yllättävän pirteästi, mutta oli viimeksi taas vaisu.

Pelijakauma: Freddie de Veluwe voisi olla alustavaa paljon enemmän pelattu ja sen peliosuus varmasti nouseekin iltaan mennessä.

Juoksunkulku: Freddie de Veluwe avaa johtoon. Sen taakse pyritään joukolla. Prässääjiä tuskin on, mutta eiköhän maili poljeta silti tasaista reipasta läpi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Toinenkin kohde on kiivas maili ja siinäkin keulavoittoa hakee aina aktiivinen Tuomas Pakkanen. 5 Donna Linda on palannut kunnossa pitkältä tauolta ja alla on kaksi kakkosta. Viimeksi keulapaikalta edelle lipsahti vain hurjakuntoinen Valle Streamline ja nyt veto voisi jo kestää voittoon saakka.

Haastajat: 2 M.T. Illustrious on ollut läpi alkuvuoden tasaisen hyvä, vaikka sijoitukset ovat hieman vaihdelleet juoksunkulkujen mukaan. Tamma palaa nyt pieneltä huoltotauolta, eikä välttämättä ole ihan terävimmillään. Kakkosrata suosii, mutta maili ei ole paras matka. Silti voittosauma.

3 Caesar de Veluwe on rehti työmyyrä ja tämäkin kausi on alkanut hyvillä esityksillä. Ruunalle jäi viimeksi kovatasoisessa Hopeadivisioonassa hieman jossiteltavaakin ja se oli siinä sijoitustaan parempi heikolta paikalta. Mukaan jo pikkulapulle.

6 Breedlove on lähdön rahakkain ja rutinoitunein, mutta myös kinkkiseltä paikalta hieman yliarvostettu. Ikäruuna vaatii tietynlaisen juoksun, eikä se tältä paikalta ole niin yksinkertaisesti tarjolla. Alla on taukoakin ja hevonen tuskin on aivan terävimmillään.

Yllättäjä: 8 Baretta Boko on aloittanut kauden hieman tasapaksusti. Vauhti kiihtynee starttien myötä ja ruuna riittää hevosena näissä lähdöissä. Matka ja lähtöpaikka ovat kuitenkin niin merkittävästi vastaan, että voittoa tuskin tulee nyt.

Pelijakauma: Breedlove on alustavasti ylipelattu. M.T. Illustrious ja Caesar de Veluwe voisivat olla lähempänä suosikkia peliosuuksissa.

Juoksunkulku: Donna Linda kiskaisee keskeltä rataa keulaan ja sillä ajetaan johtopaikalta. M.T. Illustriouksella ajetaan eteenpäin kohti paikkaa johtavan rinnalla, ainakin jos vauhti hiljenee matkalla yhtään.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 16 Aslan L.C. on stayer-matkan hevosista kapasiteeltiltaan ja fysiikaltaan ylivertainen, mutta ruuna ei ole kovinkaan luotettava tapaus. Viime aikoina meno on ollut varsinkin alkumatkalla kovin takkuista ja laukka on tullut jo kolmesti peräkkäin. Kuntonsa puolesta Marko Hakkaraisen ajokki pystyy kiertämään tämän porukan, eikä peliosuus nyt yläkantissa ainakaan alustavasti ole, mutta varmistaminen on ainakin henkisesti viisaampaa.

Haastajat: 5 Wasa Thunder on ollut ilman kenkiä asiallinen, mutta voimia on tahtonut kulua epäolennaiseen painamiseen. Se on näkynyt hieman lopussa, eikä se ole tietysti tälle matkalle optimaalisin asia. Rauhallisena pysyessään vaarallinen.

3 Maana's Black Rose on lähdön keulahevonen. Tamma voisi vetää yllättävänkin pitkään, ainakin jos se saa määrätä tahdin rauhalliseksi. Ylivieskassa hevonen kiersi pitkällä kirillä sitkeästi ja vaikuttaa jaksavalta menijältä.

11 Zerib Lie Star on oudon paljon pelattu. Ruuna palasi viimeksi lähes vuoden loukkaantumistauolta, eikä loistanut. Menestystä ajatellen tuntuisi olevan aivan liikaa parannettavaa.

9 Bonanza Hoss avaa pohjoisessa. Ruunalla on hyvä fysiikka, mutta hieman raviongelmia. Oulun kaarteet eivät kuulosta suoranaisesti sen lempipaikalta näin äkkiseltään, mutta jos ravi käy, niin hevonen voi olla tässä korkealla.

Yllättäjät: Lähtö tuntuu herkältä suurellekin yllätykselle, mikäli Aslan L.C. jatkaa epävarmaa menoaan. Leveään rastitukseen suositellaan lisää hevosia. 8 Zelda Gowan on kirinyt viimeisissään pirteästi. 6 Tequila Tösen G.K. oli aivan sitkeä viimeksi johtavan rinnalta. 12 Bajkal Graff on kirinyt kahdesti hyvin. 13 Ghost Story jaksaa mennä, joten matka suosii. 10 Gracie Labour palaa tauolta, muttei ole nolo hevonen tähän seuraan. 1 Live It Up saa ykkösradaltaan edullisen juoksun.

Pelijakauma: Zerib Lie Star on ainakin karusti yliarvostettu.

Juoksunkulku: Maana's Black Rose hakee johtopaikan Live It Upilta ja saa vetää ainakin jonkin matkaa rauhassa. Aslan L.C:llä oltaisin varmasti mielellään aktiivisia ajoissa, jos sen ravi vain soljuu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Huippuvireinen 11 Lago Negro on päätöskohteessa ainakin alustavasti liian iso suosikki, sillä ei Oulussa tai kesäkeleillä yleensäkään ole helppo kiertää 11-radalta kaikkia. Ruuna on toki osoittanut pystyvänsä nykykunnossaan kirimään pitkään kovaa, mutta näistä asemista tulee silti kiire. Eturivissä on tosin useampi innokas ja ylivauhti auttaisi tietysti suosikkia. Kaustisella Lago Negro oli tätä paljon kovemmassa lähdössä 3. sisältä hyvä kolmas.

Haastajat: 2 Cankus Que kiri Kuopiossa asiallisesti takaa, varsinkin kun hevonen on yleensä aina ollut keulapäästä terävimmillään. Johtopaikka ei ole hyvältäkään paikalta kirkossa kuulutettu ja kiihdytys tulee maksamaan, mutta nousukuntoinen ruuna on pelihevosia.

3 Tarabuso Jet on lähdön mielenkiintoisimpia pelihevosia. Ruuna on kahdesti ollut mainio epäonnistuneilla juoksuilla, vaikka sijoitukset eivät sitä kerro. Tältä paikalta juoksun luulisi onnistuvan ja hevonen voisi olla ideavarman hakijoille jopa yksinäinen merkki.

8 Donnie Brasco oli viimeksi keulasta asiallinen. Ruuna ailahtelee, mutta on hyvänä päivänään tosi hyvä. Kasiradan paikka tuo tähän kuitenkin todennäköisesti ongelmia, sillä kovin helpolla hyvä juoksupaikka tuskin löytyy.

1 Strait Iron paransi paljon toiseen tauon jälkeiseensä ja tsemppasi mukavasti johtavan rinnalta. Sisärata voi muodostua loukuksi, mutta tilaa saadessaan hevonen pystyy kärkitaistoon.

Yllättäjä: Nopealta 6 Debra Bokolta on puuttunut puristusta lopusta.

Pelijakauma: Lago Negro on paikka huomioituna liian iso suosikki. Lähdön selvästi paras merkki on Tarabuso Jet.

Juoksunkulku: Eturivissä on monta tosi kovaa avaajaa. On epäselvää satsataanko kaikilla, mutta ainakin radoilta 2,6 ja 8 sännätään kovaa matkaan. Cankus Que on niukka keulasuosikki, muttei varma keulahevonen. Esimmäiset sadat metrit ovat ainakin taatusti tosi kovaa, mutta vauhdin luulisi rauhoittuvan sen jälkeen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa