Laura

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Turku 30.12.2016

Julkaistu:

Toto4
Varmat ovat Turussa kortilla. IS Ravien suuri vihjesysteemi on laadittu ilman tukipilareita sitten, että muutamia selvästi liian suosittuja pelihevosia on pudotettu kylmästi varahevosiksi.

Toto4-1

Suosikki: 6 Neiti Hurnos oli talven viimeisessä ja syksyn ensimmäisessä juoksussa täysin haluton piikistä, mutta sen huumori on pitänyt kahdella viime kerralla aivan toisella tavalla selkäreissuilla ja se on kirinyt varmoihin voittoihin. Mikäli tamman juoksu onnistuu nytkin, sillä on täydet mahdollisuudet hattutemppuun.

Haastajat: 8 Ukaasi oli jostain syystä paljon normaalia saamattomampi toissa kilpailussaan, mutta on muiden loppuvuoden juoksujensa perusteella ilman muuta yksi kovimmista voitontavoittelijoista. Voimakas tamma kierteli maanantaina Porin kurakossa kahden takamatkan ja ensimmäisen takasuoran laukan hidastamana hyvin kolmanneksi.

Keväällä ja kesällä keulasta hyviä juoksuja tehnyt 1 Suvisteli on pitkältä tauolta luonnollisesti jonkinlainen arvoitus. Ruunan kyvyt kyllä riittäisivät voittotaistoon asti.

9 Tähti-Aura oli Kouvolassa 2. ulkoa aseeton kärkiparia vastaan ja kiri toissa iltana Vermossa pikkulaukan kera asiallisesti. Ori voi sijoittua hyvin, mutta voitot ovat sillä nykyään tiukassa.

Yllättäjät: Harvakseltaan kilpaillut 11 Oiva-Sointu laukkasi paussin jälkeisessä juoksussaan loppukurvissa, kun yritti kiriä 2. ulkoa, muttei oikein näyttänyt menestyjältä. Lahjakasta menijää ei voi silti jättää revityksistä pois puhtaalla omallatunnolla.

Vahvansorttiset 2 Rikasson ja 5 Ravituuli omaavat yllätysaumat, jos sattuvat pysymään ravilla. Rikasson kiri kuun alussa heikkotasoisessa Fast Cupin karsinnassa helppoon voittoon, mutta laukkasi viime viikolla Vermon finaalissa hylkäykseen 1. kurvissa.

Ravituuli vastasi marraskuussa omassa Fast Cupin karsintalähdössään keulasta niukkaan voittoon. Tamma tärveli finaalijuoksunsa 900 jäljellä kuolemanpaikalta laukkaan, kuten sillä on ollut monesti tapana.

Herkästi laukkaava 4 Turkos tuli Porissa hyvin perille 3. sisältä eikä päässyt ihan lopussa edes etenemään vapaasti. Kaksikosta paljon tulosriviään vaarallisempi Turkos on kiinnostavampi pelikohde.

Pelijakauma: Ukaasi on järkyttävän alipelattu ja myös Turkos ja Ravituuli ovat aliarvostettuja. Neiti Hurmos ja Suvisteli ovat selkeästi ylipelattuja.

Juoksunkulku: Suvisteli ja Neiti Hurmos avaavat lujaa. Suvisteli on todennäköinen keulahevonen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 11 Starlight Diva uupui monien muiden keulassa juosseiden hevosten tavoin viime T76-kierroksella Porin raskaalla radalla. Tamma teki sitä ennen kahdesti niin nousukuntoiset esitykset, että selkäreissun saava hevonen on nostettava niukaksi suosikiksi sopivassa Tammasarjassa.

Haastajat: 1 Arctic Love Storm on loistoasemistaan huippuvaarallinen. Se tuli toissa kerralla piikistä ohitetuksi vasta aivan lopussa. Tamma pääsi viimeksi nousemaan kiriin maalisuoran alussa ja ehti terävällä spurtillaan leveään rintamaan taistelemaan kakkossijasta. Ei olisi mikään yllätys, vaikka kova avaaja johtaisi alusta loppuun.

15 Le Blixten kiri toissa kerralla asiallisesti rahasijojen tuntumaan Fast Cupin finaalissa, jossa monella kilpailijalla oli epäonnea. Viimeksi se sinnitteli kuolemanpaikaltra mukavasti toiseksi, mutta kaikkien kiertäminen takamatkalta on hyvin haastavaa.

9 Katherine Bo ei ollut toissa juoksussaan parhaimmillaan. Se jäi kierros ennen maalia 2. ulkoa kuolemanpaikalle, mistä oli kesy lopussa. Tiistain välistartissaan tamma oli sen sijaan paljon parempi ja kiri kovaluokkaisen voittajan perässä pirteästi kakkoseksi. Teivon kilpailun perusteella sille on annettava selkeä voittosauma.

8 Defiant Pie syöksyi toissa kerralla todella lujaa, kun vapautui viimeisen kaarteen lopussa kiriin, muttei aivan ehtinyt tavoittaa voittajaa. Se kiri viimeksi 3. ulkoa asiallisesti taisteluun kakkossijasta. Lähtöpaikka lujaa kiihtyvän Arctic Love Stormin takana on mielenkiintoinen.

Yllättäjät: 7 Firemaker oli kolme kilpailua sitten oikein hyvä kakkonen kuolemanpaikalta ja hävisi seuraavaksi vain voimapesä Selene Lunelle. Viimeksi hevonen oli lähtölaukan jälkeen hiukan tasaisempi, mutta voisi pystyä kuivalla kelillä taas parempaan.

4 Jadediah sai marraskuisessa voittostartissaan huippureissun 2. ulkona Firemakerin takana ja punnersi viime metreillä tämän ohitse. Viimeksi se ei löytänyt ajoissa kiritilaa joukon keskeltä sisäradalta, mutta tuli juosten maaliin.

Kovissa ikäluokkalähdöissä kokeillut 12 Arctic Kiss on varmasti joukon lahjakkaimpia kilpailijoita ja siihen pitää suhtautua kunnioituksella paljon normaalia kevyemmässä tehtävässä. Syksyllä omistajaa vaihtanut tamma oli kipeä, kun se kilpaili pari kuukautta sitten ensimmäisen kerran uudesta tallista käsin.

Pelijakauma: Väärin pelattu lähtö. Katherine Bo'ta ja Le Blixteniä on rastittu aivan liikaa ja ne jätetään kylmästi ulos vihjesysteemeistä. Starlight Diva on jäänyt viime juoksunsa takia selkeästi alipelatuksi.

Juoksunkulku: Sisimmiltä radoilta avataan lujaa. Vivaldi Avengerin kuski haluaa selkäreissun, mutta hevosesta ei tiedä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Vaikka 6 Mystic Powerin sijoitukset ovat heikentyneet, sen kuntoa ei ole voinut lainkaan moittia. Ruuna oli juoksun tapahtumat huomioiden erinomainen Vermon pitkällä matkalla ja nousi viimeksi Lahdessa viimeiseltä sijalta totosijojen tuntumaan. Nostamme hevosen vain niukaksi suosikiksi, koska tasaisen avaajan pelkona on, että se joutuu myös nyt pakittamaan aivan hännille.

Haastajat: 12 Griminal Jack kiri Porissa aivan hänniltä todella ärhäkästi voittoon. Se oli viimeksi hokkikengillä tasaisempi, mutta tsemppasi 4. ulkoa täysin hyväksyttävästi kakkoseksi. Uskomattoman heikosta rata-arvontatuurista kärsivä hevonen tulee pikkutauolta, mutta on tallikommenttien perusteella yhä kunnossa.

11 Hamis Fameraiser oli joulun alla pettymys, kun taipui keulasta toiseksi, vaikka sai vetää täysin mielensä mukaista tahtia. Tämän viikon välistartissaan hevonen oli taas oma itsensä ja johti hallitusti perille. Koska ruuna ei pääse näyttämään kovaa lähtönopeuttaan takarivistä, se jää haastajaksi.

Yllättäjät: 10 Caerbannog menee taas eteenpäin starttien myötä. Hevonen kiri toissa kerralla viimeiseltä sijalta kovien hevosten jälkeen kolmanneksi ja oli viimeksi oikein sitkeä kuolemanpaikalta, mistä hävisi kakkossijan vain täpärästi.

5 Atos Palmen on ollut ok-kunnossa eikä ole täysin mahdoton menestyjä, koska kuumimmilla pelihevosilla on heikot lähtöpaikat.

Pelijakauma: Caerbannog on jäänyt suosikkien kustannuksella tolkuttoman alipelatuksi. Myös Atos Palmen on superedullinen merkki.

Juoksunkulku: Starttiraketit puuttuvat eturivistä. Mystic Powerilla yritetään satsata alussa sen verran, että se pääsisi hakemaan takasuoralla keulapaikan, koska vetotyöt on sille kaikilta tarjolla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Kaksi viikkoa sitten 4. ulkoa selvään T76-voittoon jyrännyt 2 Partytime on huippupaikaltaan itseoikeutettu suosikki. Tamma paransi melko tuntuvasti edellisistä juoksuistaan. Partytime avasi marraskuun lopussa Turussa niin lujaa, että sillä on kuskin halutessa selkeä sauma päästä alkumatkalla keulaan.

Haastajat: Syksyllä kovasti otteitaan petrannut 11 Anything For You joutui olemaan välillä tauolla, mutta paussi ei näkynyt hevosen otteissa viime viikon Turun juoksussa. Se meni keulasta varmoin ottein kirittäjiensä alta pois.

Taukoa pitänyt 3 Global Spellboud on ollut hyvä Suomen juoksuissaan. Se laukkasi lokakuussa Vermossa loppusuoran alussa keulahevosen takana ja voitti sen jälkeen Itä-Suomessa kevyemmät lähdöt hallitusti piikistä. Valmentaja hiukan epäilee suojattinsa riittävyyttä näin paljon kovemmassa sakissa.

Yllättäjät: 4 Callela Kailash oli elokuisen voittostarttinsa jälkeen monta kertaa vaisumpi, koska sairasteli. Nyt sille kuuluu valmentajan mukaan taas parempaa, mutta tasokkaan vastuksen kepittäminen suoraan tauolta olisi jonkin asteen yllätys.

1 Safe Crossingin sijoitukset ovat heitelleet. Jos ruuna keskittyisi tosissaan kilpailemiseen, se voisi yltää vaikka voittoon asti ykkösradalta.

Ailahteleva 6 Livi Internet spurttasi Anything For Youn Turun startissa jopa joukon parasta kyytiä ja ehti kärkikaksikon tuntumaan.

Pelijakauma: Anything For You ja Livi Internet ovat edullisimmat merkit. Global Spellbound on tauolta ylipelattu.

Juoksunkulku: Global Spellbound avaa aluksi keulaan, mutta sille kelpaisi varmasti Partytimen vetoapu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 6,8,9,11,2,5,4
Toto4-2: 11,1,8
Toto4-3: 6,11,10
Toto4-4: 11
Hinta: 12,60 €

Suuri
Toto4-1: 6,8,9,11,2,5,4
Toto4-2: 11,1,8
Toto4-3: 6,12,11,10,5
Toto4-4: 2,11,6
Hinta: 63,00 €
Siirrä IS-pelisuositus kupongille: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›