Ismo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Vermo 14.12.2016

Julkaistu:

Toto65
Vihjesysteemien luottohevonen starttaa heti T65-avauskohteessa.

Toto65-1

Suosikki: 7 Be Spontaneous on noussut alkutalvesta tasolle, jota sen debyytti Suomessa lokakuussa antoi odottaa. Toissa kerralla Porissa ori nousi 1000 metriä ennen maalia kolmannelle radalle ilman selkää ja kulki kirikierroksen märällä radalla 16,3-vauhtia, antamatta selässään kirineelle 1 Callumille mitään mahdollisuuksia ohitukseen. Viimeksi voittoresepti oli muuten sama, mutta nyt oli Be Spontaneousin vuoro saada vetävää selkää eteen kirissä. Harri Koivunen ohjasi suojattinsa vapaalle radalle maalisuoralle käännyttäessä ja hevonen hoiti loput.

Kun Hillbilly Hilda jäi pois, muutamme suunnitelmia ja jätämme Be Spontaneousin varmaksi. Nyt keulassa ei todennäköisesti juokse sellaista hevosta, jonka lyöminen kirissä olisi viime juoksujen perusteella erityisen hankalaa. Tehtävä ei ole enää sen kummempi kuin viime kerroilla.

Haastajat: Edellä mainittu Callum avaa haastajajoukon. Se on ollut kahdella edelliskerralla Be Spontaneousta pelatumpi, mutta ei ole pystynyt ohittamaan tätä, vaikka on saanut nauttia vetoavusta. Sisärata ei suosi verkkaista avaajaa. 2 Pazzo Lindy tykitti viimeksi takamatkalta melko sopimattomassa sarjassa tulisesti loppua juostuaan 8. ulkona. Viimeiset 300 metriä se tuli vapaata rataa neljättä viidettä kaistaa pitkin ja ohitti kirissä kymmenkunta vastustajaa.

Yllättäjät: 5 Victory Pilot ei meinaa onnistua millään. Viimeksi se ei ollut huonon oloinen ennen loppukaarteessa kesken kirin kolmostilalta tullutta laukkaa. 3 Golda Matador on joukon vähärahaisin, mutta voi ohittaa pätkällä monta vastustajaa, jos saa suojaisan selkäreissun. Viimeksi se spurttasi sisäradalta viimeiset 400 metriä 12,2-kyytiä ja löi muut paitsi keulasta hallinneen William Pinen. 8 Vind Farming painoi viimeksi kovan kiihdytyksen jälkeen ohjille keulassa ja puutui ymmärrettävästi 12,5-vauhtiseen ensimmäiseen kilometriin. Ruunan kunnossa ei ole vikaa ja se voi nopeana avaajana saada ulkoradaltakin hyvät asemat pienessä lähdössä.

Juoksunkulku: Vind Farming hakee keulat Golda Matadorilta.

Pelijakauma: Be Spontaneos (45%) on hiukan alakanttiin pelattuna suosikkina mainio T65-varma.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: Huippulahjakas 5 Liisan Tulilintu on kovassa kunnossa. Viimeksi Annika Aallon valmennettava paikkasi laukan todella hienosti. Hyppy tuli viimeisen takasuoran alussa häiriöltä haiskahtaneessa tilanteessa. Askelilleen selvittyään Liisan Tulilintu tykitti viimeiset 600 metriä lumipyryssä 23,4-vauhtia ja ehti toivottomalta näyttäneistä asemista kakkoseksi. Liisan Tulilintua voisi harkita varmaksikin, jos ravaamisesta olisi takeet. Alkulaukan vaara on kuitenkin ilmeinen, tai ainakin startti pitää ottaa korostetun varman päälle.

Haastajat: 10 Valtran Pimu on ollut mainio pitkin syksyä ja alkutalvea. Jaksava tamma tekee itse juoksunsa ja on tottunut menestymään pitkillä kireillä. Viimeksi haastajadivisioonassa se kulki 4. ulkoa kirikierroksen 27,4-vauhdilla. Tosin voitto olisi vaihtunut kakkostilaan, jos edessä jyräillyt Paola ei olisi laukannut kalkkiviivoilla. Keskipitkä matka suosii Valtran Pimua. 8 Vuvuzela oli viimeksi vaisu ja alkoi jäädä porukasta jo ennen toisessa karteessa tullutta laukkaa. Ongelmat olivat todennäköisesti tilapäisiä, kun kirikykyinen tamma on taas viivalla. Valmentaja Seppo Suurosen mukaan hevosella oli todennäköisesti vain huono päivä. 2 Riipinen sai viimeksi suojaisan juoksun sisäradalta ja näytti varmalta cup-finalistilta maalisuoran alussa kirikaistoille käännellessään, mutta reilut 100 metriä ennen maalia tullut laukka pilasi pelin.

Yllättäjät: 3 Tupla-Lilli oli viimeksi asiallinen kakkonen keulasta. Sen mahdollisuudet kirkastaa kakkostila voitoksi piilevät lähinnä siinä, että suosikit epäonnistuvat laukkojen muodossa. 9 Imun Siro on väläytellyt hyviä vauhteja laukkojen lomassa. Viimeksi Forssassa se otti melko pahan lähtölaukan jälkeen asiallisesti kyytiä, vaikka kangistuikin lopussa kärjen lopettaessa 23,5-vauhtia.

Juoksunkulku: Tupla-Lilli johtanee ainakin alun. Kuski ajaa mielellään keulasta.

Pelijakauma: Melko oikein pelattu lähtö. Riipinen (8%) voisi olla hieman enemmän rastittu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: 12 Finest Chocolatella on selvästi parhaat viime näytöt ja kun kolmen kilometrin matkakin sopii, luotamme ruunan suosikiksi. Se riittäisi julmassa nykykunnossaan jonkin verran tätä kovemmissakin tehtävissä.

Viimeksi kun Finest Chocolate starttasi pitkällä matkalla neljä viikkoa sitten Vermossa, se pujotteli 40 metrin takamatkalta sisäkautta kolmanneksi. Taas vastassa oleva 4 Olivier jäi ohittamatta, mutta nyt Finest Chocolate on 20 metriä paremmin sarjassa sisällä. Sen jälkeen Finest Chocolate on ollut jäätävän hyvä. Jokimaalla se tykitti 3. ulkoa viimeiset 700 metriä 13-vauhtia ja voitti murskaavasti kuskin keskittyessä tuuletuksiin lopussa. Viimeksi Teivossa ruuna voitti äärimmäisen helposti keulasta ja lopetti pintakaasulla 12-vauhtia.

Haastajat: 3 Prince Albert on kolmella kilometrillä kuin kotonaan. Viimeksi tällä matkalla kilpaillessaan ori oli pitkään pussissa eikä ehtinyt edes rahoille, vaikka tuli loppusuoran kovaa. Viimeksi se ei menettänyt viimeisen takasuoran alussa tulleeseen lyhyeen laukkaan merkittävästi sijoituksia. 16 Benito Kievitshof on noussut kovaan kuntoon ja pitkä matka sopii mainiosti, joten vaikka tehtävä on Vermossa aina vaikea 40 metrin takamatkalta, ruuna ei ole mahdoton menestyjä.

Yllättäjät: 14 Purgatorio on samoin hyvä pitkän matkan hevonen, jota ei voi kolmella kilometrillä koskaan kokonaan unohtaa. Viimeksi ruuna oli hiukan sijoitustaan parempi ja tuli asiallisesti loppua kaukaa takapareista. 5 Titan Neo ei ole esittänyt vielä Suomessa oikein mitään. Viimeksi kuolemanpaikka oli myrkkyä. Kykyjä pitäisi olla nähtyä selvästi enemmän.

Juoksunkulku: Keulahevonen voi vaihtua ensimmäisellä kierroksella kerran tai parikin, kunnes sinne etenee Prince Albert.

Pelijakauma: Suosikit ovat oikein pelattuja. 6 Freddie de Veluwen (10%) alustava kannatus hieman yllättää, sillä näytöt puuttuvat. Prosentit korjaantuvat iltaan mennessä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: 1 William Pine yrittää koko matkan johtoa Derbyrevanssissa. Nopealla avaajalla ei pitäisi olla vaikeuksia pokata kärkipaikkaa sisäradalta. Vastassa on muutama selvästi ansioituneempi vastustaja, mutta päivän kunto on William Pinen puolella. Viime kilpailussaan kaksi viikkoa sitten Vermossa ruuna meni kovan talviajan keulasta. Paikan hakeakseen sen piti avata 09-vauhtia, mutta tempo ei painanut lopussa kintereissä ja voittomarginaali oli selvä.

Haastaja: Toinen kova 8 Vagabondo on luokaltaan suosikkia parempi hevonen, mutta antaa tasoitusta ulkoradan lähtöpaikalta. Jos taktiikka on aktiivinen, kiihdytys venyy herkästi. Toki Vagabondo voi pärjätä kirissä passiivisellakin taktiikalla ja pienessä lähdössä juoksusta ei tule ihan mahdotonta. Viime sijoitukseen ei kannata tuijottaa, ruuna jäi pahoin pussiin. Edelliskerralla se hallitsi keulasta enintään 80 000 euroa tienanneiden sarjaa.

Yllättäjät: Seuraavana rankingissa tulevat Pekka Korven tallin rahakkaat tammat 2 Arctic Passion ja 3 Arctic Helen. Molemmat ovat tehneet viimeisissään varmaa jälkeä. Ensin mainittu kiri viimeksi kovassa hopeadivarissa loppusuoran oikeinkin hyvin 2. ulkoa. Loppuveto oli parempi miltä näytti, sillä taktiikkajuoksussa lopetettiin kovaa ja pellit avattiin kunnolla vasta maalisuoralla. Tässä sakissa samanlainen kiri purisi paremmin ja hyvistä asemista Arctic Passion on loistorasti. Arctic Helen puolestaan starttasi viimeksi Derbyn TammaChampionissa, jossa tuli ihan hyvin loppusuoraa 4. ulkoa 11,5-lopetuksessa.

Juoksunkulku: William Pine pitää sisäradalta keulat.

Pelijakauma: Arctic Passion (4%) on selvästi liian vähän pelattu ja on mainio haku potintekijäksi kaikille lapuille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: 5 Belly Button starttaa suosikkina. Tamman kovat esitykset alkusyksyltä muun muassa Jokimaa tekee tähtiä -karsinnasta ovat vielä tuoreessa muistissa. Viime viikolla sairaustauolta kiri jäi hiukan odotettua tasaisemmaksi, mutta startti alla auttanee.

Haastajat: 4 Raoul Grif on nopea startista ja olisi keulasta lähes varmasti kärkitaistossa. Viimeksi se matkasi keulavoittaja Finest Chocolaten selässä eikä pystynyt haastamaan tätä loppusuoralla. Tämä oli kuitenkin enemmän voittajan hyvyyttä kuin Raoul Grifin vaisuutta. Raoul Grif saattaa saada uutta lisävirtaa ratkaisuhetkille vetolapuista. 10 Rosi's Fernando voitti toissa kerralla niukasti keulasta tätä vastaavan tehtävän. 12 Jasulito spurttasi selästä aivan rinnalle ja maalilinja pelasti Rosi's Fernandon. Italialaistamma 6 Touched By Love on erittäin mielenkiintoinen haku. Viimeksi kirissä jäi hieman jossiteltavaa, kun selkä ei vetänyt toivusti ja tamma oli jumissa loppusuoralla. Hevosen olemus oli positiivinen ja voimia jäi käyttämättä. Varaudumme siihen, että 4-vuotias näyttää startti alla oikeaa osaamistaan. Risto Airaksisella on kovat näytöt viime vuosilta vastaavanlaisten sukutammojen nostamisesta kestomenestyjiksi.

Yllättäjä: 9 Famous Legacy vakuutti toissa kerralla suuresti keulasta. Viimeksi T76-haastajadivarissa Olli Koivunen ei kääntänyt 600m ennen maalia 3. ulkoa kiriin kun takaa hyökättiin. Sen jälkeen luukku ei enää auennut, mutta hevonen ei myöskään näyttänyt erityisen virtavalta. Nyt tarjolla on nopean avaajan takaa säästöjuoksu.

Juoksunkulku: 1 Alert Kemp pitäisi halutessaan piikkipaikan, mutta koska kunto on ollut kateissa, sille kelvannee Raoul Grifin selkä.

Pelijakauma: Touched by Love (14%) on kiinnostavin haku.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: 2 Extreme Luca on keulapsyykillä illan kovimman lämminverilähdön selvä suosikki. Jos hevonen suorittaa tasollaan, koko matkan johtoon on erinomaiset mahdollisuudet. Vaikealla kierroksella orin pelikannatus on kohonnut yllättävän korkealle, joten se kelpaa varmaksi vain kapeimmille lapuille.

Viime voittonsa Extreme Luca otti täysin tätä vastaavasta tehtävästä juuri kärkipaikalta. Esityksissä ei ole ollut suurta vikaa sen jälkeenkään. Toissa kerralla se jäi 09-vauhtisessa avauksessa johtavan rinnalle, mutta jaksoi silti keikkua kärjessä loppusuoran puoliväliin saakka. Viimeksi T76:ssa ori ei ollut makeimmillaan 3. ulkoa, mutta olosuhteet saattoivat olla vastaan ja luotamme Extreme Lucan palaavan pakkaskelillä sekä keulasta tasolleen.

Haastaja: 9 Star Martini löi Extreme Lucan viime voitossaan, kun sai kaksikosta selvästi maukkaamman juoksun. Näistä lähtöasemista etu on suosikilla. Viimeksi Regent Zetin voittamassa T76-hopeadivarissa Star Martini haki ensimmäisen puolikkaan jälkeen keulat, mutta oli 12,5-vauhtisessa lopetuksessa lievä pettymys, kun putosi mitaleilta.

Yllättäjät: 8 Magnat kiri viime voitossaan kesäradalla 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 11-vauhdilla ja oli ylivoimainen. Viimeksi hopeadivarifinaalissa takapareista ei irronnut samanlaista lopputykitystä ja nyt alla on 1,5 kuukauden tauko. Ari Moilanen ohjastaa tällä kertaa. Kesäkeleillä hurjastellut 4 Pedro Bi on vaikea ennakoitava suoraan pitkältä tauolta. Ruuna on tosi nopea startista, mutta veikataan taktiikan olevan tässä vaiheessa maltillinen. Taulussa näkyvän voittonsa Pedro Bi otti hopeadivarista sisäratajuoksua seuranneella kovalla loppuvedolla. 7 Sentry ei ole näyttänyt vielä parasta osaamistaan Suomessa. Varsinkin kurveissa ulkoratoja kiriessä on ollut vaikeuksia. Pakkaskelien pitäisi sopia jenkille hyvin.

Juoksunkulku: Extreme Luca ottaa keulat ja Pedro Bi tyytyy suosikin selkään.

Pelijakauma: Star Martini (16%) on jäänyt hieman liiaksi Extreme Lucan (65%) varjoon.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 7
Toto65-2: 5,10,8,2
Toto65-3: 12,3,16
Toto65-4: 1,8,2
Toto65-5: 5,4,10,6,12
Toto65-6: 2
Hinta: 18,00 €

Suuri
Toto65-1: 7
Toto65-2: 5,10,8,2,3
Toto65-3: 12,3,16,14,5
Toto65-4: 1,8,2
Toto65-5: 5,4,10,6,12,9
Toto65-6: 2,9
Hinta: 90,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt