Laura

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Forssa 30.10.2016

Julkaistu:

Toto4
Toto4-vihjesysteemi on rakennettu Forssassa kello 17.30 alkaviin raveihin. Ideavarmamme on alustavassa pelijakaumassa lähdön vasta toiseksi pelatuin.

Toto4-1

Suosikki: Pitkin syksyä kovia esityksiä tehnyt 3 Junkapunka starttaa monen T4-vihjesysteemin luottohevosena. Nopealla ruunalla on hyvät mahdollisuudet päästä keulaan, mistä se on ottanut monta voittoa.

Toissa kerralla tätä kovemmassa lähdössä Junkapunka oli aktiivinen johtavan rinnalla ja kesti 24,5-vauhtisen ensimmäisen kilometrin kunniakkaasti. Hannu Kamppurin ajokki taisteli loppuun saakka voitosta ja hävisi H.V. Tuurille vain päänmitan. Viimeksi Teivossa Junkapunka laukkasi kiihdytyksessä ja hylättiin, mutta tämä lasketaan muuten melko varmasti esiintyneeltä hevoselta työtapatumaksi.

Haastajat: 11 Villiaura vaikuttaa lähdön kovaluokkaisimmalta. Huonolta lähtöpaikalta on luvassa kiertämistä, mutta se ei voitokasta menijää haittaa. Torstain välistartissa Villiaura kulki kirikierroksen johtavan rinnalta -vauhdilla, mutta A.T. Ekan ohi ei ollut asiaa. Sen perusteella Junkapunkan lyöminenkin voi tehdä tiukkaa. 6 Imun Siro viimeisteli lupaavasti maanantain välistartissa kuukauden tauolta. Se laukkasi pahoin lähtöön, mutta kulki sitten pitkät pätkät alle 23-vauhtia ja tuli vahvasti maaliin saakka. Ruuna oli ehtiä lähes käsittämättömästi vielä voittokamppailuun saakka.

Yllättäjät: Nopea 9 Kake on laatulähdöissä rutinoitunut menijä. Reilun kahden kuukauden tauolta se laitetaan kuitenkin pelimielessä vain seurantaan. Väkivahva 12 Vieskerin Virva on kunnossa, mutta viime sijoituksiaan laukkaherkempi. 2 Varjonova on hiukan viime sijoituksiaan paremmassa kunnossa, mutta voittaa harvoin.

Juoksunkulku: Junkapunka hakee keulat Martilta.

Pelijakauma: Junkapunkan (55%) alustava kannatus on noussut sen verran korkealle, että varmistamme sen porukkalapulla. Villiaura (16%) ja Imun Siro (10%) ovat hiukan aliarvostettuja.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Hirmukuntoinen 5 Hazelhen Hermes jatkaa rankingin kärjessä, vaikka ei ole onnistunut voittamaan sitten kesäkuun. 3-vuotias on tehnyt jo pitkään rajuja esityksiä alun laukkojen tai haparointien jälkeen. Viimeksi se kulki alussa muista jäätyään kilpailumatkan 15,7-vauhtia ja pärjäisi samanlaisena ehjällä juoksulla varmasti. Ilman kenkiä vauhtia varmaankin löytyisi vielä lisää.

Starttitilanne on ruunan kohtalonhetki. Nyt kun sille sattui voltin viitosrata, alun pummaaminen näyttää jopa todennäköiseltä. Laatulähdössä ei olisi varaa antaa samalla tavalla tasoitusta kuin esimerkiksi toissa kerralla pitkällä matkalla kahden laukan muodossa, joten varmaksi asti Timo Korvenheimon suojattia ei uskalla nostaa, vaikka pelikannatus on matalalla. Prosentit ovat myös selvässä nousussa.

Haastajat: 14 Brown Recluse on kehittyvä ja rehti menijä, joka pystyy kiertämään takamatkaltakin korkealle. Se aloitti viimeksi lupaavasti Väreiden tallista ja tuskin ainakaan huonontaa tuore startti alla. 1 Overfun Match on lähdön todennäköisin keulahevonen. Voittonsa se otti juuri piikkipaikalta kestäen 12,5-vauhtisen avauksen urheasti. Viimeksi tasokkaassa BWT Bayernin voittamassa Kyvyt esiin -divisioonakarsinnassa tamma kulki kirikierroksen 6. ulkoa 15,1-vauhdilla ja tuli hyvin loppusuoraa neljättä kaistaa pitkin. 7 Yank Match hallitsi viimeksi Nuorten sarjaa keulasta, mihin tähtää nytkin, mutta tuskin pääsee, jos ja kun Overfun Match ei yllättäen anna avaimia käteen. Vastus vaikuttaa muutenkin nyt pykälää kovemmalta kuin edelliskerralla, joten Yank Match on papereissamme yliarvostettu. 3 Prize Velvet oli kesällä tosi hyvä, mutta kun tuoreet näytöt puuttuvat, ranking-sija putoaa armotta. Emme tavoittaneet valmentajaa tallikommenttia varten, mutta järjestävän radan Pilvenmäen kotisivuilla Esa Asikainen kertoo kisaan lähdettävän matalalla profiililla hevosen sairastelujen jälkeen.

Yllättäjät: Väkivahva 13 Arctic Masculino hyökkäsi viimeksi 5. ulkoa 1250 metriä ennen maalia, ja leiskautti saman tien voimalla keulaan saakka. Otteitaan petranneen ruunan meno ei hyytynyt lopussakaan ja se voitti vakuuttavasti. 10 Gincane nautti maanantain välistartissa ylikovaa vetäneen keulahevosen imusta ensimmäisellä kierroksella ja leiskautti lopussa omille teilleen. Nyt takarivistä tehtävästä tulee vaikeampi.

Juoksunkulku: Overfun Match ainakin aloittaa keulassa, mistä sillä todennäköisesti myös ajetaan. Prize Velvet ja Yank Match pyrkivät myös kärkipaikoille kiihdytyksessä.

Pelijakauma: Hazelhen Hermes (9%) on alustavasti ihmeen pelaamaton, mutta tilanne korjaantuu päivän mittaan. Yank Match (16%) on ylipelattu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 2 Arctic Ile on mainio pelihevonen sopivannäköisessä tehtävässä. 4-vuotiaan tulosrivi on mennyt viime kilpailuissa paljon hevosen kykyjä huonommaksi, kun juoksunkulut ovat olleet jatkuvasti vastaan. Sen todellisesta kapasiteetista kertoo enemmän tämä knoppi: Arctic Ile on ainoana Suomessa lyönyt laukattoman Madridin. Tämä tapahtui heinäkuun alussa Lahdessa.

Toissa juoksussaan Arctic Ile kilpaili Kasvattajakruunun alkuerässä, jonka voitti Vagabondo. Ori sai kiritilaa 3. sisältä vasta maalisuoran alussa eikä ehtinyt parantaa sijoitustaan. Viimeksi Seinäjoella vastaavassa lähdössä se kohtasi mm. derbyvoittaja Elian Webin. Matkavauhti oli todella rauhallista eikä 5. sisältä ollut mitään asiaa kärkeen, vaikka Arctic Ile kulki lopun kiihtyvässä vauhdissa viimeiset 700 metriä 12,9-vauhdilla.

Arctic Ile on myös mainettaan parempi avaaja. Esimerkiksi Derbyn lohdutuslähdössä se avasi reippaasti ja pääsi 09,5-avauksessa lopulta johtavan taakse.

Haastaja: 1 Ranch Morrison aloitti lupaavasti reilun 1,5 kuukauden paussilta. Se juoksi johtavan rinnalla ja haastoi keulavoittaja Goody Toomaa maaliin saakka. Ykkösrata ei ole Ranch Morrisonille toivepaikka, sillä lähtönopeutta saisi olla enemmän. 7 Lindalike kilpaili viimeksi ensimmäistä kertaa jenkkikärryillä ja vaikutti saaneensa niistä lisäpotkua. Vaikka tamma meni heti ennätyksensä, se jäi voimia tallella pussiin keulavoittaja Inspis Arioson selkään. Nyt paikka on niin ulkona, että voimia pitää kuluttaa jo alussa.

Yllättäjät: 10 Thelma Zet ei ole esittänyt tällä kaudella oikeaa osaamistaan kuin väläyksittäin. Viimeksi se yritti haastaa Broidia kovassa kiihdytyksessä, mutta ei päässyt ohi ja laukkasi kaarteessa. Loppusuora tamma tuli hänniltä ihan juosten, vaikka sijoitus jäi vaatimattomaksi. 5 Pasi von Bentz ei ole ollut parhaimmillaan, mutta lähtö näyttää nyt hieman helpommalta kuin viimeksi Wilhemn Nashin voittamassa T76-haastajadivarissa. Siinä ori otti maksimisijan 4. sisältä.

Juoksunkulku: Lindalike on nopein ensi metreillä, mutta sille kelpaa Arctic Ilen selkä.

Pelijakauma: Arctic Ile (29%) on jäänyt alustavassa pelikaumassa Ranch Morrisonin (35%) varjoon, joten kokeilemme sitä ideavarmana.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 4 Shadoom nousee rankingin kärkeen. Ori on ollut tuloillaan, mutta se on saanut jatkuvasti hankalia juoksija kovissa lähdöissä. Nyt tehtävä näyttää oikein sopivalta, varsinkin kun kovin vastustaja joutui huonolle paikalle ulkoradalle.

Toissa kerralla Vermossa Shadoom juoksi johtavan takana ja jäi pahoin pussiin väsyneen keulahevosen taakse. Myös viimeksi Voimaliigassa juoksu meni pieleen, kun kierros ennen maalia Shadoom keikkui koko joukon viimeisenä viidentenä kolmannen radan letkassa avoimen sarjan hirmut edessään. Shadoom kiri vahvasti perille viidettä kuudetta rataa pitkin, vaikka sijoitus ei juuri kohentunut loppusuoralla.

Haastajat: 8 Be Spontaneous aloitti Harri Koivusen käsistä lupaavalla suorituksella 2,5 viikkoa sitten Vermossa. Ori spurttasi taktiikkajuoksussa hänniltä viimeiset 400 metriä 09,3-vauhdilla. Viimeksi se ei ollut aivan yhtä vauhdikas 5. ulkoa, mutta kulki silti nytkin viimeiset 700 metriä 12,5-vauhdilla. 1 Dribbling on Norjan-juoksujensa perusteella kova hevonen tällaiseen lähtöön. Esimerkiksi viime voittonsa se otti ylivoimatyyliin johtavan rinnalta. Nuorempana jenkki oli oikeinkin kovan lupauksen maineessa ja juoksi kovissa lähdöissä muun muassa Jontte Boyta vastaan. Päivän kunto uusista käsistä on luonnollisesti arvoitus, kun tuorein startti on alkukesältä.

Yllättäjät: Ei löydy lapulle asti mahtuvia. 5 Super Karma olisi kirikykyinen menijä varsinkin avojaloin juostessaan, mutta ei ole kilpaillut yli vuoteen. Koelähdössä se hölkkäili pintakaasulla lopun 13,5-vauhdilla. 12 Don Maurizio on kelpo menijä tällaiseen tehtävään, mutta lähtöpaikka laskee osakkeita radikaalisti.

Juoksunkulku: Dribbling ja Eden Duo avaavat parhaiten. 3 Eden Duo saattaa kokeilla keulasta, jos mielialahevosella on kuskin käteen menopäivä.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettavaa. Suosikkikaksikosta Shadoom (29%) on aavistuksen edullisempi rasti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 3
Toto4-2: 5,14,1
Toto4-3: 2
Toto4-4: 4,8,1
Hinta: 1,80 €

Suuri
Toto4-1: 3,11,6,9,12,2
Toto4-2: 5,14,1,7,13,3,10,16,8,12
Toto4-3: 2
Toto4-4: 4,8,1
Hinta: 36,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt