Ravivihje: Toto4 Oulu 19.2.2017

Julkaistu:

TOTO4
Oulun Toto4-pelissä on helppo luottaa kansan tapaan Smooth Criminaliin.

Toto4-1

Suosikki: Avauskohteessa IS Ravien suosikiksi nimetään pelaajien alustava kolmosrankkaus 14 Ekopetus. Ruuna on virinnyt kuin salakavalasti kovaan iskuun, vaikka taulu ei vielä äärettömyyksiä lupaa. Toissa startissaan Seinäjoella Ekopetus kiersi tosi pitkään ja sitkeästi kolmatta ja oli varsin asiallinen eilen lauantainakin kovassa Toto76-lähdössä. Hevosesta voisi tähän porukkaan tarjota jopa varmaa, muttei se nyt mikään voittajaleijona ole, joten tyydytään vain rankkaamaan se kärkeen.

Kovimmat haastajat: Alustava pelisuosikki on 2 Hullupoika, joka esityksissä ei toki ole ollut varsinaista vikaa, muttei suosikkiaseman arvoista loistoakaan. Luultavasti hevosen peliosuus laskeekin raveihin mennessä. Viimeksi ruuna otti päätöskierroksen alussa laukan ja nousi pienessä lähdössä kolmanneksi.

8 Aaprahami on vauhdikas menijä ja kyvyiltään lähdön kovimpia. Ruuna palaa kuitenkin pitkältä tauolta ja suoritustaso on pohjimmiltaan arvoitus.

Sekavalla taululla tauolta palaavaa 7 Viehko Venlaa on helppo suositella tällä peliosuudella ajoissa kupongille. Loppuvuoden heikkoihin suorituksiin löytyi selitys ja tasollaan suorittaessaan tamma on tähän seuraan kova luu.

6 Juguli antoi viimeksi oikein pahoin periksi keulapaikalta. Ruuna sännännee jälleen keulaan, josta se hyvänä päivänään voi vetää perillekin saakka, mutta viime startin jälkeen kysymysmerkkejä riittää.

Yllättäjät: 1 Mathilde oli jokin aika sitten pelihevosia Toto65:ssäkin. Alla on ihan asialliset esitykset ja paikka hyvä, joten kolme prosenttia on aivan liian vähän. 12 Villiäijä aloitti kauden puristamalla hyvin johtavan rinnalta. Viimeksi ruuna taipui johtavan takaa, mutta lähtö oli paljon tätä kovempi. 9 Oleg on esittänyt myös hyviä kirejä, eikä ole mahdoton yllättäjäehdokas useampaan merkkiin.

Pelijakauma: Ekopetus, Viehko Venla ja Mathilde ovat alustavasti selkeimmin aliarvostettuja. Hullupoika on keräänyt aivan liikaa peliä.

Juoksunkulku: Juguli avaa johtoon, mistä sillä luultavasti ajetaan. Ekopetus lähtee takaa kiertämään jo hyvissä ajoin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Toisena Toto4-kohteena nähdään peliin poikkeuksellisesti monté. 12 Minto's Romeo on lähdön paras hevonen ja se näytti ainoassa monté-kokeilussaan, että tämäkin laji sujuu. Huono paikka ei ole yhtä huono tässä lajissa, mutta huono se on silti ja rehti ruuna on vain niukka suosikki.

Kovimmat haastajat: 2 Big Brave kuuluu montén aateliin, mutta alla on pitkä tauko. Valmentaja odottaa heti hyvää suoritusta, joten ori on mainiolta paikalta pelihevosia.

Lähdön rikkaimpiin kuuluva 5 BWT Hellion debytoi lajissa viimeksi. Ori ehti toivottomalta takamatkalta "vain" neljänneksi, mutta liikkui oikein positiivisesti kirissä ja on tässä varmasti vaarallinen kun starttaa samalta viivalta muiden kanssa. Nopea hevonen on luultavasti nopea alussa montéssakin. Paras ratsastaja on aina plussa.

Hyvässä kunnossa kilpaileva 8 Walk a Mile kisaa ensi kertaa selästä, mutta valmentajan mukaan sitä on treenattu paljon sillä tapaa ja homman pitäisi toimia.

4 Eastwind Cooper on toiminut monté-lähdöissähyvin, vaikka pyörä ei ole pyörinyt kärryt perässä. Revityshevosia.

6 Hamis Heartbreaker puolestaan kerää liikaa peliä kolme monté-voittoa alla. Nuo ykköset ovat matalista sarjoista ja vastus kovenee hurjan paljon avoimelle tasolle.

Yllättäjät: Yllättäjistä pitää huomioida sekavan taulun ja hyvän paikan hyvä monté-hevonen 1 Enzo Cobra ja voi huomioida lajissa debytoivan 7 Kontroll Brolinen, jolla ainakin nopeutta riittää.

Pelijakauma: Big Bravea on haastava arvioida tauolta. BWT Hellion on ainakin hieman aliarvostettu, samoin kuin Walk a Mile. Enzo Cobra ei ole todennäköisimpiä menestyjiä, mutta paljon 1 prosenttiaan vaarallisempi. Hamis Heartbreaker on yliarvostettu.

Juoksunkulku: Juoksukulku on aina arvoituksellinen asia montéssa. Varmaa on vain, että vauhtia yleensä piisaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki/varma: Toto4-pelin pankki ja IS Ravienkin suositusten tukipilari on 2 Smooth Criminal. Peliosuus on kova, mutta iso on ruunan voitontodennäköisyyskin. Viisivuotias oli Bodenissa upea tauolta kun se ehti maililla kaikkien ohi, vaikka alkuun tuli laukka. Laukkariski ei ole kovin merkittävä, vaikka sellainen viimeksi tulikin ja lähtöpaikka on mainio. Smooth Criminal on sopivassa lähdössä aamun prosenteilla vielä jopa edullinen valinta yksinäiseksi merkiksi.

Yllättäjät: Haastajia ei ole paljon ja niistäkin osalla vire on kyseenalainen. 8 Prince Dean oli Teivossa kovassa lähdössä riittämätön, kun kiristä tuli pitkä. Tässä seurassa muut suosikkia lukuun ottamatta pitäisi olla lyötävissä, mutta hankalalta paikalta voi olla vaikea saada taaskaan tarpeeksi helppoa juoksua. 4 Minto's Starman on kärsinyt aineenvaihduntaongelmista. Niihin pitäisi olla tullut nyt helpotusta ja parempaa luvassa. 6 Inferno otti Kaustisella kirivoiton 4. ulkoa, mutta vastus on nyt oikein merkittävästi kovempaa kärjen osalta.

Pelijakauma: Smooth Criminal on aamun 61 prosentillaan vielä jopa alipelattu.

Juoksunkulku: Smooth Criminal pystyy avaamaan johtoon, ellei alkua haluta ottaa varman päälle. Siinäkin tapauksessa se voi edetä keulaan matkalla. Ruuna on tässä joka tapauksessa kaikilta juoksupaikoilta vahvoilla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Viimeksikin hienosti kirinyt 4 Caraway Runner saa suosikin aseman, mutta aivan täyttä luottoa ruunaan ei kannata langettaa. Alla on huoltotaukoa ja se tuo kysymysmerkin. Loppuvuoden tasollaan suorittaessaan kuusivuotias on toki hyvin vahvoilla.

Kovimmat haastajat: 12 Frazier Boko on kykyjensä puolesta ainakin kakkoshevonen, ehkä jopa ykkönen, mutta hevonen palaa ruunattuna melko pitkältä tauolta ja huonon paikan lisäksi kysymysmerkkejä riittää. Vaikea arvioitava, mutta varminta pystyvä hevonen on ottaa mukaan täältäkin.

Lähdön mielenkiintoisin pelihevonen on 2 Irwin Saknussen, joka on polkenut jo pariinkin otteeseen loppua vahvasti, vaikka totosijat uupuvat taulusta. Viimeksi ruuna tuli sisäratajuoksulla 14,8/1000 ja viimeiset 800 vielä kovempaa.

9 Anna's Boylla on alla sitkeät esitykset ja ruuna jatkaa vireessä.

Yllättäjät: 10 Zell Memento ja 11 Bold Choice ovat hyviä hevosia tähän lähtöön, mutta kummallakin on heikko suoritus alla. Ensin mainitulla tosin yritettiin viimeksi sille aivan liian optimistisen pitkää kiriäkin. 1 Svadilfari oli tauolta rehellisen heikko ja on vaikea uskoa otteiden parantuvan tarpeeksi näin nopeasti.

Pelijakauma: Irwin Saknussenissa on pientä etua.

Juoksunkulku: Kova avaus, johon osallistuvat ainakin ratojen 1-4 hevoset.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 14,7,1
Toto4-2: 12,2,5,8
Toto4-3: 2
Toto4-4: 4,12,2,9
Hinta: 9,60 €

Suuri
Toto4-1: 14,8,2,7,6,1,12,9
Toto4-2: 12,2,5,8,4,1
Toto4-3: 2
Toto4-4: 4,12,2,9,10
Hinta: 48,00 €
Siirrä IS-pelisuositus kupongille: Vie pieni Vie suuri