Senja

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Tampere 1.11.2016

Julkaistu:

Toto5
Viime viikolla kovakuntoisena huoltopaussilta palannut Jamieson on Teivon mielenkiintoisin varmaidea. Ruuna pääsee luultavasti mielipaikalleen keulaan.

Toto5-1

Suosikki: 7 R.R. Samu on ollut koko uransa erittäin lahjakas, mutta sen 5-vuotiskausi jäi nähtävästi terveysmurheiden vuoksi hyvin vajaaksi. Hevonen on pystynyt kantamaan ravinsa syksyllä aiempaa paremmin perille ja se on ollut jatkuvasti kärkikolmikossa. Ruuna oli toissa kerralla keulasta aseeton nappireissun saanutta Tuulenpojua vastaan, mutta rutisti viimeksi 4. ulkoa maalikuvavoittoon kovalla volttiajalla.

Haastajat: 2 Viuskun Väiski ei loistanut syyskuun laukkastarteissaan, mutta on ollut asiallinen keulasta kahdella viime kerralla. Viimeksi se näytti karkaavan selvään T65-voittoon, mutta joutui maalilinjalla jakamaan kärkisijan. Hyvä avaaja kokeilee jälleen piikkitaktiikkaa.

8 Hilin Ihmeen tahti lokakuussa oli laukka tai voitto lukuun ottamatta Teivon kivikovaa T76-lähtöä, jossa se ei riittänyt edes mielipaikaltaan piikistä. Tosin se ei ollut silloin muutenkaan niin hyvä kuin toissa kilpailussaan, jossa jyräsi upealla 2600 metrin ajalla murskavoittoon. Toisten takana tasavauhtisen tamman laukkariski kasvaa.

10 Niemen Cecilia on saanut kaksi starttia alleen tauon jälkeen. Tamma oli viimeksi jo niin hyvä, että on ehdottomasti kuumimpia pelihevosia. Väsymätön menijä laukkasi Vermossa matkalla keulasta ja kuolemanpaikalta ja tuli vielä pussissa maaliin. Toki tamman epävarmuus pitää myös noteerata.

Keväällä hurjassa voittovireessä olleen 3 Siirillin lento hyytyi kesällä ja se jäi tauolle. Tamma kokeili elokuussa uudelleen, muttei ollut kummallakaan kerralla oma itsensä ja vetäytyi uudelleen paussille. Hevonen on edelleen melkoinen arvoitus, eikä valmentaja ainakaan usko siihen tallikommenteissa alkukuunkaan.

Yllättäjä: Samat sanat pätevät 4 Tahtovaan. Viime vuonna vain yhden tappion kokenut ruuna oli vielä keväällä asiallinen, mutta joutui keväällä tauolle vaisumman juoksun jälkeen. Se ei ole saanut vielä syksyllä myllyään pyörimään normaalisti, mutta kykyjä ruunalla on voittoon asti.

Pelijakauma: Niemen Cecilia ja Tahtova ovat edullisia rasteja ja Hilin Ihme ja Siirilli ylipelattuja.

Juoksunkulku: Viuskun Väiski alkaa johtaa Siirilli tai Tahtova kannoillaan. Hilin Ihme pyrkii kuolemanpaikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: 5 Jamieson on ehdokkaamme varmaksi. Hevonen oli ennen viime viikon T65-starttiaan reilun kuukauden huoltotauolla, joka oli tehnyt sille selvästi hyvää. Ruuna joutui pakittamaan alkumatkalla parijonon hännille, mistä kiri hienosti kärkirintamaan. Nyt sillä on selkeä mahdollisuus päästä keulaan, missä se ei hukkaa vauhtiaan kaarteissa samalla tavalla kuin ulkoradoilla.

Haastajat: 12 Echauffour U.S. avasi Suomen voittosaldonsa Vermossa. Mikään ei puhunut vielä loppukurvissa takana matkanneen hevosen puolesta, mutta niin vain se ehti maalinjalle ensimmäisenä, kun kärjen vauhti hiipui. Sen tallikaveri jäi juuri tuossa juoksussa pakettiin.

6 Exdellillä on varmasti samat aikeet kuin suosikillamme. Tamma esitti nousukuntoa viime juoksussaan, jossa jäi 2. sisälle voittovoimat tallella pussiin. Jamiesonin ohi sen ei ole kuitenkaan helppo päästä alussa, jos tämän startti viitosradalta onnistuu.

Myös 8 Made In Shade oli Exdellin tavoin mukana Echauffour U.S.:n voittojuoksussa. Se nousi maalisuoran alussa kiriin juostuaan 4. ulkona ja eteni tasaisesti mukaan voittotaistoon. Startti oli tammalle toinen tauon jälkeen, ja sen kuntokäyrä osoittaa oikeaan suuntaan.

Yllättäjät: 1 Wild Coltsin oli niin ikään mukana Echauffour U.S.:n voittostartissa. Edellisellä kerralla hiukan uutta tulemistaan väläyttänyt viime vuoden yllätysmenestyjä kadotti rytminsä loppukaarteessa, kun yritti melko tuloksettomasti parantaa asemiaan. Nyt se voi saada paljon sopivamman reissun sisällä eikä ole tuurien käydessä ulkona.

9 Robis Silver oli loistava, kun aloitti viime vuoden syyskuussa Suomessa paussin jälkeen, mutta yli puolen vuoden loukkaantumistauolta tempun uusiminen olisi yllätys. Hevosen luokka riittäisi kyllä kirkkaasti pärjäämiseen.

Pelijakauma: Melko oikein pelattu lähtö.

Juoksunkulku: Jamieson etenee vetojuhdaksi. Exdell on toinen ehdokas.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: Poskettomassa kunnossa oleva 12 Wilhelm Nash olisi miltä tahansa eturivin lähtöradalta varma, mutta piippuhyllypaikalta siihen liittyy omat riskinsä etenkin, kun matkana on maili. Ruunan ravi tunnetusti heikkenee loppukaarteessa sitä enemmän, mitä ulommille radoille se joutuu. Hevosen lokakuun voittoisat esitykset kuolemanpaikalta ja keulasta olivat shokeeraavia.

Haastajat: 1 Löten’s Anselm pärjää ilman muuta, jos välttää pussituksen. Se on välillä avannut ulkoradoilta oikein lujaa, mutta tuskin pystyy pitämään keuloja ykkösradalta. Ruuna teki oikein hyvät juoksut JTT-lähdöissä. Se taivalsi karsinnassa 2. ulkona lähimpänä hurjaa ylivauhtia pitänyttä kärkikaksikkoa ja sinnitteli toiseksi väkivahvan Tiger Ecusin jälkeen. Finaalissa hevonen oli epäonnekas, koska suosikki sammui sen eteen, mutta se lopetti hyvin, kun pääsi pussista.

5 Quartam de Caelo on vakavin uhka Löten’s Anselmin keulapaikalle. Varma suorittaja oli mukana molemmissa Wilhelm Nashin viime kuun voittojuoksuissa. Se ehti Lahdessa 2. sisältä täpärästi kakkoseksi ja sai myös Vermossa myöhään kiritilan 4. sisältä. Ruunalla ajetaan varmasti lyhyt matka kärkipaikalta.

4 Sara’s Star on ollut jatkuvasti kovassa kunnossa, mutta se on kärsinyt usein heikoista lähtöpaikoista. Vaikka tamma joutui viimeksikin juoksemaan aivan hännillä, se ehti täpärästi voittoon. Kärjen vauhti laantui lopussa, ja Sara’s Star sai lisäksi hyvää vetoapua ulkoradoilla kirivaiheessa. Tamman lähtöpaikka on tällä kertaa niin hyvä, että se on ilman muuta kuponkihevosia, ellei luota sokeasti suosikkiin.

Yllättäjät: Vimmattuun vireeseen kesällä syttynyt 9 Raoul Grif ei ollut välillä parhaimmillaan, mutta palasi viimeksi voittojen tielle. On kuitenkin vaikea sanoa, oliko ruuna sen parempi kuin edellisillä kerroilla, sillä se oli suorastaan velvoitettu voittamaan sopivan porukan täydellisesti onnistuneella juoksulla. Ainakin sen pitää vielä petrata voiton eteen. Valmentajan mukaan hevonen on tuntunut paremmalta.

Viime vuonna 13 totosijaa napannut 2 Do It Valiant ei ole menestynyt tällä kaudella yhtä hyvin. Kesällä tauollakin ollut ruuna seurasi viimeksi 2. sisältä mukavasti kahden hyvän hevosen perässä kolmanneksi ja vaikutti nousuvireiseltä.

Pelijakauma: Löten's Anselmin ei kuulu olla näiltäkään lähtöpaikoilta suosikki Wilhelm Nashia vastaan.

Juoksunkulku: Quartam de Caelo avaa keulaan ja Löten’s Anselm tai Duquesa juoksee sen kannoilla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: 7 Elit Sjöhammar on niin riuska lähtijä, ettei sillä pitäisi olla ulkoakaan suuria vaikeuksia päästä mielipaikalleen keulaan. Vaikka hevosen sijoitukset ovat heitelleet melkoisesti, sen kunto on pysynyt vakaana. Ruuna on ottanut syyskuun voittonsa suvereeniin tyyliin kärkipaikalta. Lappeen heikko sijoitus selittyi pussituksella ja Vermon keskeytys täysin pommiin menneellä reissulla

Haastajat: 1 Callum on suosikkia kovapäisempi hevonen, mutta sitä vastaan sotii kaksi seikkaa. Tasaisella avaajalla on selkeä riski jäädä pussiin ja sillä on alla tavanomaista vaisumpi juoksu. Ennen viimeviikkoista kilpailua hevonen oli erittäin hyvä myös heikompiin sijoituksiin päättyneissä starteissaan.

6 Sylvie de Vie on viime kilpailujensa perusteella löytämässä jälleen huippukuntonsa. Se nousi toissa kerralla 700 jäljellä sisältä 2. radalle ilman vetoapua, mistä oli hyvällä ajalla selvä kakkonen Elit Sjöhammaria uhkaamatta. Viimeksi tamma kiri 3. ulkoa mukavasti kolmanneksi kahden kovavireisen hevosen takana.

Yllättäjät: 5 Ohkotok Goj ei ole vielä loistanut Suomessa, muttei ole viime juoksunsa perusteella vaaraton. Ruuna joutui pakittamaan Teivossa alkumatkalla viimeiselle sijalle, jolta lopetti vauhdikkaasti, vaikka sijoitus jäi heikoksi.

Heikoista lähtöpaikoista kärsinyt 4 Moonlight Cloud pääsee vaihteeksi aloittamaan kunnon asemista, mutta voi olla, että se joutuu silti pakittamaan taakse, koska numeroilla 9 ja 10 on kovat avaajat. Tamma tuli Lahden starteissa hänniltä hyvin perille, eikä sen viime Vermon juoksussakaan ollut moittimista. Se kamppailee sopivalla reissulla totosijoista.

Pelijakauma: Elit Sjöhammar voisi olla suurempikin suosikki. Ohkotok Goj on paras merkki.

Juoksunkulku: Elit Sjöhammar tykittää johtoon ja Citius S pääsee sen taakse. Tempo on maltillista.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: 5 Ice Paradise pyrkii keulavoittoon. Tamman voittokulku katkesi toissa kerralla, jolloin se laukkasi eikä ollut muutenkaan oma itsensä. Hevonen palasi kuitenkin nopeasti tasolleen Porissa, missä piti pintansa piikistä. Ice Paradise ei huomannut vastata monta rataa ulompana tulisesti spurtanneelle Partytimelle, minkä takia voitto meinasi mennä tiukalle, mutta tyhjältä se ei suinkaan maalissa näyttänyt.

11 Selene Lake on joukon vahvin menijä. Jatkuvasti kehittynyt tamma oli toissa kerralla jättihyvä ja jyräsi 1400 metrin kirillä ylivoimavoittoon. Viimeksi hidas avaaja pysyi ykkösradan lähtöpaikaltaan pussissa maaliin asti. Koska Selene Lake etenee luultavasti heittämään silmittömän prässin päälle kuolemanpaikalle, suosikkia ei kannata harkita varmaksi.

9 Tropical Beach hyötyisi kovasta temposta. Hevosen viime juoksu ei mennyt lainkaan parhain päin, eikä sen heikompaan sijoitukseen pidä tuijottaa. Sitä ennen se sai turhan myöhään mahdollisuuden sisältä ja tuli vauhdilla maaliin. Kolme kilpailua sitten ruuna oli sen sijaan sopivassa porukassa murskaava kuolemanpaikalta.

12 He Is Emil on kohonnut kovaan syyskuntoon. Vahva menijä kiri toissa kerralla Ilkka-ajon karsinnassa omaa vauhtiaan selvään voittoon ja lopetti myös viimeksi Elian Webin voittamassa Kasvattajakruunun välierässä vauhdikkaasti, vaikka sijoitus jäi heikoksi.

Tasainen 2 Tyrone Power voi varmuudellaan hätyytellä totosijoja, mutta voittoja varten se kaipaisi hieman enemmän yritystä. Hevonen jäi toissa kerralla sisälle pussiin ja kiri viimeksi 4. ulkoa hyvän vetoavun perässä kolmossijan tuntumaan.

Yllättäjä: 4 Freddie de Veluwe ei ole pärjännyt odotetusti, mutta sen voi odottaa alkavan pärjätä jossain vaiheessa. Hevosen ravi on tahtonut hukkua loppumatkalla. Viimeksi se menetti johtopaikan viimeisen takasuoran lopulla ja laukkasi heikolla ravilla loppusuoran alussa ollessaan vielä toisena. Sitä on varmasti huollettu pikkupaussin aikana.

Pelijakauma: Ice Paradise on aivan liian suuri suosikki. Selene Lune on huippuedullinen pelihevonen ja myös He Is Emil ja Freddie de Veluwe ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Samurai Pee laskee Ice Paradisen vetotöihin. Numeroilla 9, 11 ja 12 voi ajaa sen rinnalle pitämään vauhtia. Selene Lune on todennäköisin kuolemanpaikkahevonen jossain vaiheessa juoksua.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 7,2,8,10
Toto5-2: 5
Toto5-3: 12,1,5,4
Toto5-4: 7,5
Toto5-5: 5,11,9,12,4
Hinta: 16,00 €

Suuri
Toto5-1: 7,2,8,10,4
Toto5-2: 5
Toto5-3: 12,1,5,4,9,2
Toto5-4: 7,1,5,4
Toto5-5: 5,11,9,12,4
Hinta: 60,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›