Ismo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 27.12.2016

Julkaistu:

TOTO5
Teivon Toto5-pelissä löytyy joka lähtöön selvä suosikki. IS Ravit luottaa niistä vähiten peltuimman varmaksi ja hakee muille varmistuksia.

Toto5-1

Suosikki: 2 Echauffor on ollut oikein mainio jo pitkään. Vermossa tuli keskiviikkona tappio suosikkina, mutta esitys oli kuitenkin hankalista asemista epäsuotuisalla juoksulla edelleen kovaa tasoa. Kakkosradalta asemat luulisi löytyvän tasaisella kiihtyvyydelläkin ja nelivuotias on varmasti kirissä vahva. Ruuna hyväksytään selvähköksi suosikiksi, mutta peliosuus on kyllä ainakin alustavasti liian korkea.

Kovimmat haastajat: 1 Stoneisle Jade erottuu haastajista selvästi. Ykkösradalta tamma on todennäköinen keulahevonen, eikä suosikin kestä siinä tapauksessa joutua aloittamaan kiriään määrättömän kaukaa. Teivossa Stoneisle Jade otti laukan sata juostuna ja kierteli sen jälkeen tukalista asemista vahvasti vielä rahoille tullen kirikierroksen ulkoratoja 14,4.

3 Hopeless Guy peruutteli Seinäjoella 3. ulkoa vapaalle viimeisessä kaarteessa ja kiri mukavasti ykköseksi. Sitä ennen Porissa ruuna kiri takaa tämän lähdön suosikin selässä ja kulki aivan samoja vauhteja kirissä kuin sekin.

Yllättäjät: 8 Benito Kievitshof on iskussa, mutta paikka hankaloittaa liiaksi nyt. 5 Fury Heart on uusi tuttavuus Suomessa. Nelivuotiaan alkukausi Ruotsissa ei ollut erikoinen ja uusi valmentaja aikoo ottaa debyytin nättinä tutustumisstarttina. 4 Sahara Hotshot kiri Lahdessa mukavasti tilaa saatuaan ja on pohjimmiltaan riviään parempi hevonen. Raskaat olosuhteet olisivat kuitenkin aika merkittävästikin vastaan. Voitokas 10 Lecrosse on hakenut tauon jälkeen parasta virettään ja viime starttien puolesta iskukyky on vaikuttanut ennemminkin olevan alas- kuin ylöspäin.

Pelijakauma: Echaufforin peliosuudessa on kymmenkunta prosenttia liikaa. Stoneisle Jade on ainakin alustavasti liian vähällä huomiolla. Alustavilla peliosuuksilla jopa Stoneisle Jaden rastaaminen varmaksi kiinnostaisi, mutta jakauma taitaa tasoittua iltaan mennessä. Yllättäjistä Benito Kievitshofin yksi prosentti on liian vähän, vaikka paikka on toki tukala.

Juoksunkulku: Stoneisle Jade pystynee puolustamaan johtopaikan, mikäli Esa Holopainen saa sen liikkeelle samaan tyyliin kuin Antti Teivainen on saanut. Hopeless Guy ja Sahara Hotshot hamuavat paikkaa sen takaa. Echaufforilla ajetaan luultavasti pitkä kiri parijonosta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: 3 Enjoy Pepper on toisen kohteen selvä suosikki ja tammalla onkin kovimmat näytöt. Alla on kuitenkin sairastauko, eikä valmentajakaan osaa sanoa täyttä varmuutta nykyvireestä. Lisäksi hevonen kilpailee todennäköisesti ensimmäistä kertaa urallaan hokkikengässä. Nelivuotias on lähellä voittoa, mikäli se suorittaa tasollaan, mutta neutraali suhtautuminen ja varmistaminen on paikallaan kysymysmerkkien vuoksi.

Kovimmat haastajat: 7 Black Maya on lähdön kolmesta kovasta selvästi aliarvostetuin ja paras merkki. Viimeksi Teivossa 3. ulkoa hyvin 15,5/800 kirinyt tamma on osoittanut olevansa kykenevä tekemään myös omaa juoksuaan.

4 Katherine Bo on aloittanut uransa ailahdellen. Viimeksi tamma oli hieman nahkea taivallettuaan pääosan matkasta johtavan rinnalla, mutta sitä ennen se kiri kahdesti vahvasti selkäjuoksulla, joten Harri Koivunen varmasti hamuaa sellaista nytkin.

Yllättäjät: Muista hevosista lapulle suositellaan vielä 5 Basswood Grovea. Ruuna ei ole vielä voittanut, mutta esityksissä on ollut paljon hyvääkin. Nelivuotias on ollut myös usein pussissa, eikä taulu kerro aivan koko totuutta. 9 Ticket Zetin taso on laskenut aika merkittävästi sen jälkeen kun siirryttiin hokkikenkiin.

Pelijakauma: Enjoy Pepperin kysymysmerkkien vuoksi koko lähtö on haastava arvioitava. Black Maya vaikuttaa silti hieman aliarvostetulta. Samoin kuin Basswood Grove.

Juoksunkulku: Katherine Bo on ensimmäistä kertaa urallaan eturivissä, mutta vaikuttaa nopealta hevoselta. Tammalla haettaneen joka tapauksessa selkäjuoksua, joten Enjoy Pepperin uskoisi olevan lopullinen keulahevonen, vaikka Katherine Bo ensin keulaan livahtaisikin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: Saa olla melkoinen fakiiri, mikäli löytää kolmannen kohteen hevosten viime suorituksista positiivista virettä ja lähtö onkin melkoinen pähkinä. 3 Ben Cates palaa pieneltä tauolta ja olisi toki syksyn esitysten perusteella perustellusti selvä suosikki, mutta meno ei ole samaa kengillä kuin ilman. Ori etenee tässä kuitenkin johtoon, eikä hevosta ylipelattunakaan nyt luiskaankaan voi ohjata.

Kovimmat haastajat: 9 Pulteney Hanover aloittaa Suomessa ja sen arviointi on luonnollisesti tuurin kauppaa. Valmentaja kommentoi hevosen olevan erittäin laiska treenattava ja se tarkoittaa yleensä, ettei hevonen myöskään ole tauolta terävin mahdollinen. Alustava peliosuus tuntuu rajulta lähtökohtiin nähden. Selityksenä lienee, ettei hevosta uskalleta sivuuttaakaan, kun tiedot siitä ovat vähäiset.

1 Millcape's Devil on ehdottomasti lähdön kiinnostavin pelihevonen ja IS Ravien papereissa ei olisi väärin, vaikka se olisi suosikki. Ykkösrata ei toki ole optimaalinen paikka, eikä hevosen Seinäjoen kiri ollut parasta mahdollista, mutta sitä ennen esityksissä oli hyviäkin juttuja ja muun muassa toissa startissa jäi jossiteltavaakin pussituksen muodossa.

5 Gene Touch on ollut myös parikin kertaa ilman optimaalisia kiriväyliä loppuvaiheessa ja tulosrivi valehtelee hieman.

Yllättäjät: 7 Oscar Magia väläyttelee toisinaan, vaikka voitosta onkin turkasen paljon aikaa. Ruuna palasi viimeksi tauolta ja oli passiivisen ajon jälkeen hyväksyttävä. Ei sen paljoa tarvitsisi parantaa pystyäkseen yllättämään tässä. 10 Eugen Speed ja 12 Sweet Choco otetaan lapulle potinnostajina. Kaksikko ei ole viimeisissään loistanut, mutta molemmilta löytyy hyvänä päivän napakka lopetus, eikä tässä lähdössä superesitystä vaadita voittoon.

Pelijakauma: Millcape's Devil on lähdön selvästi paras merkki. Pulteney Hanoverin peliosuus tuntuu käsittämttömän kovalta. Vähemmän pelatuista rastin arvoisia ovat Oscar Magia, Eugen Speed ja Sweet Choco.

Juoksunkulku: Quick Nightmare on nopein alussa. Kovaan avaukseen pystyvät halutessaan myös Gene Touch ja Oscar Magia. Suosikki Ben Cates edennee kuitenkin keulapaikalle ensimmäisellä takasuoralla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki/varma: 3 Junkapunka epäonnistui viimeksi Toto76-lähdössä, mutta se oli 40 metrin takamatkalta ennustettavissa, sillä ruunan menestykset toisten takaa ovat olleet harvassa. Nyt hevonen pääsee jälleen mielipaikalleen keulaan, josta se on ollut vaikea ohitettava. Koko matkan johto on todennäköisin vaihtoehto tällä kertaa.

Kovimmat haastajat: Kovimmat haastajat tulevat myös perusmatkalta. 1 Hevillän sijoituksellisesti hyvä putki katkesi viimeksi, mutta ori oli pahoin pussitettuna, joten kunnon pitäisi olla edelleen kohdallaan. Hevillä avaa voltista asiallisesti, mutta Junkapunkan torjuminen ei silti ole hirveän todennäköistä.

6 Turtilo hallitsi Kaustisella paalun etumatkan turvin ja piti hyvässä kunnossa kisaavan Helmen Vilin takanaan. Ruunan otteet ovat olleet alati tasapainoisempia ja rehti ravuri tarjoaa varmassti haastetta varmallemmekin, vaikka selkeänä riskinä on paikka johtavan rinnalla.

12 Ekin Toive ailahtelee, eikä aina ihan joka kerta koko potentiaaliaan ulos. Ruuna pystyy hyvänä päivänään kirimään tosi lujaa, mutta 40 metrin takamatka tuntuisi olevan tähän tehtävään liian kova pala purtavaksi, vaikka päivä olisi hyväkin.

Yllättäjät: 7 Ainon Ilo on varma suorittaja, muttei kaikkein innokkain voittamaan, kuten statistiikkakin paljastaa. 2 Imun Siro on tauluaan paremmassa iskussa, mutta onnistumiset ovat epävarmalla menijällä harvassa. 14 Vihin Mahti tuli Seinäjoella voimissaan pussissa maaliin ja hävisi silti vain Helmen Vilille ja Siirin Ällille. Iskukyky on vahva, mutta kiertelemistä on nyt yksinkertaisesti liikaa. 4 R.R. Tuike on esiintynyt nousujohteisesti. Ruuna pystyy pian yllättämään, mutta tässä vastus taitaa olla vielä liian tiukkaa.

Pelijakauma: Junkapunka on sopivasti pelattu suosikki.

Juoksunkulku: Junkapunka etenee jopeasti johtopaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: Vuoden voitokkaimman hevosen tittelistä kamppaileva 3 Hamis Fameraiser on rivin eniten käytetty merkki. Ruuna säntää hyvältä lähtöradaltaan johtopaikalle, josta se on läpi kauden ollut vaikea kaataa. Sellainen tappio tuli kuitenkin viimeksi, vaikka Niko Jokela sai säätää keulassa vauhdin sopivaksi ja se laittaa kysymään, että onko Hamis Fameraiser enää pitkän kauden jäljiltä terävimmillään. Viisivuotias on keulapsyykillä luonnollinen suosikki ja selväkin sellainen, mutta lähes 60 prosentin peliosuus pakottaa miettimään kaveriksi varmistuksia.

Kovimmat haastajat: 7 Maryland Rose on esiintynyt positiivisesti läpi joulukuun palattuaan siihen pieneltä tauolta. Tamma on kirinyt joka kerta vahvasti ja ansaitsisi ehdottomasti jo pian ykkösenkin.

5 Lisbeth mainitaan lähdön tärppinä. Tamma menetti Turussa kakkosen murtaumisen vuoksi ja oli Lahdessakin epäonninen sekä sijoitustaan parempi. Ei tietysti lähdön todennäköisin menestyjä, mutta huomattavasti peliosuuttaan todennäköisempi.

8 Lovely Dart on haastavissa lähtöasetelmissa ja tehtävästä tulee mahdoton, mikäli lähdöstä tulee oletettu taktiikkajuoksu. Rehtikirisen ruunan osakkeet nousevat, mikäli lähdössä pidetään vauhtia edes hieman matkalla.

Yllättäjät: 10 Ganador ja 11 Madonnas Classic pystyvät parempaankin kuin viime starteissa ja ne ovat seuraavia revitysmerkkejä, mikäli rastaamista haluaa jatkaa edelleen edellä mainitun nelikon jälkeen.

Pelijakauma: Hamis Fameraiser on kohoamassa ylipelatuksi, sillä kaikki päälle 50 prosentin alkaa olla liikaa. Lisbeth on paras yksittäinen merkki.

Juoksunkulku: Hamis Fameraiser avaa johtoon. Riippuen "Eepee" Mäkisen ajatuksista suosikki saattaa saada vetää aika maltilla, jonka jälkeen se olisi luonnollisesti haastava lyödä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 2,1
Toto5-2: 3,7,4
Toto5-3: 1
Toto5-4: 3
Toto5-5: 3,7,5
Hinta: 1,80 €

Suuri
Toto5-1: 2,1,3,8
Toto5-2: 3,7,4,5
Toto5-3: 3,1,5,7,10,12
Toto5-4: 3
Toto5-5: 3,7,5,8
Hinta: 38,40 €
Siirrä IS-pelisuositus kupongille: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt