Enni, Eine

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Tampere 7.1.2017

Julkaistu:

Toto76
Pakkanen hillittää sopivasti viikon kohokohdan alla, eikä Teivon Toto76-kierros ole peruuntumisuhan alla. Pelikuitit viritellään kahden usein osuvan pelisuosikin varaan.

Toto76-1

Pelisuosikki: 10 Big Boss Kemp voitti Turussa joulukuussa aivan yläpystyyn keulapaikalta. Porin kurakelissä ruuna jäi suosikkina kolmanneksi, mutta esitystä johtavan rinnalla ei voi missään tapauksessa moittia. Mika Forssin ajokki on kahden viime startin kaltaisena lähellä voittoa takarivistä huolimatta, vaikka on voittanut paljon lähtöjä keulasta.

Haastajat: 3 Baron De Rive on tehnyt täyttä totta kahdessa viimeisessä kilpailussaan. Ensin se korkkasi sopivan sakin Porissa suoraan rokotustauolta ja kiri viimeksi Vermossa tilat löydettyään vauhdilla toiseksi. Kiritilat löytyivät kuitenkin sääntöjen vastaisesti, joten valjakko hylättiin. Baron De Rive kuuluu ajoissa kuitille, mikäli suosikkia varmistaa. 2600 metriä tuskin aiheuttaa ongelmia, mikäli intoa ei ole liikaa.

11 Finest Chocolate vakuutti loppuvuonna useamman kerran, kun voitti neljä kertaa peräkkäin. Edelliskerralla Kouvolassa ruunan kiri ei ollut enää läheskään yhtä ponteva, jonka takia siihen on suhtauduttava varauksella. Ehkä ainakin osasyynä heikompaan sijoitukseen olivat Kouvolan tiukat kaarteet.

Yllättäjä: 2 Bad Boy Press oli pariin starttiinsa vaisumpi, mutta viimeksi sen kanssa oli palattu aikaisemman kaltaisiin viimeistelyihin, joka näkyi otteissa positiivisesti. Ruuna kilpaili Oulussa pitkällä matkalla, jossa sai sisältä vapaan ladun eteensä myöhään. Miika Tenhusen suojatti ehti neljänneksi, mutta kaikkia voimiaan se ei päässyt käyttämään. 2600 metriä sopii hevoselle loistavasti, eikä se nappiasemista ole kaukana kärkisijasta.

7 De Toy Zena on riittävä juoksija lähtöön, mutta tarvitsee onnistuneen juoksun. Silti aivan voittoon yltäminen olisi yllättävää.

Pelijakauma: Big Boss Kemp (43 %) on turhan suuri suosikki. Etenkin Baron De Rive kiinnostaa 16 prosenttia pelattuna.

Juoksunkulku: Baron De Rive suuntaa vetotöihin, josta sillä varmasti myös ajetaan. 4 Gene Touch juossee johtavan rinnalla, josta on suorittanut ennenkin hyvin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikki: 16 Veeran Poika on tehnyt Leonard Palmrothin käsistä väkevää jälkeä. Toissa startissaan Porissa ori esitti häkellyttävää ylivoimaa keulasta, kun esiintyi lähdössään kuin eri sarjan hevonen. Viimeksi voittokulku jatkui Teivossa, kun Kim Åkerlundin ajokki suuntasi kolmannelle jo 1300 metriä maaliin ja voitti oikein hallitusti. Kierrettävää riittää jälleen, muttei se ole ennenkään ollut ylitsepääsemätön ongelma.

Haastajat: Ykköshaastaja 8 Tuurin Toivon kyvyt ovat kovaa tasoa, mutta ori on kärsinyt ongelmista ravin kanssa. Viimeksi Porissa Esa Holopaisen ajokki pysyi ravilla. Se matkasi alun kolmannella ja jatkoi toisen radan vetäjänä. Siitä se hävisi vain kovalle vastustajalle, joka sai paremman juoksun. Kilometriaikaan on turhaa tuijottaa, koska rata oli todella raskas.

10 Vieskerin Virva on väkivahva tamma, joka parantaa jatkuvasti tekemistään. Voimat siltä ei takuulla lopu kesken, kun matka vain riittää.

Yllättäjät: 4 Sisuvius ei ole kilpaillut peräti kolmeen vuoteen. Kyvyt riittävät takuulla, eikä ruunan pärjäämistä sovi sulkea pois. Valmentaja Hannu Kamppuri lähtee pärjäämismielellä matkaan. Keulaan päästessä hevonen voisi johtaa pitkään.

5 Riipinen kisaa kovassa kunnossa, mutta laukat ovat lähes jatkuvasti riesana. Toissa kerralla Vermossa ravi maistui ja Simo Kanalan valmennettava oli lyödä kovan Vuvuzelan.

2 Karlos on merkki jymypaukkua hakeville. Ruuna paikkasi tiistaina Teivossa alun laukkansa todella vahvasti. Laukkariski on hevosella alussa suuri, ja erittäin harvoin voittavan Karloksen edellinen voitto on vuodelta 2012.

Pelijakauma: 15 prosenttia pelattu Vieskerin Virva on jäänyt liiaksi suosikkikaksikon varjoon.

Juoksunkulku: 1 Normipäivä johtaa alun, mutta päästää Sisuviuksen vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: 3 Quattro Tilly jäi Porin raskaissa olosuhteissa johtavan rinnalta viidenneksi, mutta ei sitä voi lähteä millään tuomitsemaan. Ennen tuota starttia Jari Kinnusen suojatti esitti useamman kerran sellaisia otteita, että se kuuluu jokaiselle kuitille.

Haastajat: 8 Enjoy Pepper otti lopulta oikein helposti omansa 3. ulkoa Teivossa vuoden lopulla. Jukka Torvisen ajokki palasi silloin sairastauolta, joten otteet tuskin ainakaan huonontuvat tässä. Hevosella on kova pätkä, jolla se pystyy voittamaan.

11 Overfun Match suoritti oikein lupaavasti suoraan tauolta Porissa. Tamma kiersi hänniltä voittotaistoon mukaan, eikä hävinnyt kuin huippuiskuiselle Seapearlille. Jos kärkipäässä pidetään yhtään liian raikasta tempoa matkalla, iskee Overfun Match lopussa.

7 Johnny English esiintyy kilparadoilla ensimmäistä kertaa sitten elokuun. Kari Lehtosen valmennettava esitti kesällä lupaavia otteita. Etenkin Vaasassa se oli keulasta omaa luokkaansa. Tähän lähtöön on tähdätty, joten hevosen pärjääminen ei saa yllättää.

Yllättäjät: 12 Precocius Pal on voittanut kahdesti peräkkäin, mutta nyt tehtävä on haastavampi. Toki se voi saada hyvää kiriapua esimerkiki Overfun Matchilta, joten vaaraton se ei ole.

6 Archie Donin kyvyt riittävät, mutta kun ravin kanssa on ollut ongelmia, putoaa Hannu Kamppurin suojatti rankingissa alaspäin.

Pelijakauma: Enjoy Pepperin kuuluisi olla suosikki. Overfun Match(14 %) on aliarvostettu. Quatro Tilly(25 %) on hieman yläkantissa.

Juoksunkulku: 5 Blue Chocolate lienee alussa nopein, mutta Johnny Englishillä ladattaneen eteenpäin keulapaikka mielessä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki: Solvallassa upeasti menestynyt 14 Mountain Cleaver pyrkii valloittamaan myös Teivon. Edellisessä kilpailussaan Pasi Tikkalan valmennettava kilpaili juurikin Solvallan ravipyhätössä. Erik Adielsson suuntasi tamman kanssa hänniltä kolmannelle heti vauhdin rauhoittuessa. Tamma pääsi laskeutumaan johtavan rinnalle vasta ratkaisukierrokselle lähdettäessä, mutta hankki keulahevosesta silti otteen jo takasuoralla. Mountain Cleaver hallitsi nauraen perille saakka. Väkivahvalla juoksijalla voi tehdä ratkaisuja hyvissä ajoin myös Teivossa. Niin Mika Forssin ensimmäistä kertaa ohjastamalla varmasti myös tehdään, ettei kovin kilpakumppani pääse iskemään selästä lopussa. Jaqueline Mon Amin jäätyä pois on Mountain Cleaver selkeä varmavaihtoehto kierrokselle.

Haastajat: 13 Lovely Sky olisi äärimmäisen vaarallinen, jos se saa iskeä suosikin selästä maalisuoralla. Silloin se voi pätkällä tulla kaikista ohitse.

9 M.T. Kitty teki Teivossa kovan tuloksen takarivistä kovan ylivauhdin avustamana. Se voittanee jossain pian, mutta tuskin vielä tässä.

Yllättäjät:12 Belly Button on viime sijoituksiaan paremmassa iskussa. 11 Maryland Rose ansaitsisi jo voiton, mutta ei onnistu nappiin millään.

5 Elena For Ever ei ole hetkeen aivan kärkeen yltänyt. Harri Koivusen treenattava kilpailee kuitenkin mukavassa lyönnissä ja on tehnyt mukavia lopetuksia. Viimeksi Vermossa tehtävä oli hänniltä toivoton. Tamma kiri kuitenkin maaliin samaa vauhtia keskiviikkona Vermossa häikäisseen Jeppas Pointerin kanssa. Mainittakoon, että Elena For Ever voitti Turun Kuninkuusraviviikonloppuna samanlaisen tehtävän.

6 In Ice Princess on tottunut kilpailemaan tasokkaissa lähdöissä. Se ei ole tauosta huolimatta vaaraton, mikäli pääsee iskemään lopussa lyhyellä kirillä.

Pelijakauma: Mountain Cleaver kelpaa varmaksi 47 prosenttia pelattuna. M.T. Kitty(23 %) on Jaqueline Mon Amin poisjäännin myötä hurjasti ylipelattu. 9 prosentin Lovely Sky on suosikin varmistajille paras merkki.

Juoksunkulku: 1 Ariel Hope pitää aluksi keulan, mutta sillä ei vastailla keulaa kysyvälle. 6 In Ice Princess voi edetä johtoon, mutta sille kelpaisi jatkossa selkä eteen. Suosikin kanssa tehdään ratkaisu hyvissä ajoin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki: 7 Ypäjä Hereiam innostui syksyllä kulkemaan, kun hevoselta riisuttiin kengät pois. Sittemmin ruuna on osoittanut, että pystyy koviin suorituksiin myös kengät jalassa. Edellisen starttinsa Olli Koivusen ajokki voitti Oulussa ylivauhdin avustamana kovalla talvituloksella. Mikäli suosikki pääsisi keulaan, olisi se todella vaikea pysäytettävä. Sinne pääseminen ei ole missään tapauksessa varmaa. Toki menestyminen on muiltakin lähtöpaikoilta mahdollista, mutta vastusta riittää.

Haastajat: 10 Echauffour U.S. iskee lopussa tehokkaasti, mikäli keulapäässä sorrutaan vauhdinpitoon. Mitenkään häikäisevä ruuna ei viimeksi kirissään ollut, mutta ei sitä tuomitakaan voi. Parempaankin on rahkeita selvästi.

3 Griminal Jack kiri Turussa hänniltä pontevasti perille suoraan tauolta. Ruuna on päässyt pitkästä aikaa hyvälle lähtöpaikalle. Tässä ei voi sulkea pois edes keulaan pääsemistä, koska alun rynnistys on tasainen. Jyrki Tammimetsän suojatin kapasiteetti on kova, ja iskukyky varmasti vain nousussa.

Yllättäjät: 9 Stoneisle Jade löi Teivossa keulasta Echauffour U.S.:n ja 10 Hopeless Guy’n. Nyt juoksusta tulee luonnollisesti erilainen, muttei se vie mahdollisuuksia. Hopeless Guy voitti puolestaan Forssassa keulasta, kun sai vetää haluamaansa tahtia.

2 Sahara Rouge ei pystynyt Porissa vastaamaan huippukuntoisen Laurila's Denethorin loppuvedolle keulasta, mutta ei sitä voi myöskään tuomita. Tässä Niko Jokelan ajokki voi saada tasaisen reissun, jollaisella on yksi voittoon pystyvistä.

4 Stone Capes Nougat on tähän riittävä hevonen, jos vain kaikki on kohdallaan. Toissa kerralla se jätti voittaessaan kovan Shadow Of Brisbanen taakseen kaksinkamppailussa.

8 Flynn Bokon kanssa kilpailtiin viime vuonna kovissa lähdöissä Ruotsissa, joissa menestys meni muihin osoitteisiin. Ori palaa tauolta, joten taktiikka on luultavasti passiivinen. Silloin voittoon asti tarvitsisi tuuriakin.

Pelijakauma: Ypäjä Hereiam ei voita lähtöä joka toisella yrittämällä. Griminal Jack (8 %) maistuu alipelattuna.

Juoksunkulku: Vaikeasti arvioitava kiihdytys. Aqua's Solenoid voisi olla eturivin nopein, jos sillä ladattaisiin alkuun täysillä. Näin ei välttämättä toimita, ja keulasta hevosella ei ajettaisi muutenkaan. Veikataan keulahevoseksi Griminal Jackia tai pelisuosikkia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: 8 Midnight Hour kilpailee valtavassa lyönnissä. Ossi Nurmosen valmennettavan voittokulku katkesi viimeksi Oulussa, mutta sen tasoisella esityksellä olisi normaalisti voittanut. Ruuna liikkui viimeisellä takasuoralla vauhdilla hänniltä ja pyrki haastamaan keulassa ravannutta Wilhelm Nashia. Juoksunkulu oli täydellisesti Wilhelm Nashin puolella, eikä Midnight Hour onnistunut liki mahdottomassa tehtävässä. Tässä riittää haastetta jälleen, sillä juoksunkulkuun tarvitaan onnea kasiradalta. Vastustakaan ei voi missään tapauksessa väheksyä.

Haastajat: 2 Ranch Newman pyrkii uusimaan viime lauantaisen temppunsa, eli kääntämään porukan lopussa. Tommi Kylliäinen ottaa suojatillaan alussa rauhassa, sillä tässä ehtii takuulla lopussakin. Ruuna on todella kirikykyinen, eikä sen voitto olisi onnistuneen juoksun jälkeen yllättävää.

Yllättäjät: 1 Invantaggio on ollut pitkään hyvässä vedossa, mutta ei ole vielä onnistunut aivan nappiin. Tässä siihen olisi tilaisuus, mikäli vain kiritilat aukeavat sopivassa vaiheessa.

5 Good Dynamite kyttää myös Mika Forssin kanssa ylivauhtista juoksua. Kaksikko pystyy kaiken mennessä putkeen voittamaan.

4 Star Martinin rahat alkaa olla hopeadivisioonassa täynnä. Ruuna on yksi voittoon pystyvistä, mutta ei mitenkään maistuva vähän pidemmän starttivälin takia.

7 Grainfield Oliver on yksi eturivin hurjan nopeista lähtijöistä. Keulaspesialisti palasi Vermossa puolen vuoden huililta ja kiri pontevasti. Lopussa tauko näkyi hitusen ja Remote Control piti voittoon. Jukka Torvinen lataa tässä takuulla alkuun ja mielii johtoon. Sinne pääsemisen esteenä on kuitenkin useampi este, joten juoksusta on vaarassa tulla todella vaikea.

3 Bory nakkaa todennäköisesti ainakin aluksi keulaan. On ohjastaja Esa Holopaisen harteilla päästääkö se ketään edelleen. Ruuna on pystynyt huippuiskussa koviin esityksiin keulasta. Esimerkiksi syyskuussa Seinäjoella se riisti keulan Bret Bokon ulkopuolelta, eikä päästänyt tätä missään vaiheessa ohitseen. Selkäreissu voisi silti tulla kysymykseen, sillä hevonen ei ole ollut parhaassa vireessä.

Pelijakauma: Suosikin yli 50 prosentin kannatus on liikaa. Myös Star Martini (10 %) on hieman yläkanttiin. Ranch Newman (11 %) maistuu hurjasti.

Juoksunkulku: Tulisen avauksen riski on suuri, kun eturivi on täynnä kovia avaajia. Bory lienee ensimmäinen keulanimi, mutta sille kelvannee selkä eteen. Ulkoa Global Option ja Grainfield Oliver rymistelevät tasatahtia johtoon. Global Optionilla ei totutusti keulapaikasta luovuta, joten Grainfield Oliver jäänee rinnalle. Suosikin ei ole yksinkertaista löytää hyvää juoksupaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: 13 Costello on kierroksen todennäköisin voittaja. Risto Tupamäen ajokki on tällä hetkellä sellaisessa lyönnissä, ettei se kohtaa ravilla parempaansa. Edellisen voittonsa hevonen otti Porin raskaissa olosuhteissa, kun se jyräsi Juntti-Jussin tämän rinnalta maanrakoon. Costellon tappiota voi halutessa spekuloida laukalla, sillä lähtöasetelmat eivät ole aivan yksinkertaiset.

Haastajat/yllättäjät: 15 Vitter aloittaa viime vuoden tapaan kautensa ajoissa. Hevonen on valmentaja Jalmari Svartin mukaan kehittynyt aikuisen ravurin ulkomuotoon saamalla lisää massaa ja lihasta. Kauden avaus on kierroksen seuratuin tapahtuma, mutta pelimielessä Vitter ei kiinnosta. Viime vuonnakin ori tarvitsi startin alle. Valmentajakin on arvioissaan varovainen, eikä Svart osaa odottaa vielä voittoa.

6 Hermanni Totki voi johtaa kisaa pitkään, mikäli olosuhteet miellyttävät sitä. Valmentaja-ohjastaja Hannu Kamppuri muistuttaa, että kova rata ei olisi ollenkaan hevosen mieleen.

5 Taruntuuli ei ole missään nimessä niin paljon Costelloa huonompi kuin Porissa näytti. Costellon lyöminen vaatisi silti epäonnea tälle.

3 Vihin Mahti pystyy nappireissun jälkeen kirimään mukaan ainakin kakkostaistoon, mutta toinen peräkkäinen yllätysvoitto jäänee haaveeksi.

Pelijakauma: Costello kelpaa 57 prosenttia pelattuna varmaksi.

Juoksunkulku: Hermanni Totki avaa johtoon, josta sillä mitä luultavimmin päästellään niin pitkään kuin peli vetää. Costellon kanssa ei ratkaisua jätetä loppukirin varaan, vaan tienpäälle lähdetään ajoissa. Vitterin kanssa haetaan nättiä reissua ja lopussa otetaan mitä saadaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 10,3,11,2
Toto76-2: 16,8,10
Toto76-3: 8,3,11,7
Toto76-4: 14
Toto76-5: 7,10,3
Toto76-6: 8,2
Toto76-7: 13
Hinta: 14,40 €

Suuri
Toto76-1: 10,3,11,2
Toto76-2: 16,8,10,4,5,2
Toto76-3: 8,3,11,7,12
Toto76-4: 14
Toto76-5: 7,10,3,9
Toto76-6: 8,2,1,5,7
Toto76-7: 13
Hinta: 120,00 €
Siirrä IS-pelisuositus kupongille: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt