Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 4.11.2016

Julkaistu:

TOTO4
Kolmannen kohteen Renee Journey hakee kolmannessa kohteessa toista peräkkäistä voittoa. Näyttävästi ravaava tamma on IS Ravien Toto4-tukipilari.

Toto4-1

Suosikki: 6 Rim Bay Goliath on nousukunnossa ja avauskohteen selvähkö ykkösmerkki. Toissa kerralla Kuopiossa ruuna oli 2. ulkoa tasapaksu, mutta viimeksi Bodenissa oli eri ääni kellossa. Rim Bay Goliath matkasi 6. ulkona ja eteni viimeisellä takasuoralla neljännen radan kautta kärkitaistoon. Maalisuoralla ruuna lipui selvään voittoon. Rim Bay Goliath ei ole starttiraketti, mutta pääsee asiallisesti matkaan, ja tulee todennäköisesti pääsemään keulapaikalle, mistä sen lyöminen on hankala tehtävä.

Haastajat: 7 Overboost oli toissa kerralla tasainen 5. sisältä, mutta viimeksi ruuna oli hieman terävämpi ja tuli 4./5. sisältä paremmin perille. Lähtöpaikka on ikävä, mutta kuski paranee kotiradan Jukka Torviseen, joka on menestynyt tällä kaudella mainiosti. Kaksi starttia alla Overboost pystyy tässä paljoon. Sen peruskapasiteetti on riittävä.

5 Wim's Wild Rose avaa kovaa, ja tarkalla juoksulla tamma kykenee taistelemaan totosijoista. Seinäjoella tamma eteni viimeisellä takasuoralla 2. ulkoa johtavan rinnalle ja taisteli maalisuoran alussa voitosta, mutta oli viimeisellä 150 metrillä tasainen.

Myös 3 Rowhill's Boss avaa hyvin ja tähtää johtavan kantaan tai 3. sisälle. Ruuna pystyy roikkumaan kärjen tuntumaan, mutta voitto yllättäisi tauolta.

Yllättäjät: 8 Drinks Please tuli toissa kerralla 5. ulkoa hyvin perille, mutta viimeksi ruuna pilasi pelinsä jo ennen lähtölinjaa. Valmentajan kärryillä ja kasiradalta ruuna on nelosrankkauksemme.

11 Fritz Sjöhammar sai startin alle ollen 2. sisältä tasainen. Lähtöpaikka on miinusta, kun eturivistä ruuna olisi päässyt hyvin liikkeelle.

9 Atos Palmen voitti toissa kerralla 2. ulkoa ja viimeksi ruuna laukkasi noususta loppukurvissa. Ohjastajan onnistuessa ruunan menestyminen ei ole mahdottomuus.

Pelijakauma: Overboost (11%), Drinks Please (1%) ja Atos Palmen (1%) ovat liian vähän vedettyjä. Wim's Wild Rose (21%) ja Rowhill's Boss (15%) puolestaan ylipelattuja.

Juoksunkulku: Rowhill's Boss ja Wim's Wild Rose avaavat reippaiten ja taistelevat keulapaikasta. Rim Bay Goliath tähtää startista eteenpäin ja saa keulapaikan sisäpuolelta avaavilta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Vaikea pelilähtö. 1 Callex on lupaava nelivuotias, joka starttaa ensimmäistä kertaa autolähdössä. Lieksassa ori voitti keulasta pystyyn ja viimeksi Callex matkasi 2. sisällä nousten maalisuoralla tiukasti kamppailuun voitosta. Ori on suosikki, mutta nelivuotiaalla on vielä niin vähän rutiinia, ettei siitä ole varmaksi.

Haastajat: 5 Tähtisäihke on starttikanuuna, joka pystyy kamppailemaan tässä lähdössä parhaista paloista. Lappeessa Villinmiehen tammakilvan karsinnassa tamma aloitti keulassa, jatkoi etusuoralla 2. sisällä ja riitti viidenneksi. Viimeksi tamma voitti koko matkan johdon jälkeen.

7 Välkyn Väiski laukkasi Ylivieskassa keulasta maalisuoran alkuun ja menetti jo varmalta näyttäneen voiton. Porissa ruuna laukkaili matkan aikana, mutta kulki hyppyjen lomassa hyvin. Jyväskylässä Välkyn Väiski avasi keulaan, jatkoi avauspuolikkaan jälkeen 2. sisällä ja tuli maalisuoralla tasaisesti. Ruuna avaa hyvin ja juoksun onnistuessa se on korkealla.

3 Vinha-Topi teki Seinäjoella riskin juoksun johtavan rinnalta, mutta laukka maalisuoralla pilasi hyvän sijoituksen. Ehjällä juoksullla ruuna on vaarallinen.

6 Tähtiheili oli Kriterium -karsinnassa 2. sisältä kuudes. Finaalissa Ellin Sisu syötti liian kovaa keittoa reippaalla matkavauhdilla, ja Tähtiheili katkesi juostuaan 3. ulkona/5. sisällä. Tähtiheili avaa hyvin.

2 Jetsu tsemppasi Jyväskylässä kakkoseksi. Seinäjoen kisoissaan ori otti laukan lähes identtisessä kohdassa 800 jäljellä. Lähtöpaikka on iso plussa, kun starttiin ei tarvitse panostaa oriin ollessa valmiiksi toisella radalla.

8 R.R. Rosmariini ei ole täysin ulkona, jos juoksu kasiradalta onnistuu. Tamma voitti toissa kerralla keulasta. Viimeksi tamman tehtävä oli haastava raskaalla kelillä 40 metrin pakilta, mutta se nousi riskillä esityksellä hopealle.

Yllättäjät: 9 Turon Veera voitti viimeksi helpolla juoksulla 2. sisältä. 10 Mathilde ei saanut voitoissaan mitään ilmaiseksi, kun Kuopiossa tamma jäi kuolemanpaikalle ja Kajaanissa oli paljon tarjolla kolmatta rataa, mutta Mathilde pystyi silti voittamaan molemmat. Viimeksi tamma oli takajoukoista tasainen.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Tähtisäihke avaa keulaan ja saa joko Tähtiheilin tai Välkyn Väiskin rinnalleen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 1 Renee Journey voitti Oulussa erittäin hyvännäköisenä. Tamma nousi etusuoralla johtavan rinnalle, mistä nelivuotias voitti eleettömästi. Nyt starttiväli on lyhyempi, joten hevonen saattaa olla terävämpi. Renee Journey avaa hyvin, mutta ei todennäköisesti pysty pitämään keulapaikkaa. Tamma osoitti viimeksi, että se pystyy menestymään muualtakin, eikä haittaa, vaikka tamma joutuu matkan aikana töihin.

Haastajat: 2 Elzevier Lloyd oli Teivossa kirimässä kakkoseksi ja ehkä jopa voittotaistoon ennen laukkaansa maalisuoralla. Viimeksi Elzevier Lloyd matkasi 4. sisällä, mistä ruuna lopetti kovassa tehtävässä hyvin. Ruuna ei ole starttiraketti, mutta tulee päätöskierroksella hyvin perille.

8 Gentleman Amiraal laukkaili viimeksi, mutta tätä ennen ruuna voitti vakuuttavasti keulasta. Gentleman Amiraal avaa hyvin, joten se saattaa kasiradaltakin päästä asemiin.

4 Whitecharm Oscar kiersi toissa kerralla 4. ulkoa totoon. Viimeksi ruunan juoksu meni nappiin, kun se sai tulla 2. ulkoa kiertämättä.

5 Global Solutionilla ajettiin viime starteissa lyhyellä starttivälillä ilman kenkiä, mikä ei sopinut ja hevonen arkoi jälkimmäisessä kisassa kavioitaan. Ruuna pystyy vahvaan lopetukseen ja on yksi mahdollisista.

3 Rosi's Bianca avaa kovaa ja sillä todennäköisesti haetaan juoksua joko johtavan takana tai 3. sisällä. Viimeksi tamma voitti tarkalla juoksulla johtavan kannasta.

Yllättäjät: 6 Easy Vacation oli viimeksi tasainen hyvällä juoksulla 2. ulkoa Renee Journeyn takaa. Ruuna pystyy nähtyä parempaan eikä sitä kannata unohtaa leveistä peleistä.

9 Feeling Future palaa tauolta loukkaantumisen jäljiltä. Ruuna on lahjakas menijä, mutta olisi yllätys, jos se nappaisi heti voiton näin kovassa porukassa.

Pelijakauma: Renee Journeyn peliosuudessa (41%) on hieman nousun varaa, joten se jätetään varmaksi.

Juoksunkulku: Rosi's Bianca avaa parhaiten ja suoraan sisäradalle. Renee Journey nostaa pian toiselle ja haluaa johtopaikalle. Easy Vacation jäänee toiselle ilman vetoapua.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 9 Finally Famous on päätöskohteessa lähellä voittoa, jos ruuna suorittaa tasollaan. Finally Famous otti välillä laukkoja ilman syytä, mutta viime starttien perusteella kuusivuotias on päässyt hypyistä eroon. Täysin varmana menijänä ruunaa ei voi vieläkään pitää. Toissa kerralla Finally Famous voitti lounasravilähdön keulasta hyvällä ajalla. Viimeksi ruuna tsemppasi avoimessa lähdössä mainiosti kuolemasta, mutta Lindy's Jersey Boy vyöryi lopussa väkisin edelle.

Haastajat: 4 Proud Leader on selvä ykköshaastaja. Ori oli toissa kerralla mainio kuolemasta, mutta viimeksi hevonen ei ollut terävimmillään ratkaisuhetkillä saatuaan tilaa 2. sisältä. Proud Leader ei ole starttiraketti, mutta pääsee hyvin matkaan ja tähtää joko keulaan tai johtavan rinnalle.

2 Sophie Savage on hankala pelikohde, kun sen kurkku ei aina toimi starttitilanteessa. Valmentaja on sanonut, että hän ei itsekään tiedä, milloin kurkku pelaa ja milloin ei - sen näkee aina vasta juoksun loppuhetkillä päätöspuolikkaalla. Mikäli Sophie Savage pystyy suorittamaan tasollaan, on se yksi voitontavoittelijoista. Viimeksi Ylivieskassa tamma voitti keulasta pystyyn.

Yllättäjät: 5 Evelyn Index on nousuvireessä eikä tamma ole peruskapasiteetiltaan niin huono kuin tulosrivi antaa ymmärtää. Viimeksi Jyväskylässä Evelyn Index lopetti positiivisesti maalisuoraa 4. sisältä.

6 Champ Walk In on selvästi tauluaan parempi, mutta tauolta ja valmentajan ajamana ykkössija olisi pommi.

10 Madickens Stjärna on tauluaan parempi, mutta paras kunto on kateissa. Viimeksi ruuna jäi keulasta kauas kärjestä.

Pelijakauma: Finally Famous (56%) on hieman liikaa pelattu. Evelyn Index (3%) on alipelattu.

Juoksunkulku: Prince Lurifax päästää joko Sophie Savagen tai Proud Leaderin eteensä - riippuen siitä, kumpi on ensimmäisenä vaatimassa keulaa itselleen. Matkavauhti on tasaisen reipasta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 6,7
Toto4-2: 1,5,7,3,6,2,8
Toto4-3: 1
Toto4-4: 9,4,2
Hinta: 8,40 €

Suuri
Toto4-1: 6,7,5,3,8,11,9
Toto4-2: 1,5,7,3,6,2,8
Toto4-3: 1
Toto4-4: 9,4,2,5
Hinta: 39,20 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri