Anja, Anita

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Oulu 14.11.2016

Julkaistu:

TOTO4
Oulun suurempi Toto4-vihjesuositus tehdään ilman varmaa, mutta pieneen systeemiin on tarjolla varmaksi merkittävästi alipelattu ideahevonen.

Toto4-1

Suosikki: 9 Siirin Älli jäi Seinäjoella hännille, mutta esitys oli hankalista asemista aika lailla samaa tasoa kuin tänä syksynä aiemminkin, kun ruuna kiri 24-pintaan ulkoratoja. Pienessä lähdössä 40 metriä ei ole paha rasti ja selvä suosikkiasema on ansaittu.

Kovimmat haastajat: 20 metrin etu ei äkkiseltään ajateltuna pitäisi riittää 4 Upea Ursulalle Siirin Ällin lyömiseen, mutta tamma on noussut aivan mielettömään iskuun ja kehittynyt aivan viime aikoina hurjasti. Seinäjoella Upea Ursula kulki laukan jälkeen 25,3/1300 ja sellaisilla kyydeillä Siirin Älli voisi olla lyötävissä. Luultavasti rutiini ja kovuus puhuu loppusuoralla, mutta Upea Ursula rastataan suosikin kaveriksi jo pieneen systeemiin, kun jälkimmäisistä lähdöistä löytyy poikkeuksellisen edullinen varma.

7 Tähti Kepu on loistanut useana talvena ja saattaa tehdä sen nytkin. Ruuna palaa kuitenkin tauolta poikkeuksellisen pessimistisin kommentein, eikä se kelpaa runsaasti rastattuna peleihin. Pitkältä tauolta laukkariskikin on varmasti huipussaan.

Yllätysmerkiksi napataankin sen sijaan 8 Vektorin Maine, joka on suorittanut oikein mallikkaasti viime ajat, vaikkei sitä kaksarisijoituksilla ole palkittukaan. Seinäjoella ruuna oli samassa lähdössä kuin Siirin Älli ja esitys oli monin verroin sitä parempi. Peliosuutta laskee luultavasti kokematon kuljettaja, mutta eipä pienessä lähdössä nyt kovin taktinen virtuoosi tarviste olla, että hevonen saa mahdollisuuden.

Yllättäjät: Rutinoitunut 6 Metkutus hyötyy talvikeleistä, mutta aivan paras isku on ollut hukassa. Epävarma 1 Julianne Dahlia olisi huippuiskussaan paalulta vaarallinen, muttei meno ole silläkään ollut viime starteissa terävintä mahdollista.

Pelijakauma: Vektorin Maine on aliarvostettu.

Juoksunkulku: Lakuri avaa keulaan ja aktiivinen kuski yrittää varmasti ajaa siitä niin pitkälle kuin peli vetää. Siirin Älli yrittää edetä ajoissa kärkiryhmään.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikit: Toisen kohteen selvä pelisuosikki on 4 Sivori Effe, mutta IS Ravien papereissa keulaan säntäävä 6 Fade To Jam nousee sen kanssa vähintäänkin tasaveroiseksi voiton tavoittelijaksi. Fade To Jamin neljän viimeisen startin ainoa tappio tuli toissa kerralla Oulussa, mutta ruuna kiri silloinkin 4. ulkoa tosi lennokkaasti 12,0/800.

4 Sivori Effe on tehnyt rehtejä kirejä jo monta kertaa peräkkäin ja sellainen nähdään varmasti maanantainakin, mutta ei nykykuntoisesta Fade To Jamista ole helppo ehtiä edelle. Viisainta on rastata molemmat, mutta varsinkin näin pelattuna yksinäinen merkki olisi ennemmin pelin kakkossuosikki kuin ykkössuosikki.

Kovimmat haastajat: Tasokkaita lähtöjä juossut 10 Ainur Hoss nostetaan mukaan suurempaan systeemiin, sillä tamma on aavistuksen aliarvostettu. Takarivistä on toki hankala ehtiä, mutta Ainur Hoss kirii hyvänä päivänään pitkään kovaa, eikä se missään nimessä ole suosikkikaksikkoa niin paljon hevonen perässä kuin peliosuudet osoittavat.

5 Briso Herman täydentää suosituksen suuressa systeemissä, vaikka pari viime esitystä ei olekaan ollut parasta Hermania. Perusluokka on kuitenkin suosikkien tasoa.

Yllättäjä: 1 Gustav K. on paraatipaikalla, mutta esitykset ovan olleet vaisuja jo hetken.

Pelijakauma: Järkeviä voittajakandidaatteja on vain neljä. Suosikkikaksikon välinen ero on aivan liian suuri ja puolestaan haastajakaksikko on jäänyt niihin nähden aliarvostetuksi.

Juoksunkulku: Fade To Jam pommittaa keulaan. Sivori Effe kiertää mahdollisesti johtavan rinnalle matkalla tai ainakin sillä suoritetaan pitkä kiri.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 5 Road To Victory ei ole aivan lähtönsä todennäköisin voittaja, eikä pelisuosikki, mutta ruuna rastataan vahvasti edullisena merkkinä varmaksi pieneen systeemiin ja nostetaan listan kärkeen. Taulu on söpön sekaisin, mutta sen taakse piiloutuu tosiseikka, että hevonen on voittanut neljä viimeisintä ehjää starttiaan ja vielä usein varsin komeilla esityksillä. Petteri Joen suojatti palaa nyt pieneltä tauolta ja varustemuutoksin. Se ei ole yhtään huonompi hevonen kuin tässä selvästi enemmän rastatut ja aamun peliosuudellaan se on ehdottomasti varmayrityksen arvoinen. Voltin vitosrata ei ole toivepaikka, mutta ravia lähtiessään Road To Victory avaa siitäkin lujaa ja on keulasuosikki.

Kovimmat haastajat: 6 Sophie Savage on aika selkeä alustava pelisuosikki. Sen puolesta puhuu moneen muuhun lähdön hevoseen verrattuna säännöllinen starttirytmi ja nuo viime esityksetkin ovat olleet aivan mainioita. Viimeksi Jyväskylässä Finally Famous jyräsi lopussa ohi, mutta Sophie Savage oli keulasta edelleen hyvä. Asia joka puolestaan ei puhu pelisuosikin puolesta on lähtörata. Juoksurata on normaalisti hyvä paikka, mutta amatööriohjastajalle ja suhteellisen harvoin voltista startanneelle hieman hankalaliikkeiselle hevoselle kiihdytys voi tuottaa yllättävänkin suuria ongelmia.

4 Confectioner avaa uusista maisemista. Ennen taukoaan ruuna oli tasoonsa nähden tosi vaisu, vaikkeivat sijoitukset nyt katastrofaalisia olleet. Hevonen kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan hokkikengässä, mikä ei taatusti ole plussa. Valmentajankin odotukset ovat varsin maltilliset.

Maltillisin odotuksin palaa tauolta myös 8 Wasa Warrior, jolla tyydyttäneen ajamaan suljetulta paikalta nätti tauolta paluustartti. Ruuna on voittanut suoraan tauoltakin, mutta aiemmin urallaan se on palannut aivan eri tasoisiin tehtäviin.

2 Valle Streamline on lähdön toinen tärppihevonen, sillä sen taulu ei kerro koko totuutta iskukyvystä. Viimeksi ruuna kiri kovassa Tammer-ajossa varsin kohtalaisesti ja sitä ennen Kajaanissa lähestulkoon tuulispäänä 11,8/800.

7 Mon Cheri Broline kiri viimeksi tukalista asemista näennäisesti hyvin, muttei kello kuitenkaan näyttänyt kirikierrokselle kuin 15,3-vauhtia ja se on aika arkista menoa tähän seuraan.

Yllättäjät: 3 Walk a Mile on suorittanut alle kykyjensä jo jonkin aikaa. Nopea tamma pääsee alussa heti kärkiryhmään, eikä pieni tauko ole tarvinnut paljoa piristää, että hevonen pystyy kärkikahinoihin. 1 Reborn Excalibur on yleensä pärjännyt talvella. Viimeisessään se oli kuitenkin tosi vaisu. Joukon rutinoitunein on 11 Carmel, mutta takamatka taitaa olla silti liikaa.

Pelijakauma: Road To Victory on käsittämättömän unohdettu. Sen peliosuus nousee taatusti iltaa kohden, mutta ruuna jää silti hyvinkin edulliseksi. Toinen liian vähän pelattu on Valle Streamline. Aamun jakaumassa yliarvostettuja ovat puolestaan Sophie Savage hieman, vaikka onkin oikea suosikki. Confectioner ja Wasa Warrior ovat enemmän ylipelattuja. Samoin kun Mon Cheri Broline, jonka peliosuuden taas luulisi laskevankin aamun 12 prosentista vielä.

Juoksunkulku: Walk a Mile on normaalisti nopein alussa. Road To Victory kiihtyy myös lujaa ja omaa saumat keulaan, mikäli vain avaa ravilla. Sophie Savagelle voi paikka tuoda ongelmia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Päätöskohteen niukka pelisuosikki on 5 Zell Memento. Teräväkirinen tamma on hieman juoksuriippuvainen ja sen vuoksi menestyminen on aina hieman tuurissaan. Mahdollinen menestyjä, mutta vain yksi monesta.

Kovimmat haastajat: 1 Last Finn on ollut sitkeä jo pitkään ja kunto tuntuu pitävän. Ykkösrata on hieman tasaisesti avaavalle hevoselle kuitenkin merkittävä miinus ja sen myötä kiritilojen saaminen ajoissa on paljon onnestakin kiinni. Vapailla laduilla tamma rynnii varmasti voittotaistoon.

3 Bad Boy Press oli toissa kerralla Oulussa heikko, mutta kiri vain neljä päivää myöhemmin mainiosti ykköseksi, joten ailahtelu on melko selvä tosiasia. Kyvyt riittävät voittoon.

Yllättäjät: 12 Tag The Gel on saanut pari starttia alle tauon jälkeen ja otteet paranivat ensimmäisestä toiseen jo merkittävästi. Lähtöpaikka näyttää pahalta, mutta pari poisjääntiä auttaa paljon. 2 Carajoso kokee mielenkiintoisen muutoksen kärryillä ja sen myötä toisinaan räjähtävästi kirivä mielialahevonen saa yllättäjän paikan kupongeilta. 4 Atos Palmen on monen muun lähdön hevosen tapaan ailahdellut, mutta yleisilme on vaisun kesän jälkeen ollut nousussa, vaikka epäonnikin on vaivannut. Sähäkkä 8 Wim's Wild Rose mahtuu myös revityksiin, vaikka paikka on huono. Tauolta paluussa tuli laukka, mutta syksyllä nähtiin esityksiä, joilla tässä taistellaan kärkisijoista.

Pelijakauma: Yllättäjosasto on hieman aliarvostettu. Lähtö pelataan leveästi, sillä suosikeilla on kysymysmerkkinsä.

Juoksunkulku: Eturivissä on useampikin nopea avaaja, mutta ulommilla radoilla. Sen myötä kiihdytyksestä tullee varsin reipas. Zell Memento lienee kaikkein nopein kera Wim's Wild Rosen. Ensin mainittu on ensisijaisesti selkähevonen, joten jälkimmäinen lienee lopullinen keula.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 9,4,8
Toto4-2: 6,4
Toto4-3: 5
Toto4-4: 3,1,5,12,8,4,2
Hinta: 8,40 €

Suuri
Toto4-1: 9,4,8
Toto4-2: 6,4,10,5
Toto4-3: 5,2
Toto4-4: 3,1,5,12,8,4,2
Hinta: 33,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt