Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Seinäjoki 22.4.2017

Julkaistu:

TOTO76
Lauantain kohokohta on ilman muuta kansainvälinen Seinäjoki-Race. IS-Vihjeen varmat ovat Mika Forssin osaavissa käsissä.

Toto76-1

Suosikki: Avauskohde ratkeaa luultavasti jo kiihdytyksessä. 6 Good Dynamite ei välttämättä pääse omin avuin ohi 3 Herbie Sisun, mutta näiden välistä tosi kovaa kiihdyttävän 4 Lightsonlightsoffin siivellä se voisi onnistua. Kaksi rehtiä esitystä tehnyt Good Dynamite kisaa lisäksi lauantaina pitkästä aikaa ilman etukenkiä ja se tuo lisää nopeutta alkuun. Vermossa edelle jäivät vain hurjat T.Rex ja Regent Zet, eikä nyt vastassa ole sellaisia hevosia. Oria tarjotaan varmaksi pieneen lappuun, mutta suureen systeemiin herkälle mailille rastataan useampi hevonen.

Kovimmat haastajat: Herbie Sisu on rutinoitunut hopeadivisioonalainen, mutta rasitteena on pitkähkö tauko. Se saattaa näkyä terävyyden puutteena myös kiihdytyksessä, jossa ratkaistaan tässä paljon.

8 Star Martini tuli viimeksi lähes tasapäin maaliin Good Dynamiten kanssa, vaikka joutui tekemään kirivaiheessa paljon enemmän töitä. Paikka on mailille toki ilkeä. Ruuna oli selvästi terävämpi tauolta kuin talvella, eikä sitä voi laskea tältäkään paikalta ulos voittotaistosta.

Yllättäjät: 7 Valle Streamline on ollut rehti koko talven ja parantanut entisestään viimeisissä, kun kenkiä on riisuttu. Kaustisella ruuna kiri 3. sisältä 11,4/500 metriä, toki edullisen juoksun jälkeen. 5 Invantaggiolla on alla sairas- ja huoltotauko, mutta valmentaja raportoi hevosen palaavan aivan pirteänä takaisin.

Pelijakauma: Ei ihmeellisyyksiä.

Juoksunkulku: Herbie Sisu, Lightsonlightsoff ja Good Dynamite panostavat kaiken alkuun. Keskimmäinen otti jokin aika sitten keulat Amazing Soulinkin ulkopuolelta, joten miksei se onnistuisi Herbie Sisunkin ulkopuolelta. Nimihirviö tyytyy varmasti jomman kumman suosikin selkään ja todennäköisimmin ensimmäinen kyselijä on etukengätön Good Dynamite.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Toisen kohteen voittaja löytynee paalulta, sillä sieltä starttaa muutama kivikovassa kunnossa oleva nouseva suomenhevonen. 6 Fiiling on valinta suosikiksi, vaikka se löytyy alustavassa jakaumassa vasta kakkoshevosen paikalta. Ori avasi kautensa kykyihinsä nähden tasapaksusti, mutta kahdessa viimeisessä vauhti on kiihtynyt ja hevonen on ollut jo äärimmäisen vakuuttava. Viimeksi kuusivuotias esitti uutta asetta, kun se avasikin vauhdilla. Keskipitkä matka on suosikeista eniten mieleen juuri Fiilingille.

Kovimmat haastajat: 2 Särkän Kalle aloitti kauden suosikkimme tapaan hieman tasapaksusti, mutta teki Porissa ilman takakenkiä häijyn esityksen. Ori laukkasi alkumatkalla, mutta nousi kaukaa takaa vielä kakkoseksi. Kirikierros sujui mukavasti 24,3-vauhdilla. Kakkosradalta on taas laukkariski, mutta ravilla kuusivuotias on varmasti voittotaistossa.

3 Hissun Aarre on edelleen kunnossa, mutta tekisi mieli väittää, ettei aivan niin terävä kuin voittostarttiensa aikaan. Toki hevonen on joutunut tekemään kahdesti pitkän kirin, kun se on omimmillaan spurtatessaan 200-300 metriä. Sellaisella juoksulla edelle rankattujen lyöminen voisi onnistua Seinäjoellakin.

Yllättäjät: 4 Veeran Poika ei juuri häpeä kyvyissä edellisille, mutta se antaa taukonsa myötä tasoitusta aika lailla. Ori on tuskin aivan terävimmillään ja silloin tässä olisi totosijojen tuntumassa taisteleminen olisi jo onnistuminen. 15 Vapperin kausi on alkanut kahdella laukkastartilla, joista toinen päättyi silti kirivoittoon. Hevonen kokee mielenkiintoisen vahvistuksen rattailla, muttei tehtävä silti vaikuta kovin suosiolliselta takamatkalta. 9 A.T. Eka osaa kiriä palan matkaa tosi terävästi, mutta paalun kovien ohittaminen tuntuu silti liian haasteelliselta tehtävältä. 1 Hilin Ihme taisteli Vermossa mukavasti johtopaikalta Tammatähdessä ja on lähdön mahdollinen jättiyllättäjä.

Pelijakauma: Fiilingin kuuluisi olla suosikki. A.T. Eka vaikuttaa yliarvostetulta.

Juoksunkulku: Hilin Ihme ja Hissun Aarre avaavat parhaiten. Jälkimmäinen painuu todennäköisesti keulaan, jossa se alkumatkalla keulakyselyn Fiilingiltä. Tuomas Pakkanen tykkää ajaa keulasta, vaikka tässä saattaisi olla parempi lopputulos tarjolla Fiilingin takaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki/varma: Hienotasoisessa Haastajadivarissa yritetään tehdä eroa pelikansaan ja rastataan siihen vain yksinäinen merkki. 6 Sunbeam on aloittanut Suomessa nousujohteisesti ja IS Ravien rankingissa se on ykköshevonen. Pelikansa on arvioinut sen alustavasti vasta neljänneksi ja se on outoa. Hevosen tarinassa on paljon samaa kuin raketin lailla kehittyneen Madridin, eikä tämäkään ruuna jää pitkäksi aikaa näihin sarjoihin vatuloimaan. Avausstartti heikoissa olosuhteissa oli floppi, mutta sen jälkeen Sunbeam on ollut kahdesti todella hienonnäköinen. Lähtöpaikka muiden pelihevosten ulkopuolella ei ole optimaalinen, mutta ainakin näillä prosenteilla varmavalinta on perusteltu.

Kovimmat haastajat: 5 Flash Spruce on voittanut kolmesti peräkkäin, eikä tunne tappion tuskaa tältä kaudelta. Ruuna oli mainio varsinkin viimeksi, kun se kesti tasapäävoittoon, vaikka oli avannut täydellä matkalla peräti 08-vauhtia. Vastus on nyt kuitenkin kovempaa kuin kertaakaan hevosen uralla, eikä siihen pelisuosikkina ainakaan pelillistä etua löydy.

4 Defrag Am paikkasi Suomen debyytissään upeasti lähtösuoralla tulleen laukkansa ja kiersi vielä koko porukan väljään tyyliin. Lähtö ei toki ollut kovin kovatasoinen, mutta esityksessä oli silti paljon hyvää.

3 Pope on menestynyt koko alkuvuoden. Ruuna oli viimeksi pitkään kiinni ja jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella toton ulkopuolelle, vaikka kiri loppua hyvin.

Yllättäjät: 8 Juiceman olisi ollut kiinnostava merkki paremmalta paikalta, mutta kasiradalta tehtävä on lähes toivoton. Ruuna juoksi viimeksi pitkästä aikaa Suomessa ja kiri hänniltä oikein lupaavasti. 2 Diesel Devoted paransi otteitaan selvästi viimeksi, kun siltä riisuttiin kenkiä. Voitto tuli vahvalla pitkällä kirillä 5. ulkoa. Tamma jatkanee samalla balassilla ja on hyvältä paikaltaa kiinnostavin yllättäjä.

Pelijakauma: Sunbeamin kuuluisi olla suosikki ja se on oiva varmahaku tasaisesti pelattuun lähtöön.

Juoksunkulku: Flash Sprucella ajetaan voimalla keulaan ja avaus on ainakin kova. Defrag Am on ainakin hevonen, jolla luultavasti voitaisiin mielellään ajaa lähtö vaikka johtavan rinnalta. Sunbeam hakee paikkaa parijonosta, josta se tekee 400-500 metrin kirin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: 3 Twigs Voicin otteet ovat menossa parempaan suuntaan hieman aneemisen alkukauden jäljiltä. Vermossa tamma otti pitkästä aikaa ykkösen, kun se sai vetää keulassa rauhallisesti ja karkasi muilta kovassa lopetuksessa. Kultaloimen suorituksessakin oli enemmän hyvää kuin huonoa. Pekka Korven tamma on Toto76-rivin todennäköisin voittaja, mutta sen verran yliarvostettu, että suosituksiin tungetaan muitakin merkkejä.

Kovimmat haastajat: 1 Callela Ladyboss laukkasi kauden avauksessaan heti alussa, mutta osoitti Kuopiossa kehittyneensä kivasti talven aikana. Tamma toimi jäniksenä hiillostamassa johtavan rinnalla Midnight Houria ja kesti ihailtavasti rankan juoksun. Viisivuotiaalla on suurempi mahdollisuus yllättää suursuosikki, kuin mitä pelaajat uskovat.

Rehdisti paikalta kuin paikalta suorittavan 4 Ranch Kellyn balanssi on taas luultavasti auki ihan viime hetkiin saakka. Ilman kenkiä tamma voi ottaa voiton tässäkin seurassa, vaikka sen kohtalona on todennäköisesti paikka johtavan rinnalla.

Yllättäjä: Upean uran tehneella 6 Amazing Soulilla alkaa hieman jo ikä painaa, eikä voittoja enää tule näissä kovissa lähdöissä. Totosija ei saa kuitenkaan yllättää, sillä todennäköisimmässä juoksunkulkuskenaarioissa Jukka Kinnunen istuu Helsinki-ajon tapaan johtavan takana. Siellä tamma seurasi totoon ja samaan on mahdollisuuksia lauantainakin.

Pelijakauma: Twigs Voici on rivin todennäköisin voittaja ja siinä mielessä se olisi ihan hyväksyttävä varmakin, mutta pelillisesti edullisempia ovat Callela Ladyboss ja Ranch Kelly, mikäli siltä nyt riisutaan pitkästä aikaa kenkiä.

Juoksunkulku: Amazing Soul täräyttää ulkoa johtoon ja päästää avauspuolikkaalla joko Twigs Voicin tai Callela Ladybossin eteensä. Twigs Voicilla ajettaneen voimalla johtoon, vaikka haastaja Callela Ladyboss pääsisikin livahtamaan sinne ensin. Avauspuolikas on todella kova, mutta sen jälkeen vauhti rauhoittuu. Ranch Kelly etenee johtavan rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 9 Madrid vakuutti viime kaudella, eikä ollut ainakaan huonomman näköinen palatessaan tauolta kymmenisen päivää sitten Lahdessa. Varma voitto tuli pitkällä kirillä 4. ulkoa. Ori on näyttänyt, ettei pitkä matka ole ongelma, mutta lauantaina riittää vastustakin, eikä lähtöpaikka takamatkalla sisäradallakaan ole ongelmaton. Alustava lähes 75 prosentin suosikkiasema on näin auttamatta liikaa ja pelillisesti järkevää on lähteä varmistusten tielle. Toki Madrid on lähdön todennäköisin voittaja, samalla kuin myös yksi koko kierroksen todennäköisimpiä.

Kovimmat haastajat: 13 Zigge Silvio aloittaa Suomessa sellaisten harjoituskehujen kera, että oikein hirvittää. Se kun ei ole tässä maassa ihan normaalia. Oriilla on kuitenkin oikein ammattimaiset taustajoukot, joten jossain määrin kehuja on syytä ottaa tosissaan. On hevonenkin näyttänyt aiemmin Ruotsissa jo kykyjään. Jaksavalle hevoselle matka on vain plussaa.

Lähdön karkeimmin aliarvostettu on kuitenkin 14 Zeus Kemp. Ruunalla on nyt alla pari heikompaa sijoitusta, mutta se on ollut epäonnekas ja oli viimeksikin voimissaan pussissa. Matka sopii, eikä Juha Utalan ajokki ole hevosena todellakaan suosikkia niin paljon perässä kuin peliosuus osoittaa. Kevään kirit olivat komeaa katseltavaa ja hevosessa on potentiaalia vielä nähtyäkin parempaan.

Yllättäjät: Voittaja tuskin löytyy edellä mainitun kolmikon ulkopuolelta, mutta elämänsä kunnossa kisaavat paalun 5 Arctic Ile ja 1 Safe Crossing eivät ole täysin vaarattomia. Ne välttyvät takamatkan kovien sijaan kiertämiseltä, eikä niitä ole aivan yksinkertaista selättää. Safe Crossing polki viimeksi hölkkäkisassa Elian Webin rinnalla hurjaa kyytiä loppua ja näytti vauhtivaroja, joita sillä ei edes tiedetty olevan. Arctic Ile oli Forssassa 12-radalta toivottoman tehtävän edessä, mutta on suorittanut kokoajan tasalaatuisen hyvin. 12 Ida's Owen on voittanut pitkillä matkoilla ennenkin, muttei ole toisten takaa aivan yhtä terävä kuin keulapäästä ja takamatka on iso miinus. 16 Global Kid ja 15 Tir du Caux ovat hyviä ja rutinoituneita pitkän matkan menijöitä, mutta tässä seurassa kahdelta takamatkalta voittoon tarvittaisiin lähes yliluonnollinen esitys.

Pelijakauma: Madrid on ainakin alustavasti aivan liikaa pelattu. Moni hevonen jää sen vuoksi liian vähälle huomiolle, mutta erityisesti Zeus Kemp kiinnostaa vaivaisen kahden prosentin alustavalla peliosuudellaan.

Juoksunkulku: Midnight Coger avaa ensin johtoon. Se olisi siitä parhaimmillaan, mutta Arctic Ile tullee niin vaateliaana rinnalle, että saa johtopaikan. 20 metrin kovat ovat ensisijaisesti kirihevosia, muta eiköhän takaa nähdä jo puolimatkassa liikehdintää, ainakin mikäli keulassa mennään hiljaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki/varma: 1 Vitterin alkukausi on ollut floppi, mutta IS Raveissa uskotaan, että asiaan tulee nyt muutos. Ravikuningas taidettiin tuoda keväällä radoille yksinkertaisesti koviin tehtäviin liian vajaasti valmisteltuna, eikä elimistö toiminut kovien Polaran ja Costellon puristuksessa. Rattaille palaava Mika Forss on palannut myös hevosen päivittäiseen arkeen valmennusavuksi ja sen myötä vihjaajalla on vahva usko, että Seinäjoella nähdään vanhaa tuttua Vitteriä. Tästä seurasta ei sen jälkeen pitäisi löytyä haastajaa Vitterin keulavoitolle.

Kovimmat haastajat: 6 A.T. Visku on noussut kovaan vireeseen ja kirinyt jo useamman kerran hyvin loppua. Hevosta mitenkään väheksymättä on kuitenkin todettava, ettei se ole kovin innokas voittamaan ja siksi totosija on nytkin ykkössijaa todennäköisempi.

9 Siirin Älli hangoitteli Kaustisella hienosti keulasta Polaraa vastaan. Nyt ruuna joutuu yrittämään takaa, mutta on silti mahdollinen voittaja, mikäli Vitter edelleen alisuorittaa.

Yllättäjät: 7 Akaasia nousi viime kaudella kohinalla tammahuipulle. Pitkältä tauolta odotukset ovat kuitenkin maltilliset ja hevonen myöskään tuskin on heti terävimmillään. 5 Diktaattorin mahdollisuudet laskevat tuttuun tyyliin sitä mukaan kun vauhdit kesän lähestyessä kiihtyvät. Ei ruunaa silti parane vielä unohtaa tässä seurassa, mikäli rastaa useamman hevosen. 3 Elias Intomieli suoritti asiallisen tauolta paluun Teivossa, eikä hevosen tarvitse sen myötä mennä kovinkaan paljoa eteenpäin, että se taistelee tässä kärkisijoista. 11 Veeran Turo hallitsi Teivossa johtopaikalta varmasti, mutta juoksusta tulee nyt huomattavasti monimutkaisempi.

Pelijakauma: Vitter on sopivasti pelattu suosikki ja selkeä varmavalinta.

Juoksunkulku: Vitter pitää keulat. Prässääjiä tuskin löytyy.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Seinäjoki-Racen asetelma on ainakin suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen ja pelillisesti hyvinkin haastava. 7 Anna Mix on perusrutiiniltaan omassa kastissaan. Tamma on ainoa, joka omaa jo maailmanluokan näyttöjä ja silloin sen asettaminen suosiksi on turvallisin ja loogisin linja. Tamma meni viimeksi ennätyksensä, joten tuskin kunnossakaan on vikaa. Lähtöpaikka voi muodostua ongelmaksi, varsinkin kun hevonen ei ole mikään raketti alussa. Toisaalta se kestää tehdä juoksua hieman rankemmankin kautta, kuten esimerkiksi sen viime vuoden hurjassa Tammojen-EM -voittojuoksussa nähtiin.

Kovimmat haastajat: Lähdön varmasti pelillisesti edullisin merkki on Euroopan huipulle nousua tekevä 6 Twister Bi. Italian oriilla on oman haasteensa, kuten esimerkiksi turha kuumuminen, mutta rauhallisena pysyessään hevonen pystyy aivan hurjiin suorituksiin. Kausi alkoi kirivoitolla Vincennesissä ja viimeksi hevonen oli oikein hyvä kakkonen Färjestadissa johtavan rinnalta, vaikka startti oli valmentajan mukaan pääasiallisesti valmistelua tähän.

Suomen terävin kärki ovat jenkkioriit 2 Workout Wonder ja 3 Victory Bonsai. Kaksikko kohtasi Helsinki-ajossa, jossa edellä kirinyt Workout Wonder oli parempi, mutta sai iskeä edullisemmista asemistakin. Jarno Kauhasen suojatin raportoidaan ottaneen startin oikealla lailla ja se on lähdön hevosista se, joka saa varmimmin onnistuneen juoksun.

Victory Bonsai paransi Helsinki-ajosta harppauksen Porin Kultaloimeen, jossa se kiersi takaa matkalla eteenpäin ja otti vakuuttavan voiton. Alustava suosikkiasema on kuitenkin liioittelua, sillä aika moni muukin tämän lähdön hevosista olisi kyennyt Porissa samaan kuin Victory Bonsai. Oriilta kaivataan vielä tämän tason näyttöjä, vaikka potentiaalia on. Sen väittäminen lähdön suosikiksi on silti puhtaasti hullua.

Yllättäjät: Helsinki-ajon keulasta nimiinsä vienyt 1 Seabiscuit on juoksunkulun kannalta avainasemassa, sillä se pitää halutessaan keulat. Tuo taktiikka olisi tosin tässä seurassa itsemurha. Sopivasta selästä ruuna voisi sijoittua hyvin, mutta voitto on tiukassa kaikilla juoksunkuluilla. Derby-voittaja 8 Elian Webin kansainvälinen debyytti vesittyy lähtöpaikkaan, jonka myötä taustajoukoillakin taitaa olla hieman luovutusmieliala. Ruuna kisaa nimittäin tämän lähdön kengillä ja taktiikan ilmoitettiin olevan kovin passiivinen. Nopea 5 Västerboonthenewsin puristuksen ei pitäisi normaalisti riittää tässä seurassa. 9 Jonesylla riittää tekemistä takarivistä ja 4 Midnight Hour on puhdas täytehevonen tämän tason koitokseen.

Pelijakauma: Anna Mixin kuuluisi olla niukka suosikki. Twister Bi on totaalisen aliarvostettu ja huippumerkki. Victory Bonsain peliosuus on alustavasti järjetön ja sen luulisi laskevan.

Juoksunkulku: Haastava arvioitava. Seabiscuit pystyisi luultavasti pitämään keulat, mutta taktiikka on avoin. Västerboonthenews panostaa alkuun, mutta tahtoo ilman muuta selän eteen, vaikka pääsisikin johtoon. Twister Bi pystyisi avaamaan tosi kovaa, mutta sillä voi siinä tapauksessa hirttää kaasu kiinni. Anna Mix kiertää luultavasti tasaisesti eteenpäin. Workout Wonder pääsee varmasti hyvään paikkaan parijonoon ja Victory Bonsaille saattaa jäädä näennäisesti hyvästä paikasta huolimatta "mustapekka" kouraan. Juoksusta tulee taatusti levoton ja lotostakin on varmaan helpompi voittaa, kuin saada psyykattua tämän lähdön juoksunkulku nappiin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa