Ravivihje: Toto4 Turku 14.4.2017

Julkaistu:

TOTO4
Hyvävireisen Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Sunbeam on Turun Toto4-pelin todennäköisin voittaja.

Toto4-1

Suosikki: 9 Questionmark Me osoitti kolmevuotiaana kapasiteettinsä, mutta kaudesta tuli kaksijakoinen. Se olisi paremmalla onnella voinut taatusti juosta enemmän rahaa, mutta epäonnistui tärkeissä paikoissa. Hevonen on Kriterium-finalisti ja varmasti tämän lähdön paras hevonen. Kakkossuosikkina sitä voisi koittaa vaikka varmanakin, mutta tauko ja hidasvauhtiset viimeistelyt tuovat pienen kysymysmerkin.

Haastaja: Tallikaveri 4 Selene Lune ei ole yhtä nopea kuin edellinen, mutta äärimmäisen jaksava. Tamma riittää tässä vauhtikestävyydellään ja kuski pitää varmasti huolen, ettei matkalla kävellä. Viisivuotias polki Vermossa suoraan tauolta tuttuun tyyliinsä vahvasti loppua.

Yllättäjät: Muilla riittää tekemistä Koivusen tallin kaksikon kanssa. 5 Metronom ei ole oikein saanut juonen päästä kiinni taukonsa jälkeen ja ravikin on ollut hieman kyseenalaista. Perustaso riittäisi tässä tototaistoon. 12 Power Age on aloittanut Suomessa kahdella voitolla. Ruuna ei ole erityisen nopea, mutta punnertaa hyvin perille. 12-radalta kaikkien ohittaminen on kuitenkin vaikeaa, ellei matkavauhti ole ihan päätöntä, jota se tuskin tällä kokoonpanolla on. 10 Atomic Dayn paras vire tuntuisi parin viime startin perusteella olevan ohi. 2 Exploding Alice on juossut tätä kovempia lähtöjä. Hyväsukuinen tamma ei ole hyvältä paikaltaan ulkona tototaistosta, vaikka alla on vähän taukoa. Paikka suosii myös kahdesti hyvin kirinyttä 1 Meadow Missiä.

Pelijakauma: Questionmark Men kuuluisi olla lähdön suosikki.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole erityisen kovia avaajia tai muutenkaan potentiaalisia keulahevosia ja kiihdytyksen arvioiminen on haastavaa. Meadow Miss voisi olla vahvoilla ensimmäiseksi keulaksi. Selene Lunella ajetaan eteenpäin jo matkalla. Questionmark Me iskee vasta kirissä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikit: 15 Merit ja 16 Golden Luxi ovat Tammaravurin selvästi parhaat hevoset, mutta molemmilla on rasitteena kaksi takamatkaa, sekä tauko, joka saattaa tarkoittaa, että niillä isketään vasta kirissä. Kummankin vauhtivarat ovat toki sellaiset, että voittaminen voi onnistua täältäkin. Asioista voi kuitenkin tulla monimutkaisia ja silloin joku vähemmän meritoitunut hevonen voi päästä yllättämään.

Yllättäjät: Paalulta peliä kerää kaksi hevosta. 2 Global Trigger oli viimeksi kolmas, mutta vailla isompaa loistoa ja hevonen on kyllä kolmossuosikkina yliarvostettu eikä kelpaa lapulle. 7 Expanse's Tornando on aloittanut asiallisesti uudesta tallista ja valmentajakin lupailee, että lisäparannustakin voisi olla luvassa. 6 Love Way haparoi itsensä viimeksi hylkäykseen, mutta otti siinä sivussa aiempaa paremmin vauhtia. Välikarsinasta revitysmerkkejä ovat nopeat 10 My Freya ja 12 Lil Belinda, jotka eivät kumpainenkaan tosin ole kovin innokkaita tekemään matkalla itse töitä.

Pelijakauma: Merit ja Golden Luxi saavat erottua näistäkin asemista ja jälkimmäinen on jopa alipelattu. Global Trigger on liikaa pelattu ja My Freya ja Lil Belindakin hieman. Yllättäjistä maininnan ansaitsee Love Way, jonka ei kuulu olla aivan nollakerhossa.

Juoksunkulku: Global Trigger ottaa ensin keulan. My Freya saattaa takamatkaltakin tulla hätyyttelemään sitä alkumatkalla. Suosikit iskevät hyvin todennäköisesti vasta päätöskierroksella eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Suomenhevoskohteen avainhevosista moni palaa tauolta ja säännöllisessä starttirytmissä olevalla 2 Konradilla on hyvä sauma koko matkan johtoon. Ruuna oli toki viimeksi johtavan takaa hieman tasainen, eikä taida olla ihan huippuiskussa, eikä myöskään sen takia saa täyttä luottoa.

Haastajat: Tiukimmin suokin haastaa Jouni Miettisen kaksikko 6 Larvan Hurmos ja 9 Villihuuma. Ensin mainittu on todennäköisesti lähdön paras hevonen, mutta palaa tauolta ilman ratahiittejä ja on sen vuoksi arvoituksellinen arvioitava. Villihuumalla on kaksi starttia tauon jälkeen ja selvästi nousujohteinen syke otteissa.

Seuraava kaksikko palaa myös tauolta. 10 Muiston Prinssi ja 5 Enriko ovat tuttuja menestyjiä omissa sarjoissaan, mutta kummallekin voittaminen on läpi uran ollut tervanjuontia.

1 Mistersuomi on rajussa iskussa, mutta laukka tulee melkein väistämättä lähes joka kerta. Kunnon puolesta ori pystyy voittamaan tämän lähdön.

Pelijakauma: Monen taukohevosen myötä kovin vaikea lähtö arvioitavaksi. Larvan Hurmos ansaitsisi luokallaan enemmän peliä.

Juoksunkulku: Konrad avaa johtoon ja saa määrätä tahdin mieleisekseen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki/varma: 5 Sunbeam on Toto4-pelin todennäköisin voittaja ja sillä varjolla se rastataan myös varmaksi, vaikka peliosuus näyttää kohoavan vähän liiankin korkealle. Jenkki taipui Suomen debyytissään raskaalla radalla, mutta oli viimeksi huomattavasti parempi kirittyään ilman kenkiä 12,6/700 metriä. Ruuna on nyt ensimmäistä kertaa Suomessa eturivissä ja maililla, mutta vaikuttaa hevoselta jolta luulisi tarvittaessa löytyvän lähtönopeutta.

Haastajat: 6 Raoul Grifiltä on odotettu enemmän uusista käsistä mitä on saatu. Ruunalla on nyt startti alla pikkutauolta ja parannusta voisi olla senkin myötä luvassa. Viimeksi hevonen joutui taivaltamaan johtavan rinnalla ja sama vaara on nytkin.

2 Quick Leader tuli Teivossa kovassa lopetuksessa muiden mukana juosten ja vire vaikuttaa hieman nousujohteiselta. Ori taistelee hyvältä paikaltaan totosijasta. Viisivuotias voisi olla jopa ensimmäinen keula ja on lähdön hevosista se joka saa varmimmin hyvän juoksun.

1 Belly Button on ollut jo jonkin aikaa kaukana aivan parhaasta vireestä, mutta näytti viime kauden lopulla, että kapasiteettia on menestyä T76-tasollakin. Ykkösradalta tarjoutuu hyvä juoksu, mutta menestykseen vaaditaan parannusta. Sitä voi toki pikkutauolta olla luvassakin.

Yllättäjät: 10 Gene Touch olisi edellisen tapaan hyvä hevonen tällaiseen lähtöön, mutta otteissa on nyt hetken huokunut tasaisuus. Ei hevonen huono ole ollut, muttei aivan parhaalla tasollaankaan. Takarivi haittaa, sillä ruuna on parhaimmillaan vapaalta radalta. 11 The Best Sprucella on alla kaksi sijoitusta parempaa kiriä hänniltä, mutta 11-rata on mailille myrkkyä. 3 Callela Fancyman on harjoitellut hyvin, mutta esiintynyt starteissa vain tasaisesti. Nyt hevosella on kolme starttia tauolta ja kykyjä yllättää. 9 Arctic Madonna taipui Vermossa johtavan takaa. Maili on parempi matka, muttei takarivistä ole helppo ehtiä. 7 Carlos la Renta taipui Porissa ymmärrettävästi rankan juoksun jälkeen. Teivossa ruuna oli positiivinen kakkonen ja tämä juostava matka on mieleen.

Pelijakauma: Suosikki on lopulta melko varmasti ainakin marginaalisesti liikaa pelattu. Quick Leader jäänee ainakin aliarvostetuksi.

Juoksunkulku: Eturivissä on useampikin kova avaaja. Ainakin radoilla 2,4 ja 7. Quick Leaderillä on paras sauma ottaa ensimmäinen keula, mutta Sunbeam hakenee siltä voimalla johtopaikan. Maili painellaan luultavasti reipasta läpi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa