Raakel

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Kuopio 31.12.2016 – yli 100 000 euroa extraa tarjolla!

Julkaistu:

Toto76
Kuopion rataolosuhteet olivat vielä päivä ennen raveja talviset, mutta plussakelin ja vesisateen takia baanaa on tässä vaiheessa mahdotonta tietää. Jackpot-kierroksella Juntti-Jussin lisäksi varmaksi valitaan lähtönsä kakkossuosikki.

Toto76-1

Pelisuosikki: Viime vuonna uransa lupaavasti aloittanut 10 Myriam Kemp on viime suorituksen perusteella noussut huippuiskuun. Tamma jäi lyhyellä matkalla taivaltamaan johtavan rinnalle vauhdikkaaseen tempoon. Ensimmäiset 500 metriä ladottiin 10,5-vauhtia ja kierros 13,5-lukemiin. Loppukaarteessa keulahevonen oli valmis, mutta Myriam Kemp sen kuin porskutti ylivoimaiseen voittoon. Samanlaisena tamma nähdään kärkitaistossa nytkin, mutta nyt juoksusta tulee erilainen.

Haastajat: 7 Ain't She Sweet laukkasi Joensuussa paineissaan. Teivossa tamma lopetti ennätystuloksellaan toiseksi hurjaa kyytiä. Vain kova Leon Coger jäi keulasta ohittamatta. Keulaan eteneminen on tässä mahdollista. Siitä valjakko olisi vaikea ohitettava.

5 Phiony Tag pääsi toissa kerralla Teivossa onnekkaasti kirimään sisäkautta ja peittosi hyviä hevosia. Viimeksikin tamma tuli mukavasti maaliin tilat saatuaan, mutta ei ehtinyt kuin neljänneksi. Tarkan reissun jälkeen Hannu Torvisen ajokki pystyisi kärkipäähän.

15 Dreaming Blues suoritti syksyllä vahvasti ja voitto kolmesti putkeen. Sittemmin Tuomas Pakkasen suojatti on pitänyt paussia. Pakkanen kertoi että kengät on laskettava heikentäväksi tekijäksi paljon avojaloin juosseen kohdalla.

Yllättäjät: Lähdön juniori 4 Bella the Bomber aloittaa Jutta Ojalan treenistä. Valmentajan mukaan hevosella haetaan nättiä reissua, mutta se ei tarkoita etteikö voitto olisi mahdollinen. Ruotsissa tamma kohtasi välillä tasokkaita vastustajia.

3 Pops' Sunrise on merkittävästi tauluaan vaarallisempi. Nappireissulla se voi vaikka voittaa.

Voitokas 1 Chicotte Chic saa loistopaikalta luultavasti nappireissun ja on sellaisella mahdollinen yllättäjä.

14 Vincitrice on vaarallinen jos saa kiriapua ja pääsee iskemään lyhyellä kirillä. Tamma on esitellyt loppuvuonna kirikykyään useampaan otteeseen. Toki sarjamääritys on pahasti vastaan.

Pelijakauma: Ain't She Sweetin pitäisi olla keulapsyykkimme turvin suosikki. Dreaming Blues on hieman yläkantissa 17 prosentin kannatuksella.

Juoksunkulku: Chicotte Chic voi pitää aluksi keulapaikan, mutta Ain't She Sweet rymistelee vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikki: 3 Minto's Don Juan on voittanut lähtöjä vakuuttavasti, mutta nyt vastus kovenee. Lisäksi juostava matka saisi olla pidempi. Toisaalta lähdössä nähdään luultavasti vauhdikasta menoa, jolloin kenttä on lähellä kääntyä lopussa.

Haastajat: 5 Sun Capitano onnistui viimeksi ja osoitti vireensä pitävän. Ruuna porskutti mukavasti vajaan kierroksen kirin perille saakka. Ari Moilasen ajokki voi saada hyvänä avaajana mukavan paikan kärjen läheisyydestä. Lopussa hevonen on vahvoilla, jos voimia kysytään.

1 Tag The Gel lähtee sisäradalta kuin pyssyn suusta, eikä kukaan siltä keulaa kuskin niin halutessa taida ota. Keulajuoksulla on luvassa kaikkea muuta kuin sunnuntaihölkkää, mutta Mauri Jaaran ajokki jaksaa polkea lyhyen matkan vauhdilla läpi.

11 Harmimatic Tinker oli aivan murskaava viimeksi Vermossa ja esimerkiksi 7 Luxorious Lord oli aivan vastaantulija. Toki juoksunkulku suosi, mutta silti ero oli merkittävä. Takarivistä huolimatta ruuna kuuluu varhain peleihin.

4 Donnie Brascolla riittää alussa virtaa, joten myös se voi järjestää lähtöön tempoa. Jos Marko Hakkaraisen suojatti sattuisi pääsemään keulaan, nousisivat osakkeet kummasti. Hevosen viime sijoitukset ovat normaalia heikompia, mutta se on saanut haastavia reissuja.

Yllättäjät: Luxorious Lord on jäänyt kahdesti reilusti peliä keränneenä voitotta. Ensin se ei ollut terävimmillään maalisuoralla. Viimeksi se sai alkumatkasta turhaa prässiä ja joutui vetämään kierroksen 14,5-vauhtia. Ruuna ei voinut mitään kovaa kirineelle Harmimatic Tinkerille, mutta puolusti varmasti toiseksi. Lähtöpaikka on nyt ikävän ulkona, kun keulaan mielii moni osallistuja.

2 Hello Garfield on kilpaillut kahdesti peräkkäin ilman pidempää starttiväliä ja on tuloillaan. Sille lyhyt matka ei ole etu, mutta mahdollinen ylivauhti tasaa puntit.

Pelijakauma: Minto's Don Juan on lievästi yläkantissa yli 30 prosentin osuudella. Kymmenen pinnan Sun Capitano maistuu makealle, kuten myös 6 prosentin Harmimatic Tinker. Luxorious Lord on ylipelattu 15 prosentin kannatuksella.

Juoksunkulku: Tag The Gel torjuu tulisessa avauksessa Donnie Brascon, Luxorious Lordin ja kumppanit. Alku on vaarassa venyä, joka suosii muun muassa suosikkia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: 11 Vilma Lyydia avasi Oulussa ravilla ja eteni keulaan. Hevonen menetti samassa kenkänsä ja laukkasi hylkäykseen. Takarivistä se päässee ravilla matkaan ja on kivivaiheessa vaikea lyötävä. Etenkin kun alku voi hyvin mennä pitkäksi keulakamppailun osalta.

Haastajat: 5 Kartelli palasi tauolta hyvässä iskussa Joensuussa. Antti Turunen tarjosi ajokilleen mukavan reissun sisäradalla. Maalisuoralla ykköshaastaja porhalsi ajamatta helppoon voittoon. Hyvä talvihevonen on tässä vaarallinen.

8 A.T. Ekan juoksusta Porin raskaissa olosuhteissa muodostui liian vaativa, eikä sijoitukseen kannata tuijottaa. Harri Kotilaisen suojatti voi päästä etenemään keulaan, josta olisi paha ohitettava.

1 Jamir saa puhtaat paperit tauolta paluustaan, vaikka jäi neljänneksi. Näistä asemista sillä on jonkun asteinen pussitusriski, sillä 3 Villi-Anna ohittanee sen alussa. Villi-Anna ei voinut Kartellille viimeksi mitään, mutta voitto sitä ennen keulasta. Se spurttaa selästäkin pätkän vauhdilla ja voi hyvin saada nappireissun.

6 Särkän Kallen kyvyt ovat hirmuiset, mutta tauolta palaavan hevosen suoritusta on lähestulkoon mahdotonta ennustaa. Vaikea sitä lapultakaan on pois jättää, sillä oikeana päivänään se pystyy ehdottomasti kaatamaan tällaisen sakin. Hevosen lämmitys kertoo valmentaja Ari Lappalaisen mukaan hyvin pitkälle päivän vireen, joten sitä kannattaa mahdollisuuksien mukaan seurata.

Pelijakauma: Kartelli(11 %) on aliarvostettu. Jamir(18 %) on puolestaan hieman yläkantissa.

Juoksunkulku: Villi-Anna avaa keulaan, mutta tässä sakissa hyvä selkä kelvannee eteen. Eturivissä on useampi valjakko, joka mielisi vetotöihin. Lopulta A.T. Eka päässee vetotöihin, mutta avaus on vaarassa venyä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki: 8 Jimmigration aloittaa Tuomas Pakkasen valmennuksesta yli neljän kuukauden paussilta. Pakkasen kommentista saattoi rivien välistä lukea, että hän odottaa hevoselta hyvää suoritusta. Kyvyt hevosella ovat takuulla lähdön parhaimmistoa. Matkan eikä hokkien pitäisi tuoda ongelmaa, ja keulaan päästessä Jimmigration on vaikea kaadettava.

Haastajat: 5 Leemark's Dominic otti aikaisemmin outoja laukkoja, mutta on malttanut parissa viimeisessä ravata. Edellisen lähtönsä ruuna voitti mukavalla tuloksella, kun innostui maalisuoralla polkemaan tosissaan. Mika Forssin rattailleen saava on jaksavan oloinen tapaus, jolle 2600 metriä on ehdottomasti etu.

4 Euro Boylla on alla kolme vakuuttavaa voittoa. Täytyy kuitenkin huomioida lähtöjen olleen tasoltaan tätä kevyempiä. Lappeen edellisessä startissa ruuna laukkasi alussa liki merkityksettömästi ja eteni johtavan rinnalle 1200 maaliin. Keulahevonen oli Euro Boyn käsittelyssä paperia, mutta ulkoa kirinyt langetti näennäisen uhan. Tässä hevonen joutuu pistelemään tosissaan, ja voittokulun jatkuminen on uhattu.

Yllättäjät: 3 Hard Chip ei ole hetkeen kahden parhaan joukkoon yltänyt, mutta ravia lähtiessä sellainen on tässä mahdollista. Ori kiri viimeksi maalisuoraa asiallisesti, mutta ei saanut kärkihevosten etumatkaa umpeen. Nyt starttiväli on ainakin lyhyempi.

11 Stonecapes Pro pääsi Jokimaalla onnekkaasti sisältä ulos päätöskierroksen alussa ja jyskytti mukavasti perille. Esitys oli parempi kuin aikoihin sen kohdalla.

7 Hamilton Racer päässee alussa keulaan ja saa sitä kautta mukavan reissun, joten sitä ei voi kokonaan unohtaa peleistä.

9 Casino De France ei ole niin huono kuin tulosrivi osoittaa. Esimerkiksi viimeksi se jäi umpipakettiin sisäradalle. Toki voittoon tarvittaisiin hyvää onneakin, mutta ei se aivan mahdottomuus ole.

Pelijakauma: Leemark's Dominicin suosikin asema on helppo kyseenalaistaa. Mielestämme Jimmigration on lähdön todennäköisin voittaja. Yllättäjäosastomme on lähes kokonaan vailla peliä ja sieltä löytyy maksavia merkkejä ylläriä hakevalle.

Juoksunkulku: Hamilton Racer avaa keulaan, mutta keskipitkällä matkalla selkä kelpaa eteen. Jimmigration marssii vetotöihin, jossa saa vetää haluamaansa tahtia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki: 2 Juntti-Jussi joutui taipumaan viimeksi suursuosikkina, mutta ei sen esityksessä silti ollut mitään vikaa. Keulassa matkannut joutui raskaalla kelillä toteamaan väkivahvan Costellon sitkeämmäksi. Kuopiossa ei ravata ainakaan ennakkotietojen mukaan samanlaisessa kurakelissä, joten keulaan päästessä Juntti-Jussi olisi erittäin vaikea lyötävä.

Haastajat/yllättäjät: 7 Josveis jätti Oulun voittojuoksussa kovia poikia taakseen. Täytyy kuitenkin huomioida ylivauhdin suosineen, ja juoksunkulussa oli muutenkin tuuria mukana. Nyt vastus on sopivampi, joten ei menestyskulun jatkuminen tietenkään mikään yllättävä asia olisi.

12 Siirin Älli oli hyvä vaikka jäi hieman kyseenalaisesti toiseksi Seinäjoella. Keulahevoselle ei kelvannut Siirin Ällin selkä, jolloin se matkasi johtavan kannassa ja myöhemmin rinnalla. Siitä se ei saanut otetta keulaan päässeestä Helmen Vilistä, mutta oli itsekin hyvä. Näistä asemista nopea lähtijä saa hyvät juoksuasemat läheltä kärkeä.

9 Vixen jää varsin vähälle huomioille, kun edelliset sijoitukset ovat jääneet heikoiksi. Kuitenkin esimerkiksi viimeksi Antti Teivaisen rattailleen saava polki hänniltä mukavasti perille, mutta tehtävä oli toivoton.

14 Ekoloki on luokkahevonen, jonka menestyminen ei saa koskaan tulla järkytyksenä. Joensuun tauolta paluu vesittyi laukkaan, joten tarkkaa tietoa vireestä ei ole. Kun vielä lähtöasetelmat ovat haasteelliset, ei Ekoloki ole tällä kertaa kuumimpia pelihevosia.

Pelijakauma: Juntti-Jussi(77 %) kelpaa ylipelattunakin vaikean pelimuodon varmavalinnaksi. Vixen ja Ekoloki ovat jysäriä hakevien merkit.

Juoksunkulku: Lumi-Aatos lienee alussa nopein, mutta sille kelpaa Juntti-Jussin selkä. Ravaava Baletin Salama voi sotkea juoksunkulkua, mutta sillä on laukka lähellä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: 12 Wilhelm Nashin lähtöpaikka on ikävä, mutta toisaalta sillä voi mahdollisuuksien mukaan tehdä ratkaisun jo hyvissä ajoin. Torstaina Oulussa huippuruuna vastasi keulasta Midnight Hourille varmasti, eikä läheskään kaikki ollut pelissä. Wilhelm Nashilla on vielä ainakin yksi käyttämätön vaihe varastossa, eikä se ole yhtään onnistuneen juoksun jälkeen kaukana yhdeksättä peräkkäistä voittoa.

Haastajat: 5 Fakir Victory rymisteli Teivossa viimeisen kierroksen äärimmäisen vahvalla tyylillä. Nousukuntoinen juoksija kuuluu lapulle varhaisessa vaiheessa, mikäli suosikkia varmistelee. Fakir Victory on juuri se hevonen, joka voi tehdä suosikin juoksusta haastavan. Jos Antti Teivainen valtaa sen kanssa kuolemanpaikan, on Wilhelm Nashin luotettava loppukiriin. Silloin suosikki voi kohdata liian monta karikkoa.

2 Force One on luokkahevonen, mutta sen tehtävä on tässä haastavampi kuin loppuvuoden aikaisemmissa starteissa. Turun sumuraveissa hevonen jäi suosikkina kolmanneksi, kun ohjastaja ei ajanut veren maku suussa.

Yllättäjät: Valmentaja Christa Packalen odotti viimeksi tauolta palanneelta 4 Zeus Kempiltä paljon, eikä suotta. Ruuna oli Jokimaalla aivan omaa luokkaansa. Vastus on hurjasti kovempi, mutta vire on varmasti vain nousussa.

9 Ida Glitterin on tarkoitus juosta tässä alumiinikengässä, joka toisi sille lisää vauhtia. Vauhtikestävä juoksija on nappireissulla mahdollinen kärkihevonen.

11 Issaquah Sund jäi tauolle hämmästyttävän SE-juoksunsa jälkeen. Vastus on suoraan tauolta niin hurjaa tasoa, että totosija lienee jo oikein hyvä tavoite.

Pelijakauma: Wilhelm Nashin yli 40 prosenttia houkuttaa varmistamaan. Eniten maistuu 6 prosentin Zeus Kemp.

Juoksunkulku: 1 Ida's Owen onnistunee pitämään 7 Debra Bokon ulkopuolellaan, eikä jatkossakaan paikka ole tarjolla kenellekään. Vauhdin rauhoittuessa voi Ari Moilanen tehdä Wilhelm Nashin rattailla iskun eteenpäin kohti paikkaa johtavan rinnalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: Valmentaja Risto Airaksinen oli tyytyväinen 8 Part Twon esitykseen Vermossa. Ja miksei olisi ollut, sillä tamman ravi kävi ja se esitti passiivisen taktiikan jälkeen tulisen loppuriuhtaisun. Alussa voidaan hyvin nähdä ylikova avaus, joka suosisi Jukka Torvisen ajokkia. Torvisen ajovärit nähdään lopussa kärjessä, vaikkakin Part Two on ollut paras kengittä juostessaan.

Haastajat: 10 Lovely Sky oli monelle viimeksi pettymys, kun se ei suosikkina pystynyt kärkitaistoon. Juoksupaikka johtavan rinnalla oli myrkkyä Heikki Mikkosen suojatille, eikä lopputulokselle kannata antaa painoarvoa. Selkäreissun jälkeen tamma rykäisee loppua "nollanollaa".

6 Sentry lopetti viimeksi vihaisesti toiseksi. Ori voi saada tässä edullisen reissun, jollaisella on mahdollinen voittaja.

2 Rocket Zet on voimanpesä, joka jaksaa polkea. Voi kuitenkin olla, että kovemmat kirihevoset saapuvat ennen sitä maaliin.

3 Kiikku's Chance lähtee hyvin matkaan, mutta ei taida päästä ohi 1 Classic St Patista. Silloin ratkaisuna voi olla kääntäminen johtavan taakse, josta tarvitsisi rutosti tuuria kiritilan löytymiseen.

Yllättäjät: Santtu Raitala onnistui viimeksi nappiin valmennettavansa 4 Archie Riden kanssa. Valjakko luovutti keulat Lindys Jersey Boylle ja Markku Niemiselle. Maalisuoralla kaksikko karautti todella väljästi voittoon. Juoksun onnistuminen ei ole nyt nopeiden avaajien ulkopuolelta yhtä helppoa.

11 Invantaggio ohittaa kirivaiheessa monta, etenkin jos kärki sortuu alussa ylivauhtiin. Kaikkien ohittaminen ei ole kuitenkaan todennäköistä. Revityksiin Samuli Innasen suojattia voi harkita.

Pelijakauma: Lovely Sky (10 %) ja Sentry (8 %) ovat alakantissa, kun taas Rocket Zetin 20 prosenttia on hieman liikaa.

Juoksunkulku: Classic St Pat pitää sisäradan turvin keulapaikan. Kiikku's Chance ja Archie Ride painuvat sisäradalle. Part Two edennee johtavan rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 7,10,5,4
Toto76-2: 3,5,1,11
Toto76-3: 11,5
Toto76-4: 8
Toto76-5: 2
Toto76-6: 12,5,4
Toto76-7: 8,10,6,3
Hinta: 19,20 €

Suuri
Toto76-1: 7,10,5,4,3,1,2
Toto76-2: 3,5,1,11,4,2
Toto76-3: 11,5,8,6
Toto76-4: 8
Toto76-5: 2
Toto76-6: 12,5,4,9
Toto76-7: 8,10,6,3
Hinta: 134,40 €
Siirrä IS-pelisuositus kupongille: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›