Ravivihje: Toto5 Teivo 17.1.2017

Julkaistu:

Toto5
Teivon T5-pelin ideavarmaksi nousee Lindalike, joka on unohtunut alustavassa pelijakaumassa kakkossuosikiksi.

Toto5-1

Suosikki: Kovakuntoinen 9 Salaus starttaa sopivassa sarjassa niukkana suosikkina. Ruuna on ottanut tulosrivissä näkyvät tuoreimmat voittonsa keulasta, mutta näytti viime viikolla Vermossa pystyvänsä pärjäämään takaakin. Se nousi 2. ulkoa 1300 meträ ennen maalia kolmannelle radalle, missä kiersi suurimman osan loppumatkasta. Salaus oli maalissa hyvä kakkonen vain lämminverivauhtia kirineelle Ekin Toiveelle häviten. Samanlainen suoritus tuo tässäkin mitalisijan. Vaikka takamatkaa on 40 metriä, tehtävä ei näytä liian pahalta, sillä etummaisiin karsinoihin on ilmoitettu vain seitsemän hevosta.

Haastajat: 10 A.T. Eka maistuu myös pitkältä pakilta. Ruuna oli todella hyvä viimeksi Kuopion T76-lähdössä. Se kulki hänniltä kirikierroksen 25,3-vauhtia ja jyräsi kakkoseksi, vaikka selät eivät vetäneet kirissä lainkaan. Edelliskerralla Porin T76:ssa keli oli vastaan. 1 Riipisen voittoa on odoteltu jo tovi. Esimerkiksi 14. joulukuuta kakkostilaan päättyneessä juoksussa ori oli tosi hyvä kakkonen toiselta radalta ilman selkää ja taisteli loppuun saakka voitosta Vuvuzelaa vastaan. Riipinen on myös laukkaillut viime aikoina valitettavan paljon, mutta nyt kahden hevosen paalulta se voisi saada häiriöttömän juoksun ja edetä keulaan, mistä vetäisi pitkään. T76-tasollakin riittävä 7 Tee Wee Paroni on selvästi riviään parempi. Viimeksi tasokkaassa cup-finaalissa se kulki 8. ulkoa kirikierroksen 26,3-vauhdilla. Edelliskerralla karsintalähdössä ruuna tuli 2. ulkoa pussissa maaliin.

Yllättäjät: 8 Särkän Kalle on huippulahjakas ja vauhdikas hevonen lähtöihinsä. Ori mennee starttien myötä eteenpäin, mutta hävisi viimeksi niin paljon esimerkiksi A.T. Ekalle, että jää ilman tuoreita kuntonäyttöjä armotta yllättäjäkategoriaan. Tallia vaihtanut voitokas 2 A.T. Veeti laitetaan pitkältä tauolta vain seurantaan.

Juoksunkulku: Riipinen pyrkii vetojuhdaksi. Jos se laukkaa, keulat hakee A.T. Veetiltä Tee Wee Paroni.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettava. Riipinen (12%) voisi olla hiukan enemmän pelattu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: 1 Arctic Madonna starttaa suosikkina sopivan näköisessä tammalähdössä. Toissa kerralla Teivossa tamma veti tätä tasokkaampaa lähtöä keulasta perille, tosin 500 metriä lyhyemmällä matkalla. Viimeksi kovassa Luxorious Lordin voittamassa T65-lähdössä tamma työntyi tasaisesti viimeisille rahoille 4. sisältä. Arctic Madonna pyrkii puolustamaan sisäradalta keulapaikkaa, mutta ei välttämättä onnistu, sillä ulkopuolelta avataan tosi kovaa. Piikkipaikan menettäessään Arctic Madonnasta tulisi haavoittuva.

Haastajat: Viime viikolla samassa lähdössä Arctic Madonnan kanssa kilpaili 12 Lady Redcap. Se matkasi 5. ulkona ja kiri hyvin perile, vaikka jäi seitsemänneksi. Paremmalta lähtöpaikalta Lady Redcap olisi ollut suosikki ja nytkin se pystyy haastamaan Arctic Madonnan tiukasti, jos juoksu yhtään onnistuu. 4 After Sun on ylisarjassakin mahdollinen. Viimeksi kahdeksan kuukauden tauolta tamma avasi keulaan, mistä oli asiallinen kolmas hirmukuntoisen Seapearlin voittaessa. Tauko näkyi selvästi After Sunin otteissa loppusuoralla, mutta startti alla voi auttaa. 3 Malabar di Rani pystyy suojajuoksulla kelpo loppuvetoon. Viimeksi tamma oli asiallinen kolmonen johtavan takaa ja löi mm. taas vastassa olevan ja 2. ulkoa tuntumaan kirineen 6 Livi Internetin.

Yllättäjät: 7 Carribean Cruise on hyvä hevonen tällaiseen lähtöön. Päivän kunto jäi viimeksi taukostartissa näkemättä, kun paha lähtölaukka pilasi pelin. 5 Gabriella Sunsign oli viimeksi hyvä kolmas johtavan rinnalta. 9 Capo the Fly on riittävä hevonen tällaiseen lähtöön, mutta otetaan tauolta vain seurantaan. Lisäksi huomioidaan, että kenkien riisumisesta on ollut tammalle selvää hyötyä.

Juoksunkulku: Malabar di Rani riistää aluksi keulat, mutta tyytyy matkalla selkäjuoksuun. Kärkeen etenee Arctic Madonna tai After Sun.

Pelijakauma: After Sun (13%) ja Carribean Cruise (6%) ovat tasaisen kohteen parhaat merkit.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: 6 Lindalike on suosikkimme ja samalla rohkea T5-ideavarma. Näemme tammalle sen pelikannatusta paremmat saumat vetää pikamatkaa keulasta perille, niin kovasti hevonen viime vuoden loppupuolella sitkistyi. Lindalike osaa myös ailahdella, mutta matalat peliprosentit kattavat riskin.

Lindaliken kunto ei ole kadonnut, vaikka alla on vain viitostiloja. Porissa raparadalla ajetussa T76-lähdössä tamma matkasi 6. sisällä, mistä spurttasi hyvin perille joukon uloimpana kuudetta rataa pitkin. Viimeksi Teivossa täydellä matkalla 11,5-avaus painoi lopussa sen verran, että neljä vastustajaa kiri ohi. Lyhyellä matkalla Lindalike on näyttänyt pystyvänsä pitämään kova tempoa alusta loppuun.

Haastajat: Voitokas 9 Shadow of Brisbane on Lindalikea kovaluokkaisempi hevonen, mutta antaa pientä tasoitusta 1,5 kuukauden paussilta. Lisäksi maili ei ole vauhtikestävyydellään pätevän menijän paras matka. 12 Famous Legacy sen sijaan on oikeinkin hyvä maileri, mutta piippuhyllyn lähtöpaikalta juoksusta voi tulla liian vaativa voittoa ajatellen. Ruuna hurmasi voittojuoksuissaan, mutta ei ole aina ollut halukas toisten takaa, kuten viimeksikin kävi. Sen edelle rankattava 1 Champion Luxx sai viime viikolla tasokkaassa Issaquah Sundin voittamassa T65-lähdössä kiritilan 4. sisältä vasta 50 metriä ennen maalia.

Yllättäjä: 8 Stone Capes Nougat löi viime voitossaan joulukuussa keulasta mm. Shadow of Brisbanen. Nyt Lindaliken ulkopuolelta kärkeen ei kuitenkaan taida olla asiaa. Viime kilpailussaan toissa lauantaina Teivossa Stone Capes Nougat starttasi tasokkaassa Griminal Jackin voittamassa T76-pronssidivarissa. Juoksusta tuli vaikea, kun alussa ei löytynyt paikkaa parijonosta ja ori pakitteli 5. sisälle.

Juoksunkulku: Lindalike täräyttää keulaan eikä luovu paikastaan.

Pelijakauma: Lindalike (26%) on kakkossuosikkina kokeilemisen arvoinen ideavarma.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: Kyvykäs 8 Carleman on ulkoradaltakin niukka suosikkimme. Ruuna palasi joulukuussa pitkältä loukkaantumisen aiheuttamalta tauolta valmiissa vireessä radoille. Se matkasi ensimmäisen kilometrin sisäradalla ja nousi puolimatkassa 5. pariin ulos, mistä kulki viimeiset 700 metriä hienosti 13-vauhdilla. Carleman ajautui loppukaarteessa viidennelle radalle ja kärki näytti pääsevän karkuun, mutta näyttävä loppuveto kantoi lopulta vielä selvään voittoon. Alla on tällä kertaa lyhyempi tapaturmasta johtunut paussi, joten valmentaja Jarno Kauhanen on optimistisempi kuin viime kerralla.

Haastajat: 1 Lady Javiera koki loka-marraskuun starteissaan tappiot pelisuosikkina. Suorituksissa ei kuitenkaan ollut vikaa. Lokakuussa olisi voinut tulla voitto, jos laukkaavan vastustajan takana ei olisi tullut lisämetrejä toiseksi viimeisessä kaarteessa. Viimeksi vain keulasta loistanut De Toy Zena oli parempi. 12 Gene Touch olisi ollut eturivistä jopa suosikki, niin sitkeä ruuna oli keulasta viimeksi Teivon T76-lähdössä. Se kontrasi uudelleen ykköseksi, vaikka kovalla Big Boss Kempillä näytti olleen jo ote loppukaarteessa. Lähtöpaikka parani hieman, kun sisäpuolelta jäi hevonen pois.

Yllättäjä: 2 Neuland ei hävinnyt hirveästi Gene Touchille viimeksi T76-lähdössä ja tuli 4. sisältä juosten perille. Näistä asemista revanssi on ilman muuta mahdollinen. 7 Global Spellboundin orastanut voittoputki katkesi viimeksi. Ruuna kiihtyi hyvin, mutta laukkasi johtavan takaa ensimmäiseen kaarteeseen entäessä. Lappeessa ja Mikkelissä ruuna voitti keulasta varmoin ottein. 6 Glamorousista saatiin positiiviset tallitiedot. Tammalla myös todennäköisesti satsataan kiihdytykseen.

Juoksunkulku: Glamorous painuu ulkoa voimalla keulaan ohi Neulandin eikä luovuttane paikkaansa kuin korkeintaan Global Spellboundille, jos ja kun Carleman pakittaa alussa.

Pelijakauma: Lady Javiera (30%) on tauolta palaavana yliarvostettu suosikki. Gene Touch (9%) on selvimmin aliarvostettu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: 7 Viekra on illan T5-rivin todennäköisin voittaja. Ruuna on suoritusvarma suomenhevonen, vaikka viimeksi tulikin yllättävä laukka lähtöauton siivekkeen takaa. Raville selvittyään Viekra kulki viimeiset 1900 metriä 28,1-vauhdilla, joten kunto pitää. Kirikierroksen ruuna juoksi pääosin kolmatta rataa pitkin. Edelliskerralla Seinäjoella Viekra hallitsi lähtöä keulasta.

Haastajat: 9 Derek on suosikin veroinen kyky, mutta ilmeisesti vaikeampi ajettava ja heittäytyy siksi usein tuurien varaan sisäradalle. Jos juoksu onnistuu, ruuna riittää kirissä ilman muuta myös Viekralle. Viimeksi Porissa Derek sai sisäratajuoksun jälkeen kiritilaa vasta, kun kärki oli jo karannut. Ruuna tuli lopun pontevasti 25-vauhtisessa lopetuksessa, joten kunto pitää.

Yllättäjät: Voiton karkaaminen kovan suosikkikaksikon ulkopuolelle olisi yllätys. Kuntoutunut 10 Karisman Pate löi Derekin viimeksi kun sai namujuoksun 3. sisällä, mutta kiertämällä tempun uusiminen on tiukassa.

Juoksunkulku: Viekra hakee keulat ensimmäisellä takasuoralla.

Pelijakauma: Viekra (61%) on hieman liian suuri suosikki, joten Derek (15%) otetaan sen tueksi jo pienempään vihjesysteemiin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 9,10,1,7
Toto5-2: 1,12,4,3,7
Toto5-3: 6
Toto5-4: 8,1,12
Toto5-5: 7,9
Hinta: 12,00 €

Suuri
Toto5-1: 9,10,1,7,8
Toto5-2: 1,12,4,3,7,5
Toto5-3: 6
Toto5-4: 8,1,12,2,7,6
Toto5-5: 7,9
Hinta: 36,00 €
Siirrä IS-pelisuositus kupongille: Vie pieni Vie suuri