Ravivihje: Toto65 Vermo 30.11.2016

Julkaistu:

Toto65
IS Ravit varmistaa kierroksen pelipankin Elliot Bokon jo pienemmässä systeemissä. Varmaksi valitaan kaksi muuta pelisuosikkia.

Toto65-1

Pelisuosikki: 6 Real Red vakuutti viimeksi Vermossa, kun tamma jyräsi johtavan rinnalta johtoon loppukaarteessa ja vastasi ulkoa haastetta heittäneelle perille saakka. Jos Mika Forssin ajokki ehtii ensimmäisenä kyselemään keulapaikkaa, on se johtopaikalta todella vaikea lyötävä.

Haastajat: Juha-Pekka Hanhimäki pyrkii varmasti säilyttämään rata-arvonnan tuoman edun 1 BWT Rock And Rollin rattailla. Keulapaikan pitäminen on kaikkea muuta kuin selviö, sillä ulkoa tullaan vauhdilla kimppuun. Suosikkikaksikon keskinäisen maaliintulojärjestyksen ratkaisee todennäköisesti jo kiihdytys.

9 Will Be Joyful on kärsinyt urallaan lukuisista ongelmista, mutta ainakin viimeisten kilpailusuoritusten perusteella tilanne on nyt parempi. Kyvyt riittävät ehdottomasti voittoon, eikä Arto Laaksosen ajokkia kannata sivuttaa peleissä.

Yllättäjät: 7 Rowhill's Jack viihtyisi keulassa, mutta näin ulkoa sinne on tuskin asiaa. Viimeksi Santtu Raitalan ajokki voitti suoraan tauolta juurikin kyseiseltä juoksupaikalta.

Takarivin 12 Leon Coger ja 11 Ready Press ovat ehdottomasti riittäviä hevosia tähän, mutta voittaminen vaatisi hieman apuja muilta. Ohjastaja Emma Väre kertoi ensimmäisen olleen viimeksi kipeä. Tauti saattoi olla piilevänä päällä jo parissa aikaisemmassakin juoksussa.

"Voitottomien kerhosta" tarjotaan 2 Basswood Grovea. Antti Ala-Rantalan suojatti hävisi viimeksi vain niukasti BWT Rock And Rollille. Toki kaiken täytyy mennä voittoa ajatellen nappiin, mutta täysin pelaamattomana mukaan revityksiin.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko erottuu 70 prosentin yhteiskannatuksella liian selvästi muusta porukasta. Will Be Joyful on 12 prosentin kannatuksella hieman aliarvostettu, kuten myös Leon Coger (4 %).

Juoksunkulku: 3 Mr North Gate ja 4 Arrowsrain haastavat tiukasti BWT Rock And Rollia. Jos jompikumpi pääsee ohi sisäradan hevosen, on suosikilla hyvä sauma päästä vetotöihin. Silloin se saisi rauhoittaa tempoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Pelisuosikki: Fast Cupin karsinnan niukaksi suosikiksi on noussut 9 Casmir. Ori epäonnistui viimeksi Joensuussa, kun jäi pussiin voimat tallella. Nyt rattaille hyppää ensimmäistä kertaa ammattikuski, kun Mika Forss nähdään kuskinpenkillä. Vaikutus lienee merkittävä.

Haastajat: 11 Myllyn Tyyne pääsee vauhdilla matkaan ja saavuttaa ravilla paalun hevoset todella nopeasti. Viime juoksussaan Risto Tupamäen ajokki pääsi takamatkalta keulaan asti ja vastaili perille saakka.

6 Tamburiini ja Ari Moilanen pyrkivät varmasti alussa keulapaikalle. Silloin kaksikko saisi mukavan juoksun kärkipäässä ja pärjääminen olisi mahdollista. Hevosella on kuitenkin vielä omat metkunsa, joten se putoaa kolmosrankiksi.

4 Ponnen Sisu jyskytti viimeksi vahvasti perille ulkoratoja pitkin. Voittokin on tasaisessa lähdössä aivan mahdollinen.

Yllättäjät: 10 Rikasson on juossut selvästi kovemmissakin porukoissa. Jos lähtöön hakee yllätystä, kannattaa Hannu Torvisen ajokki valita varhain lapulle, vaikka valmentajan mukaan illalla todennäköisesi tarvittavista pitkistä hokeista on haittaa.

13 Veto-Vauhti voitti toissa juoksunsa Vermossa, mutta oli viimeksi pehmeä ja on huilinut kuukauden. Valmentaja Risto Pietilä kertoi, että ennen viime kilpailua viimeistelyt olivat vaillinaiset. Omalla tasolla kilpaillessa pystyy Veto-Vauhti pärjäämään.

Pelijakauma: Casmir voisi olla selvempikin suosikki mitä on 22 prosentin kannatuksellaan. Tamburiini on liki 20 pinnalla yliarvostettu.

Juoksunkulku: Tamburiini päässee alussa etenemään keulaan, mutta takamatkan suosikkikaksikko on nopeasti tuntumassa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Pelisuosikki: 7 Elliot Boko on Voimaliigan suosikki. Ruuna on suorittanut oikein hienosti Rurik Kjötarin valmennuksesta. Viisivuotias kilpaili pitkällä matkalla viimeksi lokakuun alussa Teivossa. Silloin se joutui taipumaan huipputamma Bosses Lilyn paineen alla, mutta oli oikein hyvä kakkonen. Keulaan eteneminen on tässäkin todennäköistä, jolloin suosikki on vaikea ohitettava.

Haastaja: 10 Rocket Zet pyrkii haastamaan. Ruuna aloitti Suomessa viime lauantaina Turussa. Tuloksena oli kakkostila tasokkaassa lähdössä johtavan rinnalta. Toki täytyy huomioida, että kierros hölkyteltiin 16,0-vauhtia ja kärkipään hevoset olivat luonnollisesti vahvoilla. Pitkä matka sopii hevoselle takuulla täyttä matkaa paremmin ja sopiva startti alla menestyminen on jälleen mahdollista.

Yllättäjät: 2 Mystic Power jaksaa mennä matkan. Se pystyy lopettamaan selkäreissun jälkeen vauhdilla ja on todennäköisesti tuloksissa kärkipäässä.

1 Fast Motion pyrkii pitämään alussa keulat hallussaan. Silloin jatkossa olisi todennäköisesti tarjolla Elliot Bokon haluttu selkä. Solvallan viime kilpailussa Katja Salmisen valmennettava hävisi vain kovaluokkaiselle Tesiolle.

11 Global Kid on elementissään pitkällä matkalla, mutta tauon takia sen voitto yllättäisi melkoisesti. Alussa lienee lisäksi melkoinen laukkariski kakkosradalta. Myöskään valmentaja Tapio Mäki-Tulokas ei usko suojattinsa pystyvän vielä voittoon.

15 Buck Bokon edellisestä voitosta on aikaa, vaikka se on niitä tänä vuonna neljä napannut. Pitkä matka käy erinomaisesti, mutta vire on tuskin huipussaan. Ei kannata unohtaa, jos laittaa useampia merkkejä.

Pelijakauma: Elliot Boko on todennäköinen voittaja, mutta ei yli 70 prosentin arvoinen. Mystic Power (3 %) ja Fast Motion (2 %) kiehtovat.

Juoksunkulku: Fast Motion pyrkii pitämään keulat alussa. 3 Notorious voi sotkea suunnitelmia. Jatkossa kellään ei pitäisi olla mitään Elliot Bokon keulaan etenemistä vastaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Pelisuosikki: Neljäs Toto65-kohde vaikuttaa pitkälti kahden kaupalta. 5 Ekin Toive häikäisi viime Vermon reissullaan. Ruuna oli loppukaarteessa vailla kiritilaa kaukana kärjestä ja peli näytti olevan vääjäämättä pelattu. Alle 19-vauhtinen kanuunakiri toi kuitenkin vielä voiton. Viimeksi Kouvolassa ruuna eteni keulaan, mutta päästi kovan avauksen takia Carmelan eteensä. Lopussa Ekin Toive ei pystynyt haastamaan kovaa kärkikaksikkoa Tähen Toivomus - Carmela, mutta sai ehdottomasti puhtaat paperit. Nyt luvassa on todennäköisesti keulajuoksu. Sopivassa porukassa voitto on lähellä.

Haastaja: 2 Salaus väläytteli kesällä muutamaan otteeseen voittamalla muun muassa johtavan rinnalta 22-tuloksella. Nyt hevonen kilpailee Juho Ihamuotilan treenistä ja on löytänyt jälleen huippukuntonsa. Ruuna vastaili viimeksi Vermossa oikein varmasti keulasta voittoon ja varaakin taisi jäädä. Nyt tarjolla on todennäköisesti paikka johtavan rinnalla. Salaus pystyy siitäkin huumorin ollessa kohdallaan koviin suorituksiin, mutta suosikki on vaikea lyötävä.

Yllättäjät: 1 Varjomanni saa tässä tarvitsemansa nappireissun kärjen takana. Siitä se ei ole vaaraton - etenkään jos suosikkikaksikko ottaa yhteen liian varhaisessa vaiheessa.

8 Lover yritti haastaa viimeksi Salausta lopussa, mutta ei saanut mitään otetta. Asetelmat tuskin muuttuvat ilman Salauksen epäonnea.

7 Rokin Maxi viihtyisi kunnon talvikelissä loistavasti. Startti alla Nyyti-Maria Timosen valmennettava kannattaa huomioida jos suosikkia varmistaa, sillä ravia polkiessa se voi olla jo yllättävänkin hyvä.

6 Hilpetööri palaa tauolta. Oriin kyvyt riittävät kärkitaistoon. Taustavoimat ovat kuitenkin liikkeellä maltillisin odotuksin.

11 Kervis pystyy hyvänä päivänään mukaviin suorituksiin. Viimeksi se jaksoi Ekin Toiveen voittamassa lähdössä mukavasti perille johtavan rinnalta. Voitto vaatisi suosikkikaksikon erimielisyyttä juoksupaikoista.

Pelijakauma: Ekin Toive kelpaa varmaksi 60 prosentin kannatuksella.

Juoksunkulku: Salaus joutuu tunnustamaan Ekin Toiveen alussa nopeammaksi. Ekin Toiveella ajetaan keulasta. Salaus juossee toisen radan veturina.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Pelisuosikki: 4 Airport Presentin taulu alkaa olla pelikunnossa. Toissa kerralla hevosen juoksu meni plörinäksi, kun paikka johtavan rinnalla ei ollut tarjolla ja edessä oli pelkkää kolmatta rataa. Viimeksi laukka ensimmäisessä kaarteessa pilasi pelin. Markku Niemisen valmennettava jatkaa kunnossa ja tällä kertaa tehtävä on pärjäämistä ajatellen loistava. Nopealla avaajalla on hyvä sauma keulaan Mika Forssin ohjastamana. Lyhyt matka sopii erinomaisesti ja Airport Present kestää tarvittaessa vauhtia koko lyhyen matkan ajan.

Haastajat: 5 William Pine lähtee myös vauhdilla matkaan. Ruuna pystyy parhaana päivänään hurjaan suoritukseen, mutta suoritustaso ei ole vakio.

9 Benito Kievitshof lopetti viimeksi mukavasti ja on tuloillaan. Mikäli kärjessä sorrutaan ylivauhtiin, voi Harri Koivusen ajokki kääntää lopussa koko porukan.

7 Hopeless Guy kirii loppua vauhdilla, jos löytää sopivan juoksupaikan haastavista lähtökohdista. Hevonen pääsee halutessa hyvin matkaan, mutta sisäpuolelta lähdetään myös lujaa.

Yllättäjät: 2 Pension Killer palaa tauolta. Valmentaja Nina Pettersson-Perklen kertoi, että hiittien perusteella virettä on mahdoton sanoa. Hän odottaa suojattiaan sijoille 4-5.

6 Golda Matador alkaa olla ikitipsi. Ruuna voittaa vain todella harvoin.

Pelijakauma: Airport Present on löydetty oikeaksi suosikiksi, mutta viime sijoitusten takia sen peliosuus on sopivan maltillinen. Benito Kievitshof (4 %) on varmistajien herkkumerkki.

Juoksunkulku: Airport Present torjuu ulkoa tulevat. Alussa mennään reipasta, kun William Pine satsaa ainakin hetken alkuun. Mikäli Lovesong ja Jarmo Saarela höyryävät eteenpäin, mennään vauhdilla pidempään.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Pelisuosikki: 1 Rosi's Fernandon ja Esa Holopaisen tehtävä on suoraviivainen. Nopea starttari pitää keulapaikan suurella todennäköisyydellä hallussaan ja johtaa pitkään. Viimeksi ruuna voitti Vermossa Salamakypärät -lähdön murskatyyliin keulasta 15,5-tuloksella. Täytyy huomioida, etteivät olosuhteet olleet missään tapauksessa nopeimmat mahdolliset. Vastassa on nyt pari kovaluokkaista vastustajaa, mutta värkeissä on varaa.

Haastajat: 4 Wardrum palasi kultakantaan Turun kuraraveissa. Kyvykäs juoksija voitti viime vuonna näihin aikoihin kolme kertaa peräkkäin Toto65-lähdön. Onnistuessa Juuso Holttisen valmennettava pystyy voittamaan.

8 Estelle Halm on huippuluokkainen tamma. Emma Väreen ajokki kilpaili viimeksi Tammachampionissa, jossa sen todella lupaavasti alkanut kiri katkesi yllättäen täysin. Väreen mukaan ennen starttia päällä ollut kiima täytyi aiheuttaa puutumisen. Näistä lähtöasemista hevosella joutuu passailemaan alun. Yhtään ylivauhtisessa Estelle Halm ehtii kauempaakin.

10 De Toy Zenan juoksu meni toissa kerralla mahdottomaksi. Lauantaina Turussa tamma jäi johtavan rinnalle, josta jaksoi asiallisesti perille. Kahta viime sijoitusta vaarallisempi Hannu Torvisen ajokki on.

Yllättäjä: 2 Jasulito kilpailee nyt lyhyemmällä starttivälillä. Luvassa lienee oikein mukava juoksu kärkiporukassa.

Pelijakauma: Rosi's Fernando on liki 40 prosenttia pelattuna liian selvä suosikki. Myös De Toy Zenan 20 prosenttia on yläkanttiin. Wardrum (15 %) ja Estelle Halm (9 %) ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Rosi's Fernando pitää keulapaikan hallussaan. Wardrum ravannee rinnalla. Vauhti tuskin on mitään hölkyttelyä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 6,9,12
Toto65-2: 9,11,4,10,13
Toto65-3: 7,10,2,1
Toto65-4: 5
Toto65-5: 4
Toto65-6: 1,4,8
Hinta: 18,00 €

Suuri
Toto65-1: 6,1,9,12,7,11,2
Toto65-2: 9,11,6,4,10,13,1
Toto65-3: 7,10,2,1
Toto65-4: 5
Toto65-5: 4
Toto65-6: 1,4,8,10,2
Hinta: 98,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri