Eino, Einari

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Turku 26.11.2016

Julkaistu:

Toto76
Syksyn tiivis suurkilpailukaruselli on loppusuoralla. Turussa ravataan 3-vuotiaiden Kasvattajakruunut, joista tammojen kilpailun suursuosikki Free Me on kierroksen pankki. Toinen kelpo varma löytyy tasaisesta haastajadivisioonasta, johon pelurit revittävät urakalla rasteja.

Toto76-1

Suosikki: Suomenhevostammojen lähtö on pyöreä. Pyöreyttä lisäsi lyhyen tauon pitäneen 14 Huimariinan tiistainen välistartti, jossa se veti vesiperän. Nuorena urakalla laukkaillut huipputamma muistutti epävarmuudestaan monien ehjien suoritusten jälkeen ja ponkaisi takajoukossa hypylle viimeisellä takasuoralla. Huimariina kiri raville selvittyään kipakasti ja näytti olevansa edelleen kunnossa. Varmaksi sitä ei kuitenkaan kannata suunnitella kahdelta takamatkalta.

Haastajat: Paalukarsinasta starttaavat nousevat tammat pystyvät hyvissä olosuhteissa alle 27-tulokseen, minkä takia kiertelemään joutuvalla suosikilla pitää kiirettä. Tällaisia pakomatkalle pyrkiviä haastajia ovat ainakin vapaalta radalta sinnikkäästi jyräävä 5 Hilin Ihme, ennen viime juoksuaan jo useamman kerran aiempaa varmemmalta näyttänyt voimahevonen 6 Vieskerin Virva ja monen epäonnisen juoksunkulun jälkeen viimeksi ansaitun voiton keulasta napannut 2 Aurotar. Vauhdissa kuin vauhdissa seuraava 7 Normipäivä jäi Teivossa Aurottaren taakse pussiin.

Yllättäjät: 8 Suvi Kevätön on ollut kelien hidastumisen jälkeen kesäkuukausia vaarallisempi, vaikka viime sijoitukset eivät sitä kerro. Tamma laukkasi Kouvolassa ahtaassa paikassa loppukaarteessa ja pysyi viime kierroksella pussissa lähes maaliin asti.

4 Niemen Cecilia teki viime talvena ja keväänä niin kovia juoksuja, että riittäisi vastaavana pitkälle tällaisessakin lähdössä. Tamma on ollut vain kesätauon jälkeen kovin epävarma.

Pelijakauma: Suosikkia on pelattu liikaa. Hilin Ihme on edullisin merkki.

Juoksunkulku: Aurotar alkaa johtaa joukkoa. Hilin Ihme pyrkii aikaisin kuolemanpaikalle pitämään reipasta tempoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Myös lämminveristen haastajadivisioona on avoin. Teemme kuitenkin kylmän viileän peliliikkeen ja vihjaamme varmaksi uusissa käsissä tauon aikana itsensä löytäneen 9 De Toy Zenan. Tamma on ollut loistava syksyn starteissaan. Vaikka hevonen jäi helppojen voittojuoksujensa jälkeen viimeksi pussiin, sen esitystä ei voinut kuin kehua. Karikoista karikkoihin matkalla ajautunut tamma spurttasi maalisuoralla todella vihaisesti takajoukosta.

Haastajat: 2 Stoneisle Mustang on suosikkiakin kovaluokkaisempi hevonen, muttei ole reilun vuoden tauolta välttämättä vielä yhtä herkässä vireessä. Ruuna joutui jäämään viime syksynä Derbyn lohdutusfinaalin voiton jälkeen loukkaantumistauolle ja on saanut vasta yhden startin alleen. Stoneisle Mustangilla ajettiin siinä varovasti, mutta se näytti hyvältä kiriessään viidenneksi.

10 Westcoast Titan oli useamman kerran sijoitustaan parempi paussin jälkeen ja sai kaksi viikkoa sitten Kouvolan kierroksella ansaitun täysosuman. Se kiri nappireissun päätteeksi maalisuoralla ylivertaista vauhtia omille teilleen. Ori on takarivistäkin vaarallinen, jos saa edetä hyvässä selässä esimerkiksi suosikkimme vanavedessä.

Kesätauko teki 6 Donaldinjolle ilmiselvästi hyvää. Se voitti syksyn ensimmäisen juoksunsa 2. sisältä ja viime kilpailunsa keulasta. Näiden starttien välissä Donaldinjo jäi yllättävästi väsähtäneen keulahevosen taakse pussiin. Näin kovassa sakissa ruunan pelaaminen ei kuitenkaan kiinnosta. Etenkin sen kovuus on koetuksella.

5 Quick Leader ei ole hyvistä sijoituksistaan huolimatta tehnyt mitään jättijuoksuja. Sen on parannettava pärjätäkseen.

Yllättäjät: 7 Pine Crown Girl aloitti syyskuun lopussa uusissa käsissä keulavoitolla T76:ssä. Seuraavaksi sen ravi ei ollut kohdallaan JTT:n karsinnassa ja se lankesi viimein loppusuoralla laukalle sisänsä fyysisesti vahvan juoksun päätteeksi. Jos Lahden suurkilpailukarsinnan jälkeen kerran pois jäänyt tamma on saatu mallilleen, se pystyy ottelemaan kärkisijoista.

4 Kiss My Turku on venynyt hienosti tänä vuonna, eikä se kehityksessä näy loppua. Tamma kiri toissa kerralla 4. ulkoa mukavasti kolmanneksi, mutta hävisi selvästi hulppealla tyylillä keulasta pakoon porhaltaneelle De Toy Zenalle. Viimeksi tamma leiskautti 3. ulkoa 700 metrin kirillä omille teilleen paljon tätä helpommassa lähdössä.

Ikäluokkakilpailuissakin kokeillut 3 Bestseller on hyvä menijä tähän lähtöön. Tamman vire ei ole heikoista viime sijoituksista huolimatta kadonnut, vaan sen reissut eivät ole onnistuneet kovin hyvin.

Pelijakauma: Pine Crown Girl on jäänyt liian vähälle huomiolle ja myös suosikin peliprosentti voisi olla suurempi.

Juoksunkulku: Donaldinjo on nopein avaaja, mutta sille voi kelvata jonkin hyvän hevosen selkäkin. Quick Leader avaa myös lujaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Voitosta voittoon kulkeneella 2 Free Me'llä on mainio mahdollisuus kruunata huikea syyskautensa toiseen suurkilpailuvoittoon Kasvattajakruunussa. Tamman juoksu Kymenlaakso-ajossa oli aivan mahtava, sillä tavallinen hevonen olisi taatusti pökertynyt lopussa yhtä raskaiden ensimmäisten satojen metrien takia. Turun karsintavoitto irtosi pintakaasulla.

Haastajat: 1 Bunker Shot on noussut tallikaverinsa Free Me’n tavoin parrasvaloihin vasta syksyllä pitkän tauon jälkeen. Se voitti karsinnan varmasti piikistä ja pystyy toissa kilpailunsa perusteella vahvempiinkin otteisiin. Etenkin suosikin takaa tamma olisi kiinni kakkossijassa, mutta sinne pääsemiseen sen lähtönopeus ei taida riittää.

3 BWT Burnin Alive ei vastannut kesällä alkuvuonna nostattamiaan kovia odotuksia. Tauolta tullut tamma luovutti karsintalähdössä keulat Free Me’lle ja piti kaukana tämän takana maalikuvan perusteella loistamatta kakkossijan. Hurjasti avaava hevonen saa finaalissa samanlaisen juoksun ja voi olla kunnon startin ansiosta jonkin verran tomerampi.

Yllättäjät: Passiivisesti ajettu 5 Gisele de Veluwe kiri karsinnassa Free Me’n takana juosseista parasta vauhtia lopussa 2. ulkoa. Se olisi ehtinyt matkan hieman jatkuessa toiseksi. Hevosella on tuon ja aikaisempien Ruotsin kilpailujensa perusteella selkeä sauma otella ainakin kakkossijasta.

Hienosti keskikesän jälkeen venynyt ja Kriteriumiin selvinnyt 6 Cinderella Hoss laukkasi yllättäen Kasvattajakruunun karsinnassa, mutta kulki sen jälkeen mukavasti ja oli normaalikuntoinen.

Tauolta tullut 4 Rosemary Yankee kiri karsinnassa 2. ulkoa pirteästi puolittain Bunker Shotin rinnalle.

Pelijakauma: Cinderella Hoss on hurjan alipelattu ja myös Gisele de Veluwea on rastittu liian vähän. Suosikki on ylipelattu, mutta käy varmaksi.

Juoksunkulu: BWT Burnin Alive on auton takaa vikkelin, mutta laskee Free Me’n suosiolla johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Jos 1 Express Duo onnistuu pitämään keulat, sen tulosrivi voi komistua kertaheitolla. Hevonen on kohonnut viime starteissa parempaan vireeseen kuin sen sijoitukset osoittavat. Etenkin sen heikon sijoituksen Käpylä GP:ssä saa unohtaa, sillä revitys keulaan näkyi ymmärrettävästi keskipitkän matkan maalisuoralla. Hevosta ei voinut missään nimessä moittia. Sitä ennen Express Duo nousi St. Legerissä toivottomalta 40 metrin pakilta kovalla ajalla neljänneksi.

Haastajat: 6 Bret Boko yrittää myös tiukasti keulaan. Onnistuminen on kiinni sitä, kuinka lujaa Express Duo pääsee liikkeelle sisäradalta. Muilta vastustajilta Bret Boko luultavasti saisi vetotyöt suosiolla. Ruuna oli loistava kolme kilpailua sitten Lahdessa, missä karkasi keulasta murskavoittoon 08,5-kyydillä. Seuraavaksi hevosen kohtaloksi jäi kuolemanpaikka, ja viime lauantain Käpylä GP:ssä se joutui tekemään hieman turhan pitkän kirin.

10 Prey Frontline on hyötynyt ilmojen viilentymisestä. Se spurttasi paussin jälkeen Lahdessa takana 3. ulkoa lujaa kolmanneksi ja ehti Seinäjoella viimeisestä parista ulkoa voittoon saatuaan kirilenkillä hyvää vetoapua Twigs Voicilta.

8 All Laid Out on myös kirinyt hienosti kahdessa viime juoksussaan, mutta se on synkältä lähtöpaikaltaan totaalisesti ylikovan matkavauhdin armoilla. Ori joutuu pakittamaan alussa viimeiseksi. Sopivan paikan tullen se voittaakin vielä aivan varmasti kultadivisioonan. Viimeksi jenkki lopetti sähäkästi voiton vieneen Prey Frontlinen kupeelle.

Lujaa lähtevä 5 Regent Zet on kilpaillut syksyn hopeadivisioonalähdöissä, joissa vastassa on ollut monesti voittokone T. Rex. Hevonen riittää hyvällä reissulla pitkälle ylimmälläkin tasolla.

Yllättäjä: 2 Air Gunnerin kausi on ollut pettymys, mutta se on väläyttänyt nousuvirettä kahdessa viime startissa pirteillä lopetuksillaan. Loistava lähtöpaikka antaa ruunalle täyden menestyssauman.

Pelijakauma: Bret Boko ja Air Gunner ovat alipelattuja. 4 Fiery Sidiä on kannatettu liikaa.

Juoksunkulku: Express Duo onnistuu pitämään keulat, jolloin Air Gunner tai Regent Zet pääsee 2. sisälle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: Vermon kierroksella viime lauantaina komeasti voittopolulle palannut 6 Juntti-Jussi on ehdokas varmaksi, koska sen kovin vastustaja joutuu starttaamaan takarivistä. Ruuna ei antanut keulasta minkäänlaisia mahdollisuuksia Köppiselle ja muille takamatkalta startanneille ykkössarjalaisille. Juntti-Jussi päässee nytkin mieliasemiinsa piikkiin, mutta se tulee hyvin myös selkäjuoksuilla.

Haastajat: Väkevästi kesätauolta palannut tolppakone 11 Polara pilasi kahden voiton jälkeen viime kilpailunsa lähtölaukkaan. Valmentaja varoitteli osuvasti laukkariskistä volttilähdössä nelosradalta. Autolähdöissä Polara ei laukkaile, mutta koska sitä odottaa paljon Juntti-Jussia vaativampi reissu, se jää papereissamme selvästi altavastaajaksi.

4 Lilin Jytky saavutti viimein Seinäjoen kierroksella kauden ensimmäisen voittonsa. Vaikka ori joutui juoksemaan viimeisessä parissa, se ehti kuin ehtikin neljän hevosen tasaisesta rintamasta ensimmäisenä maaliin. Lilin Jytky kiersi myös viimeksi päätöslenkin vahvasti, vaikkei aivan tavoittanut Hermanni Totkia.

Yllättäjät: 8 Hermanni Totki on ollut huippuhyvä. Se voitti Lahdessa keulasta, kun jo edelle kurottanut Juntti-Jussi sotkeutui askelissaan maalisuoralla. Viimeksi ori rutisti sisukkaasti ykköseksi kuolemanpaikalta.

2 Vihin Mahti tuli Vermossa keulassa monta rataa ulompana kirineen vastustajansa ohittamaksi. Se oli myös viimeksi hyvä kuolemanpaikalta omistajansa ajamana.

3 Ilon Ari on kirinyt viime kilpailuissa hänniltä sijoituksiaan paremmin eikä ole oleellisesti heikommassa kunnossa kuin kauden menestyshetkiensä aikoihin.

Starttien myötä petraava 1 Tupla-Timo ei saanut Vermossa kunnolla kiritilaa Vihin Mahdin perästä ja sille saattoi jäädä vähän voimia talteen.

12 Taruntuuli on ollut kesätauon jälkeen halukkaampi kuin kevään starteissaan, mutta kurja lähtöpaikka tuo sille kovassa lähdössä murheita. Tammaa kannattaa kuitenkin ainakin seurata seuraavia koitoksia varten.

Pelijakauma: Suosikkia on pelattu jonkin verran liikaa. Kaikki yllättäjämme ovat aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Juntti-Jussi revittää alkumatkalla keulat Vihin Mahdilta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Hurjasti tallinvaihdoksen jälkeen petrannut 4 Midnight Hour piti 8 Robin Roofin keulasta takanaan viime kuun puolivälissä Lahdessa, joten miksei se voisi tehdä saman tempun nytkin. Ruuna antoi seuraavaksi päätössatasella periksi kärkipaikalta Madridin voittamassa T76-finaalissa, mutta on ollut sen jälkeen taas mainio. Kuopion helpon lähdön voitto kävi hevoselle hiitistä ja viimeksi se sparrasi 700 metrin kirillään urheasti piikissä juossutta Elliot Bokoa 10,5-lopetuksessa.

Haastajat: Robin Roof on kilpaillut Lahden starttinsa jälkeen Ruotsissa. Se selvisi karsinnan nelossijallaan Breeders Crownin finaaliin, jossa jäi pussiin. Sukuruuna oli käsittämättömän hyvä Vermossa syyskuussa, jolloin voitti täyden matkan 12,6-tuloksella.

6 Finally Famous on ollut jatkuvasti kahden parhaan joukossa. Vastus kovenee monista sen juoksemista iltaravilähdöistä, mutta viime kuun puolivälin Seinäjoen kilpailussa ruuna hävisi kuolemanpaikalta vain kultadivisioonissa juoksevalle Lindys Jersey Boylle

5 William Pine haastaa Midnight Hourin alussa keulataistoon, mutta ei kyllä pääse tämän ulkopuolelta ohitse. Ruunan esitykset ovat heitelleet. Viimeksi se oli ylivertaisen Elian Webin peesistä Kasvattajakruunun kakkonen.

Yllättäjät: 11 Sahara Rouge on erinomainen menijä näihin lähtöihin, mutta vaatii synkältä lähtöpaikaltaan hurjan matkavauhdin avukseen. Ruuna kiri viimeksi iltaraveissa viimeiseltä sijalta vahvasti kolmanneksi.

1 Airport Presentin viime juoksut eivät ole onnistuneet huonoilta lähtöpaikoilta. Se kiri ennen niitä 3. sisältä hyvin kakkoseksi keulasta dominoineen Madridin jälkeen.

Pelijakauma: Midnight Hour on liian suuri suosikki Robin Roofiin nähden. Sahara Rouge on kanuunamerkki.

Juoksunkulku: Midnight Hour avaa keulaan ja vastaa William Pinelle, joka menee sen taakse. Robin Roof juoksee luultavasti kuolemanpaikalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Kriteriumin sankari 5 Callela Leonard ja kolmonen 3 Mas Archie jäävät oriiden ja ruunien Kasvattajakruunussa haastajan rooliin, koska eivät ole olleet terävimmillään viime kilpailuissaan. Kumpikaan ei pystynyt voittamaan karsintalähtöään. Suosikin viitan saa kesän jälkeen lupaavasti uransa avannut 2 El Encore. Se oli Kymenlaakso-ajossa oikein vahva ja menetti kuolemanpaikalta kakkossijan vasta kalkkiviivoilla. Turun karsintalähdössä ori kiri 3. ulkoa hallittuun voittoon.

Haastajat: Hienosti syksyllä kehittynyt 4 Whole Lotta Love ei antanut Vermon ikäluokkalähdössä keulasta mitään mahdollisuuksia Mas Archielle ja kumppaneille. Se oli erinomainen myös karsinnassa, jossa hävisi kuolemanpaikalta sitkeän esityksen päätteeksi vain kymmenyksen El Encorelle.

Kriteriumissa väkevän juoksun kuolemanpaikalta tehnyt Mas Achie oli selkeä pettymys Kymenlaakso-ajon finaalissa ja Kasvattajakruunun karsinnassa. Pitkä kausi painaa jo joukon kyvykkäimmän varsan jaloissa, joten se jää auttamatta haastajaksi.

10 Little Easy kiri Kymenlaakso-ajossa takamatkalta tuimasti kakkoseksi, mutta antoi Kasvattajakruunun karsinnassa ihmeen helposti periksi piikistä. Railakasta tempoa takarivistä kyttäävää ruunaa ei kannata kuitenkaan vielä tyrmätä.

Yllättäjät: 1 Freelancer on aloittanut vahvasti uudesta tallista. Ruuna kiri karsintalähdössä näyttävästi voittoon ohi keulassa matkanneen Mas Archien. Ellei tallikommenteissa kerrotut terveysongelmat vaikuta Freelancerin juoksemiseen, sillä on uudella kotiradallaan selkeä sauma voittoon. Yllättävän vähän pelattu hevonen on kolmossuosikkimme.

Kriteriumissa tarkan reissun jälkeen iloisesti voittoon tykittänyt Callela Leonard oli seuraavassa startissaan sairas. Sillä ajettiin siksi Turun karsintalähtö vain varman päälle ja se lopetti aivan hyvin kolmanneksi. Ruuna on yksi monista voittoon pystyvistä, jos saa sopivan juoksun ja rata on pitävä.

Pelijakauma: El Encore ja Mas Archie ovat ylipelattuja. Freelanceria on pelattu käsittämättömän vähän ja myös Callela Leonard on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Freelancer tai Whole Lotta Love johtaa joukkoa. El Encore tai Mas Archie vetää puolestaan toisen radan jonoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 14,2,5,6
Toto76-2: 9
Toto76-3: 2
Toto76-4: 1,6,2
Toto76-5: 6,11,8,2
Toto76-6: 4,8,11
Toto76-7: 2,4,1,5
Hinta: 28,80 €

Suuri
Toto76-1: 14,2,5,6
Toto76-2: 9
Toto76-3: 2
Toto76-4: 1,6,10,8,2
Toto76-5: 6,11,8,4,2,3
Toto76-6: 4,8,6,11
Toto76-7: 2,4,1,3,5,10
Hinta: 144,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›