Ravivihje: Toto4 Jokimaa 13.4.2017

Julkaistu:

Toto4
Jonesy kohtaa sopivan vastuksen ja on velvoitettu menestymään. Muista T4-kohteista löytyy hyviä yllättäjäehdokkaita.

Toto4-1

Suosikki: 2 Jonesy teki paluun radoille Vermossa, missä ori teki hyvän juoksun johtavan rinnalta sumuisissa olosuhteissa. Kykymenijä sai startin alle ja pääsee matkaan parhaalta mahdolliselta paikalta. Monella lähdön osallistujalla on kysymysmerkkejä ilmassa, joten Jonesyn kuuluisi normaalitilanteessa hoidella tämä tehtävä kotiin.

Haastajat: 3 Ranch Newman lopetti toissa kerralla kovaa 5. ulkoa. Viimeksi ruuna sai 4. ulkoa kirissä hyvää vetoapua ja karkasi maalisuoralla omille teilleen. Ranch Newman on parhaimmillaan selkäjuoksulla, millaisella se nousee kamppailemaan totosijoista.

6 Ranch Kelly teki hyvää työtä viime kisoissaan, mutta jäi sitten tauolle. Tamma on tehnyt hyviä suorituksia johtavan rinnalta, mutta sillä ajetaan ensimmäisessä kisassa normaalia nätimmin.

Yllättäjät: 1 Kiikku's Lordi teki viimeksi hyvän kirin 3. ulkoa vetäen perässään Ranch Newmania. Kiikku's Lordi pääsee hyvältä lähtöpaikalta matkaan ja se tähtää Jonesyn selkään. Hyvällä sisäratajuoksulla ruuna on mahdollinen totohevonen. 10 Up-Date Hoss palasi Seinäjoella positiivisin ennakko-odotuksin tauolta. Ori jäi johtavan rinnalle, mistä se taipui jo viimeisellä takasuoralla vaikka matkavauhti ei ollut kovaa. Oritta ei kannata unohtaa, sillä sen peruskapasiteetti on lähdön parhaimmistoa. 7 Stormysky treenaa tallikommenttien mukaan hyvin, mutta ensimmäisessä kisassa sillä ajetaan varovasti. Lisäksi kavioluun murtumasta kärsinyt menijä joutuu juokemaan kengät jalassa, mikä ei ole optimibalanssi.

Pelijakauma: Jonesy (70%) on ansaitusti suursuosikki eikä sen varmistaminen ole järkevää.

Juoksunkulku: Jonesy etenee keulaan ja saa Kiikku's Lordin tai Rainbow Zetin taakseen. Jonesy vetää tasaisen reipasta, joten voittoaika tulee olemaan hyvä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 4 Myllyn Valtti teki Jyväskylässä mainion juoksun johtavan rinnalta ja osoitti olevansa nousuvireessä. Nyt Lissun Eerikin kaltaista menijää ei ole vastassa, joten vastus on helpompi. Ruuna pääsee asialliselta nelosradalta matkaan ja taistelee lähdön voitosta juoksulla kuin juoksulla.

Haastajat: 6 Ato teki toissa kerralla hyvän juoksun kuolemasta ja viimeksi ruuna oli tassainen 4. sisältä. Ato avaa auton takaa hyvin ja tähtää kohti keulapaikkaa. Sisäpuolella on pari kovaa avaajaa, joten ilmaiseksi Ato ei keulaan pääse.

10 Piirka kiri Lappeessa 4. ulkoa tasaisesti, mutta viimeksi ruuna oli terävämpi. Piirka pääsi nopeana avaajana keulaan, mistä se laukkasi loppukurvissa voimissaan. Ravilla Piirka olisi kamppaillut lähdön voitosta. Takarivin lähtöpaikka on selvä miinus, kun ruuna on ollut parhaimmillaan hyvällä juoksulla kärjestä tai keulan läheltä.

Yllättäjät: 11 Julianne Dahlia laukkasi Kuopiossa maalisuoralla johtavan rinnalta. Tamma kilpailee hyvässä iskussa ja uusi kuski saattaa tuoda siihen pienen lisäterävyyden. 3 Vihjeen Veto teki Vermossa hyvän juoksun johtavan rinnalta. Ori on nousukunnossa, mutta kierrosta lyhyemmällä matkalla sen laukkariski on korkeampi. Nopea 5 Viriori ei saanut Kouvolassa vapaata johtavan takaa ja jäi tämän jälkeen tauolle. Viriori avaa auton takaa reippaasti ja juoksee todennäköisesti keulassa tai 2./3. sisällä. Tauluaan kyvykkäämpi 8 Turoruutu ailahtelee eikä se ole viime kisoissaan esittänyt parastaan. Lähtöpaikka on heikko, joten ruuna tarvitsee tuuriakin menestyäkseen. 1 Virin Eko teki Kouvolassa hyvän kirin ja nousi kakkoseksi Hymynkaren tuntumaan. Viimeksi ruuna ei parantanut 2. ulkoa tilaa saatuaan. Lähtöpaikka on kaksijakoinen, kun ruuna ei ole nopea avaaja.

Pelijakauma: Myllyn Valtti on papereissamme peliprosenttejaan (23%) selvempi suosikki. Yllättäjistä Julianne Dahlia (5%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Myllyn Valtti, Viriori ja Ato lähtevät parhaiten. Myös Turoruutu avaa asiallisesti, jos sillä satsataan kasiradalta. Viriori pääsee sisäradalle ja päästää tämän jälkeen Aton eteensä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 9 Millstone's Vivid jatkaa kovassa iskussa. Toissa kerralla 5. ulkoa kakkoseksi terävästi lopettanut tamma kiersi Porissa koko lauman 5. ulkoa. Se oli maalisuoralle kaarruttaessa kaukana kärjestä, mutta ehti selvään voittoon. Tamma on saanut lisää nopeutta, kun sillä on ajettu kengittä. Tehtävä on sopivampi kuin Porissa, joten Millstone's Vividiltä pitää odottaa paljon.

Haastajat: 2 Victory Zet tähtää keulajuoksuun ja suosikin haastamiseen. Tamma pakeni Porissa keulasta omille teilleen, mutta viimeksi se joutui tekemään alkumatkalla liikaa töitä piikkipaikan saamiseen, mikä näkyi lopussa. Viereltä lähtee terävät avaajat, joten ensimmäinen puolikas saattaa olla reipas.

10 Heidi Ale kiersi Porissa etusuoralla johtavan rinnalle ja tsemppasi mainiosti totoon. Tallitietojen mukaan tamman kroppa ei toimi vielä optimaalisesti, sillä hevosen kroppa ei hionnut Porissa normaalisti. Heidi Ale on riski menijä, joka pystyy tekemään takaa pitkän kirin.

8 Bwt Burnin Aliven lähtöpaikka ei ole kaksinen. Aktiivinen ohjastaja ajanee tauosta huolimatta eteennpäin ja tarvittaessa löylynlyöjän paikalle johtavan rinnalle.

Yllättäjät: 5 Sunbird Chelsea on selvästi tauluaan kovemmassa vireessä. Oulussa tamma laukkasi lähtöön ja putosi 6. ulos, mistä se kiersi vahvasti kakkoseksi. Seinäjoella tamma ei löytänyt paikkaa parijonosta, joten se joutui kiertämään aina johtavan rinnalle asti. Raskas juoksu näkyi päätöspuolikkaalla, mutta kuusivuotias ei luovuttanut koskaan ja kesti mainiosti neljänneksi. 1 Lindalike ei saanut toissa kerrralla 2. sisältä vapaata. Viimeksi tamma käänsi 2. ulkoa maalisuoralla sisälle ja oli tasainen. Lindalike avaa auton takaa erittäin hyvin ja juoksee keulassa tai johtavan takana. 3 Grainfield Fiona kiersi toissa kerralla 2. ulkoa kakkoseksi. Viimeksi tamma lähti kovaa matkaan, mutta laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Grainfield Fiona tähtää hyvään juoksuun kärjen tuntumaan. Tauolta palaava 11 Mentha on kyvykäs menijä, mutta heikoista asemista sen voitto olisi yllätys.

Pelijakauma: Millstone's Vivid (39%) on ansaitusti selvä ykkössuosikki. Sunbird Chelsea (4%) on liian vähän pelattu.

Juoksunkulku: Lindalike, Victory Zet ja Grainfield Fiona pääsevät parhaiten matkaan. Victory Zet hamuaa eniten keulaan ja saa haluamansa. Sunbird Chelsea tai Bwt Burnin Alive kiertää johtavan rinnalle ja pitää jatkossakin huolen reippaasta temposta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 7 Madrid on voitokas ja erittäin kovan luokan omaava menijä. Ori palaa paussilta ja taustajoukkojen mukaan sillä ajetaan ensimmäinen kisa normaalia varovaisemmin. Madrid kuuluu ilman muuta peleihin, mutta varmaksi sitä ei uskalla jättää.

Haastajat: 1 Zeus Kemp haki toissa kerralla keulapaikan haltuunsa toisessa kaarteessa ja voitti tämän jälkeen helposti. Viimeksi ruunalta lensi kenkä ennen laukkaa. Lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen tasaiselle avaajalle.

5 Downander teki toissa kerralla hyvän juoksun kuolemanpaikalta ja viimeksi ruuna kiersi mukavasti 3. ulkoa. Downander pääsee auton takaa mainiosti matkaan ja tähtää tällä kertaa keulajuoksuun.

11 Agnese voitti toissa kerralla keulasta ja viimeksi tamma kesti piikistä kakkoseksi kaukana voittajan takana. Lähtöpaikka on ikävä, mutta tamma pystyy tekemään hyvin töitä kirivaiheessa.

Yllättäjät: 2 Karl Adam lopetti toissa kerralla 3. sisältä kakkoseksi tallikaveri Zeus Kempin takana. Viimeksi ruuna oli nousemassa tototaistoon ennen laukkaansa maalisuoran alussa. Tällä kertaa Karl Adamilta napataan kengät pois. 6 Laurila's Denethor kiersi Joensuussa viimeisen kierroksen alussa johtavan rinnalle ja tsemppasi kolmanneksi. Viimeksi ruuna nousi kolmannen radan jonoon etusuoralla ja kiersi mukavasti tototaistoon. Kunto on asiallinen, muttei aivan samanlainen kuin pari kuukautta sitten. 8 Ida's Owen voitti Joensuussa keulasta, mutta viimeksi ruuna joutui taipumaan liian raskaan juoksun päätteeksi kuolemanpaikalta. Ruunalla ajetaan usein aktiivisesti ja tuskin tämäkään startti tekee poikkeusta. Kasiradalta Ida's Owen kiertänee johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Downander (11%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Vind Farming ja Downander lähtevät parhaiten liikkeelle ja näistä Downander ottaa keulapaikan. Ida's Owen ilmestyy ensimmäisen takasuoran alussa rinnalle. Avaus on reipas, mutta sitten tempo tasaantuu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa