Toni, Anton

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Vermo 2.11.2016 – talviradalla mennään

Julkaistu:

Toto65
Jos aamuiset ennusteet pitävät kutinsa, Vermossa ravataan illalla kuivalla hiekkapintaisella talviradalla.
Ratamestari Juha Keskimaunun suositus hevosten kengitykseksi tänään on pikkuhokit takakenkiin pitoa tuomaan. Asia on huomioitu pelisuosituksessa. Mikäli mahdollista, kengitystiedot kannattaa vielä tarkistaa lähtölistoista hiukan ennen peliajan päättymistä.


Toto65-1

Suosikki: Ypäjä Hereiamin jäätyä pois 1 Broidi starttaa suosikkina. Jos hevonen on samanlainen kuin viime kilpailuissaan, se pystyy johtamaan alusta loppuun. Toissa kerralla voitto tuli keulasta ja viimeksi hallitulla 700 metrin kirillä 3. ulkoa ulkoa. Huomioimme kuitenkin myös Tuomas Korvenojan varoittelut siitä, että jos kenkiin on pakko laittaa hokkeja pitoa tuomaan, balanssista tarkan Broidin suoritustaso voi laskea. Ratamestarin suositus on laittaa pienet hokit taakse, mutta Korvenoja luultavasti yrittää välttää muutosta viimeiseen saakka. Silloin Broidi jatkaisi muovikengillä, jotka toimivat viimeksi hyvin.

Haastajat: 2 April Sisu oli mainio viime kilpailussaan Solvallassa. Se matkasi ylivauhtisessa juoksussa 5.-6. ulkona, mistä nousi vauhdikkaasti kolmanneksi. Viimeisessä kurvissa oli tultava jo viidettä rataa pitkin. 5 Lovetown oli toissa juoksussaan Vermossa selvä suosikki Broidia vastaan ja haastoi tätä vahvasti kuolemanpaikalta. Viimeksi Lovetown kulki 4. ulkoa viimeiset 700 metriä asiallisesti 14-vauhdilla. 9 Inspis Arioso oli viimeksi mainio keulasta, vaikka tuli huoltotauolta. Sen jälkeen ruuna on vaihtanut omistajan valmennukseen.

Yllättäjät: 11 Viking Bagger on kykyihinsä ja kovaan kuntoonsa nähden matalalla rankingissa vaativan lähtöpaikan vuoksi. 4 Ranch Nero ei ole mennyt aikoihin kykyjään vastaavasti. Ruuna oli kohtalainen suojajuoksulla viimeksi parin kuukauden paussilta ja olisi startti alla petratessaan yllätysvalmis.

Juoksunkulku: Broidi pitää sisäradan turvin keulat eikä luovu paikastaan.

Pelijakauma: Melko oikein pelattu lähtö. Lovetown (16%) on paras merkki.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: 3 Valppaus on niukka kärkirankkauksemme, vaikka kohtaa kovempia hevosia kuin aiemmin. Toissa kerralla Forssassa ruuna oli hyvä kolmas johtavan rinnalta. Viimeksi pikku paussilta T76-lähdössä ruuna jäi sisäradalle voimat tallella pussiin. Nopea avaaja pystyy vetämään lähtöä pitkään.

Haastajat: Pitkään hyvää kuntoa väläytellyt 6 Valtran Pimu onnistui toissa kerralla Ari Moilasen ajamana 2600 metrillä vaikka joutui kirimään pitkään neljättä rataa pitkin ja oli hyvä viimeksikin. Tamma heitti takajoukoista reissuun jo 1300 metriä ennen maalia eivätkä selät vetäneet kirissä. Suorituksessa ei ollut mitään vikaa, vaikka mitalisija jäi haaveeksi. 2 Marj-Lovviisa on loistavasti sarjassa sisällä. Esimerkiksi enemmän pelattu Valppaus sai siltä viimeksi 20 metriä eteen jo lähtiessä. Hannu Lindströmin tamma ei ollut viimeksi parhaimmillaan kirissä, mutta saman tason esityksellä kuin reilu kuukausi takaperin Villinmiehen tammakilvassa Marj-Lovviisa menestyisi varmasti. 11 Lover pysyi toissa kerralla Porissa parhaiten hirmukuntoisen Hilin Ihmeen kyydissä. Viimeksi tuli voitto johtavan rinnalta ennen taas vastassa olevaa 8 Saskua. Vaikka kunnossa ei ole vikaa, Lover on silti yllättävä pelisuosikki.

Yllättäjät: 10 Alf on ollut tuloillaan kesälomansa jälkeen. Nyt lähtö ei ole niin kova kuin viime viikkoina T76:ssa. Toissa kerralla ensimmäisen kaarteen laukka pilasi pelin. Lauantain välistartissa Alf juoksi erittäin tasokkaassa huippudivarifinaalissa ja nousi 3. ulkoa 600 metrin kirillä mitalitaistoon. Lähdön voitti Tulinko. Kovakuntoinen 12 Kervis spurttasi toissa kerralla terävästi loppua sisäratajuoksun jälkeen ja hävisi vain Vapperille. Viime viikolla Kuopiossa Kervis paikkasi hyvin lähtölaukan. 14 Virin Eko on tehnyt vahvoja juoksuja T76-lähdöissä. Toissa kerralla se runnoi 4. ulkoa 1200 metrin kirin kolmatta rataa ilman selkää hyvin perille. Lauantain välistartissa T76-finaalissa taktiikka oli maltillisempi vastaavista asemista. Kiriväylä aukesi 600 metriä ennen maalia, ja loppumatkan ruuna jyskytti taas vahvasti nousten kakkoseksi.

Juoksunkulku: Valppaus vie joukkoa.

Pelijakauma: Valppaus (17%) on alipelattu suosikki. Myös Valtran Pimu (13%) on hyvä merkki. Loverin (21%) alustava suosikkiasema yllättää.

Huomio: Vanhan liiton aikatasoitus, jossa sarjamääritys perustuu hevoten volttiennätyksiin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: Viime viikkoina keulasta yllätysvoittoihin hurjastellut 5 Black Dunnock on nyt jo selvä pelipohja. Viime keskiviikkona ruuna oli suorastaan huippuhyvä, kun karkasi kauas selässään seuranneelta 1 Say Itiltä ja kumppaneilta, vaikka oli joutunut vetämään ensimmäisen kilometrin 13-vauhtia pienen paineen alla. Vastus on nappisarjassa jopa hieman helpompi kuin viimeksi. Black Dunnockiin uskaltaa luottaa myös siksi, että kengät jalassa huippuesityksiä tehnyttä hevosta tuskin haittaisi, jos balanssia pitäisi viilata talviseen suuntaan.

Haastajat: 2 Lovesong on lähinnä se hevonen, joka voisi halutessaan tehdä suosikin tehtävästä vaikean torjumalla tämän kiihdyksessä. Lähimpänä kärkisijaa Lovesong olisi kuitenkin suosikin selästä. Viime viikolla Kouvolassa Lovesong korkkasi ylivauhtisen juoksun 3. ulkoa. 10 Airport Present löi kahden viikon takaisessa kohtaamisessa 3. sisältä edellään matkanneen Lovesongin ja hävisi vain hurjalle Madridille. Takarivin lähtöpaikka luonnollisesti hankaloittaa tehtävää, sillä todennäköisimmin sisärata vetää tässä lähdössä.

Yllättäjät: 6 Downander on kykyjen puolesta kova hevonen tähän lähtöön. Viime viikolla se sai tauolta ja huonolta lähtöpaikalta maltillisen reissun ja tuli voimia tallella maaliin. Startti alla se voi näyttää jo oikeaa osaamistaan. Edellä mainittu Say It olisi suosikin selästä taas täysin mahdollinen mitalisti, mutta Black Dunnock karkasi viimeksi edestä niin kauas, että voitto olisi edelleen yllätys. 9 Stanley Savagen juoksu meni viimeksi Kasvattajakruunun alkuerässä pieleen sen juututtua kiertämään alussa kolmatta rataa.

Juoksunkulku: Black Dunnock hakee keulat Say Itiltä tai todennäköisemmin Lovesongilta. Sands Pepper saattaa hämmentää kiihdytystä ulkoradaltakin.

Pelijakauma: Black Dunnockin (76%) pelikannatus on liian korkealla, mutta se jää pitkin hampain sittenkin varmaksi, koska on rivin todennäköisin voittaja ja parista muusta pelisuosikista päästään yrittämään ohipeliä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: 1 Pope päätti viime kauden marraskuussa keulavoittoon. Sen jälkeen se joutui pitämään lähes 11 kuukauden tauon, kunnes palasi uusissa käsissä radoille kaksi viikkoa sitten Teivossa. Ari Moilanen pamautti Juuso Holttisen valmennettavan ulkoradalta heti keulaan. Tauolta palanneen menijän olisi voinut kuvitella puutuvan kovaan alkuvauhtiin, mutta Pope taisteli sitkaasti ykköseksi. Vastus ei ole nyt merkittävästi kovempi, joten voittoputki voi hyvinkin venyä. Toisaalta kun hevonen sai noin pitkältä tauolta heti kuluttavan startin, automaattinen petraaminen ei ole itsestään selvää, vaan voi tuoda tilapäistä takapakkiakin. Siksi lähdemme varmistusten tielle jo pikkusysteemissä.

Haastajat: 2 Westcoast Titan on lähdön idearasti ja selkeä ykköshaku. Toissa kerralla Porissa se ei saanut vapaata rataa keulassa juosseen voitokkaan Ice Paradisen selästä. Viimeksi Vermossa Westcoast Titan esiintyi vahvasti johtavan rinnalta. Saman tason esityksillä voitto tulee pian. 3 Brown Recluse aloitti Väreiden tallista toissa kerralla lupaavasti ja voitti keulasta varmoin ottein. Sunnuntain välistartissa Forssassa ori kulki toivottomista asemista takapareista kirikierroksen ulkoradoilla 15,7-vauhdilla ja oli hieman odotettua tahmeampi. Oria ei kuitenkaan kannata vielä unohtaa.

Yllättäjät: 8 Our White Star yllätti lauantaina Porissa Kyvyt esiin -divisioonafinaalissa. Se nousi 4. ulkoa kiriletkaan viimeisen takasuoran alussa ja kurotti viime metrit parhaiten, kulkien viimeiset 700 metriä 14,2-vauhdilla. Finaalivoitto allakaan Our White Star ei ole kuumimpia suosikkeja, sillä juoksusta tulee ulkoradalta herkästi vaikea. 9 Stone Capes Ohio on pätkänopea ja kyttää unelmajuoksua suosikin selässä. Siitä mitalisija olisi lähellä, mutta voittajatyyppiä ruuna ei ole. Pelaamaton 4 Meadow Maestro on asiallinen haku potintekijäksi. Viimeksi Nuorten sarjassa se teki hyvän nousun 7. ulkoa ja kulki kirikierroksen 15,2-vauhdilla. Lähdön voitti kova Moonwhisper. 6 El Dolce kiri viimeksi 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 14,5-vauhdilla ja hävisi vain keulassa juosseelle Super Starsille. Tehtävä on nyt kovempi, joten El Dolcen voitto olisi edelleen iso yllätys.

Juoksunkulku: Pope pitää sisäradalta keulat.

Pelijakauma: Popen (59%) pelikannatus on liian korkealla, kun suoritustason pysymisestä ei ole takeita. Moni haastaja ja yllättäjä on alipelattu, kirsikkana kakussa Westcoast Titan (10%).

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Pelisuosikki: 7 Ariana on noussut T65-pelissä prosenttirohmuksi, kun Pine Crown Girl jäi pois. Tamman viime esitysten perusteella suosikin asema ei kuitenkaan ole millään lailla perusteltu. Esimerkiksi toissa kerralla Jokimaalla tamma sai nappireissun johtavan takana, mutta ei pysynyt loppusuoralla keulavoittajan kyydissä. Viimeksi tuli sitten voitto, mutta helposta seitsemän valjakon tammalähdöstä. Vermossa vastus on tiukempi. Arianan kannatus tulee päivän mittaan laskemaan, mutta silti siitä on pakko yrittää aamun tiedoilla ohipeliä.

Haastajat: 5 Ranch Norma Jeane teki viimeksi hyvän kirin 4. ulkoa ylisarjassa. Nyt nopea avaaja saa taloudellisemman juoksun ja on perusmerkki. 2 Swagman on tehnyt viime aikoina tasaisia esityksiä loistamatta. Voittoon venyminen vaatisi pientä lisäterävöitymistä, minkä derbyfinalisti voi aivan hyvin tehdäkin. 1 Titan Rain spurttasi viimeksi asiallisesti loppusuoraa pussista sisäradalta päästyään. Muun muassa edellään matkanneen 6 Ex Gracyn ruuna löi selvästi.

Yllättäjät: Idearastimme 3 Alert Kemp ei ole onnistunut taukonsa jälkeen vaan kirit ovat olleet tasapaksuja, mutta nyt tammalla on tilaisuus näyttää oikeaa osaamistaan keulapaikalta, mistä on ottanut suurimman osan voitoistaan. Tallikommentitkin viittaavat siihen, että nyt nähdään parempaa Alert Kempiä kuin viimeksi. Pelaamaton 9 Purgatorio laukkasi viimeksi ratkaisevasti heti lähdössä, mutta teki sen jälkeen hyvän esityksen ja tuli juosten maaliin viidentenä, mutta hylättynä. Reipas matkavauhti olisi tasavauhtiselle juntturalle mannaa.

Juoksunkulku: Ranch Norma Jeane lienee nopein ensi metreillä, mutta sille kelpaa Alert Kempin selkä.

Pelijakauma: Ariana (34%) on rutkasti ylipelattu. Alert Kemp (7%) on aivan liian unohdettu. Potintekijöistä paras haku on Purgatorio (1%).

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: 2 Victory Pilot on kilpaillut Suomeen palattuaan kahdesti ja tehnyt molemmilla kerroilla lupaavat esitykset. Toissa kerralla se sai sisäratajuoksun jälkeen vapaan kiriväylän vasta kalkkiviivoilla ja tuli voimissaan maaliin. Viime keskiviikkona Vermossa ruuna sai vaikean reissun 6. ulkona, mistä Tommi Kylliäinen ajoi lopun pakon edessä tuureihin luottaen porukan keskeltä eikä ulkoratoja kiertäen. Victory Pilot sai taas myöhään tilaa eikä ehtinyt kuin viidenneksi, vaikka kulki lopun tulisesti. Nyt ruuna on saanut pitkästä aikaa hyvän lähtöpaikan.

Pelisuosikki: Avoimissa tammalähdöissäkin hyviä esityksiä tehneen 12 Velvet Girlin ranking-sijoitus laski lähtöpaikan vuoksi. Hyvistä asemista eturivistä se olisi ollut lähdön suosikki. Poisjäännit kuitenkin helpottavat tehtävää, joten Risto Airaksisen suojatti on perusrasti. Samoin perusmerkki on 11 Valentin Laday, joka on tehnyt vahvoja esityksiä pitkin syksyä. Viimeksi Elit Sjöhammarin voittamassa taktiikkajuoksussa se teki voitavansa kirissä ja kulki 3. ulkoa viimeisen puolikkaan kolmatta rataa pitkin kympin pintaan.

Muut: 7 Frosty Vice on ollut taukonsa jälkeen hyvä ja hyötyy ilmojen viilenemisestä. Täysi matka sopii paremmin kuin viime kerran mailin rykäys, missä hevonen oli pitkään pussissa eikä pystynyt parantamaan asemiaan viimeisellä satasella. 6 Westcoast Spider pystyy tuliseen avaukseen ja olisi sisäradalle päästessään yllätysvalmis. Viimeksi se seurasi kakkoseksi keulasta hallinneen Velvet Girlin selästä. 3 Errol Bokon pitäisi olla ihan kyvykäs, mutta viimeksi se ei esittänyt ihmeitä 3. sisältä ja putoaa rankingissa.

Juoksunkulku: Tulinen kiihdytys, johon Karl Adam, Feast Your Eyes ja Westcoast Spider saattavat tehdä ylivauhtia.

Pelijakauma: Victory Pilot (38%) peri viivalta vetäytyneen Jaqueline Mon Amin pelikannatuksen ja muuttui idearastista ylipelatuksi. Parhaat merkit löytyvät yllättäjistä Frosty Vicen ja Westcoast Spiderin johdolla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 1,2,5,9
Toto65-2: 3,6,2,10
Toto65-3: 5
Toto65-4: 1,2,3
Toto65-5: 5,3
Toto65-6: 2,12,11
Hinta: 28,80 €

Suuri
Toto65-1: 1,2,5,9,11
Toto65-2: 3,6,2,10,12
Toto65-3: 5
Toto65-4: 1,2,3
Toto65-5: 5,3,9
Toto65-6: 2,12,11,7,6
Hinta: 112,50 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt