Ravivihje: Toto65 Helsinki 7.12.2016

Julkaistu:

Toto65
Wilhelm Nash jahtaa Vermon Toto65-kierroksella jo kuudetta peräkkäistä ykköstä. Mielenkiintoisten taustatietojen vuoksi huippukyvykäs ravuri varmistetaan suuremmassa systeemissä. Keulaan viime kerran tapaan suuntaava Vagabondo on kierroksen läpivarma.

Toto65-1

Pelisuosikki: Avauskohteen megasuosikki on viiden voiton putkessa porskuttava 2 Wilhelm Nash. Ville Mäkelän valmennettava on pitänyt kilpailuissa vastustajiaan lähes pilkkanaan. Ainoa ongelma on ollut ravaaminen kurveissa. Sekin oli viimeksi selvästi paremmalla tolalla, kun edellinen startti vetreytti paikat. Tähän kilpailuun hevonen palaa rokotustauolta. Lisäksi valmentajan mukaan viimeistelyt ovat jääneet vaillinaisiksi, joten tappiolla voi spekuloida.

Haastajat/yllättäjät: 4 Stoneisle Mustang on kiinnostavin uhkaaja suosikin voittokulun jatkumiselle. Viime syksynä Derbyn karsinnoissa kolmanneksi sijoittunut ja Derby Consolationin voittanut juoksee kolmannen kerran pitkän tauon jälkeen. Vielä viimeksi Mika Forss ajoi passiivisesti, eikä hevonen saanut mahdollisuutta. Nyt taktiikan täytyy olla jo aktiivisempi.

1 Luckyline Krok on hyvänä päivänään todella etevä ravuri. Jukka Torvisen ajokin päivät eivät ole samanlaisia, mutta parhaimmillaan se pystyy haastamaan suosikin. Ainakin jos se ei ole aivan parhaimmillaan. Lähtöpaikka ei ole etu, mutta tuskin valjakko kovin syvälle sisäradalle voi tässä alussa jäädä.

6 Arnold Halm juoksee myös kolmannen kilpailunsa tänä vuonna. Viimeksi se hävisi Wilhelm Nashille neljän valjakon verran. Niin paljoa suosikkia huonompi Nina Pettersson-Perklenin valmennettava ei ole, mutta ilman Wilhelm Nashin epäonnea on voitto liikaa vaadittu.

Pelijakauma: Wilhelm Nashin yli 80 prosenttia on tällä kertaa liikaa. Stoneisle Mustang on 4 prosentin kannatuksella maistuvin varmistusmerkki.

Juoksunkulku: Wilhelm Nash nappaa ilman haavereita heti johtopaikan haltuunsa. Arnold Halm tai Stoneisle Mustang juoksee johtavan rinnalla. Keulahevonen voi saada taktista painetta kaarteissa, mutta muuten se saa juosta haluamaansa tahtia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Pelisuosikki: 5 Myllyn Tyyne laukkasi viikko sitten Fast Cupin karsinnassa ratkaisevan pahoin lähtöön. Loppumatkan tamma kulki vahvasti. Risto Tupamäen ajokki on kerran aikaisemmin kilpaillut auton takaa vajaa vuosi sitten. Lähteminen oli vaikeaa, mutta nyt rutiinia on ehtinyt kertyä enemmän. Silti laukkariski on otettava huomioon.

Haastajat: 3 Eurovaltikka juoksi 6 Vempun Valtin kanssa samassa lähdössä Lahdessa. Ruuna johti alun ja oli siis myös mukana reippaassa avauksessa. Harri Lindin treenattava oli pitkään vailla kiritilaa, eikä jaksanut kiriä lopussa tilat saatuaan. Silti se oli ennen Vempun Valttia maalissa. Nyt rattaille hyppää Jarmo Saarela. Voi olla, ettei keulapaikka ole tarjolla kenellekään.

Vempun Valtti palasi Jokimaalla pikkupaussilta. Sauli Tammin suojatti eteni keulaan toisen puolikkaan alussa, mutta keulapaikan riistämisellä oli hintansa. 26,5-vauhtinen avauspuolikas painoi jaloissa maalisuoralla. Startti alla lienee parempaa luvassa.

12 Vekraus jaksaa jyrätä pitkänkin kirin, joten lähtöpaikka ei vie mahdollisuuksia. Viimeksi se jäi suosikkina vahvalla esityksellä toiseksi, kun nappireissun saanut kuittasi lopussa tylysti ohitse.

Yllättäjät: 7 Mathilde kokee merkittävän ohjastajanvaihdoksen, kun Mika Forss ottaa tuntumaa hevoseen. Edellinen ja samalla ainoa yritys Forssilla Mathilden kanssa päättyi kesällä Ylivieskassa pitkään laukkaan. Noihin aikoihin Mathilde kärsi muutenkin ravivaikeuksista ja on nyt paremmalla mallilla.

9 Lakoste palaa huililta. Orin vauhdit piisaavat ehdottomasti. Valmentaja on varovaisen toiveikas kommenteissaan. 1 Ravituuli voitti viimeksi keulasta. Heikkoon kilometriaikaan on turha tuijottaa, koska rata oli kovin hidas. Toki vastus on nyt eritasoa. 8 Visler on hyvin epävarma, mutta ravilla menestyminen ei ole mahdotonta.

Pelijakauma: Eurovaltikka (6 %) on hurjasti alipelattu. Vempun Valtin yli 20 pinnaa on liian paljon.

Juoksunkulku: Eurovaltikka avaa johtoon ja nyt lienee keulataktiikan vuoro. Vempun Valtti juossee rinnalla. Kiihdytys voi venyä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Pelisuosikki/varmavalinta: 4 Vagabondo ei ole vielä koskaan voittanut kahta peräkkäistä starttia, mutta tässä se saa hyvän mahdollisuuden sellaiseen. Viime kilpailunsa ruuna voitti keulasta varmoin ottein. Hannu Torvisen ajokki päässee taas samalle juoksupaikalle, jossa viihtyy hyvin.

Haastajat/yllättäjät: 8 Jaqueline Mon Amin luokka on niin hirmuinen, että se nousee haastavista lähtöasemista ja tauosta huolimatta ykköshaastajaksi. Mikäli Timo Leivo ajaa aktiivisesti, voi tamma menestyä vaikka johtavan rinnalta.

1 Vind Farming kiinnostaa näistä asemista. Mika Forssin ajokki juossee suosikin takana. Se pystyy seuraamaan kovassakin vauhdissa ja myös ohittamaan. Pitävä rata olisi tärkeää Vind Farmingille.

2 Callum ja 5 Be Spontaneous kohtasivat marraskuussa Porissa. Jälkimmäinen eteni kirivaiheessa edellä ja piti etunsa varmasti maaliin saakka. Vastus on nyt kovempi.

Pelijakauma: Vagabondo on 32 prosentin kannatuksella kelvollinen varmavalinta. Be Spontaneous (7 %) ja Vind Farming (11 %) ovat aliarvostettuja Callumiin (23 %) nähden.

Juoksunkulku: Vagabondo painuu keulaan ja saa Vind Farmingin taakseen. Callum tai Jaqueline Mon Ami johtaa toista rataa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Pelisuosikki: 5 Astrodome voitti Kouvolan Toto76:ssa Kyvyt Esiin -lähdön todella helposti, vaikka kiersi alussa pitkään kolmatta. Lahjakas hevonen on mennyt startti startilta eteenpäin. Rima nousee viime kertaan nähden selvästi. Lisäksi laukkariski on pidettävä mielessä.

Haastajat: 4 Leon Coger taipui ennen taukoa keulasta, mutta oli kisassa kipeä. Sairaus saattoi viedä tehoja jo aikaisemmissa kisoissa. Emma Väreen ajokki palasi viime keskiviikkona tauolta ja kipusi takaa oikein mukavasti toiseksi. Tässä voi olla jo voiton vuoro, jos hevonen rauhoittuu keulaan tai johtavan taakse.

7 Kingfisher Fellow kiehtoo. Ori olisi selvästi paras keulapaikalta ja tässä sinne eteneminen on ulkoakin mahdollista.

3 Xavier K.A. toi viime juoksussaan Olli Koivuselle vuoden sadannen ykköstilan. Kaksikko matkasi ensimmäisenä toista rataa pitkin ja taisteli lopussa varmasti ohi keulan 11 Earthquakerin.

Yllättäjät: Earthquaker antaa nyt Xavier K.A.:lle tasoitusta lähtöpaikkansa takia, mutta lähdössä voidaan pitää reipasta tempoa yllä. Viimeksi liika into vei parhaat mehut lopusta.

Pelijakauma: Kingfisher Fellow (8 %) on jäänyt oikein maistuvaksi merkiksi. Xavier K.A. (26 %) on ylipelatu.

Juoksunkulku: Leon Coger nappaa ainakin ensimmäiset keulat. Mikäli hevosta pystyy pitämään ja ohjastaja niin haluaa, voi Kingfisher Fellow edetä keulaan. Leon Cogerin käydessä lämpimänä pidetään lähdössä vauhtia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Pelisuosikki: 4 Mentha on tammojen Uudenmaan Upeimman karsinnan suosikki. Tamma on tehnyt mukavia esityksiä syksyllä ja ylsi viimeksi Kasvattajakruunun finaalissa kolmanneksi. Tässä vastus on sopivaa tasoa, ja suosikinasema ansaittu. Etenkin kun kovimmilla haastajilla on alla heikommat esitykset.

Haastajat: 2 Golda Paris hävisi Menthalle Kasvattajakruunussa selvästi. Se menetti väsyvän takana metrejä, mutta ei ollut muutenkaan valmentaja-ohjastaja Markku Niemisen mukaan parhaimmillaan. Hänen mukaansa tamman pitäisi olla nyt parempi, joskaan ei parhaassa mahdollisessa iskussa.

1 Rosemary Yankee ja Tuomas Korvenoja ovat avainasemassa juoksunkulun suhteen, sillä kaksikko onnistunee pitämään keulat hallussaan. Rosemary Yankee lopetti Kasvattajakruunun finaalissa 2. ulkoa mukavasti ja tuli maaliin juuri ennen nappireissun johtavan takana saanutta Golda Parisia. Itse finaalissa hevonen oli kuitenkin johtavan takaa valmis jo toisen kierroksen alussa. Sen takia siihen on vaikea suhtautua.

Yllättäjät: 10 Proud Of The Queen epäonnistui Kasvattajakruunun karsinnassa, mutta on ehtinyt lyhyellä urallaan esittämään sellaisiakin otteita, ettei sitä voi unohtaa.

5 Memphis Minnie teki pari ihan lupaavaa esitystä marraskuun alkupuolella. Forssassa se kilpaili todella sopivassa sakissa, jonka hoiteli toisesta ulkoa niukasti mutta varmasti. Jos suosikeilla ei ole paras päivänsä, ei voittokaan ole aivan mahdottomuus.

Pelijakauma: Menthan 50 prosenttia on yläkanttiin. Kaikkien muiden mainittujen peliosuus on alakantissa.

Juoksunkulku: Rosemary Yankee pitää keulat, eikä siitä koittaminen yllättäisi. Golda Paris painuu johtavan taa. Menthan kohtalona lienee paikka toisen radan vetäjänä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Pelisuosikki: 1 Finn McCool ja Tommi Kylliäinen tähtäävät koko matkan johtoon. Kahden epäonnistuneen kilpailun jälkeen ehjää suoritusta ei voi toki luvata, mutta Finn McCool on sortunut harvemmin laukalle. Hevonen ei lähde aina yhtä lujaa matkaan, eikä keulapaikan pitäminen ole aivan kirkossa kuulutettua.

Haastajat: 12 Joyness viihtyy erinomaisesti lyhyellä matkalla, mutta toki lähtöpaikka aiheuttaa mutkia matkaan. Piia Mäkelän valmennettava oli toissa kerralla kirissä omaa luokkaansa ja sellaisena se ohittaa maalisuoralla monta. Mahdollinen reipas matkavauhti auttaisi luonnollisesti.

6 Alert Kemp kuumeni viimeksi kunnolla peleissä, mutta esitys oli keulasta huono. Valmentaja-ohjastaja Tuomas Korvenojan mukaan syy löytyi hevosen kurkusta. Nopea lähtijä osallistuu alkurynnistykseen, mutta sisäpuolella on muitakin nopeita.

9 Southwind Mardigra saanee tässä makoisan reissun, ja ohittaa lopussa monta. Ehkäpä jokaisen kilpakumppaninsa.

Yllättäjät: 4 Ellen Stara juoksee toista kertaa Pekka Korven valmennuksesta. Hannu-Pekka Korpi aikoo kokeilla aggressiivista taktiikkaa ja pyrkii myös vetotöihin. Lyhyellä matkalla Ellen Staran huumori voi kestää maaliin saakka.

8 BWT Lovestory pääsee kuskin niin halutessa vauhdilla matkaan ja voi myös sotkea kiihdytystä. Tamma ei ole hanakka voittamaan, joten sen juoksun suurin rooli lienee alkumatkasta.

2 Vincere avaa hyvin ja tähdännee suosikin selkään. Siitä se ei ole täysin mahdoton lyhyellä kirillä. Vincere on merkki suuryllätyksen etsijöille.

Pelijakauma: Ellen Stara maistuu 3 prosentin kannatuksella. Joyness (24 %) on liikaa vedetty.

Juoksunkulku: Finn McCoolin lähtönopeus ailahtelee jonkun verran, joten aivan varmaa sen keulojen pitäminen ei ole. Vincere, Ellen Stara ja BWT Lovestory haastavat alussa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 2
Toto65-2: 5,3,12,7
Toto65-3: 4
Toto65-4: 5,4,7
Toto65-5: 4,2,1
Toto65-6: 1,12,6,9,4
Hinta: 18,00 €

Suuri
Toto65-1: 2,4,1
Toto65-2: 5,3,12,7
Toto65-3: 4
Toto65-4: 5,4,7,11
Toto65-5: 4,2,1,10
Toto65-6: 1,12,6,9,4
Hinta: 96,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri