Tenho, Max

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Vermo 22.10.2016

Julkaistu:

Toto76
Viikon T76-kierros ajetaan Vermossa lauantaina. Rivin todennäköisimmät voittajat Nefertiti Frido ja T.T. Avot kelpaavat vihjerivin tukipilareiksi.

Toto76-1

Suosikki: 10 Iinan Maestro hakee neljättä peräkkäistä voittoaan. Ruuna jyräsi viimeksi tapansa mukaan väkevästi ja tavoitti keulasta karkumatkaa yrittäneen 8 Pireuksen, vaikka tuntui hovikuski Antti Teivaisen käteen hieman tukkoiselta. Teivaisen ei tarvinnut avata hevosen korvia. Nyt mitä ilmeisimmin tarvitsee, sillä lauantain tehtävä on Iinan Maestron uran toistaiseksi kovin. Nopesti sarjoissa noussut ruuna ei kelpaa enää varmaksi, kun pelikannatus on korkealla.

Haastajat: Huomattavasti suosikkia paremmin sarjassa sisällä oleva ikäluokkatähti 5 Viktor Kärppä on nostomme Iinan Maestron ykköshaastajaksi ja kisan idearastiksi. Kehittyvä 5-vuotias teki viimeksi Jokimaalla neljän viikon starttivälillä hyvän kirikierroksen toivottomista asemista kaukaa takapareista. Nyt viikon välillä veikkaamme orin vielä terävöityvän. 2 Kukan Tutu meni derbypäivänä Vermossa kovan ajan samalta paalulta startanneen Iinan Maestron selästä ja yritti haastaakin tätä 22,5-lopetuksessa. Ohi ei ollut silloin asiaa, mutta nyt 20 metriä edeltä revanssi ei olisi iso yllätys. Viimeksi Forssassa ori paikkasi melko pahan lähtölaukan erittäin vahvasti ja kulki viimeiset 1900 metriä 24,6-vauhdilla. 7 Antin Onni on hyvää haastajajoukkoa tasaisessa kisassa. Jatkuvasti hyviä esityksiä tehnyt ori löi viimeksi Viktor Kärpän niukasti saatuaan hiukan tätä paremman juoksun edempänä parijonossa.

Yllättäjät: 16 Carmela lienee joukon nopein ja pystyy spurttaamaan kärkeen takamatkan takarivistäkin, jos saa sopivasti vetoapua kirissä. Viimeksi avoimessa tammalähdössä matkavauhti oli liian tuimaa tauolta palanneelle hevoselle. 1 Alf saanee hyvältä lähtöpaikalta maukkaan juoksun kärjen takana ja on yllätysvalmis, jos saa sopivasti kiritilaa. Voitokkaan menijän tämä kausi on kulkenut vielä ilman ykköstiloja, mutta hevonen on nousussa talvea kohden. Salama-avaaja 6 Turoruutu avasi toissa kerralla Mikkelissä se avasi 21-vauhdilla keulaan, mistä taisteli loppuun saakka voitosta Maisemaa vastaan. Torstain välistartissa Jyväskylässä Turoruutu oli kuitenkin niin kehno, ettei mahdu nyt lapulle. Se kiihtyi tahmeasti ja oli ponneton parijonosta.

Juoksunkulku: Turoruutu ainakin aloittaa keulassa.

Pelijakauma: Iinan Maestro (37%) on ylipelattu. Viktor Kärppä (7%) maistuu kovasti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Varmaa jälkeä tekevä kirijyrä 6 Ticer Ecus on tasokkaan haastajadivisioonan niukka suosikkimme. Lähtöön voi povata reipasta matkavauhtia, minkä jälkeen alussa jäävän ruunan voimat pääsisivät oikeuksiinsa lopussa. Näin kävi toissa kerralla Jokimaalla JTT-karsinnassa, missä muut joivat limujaan alussa ja Tiger Ecus dominoi lopussa. Viimeksi finaalissa Tom Erikssonin suojatti oli oikein hyvä kolmas pitkällä kirillä. Se hyökkäsi 5. ulkoa jo 1150 metriä ennen maalia ja kiersi loppumatkan kolmatta rataa ilman selkää. Ruunan kirikierros oli 13,7-vauhtinen.

Haastajat: 3 Exuberance hyppää aiempaa kovempaan sarjaan, mutta on ollut sen verran hyvä, että kuuluu edelleen kuumimpiin suosikkeihin. Toissa kerralla Joensussa 4-vuotias teki takapareista tosi vauhdikkaan kirikierroksen kolmatta neljättä rataa pitkin ja saa täydet pisteet, vaikka 2 Royal Andy jäi ohittamatta lopussa. Viime viikolla Lahdessa Exuberance hallitsi mielin määrin keulasta ja lopetti 11-kyytiä. 5 Wilhelm Nash on noussut hienoon kuntoon, mutta antaa muille tasoitusta heikkona kaarrejuoksijana. Kun ongelmat poistuvat, ruuna voi nousta reippaastikin sarjoissaan. Viime viikolla Lahdessa Ari Moilanen joutui taas kerran passailemaan loppukaarteessa. Loppusuoralla Wilhelm Nash puristi vahvasti ja niittasi johtaneen 9 Pesco Velvetin. 1 Case Closed oli toissa kerralla Killerillä tapansa mukaan hieman liian virtavana keulassa, mutta piti kuin pitikin niukkaan voittoon. Viimeksi Teivossa se näytti selkäjuoksunkin luonnistuvan, kun nousi 4. ulkoa 600 metrin kirillä kakkoseksi.

Yllättäjät: 4 Tropical Beachia on kehuttu paljon. Viimeksi se ei vain ehtinyt ylemmäs 3. sisältä reippaassa lopetuksessa. Voimia jäi käyttämättä. 8 Oden Tillyn voi ottaa pelaamattomana potintekijäksi. Senkin mahdollisuudet kohenisivat ylivauhtisessa juoksussa. Toissa kerralla JTT-karsinnassa ruuna kiri hyvin loppusuoraa takajoukoista. Viimeksi finaalissa se spurttasi myös hyvin lopun sisäratajuoksun jälkeen. 10 Donnie Brasco ei pääse nyt mielipaikalleen keulaan ja voittoputken venyttäminen on todella pitkissä puissa. Alkusyksystä kovia juoksuja tehnyt tallikaveri 12 Frazier Boko on parempi hevonen, mutta surkea paikka laskee ranking-sijaa tuntuvasti tasaisentasokkaassa lähdössä.

Juoksunkulku: Kova kiihdytys, jossa Exuberance vie keulaan.

Pelijakauma: Tiger Ecus (18%) on alipelattu suosikki. Minimaalisten marginaalien lähtö on kuitenkin pelattu kokonaisuutena melko oikein.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Hurjaan voittovireeseen puhjennut 1 T.T. Avot on valintamme kierroksen ensimmäiseksi tukipilariksi. Nopealla avaajalla on hyvät saumat suoraviivaiseen keulavoittoon.

Toissa kerralla Kouvolassa T.T. Avot päräytti juoksuradalta mm. taas vastassa olevan 5 Valppauksen ulkopuolelta heittämällä keulaan, mistä karkasi 23,5-vauhtisessa lopetuksessa ylivoimavoittoon. Viimeksi Joensuussa reiluhko starttiväli ei tuntunut missään, kun ori kesti peräti 19,5-vauhtisen kiihdytyksen voitokkaasti piikkipaikalta. Samanlainen suoritus riittää tässäkin kärkisijaan, vaikka rima luonnollisesti nousee T76-tasolla.

Haastajat: 9 I.P. Riimi oli tosi hyvä toissa kerralla, vaikka hävisi kovalle Tuurin Toivolle. Se joutui tekemään matkalla hartiavoimin töitä kovavauhtisissa nykäyksissä ja Tuurin Toivo poimi hedelmät kirissä. I.P. Riimi floppasi yllättävästi viimeksi Mikkelin T76:ssa, mutta pysähdys oli sellainen joka vaikuttaa henkisen puolen asioilta. Tamman kunto tuskin on kadonnut mihinkään.

Yllättäjät: 11 Marj-Lovviisa muistetaan hirmujuoksusta Villinmiehen tammakilvan finaalissa. Se olisi voinut voittaa vielä laukan jälkeenkin, jos ei olisi tullut lopussa häirityksi. Viimeksi Vermossa tamma ei ollut yhtä terävänä, mutta sitä ei kannata tuomita yhden juoksun perusteella. Myös 13 Volsuritar esiintyi vahvasti tammakilvassa. Viimeksi se jäi täysissä voimissa pussiin keulasta voittaneen 16 Sarsiksen taakse. Tätä helpommissa tehtävissä menestynyt 6 Vasker viimeisteli torstaina Killerillä. Se paikkasi pahan lähtölaukan tosi vahvasti ja jatkaa huippukunnossa. Edellä mainittu Valppaus kesti Forssassa hyvin kuolemanpaikalta Vuvuzelaa vastaan, vaikka oli joutunut kiertämään ensimmäiet 600 metriä kolmatta rataa pitkin reippaassa vauhdissa. 14 Hetviina on väläytellyt syksyn mittaan kovia kyytejä. Varsinkin derbypäivänä Vermossa se kulki harha-askeleet paikattuaan mahtavasti. Asemat takamatkan takarivissä kuitenkin vaikeuttavat nyt tehtävää.

Juoksunkulku: T.T. Avotilla ei pitäisi olla vaikeuksia pitää keulapaikkaa sisäradalta.

Pelijakauma: T.T. Avot (68%) on alustavasti yllättävänkin paljon pelattu, mutta kelpaa silti varmaksi, kun tehtävä helpottui kovimpien vastustajien jäätyä pois. Jos suosikkia varmistelee, Marj-Lovviisa (2%) ja Volsuritar (1%) ovat parhaat merkit.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: T76-varmalla jatketaan. Hevosenomistajapokaalin suursuosikki 2 Nefertiti Frido on kierroksen pankki ja kelpaa myös IS Raveille varmaksi. 2-vuotiaat varsat ovat vielä lapsia ja suoritustaso voi vaihdella odottamattomasti, mutta Nefertiti Frido on ollut autolähdöissään niin hyvä ja varma, että sitä ei tee mieli varmistella. Toissa kerralla Junnustartti-finaalissa tamma matkasi 4. ulkona ja tavoitti 13-vauhtisella kirillään karkumatkaa yrittäneen 1 Twist of Faten. Viimeksi tämän kisan karsinnassa Nefertiti Frido näytti myös lähtönopeutta löytyvän ja hallitsi mielin määrin piikkipaikalta. Erityisesti varsan upea tyyli on tehnyt vaikutuksen.

Haastajat / yllättäjät: Edellä mainittu Twist of Fate on yhtä selvä ykköshaastaja kuin Nefertiti Frido on suosikki. Aiempien kohtaamisten perusteella suosikin lyöminen on kuitenkin todella vaikeaa. Karsintalähtöään ori hallitsi keulasta ylivoimatyyliin. Ideanostona himmeille mitaleille tarjotaan 6 Callela Lisbethiä, joka kiri tarkoituksella passiivisen ajosuorituksen jälkeen karsinnassa 6. sisältä 13-kyytiä ja tuli vahvasti perille saakka.

Juoksunkulku: Nefertiti Fridon selkä kelvannee Twist of Fatelle. Kiihdytykseen saattaa osallistua joku yllättäväkin nimi, jonka lähtönopeutta ei ole vielä nähty.

Pelijakauma:
Allekirjoitamme Nefertiti Fridon (69%) massiivisen kannatuksen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 11 Välähdyksestä ennakoimme ennen viime kilpailua syksyn suomenhevoslähtöjen hallitsijaa, sillä perusteella että kuninkuuskilpailun väriläiskä tuntui vain parantaneen syksyn kilpailuihinsa. Ohjastaja-valmentaja Ville Korjus oli samaa mieltä ja tuumi orin tehneen toissa kerralla Forssassa tappiosta huolimatta kovimman suorituksensa toistaiseksi. Näkemystä ei tarvitse vielä vaihtaa, vaikka toissa lauantaina Mikkelissä Välähdys jäi neljänneksi. Se teki pahan lähtölaukan jälkeen esityksen, jollaisia pienten marginaalien avoimissa sarjoissa harvoin näkee. Ori kulki viimeiset 1900 metriä 22,1-vauhtia loppukaarteen neljättä viidettä rataa pitkin porhaltaen. Kunto on siis rautaa ja vireen kestäessä paluu voittokantaan vain ajan kysymys.

Haastajat: 9 Suivikas oli Välähdyksen tavoin mahtava Mikkelissä. Se kiersi koko matkan kolmatta rataa pitin ja hävisi taloudellisemman juoksun saaneelle 4 Virijorille niukasti. 7 Camri ei vakuuttanut Mikkelissä kirissä eikä pärjää samanlaisena tässäkään, mutta ori pysyy peleissä, koska nyt sillä on saumat päästä keulaan. 2 Köppinen löi Välähdyksen Forssan neljällä kilometrillä. Viimeksi Mikkelissä se oli kirissä lievä pettymys.

Yllättäjät: 1 Boker yllätti johtaneen Camrin Kouvolassa tämän selästä ja on ollut hyvä sen jälkeenkin. Loistopaikka voi auttaa kovaa avaavan orin korkealle. 10 Hullumies ei pääse nyt keulaan, mistä on tehnyt parhaat juoksunsa. Viime kilpailun perusteella sitä ei kuitenkaan kannata tuomita, sillä lähtö oli sen kannalta ohitse jo ennen kuin alkoikaan, sillä ori tuhlasi selvästi eniten voimia palautetulla lähtöyrityksellä.

Juoksunkulku: Boker, Virijori ja Camri avaavat parhaiten. Boker laskenee Camrin keulaan.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Jälleen kerran suomenhevosparhaimmiston voimasuhteet ovat hienosti pelaajien hanskassa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Pronssi- vastaan kultadivisioonassa haetaan jo asetelmia neljän viikon päästä ajettevaan Käpylä Grand Prix'hin, jossa on sama sarjamääritys puolta kierrosta pidemmällä matkalla. Suosikkina starttaa 1 Freddie Ale, joka on ottanut tulosrivissä näkyvät voittonsa keulataktiikalla. Ruuna kiihtyy voltista sen verran liukkaasti, että piikkipaikka vaikuttaa nytkin selviöltä.

Haastajat: 4 Sahara Rouge on elämänsä kunnossa. Viimeksi Killerillä se nitisti keulassa juosseen Airport Presentin todella vaivattomasti tämän ulkopuolelta ja kulki kirikierroksen nopeissa olosuhteissa hienosti 13,4-vauhdilla. Huippukuntoinen 8 Elliot Boko starttaa suosikin selästä, mikä käytännössä varmasti auttaa sen kärkipäähän, mutta voittaminen voi olla vaikeaa, jos Freddie Ale pääsee sulkemaan kiriluukkuja keulassa.

Yllättäjät: 12 Pazzo Lindy jäi viimeksi täysissä voimissa pussiin Freddie Alen selkään. Kuntonsa puolesta se voisi hyvinkin hankkia revanssin, mutta huonolta paikalta kierrettävää tulee herkästi liikaa. Täysin pelaamattomana ruuna on silti hyvä haku. 6 Silvestro kohtaa kovempia kuin aiemmin, mutta näytti viime viikolla Vermossa niin hyvältä pussissa, että kelpaa yllätyshauksi lapulle asti. 7 Callela Loyalty näytti viimeksi Dreambow'n voittamassa lähdössä hyvävoimaiselta kärkikaksikon tuntumassa loppukaarteessa, mutta ravi ei pysynyt kasassa suoralle asti. 13 Fiery Sid näytti tiistain välistartissa liian virtavalta keulassa. Kiriherkkä menijä on ollut tuloillaan ja nyt ainakin paikan ovat varmasti auki.

Juoksunkulku: Freddie Ale pitää keulat eikä luovu paikastaan.

Pelijakauma: Elliot Boko (35%) on ylipelattu suljetulta paikalta. Sahara Rouge (17%) on aliarvostettu. Potintekijöistä kiehtovin on Pazzo Lindy (2%).

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: 8 Twigs Voici ei piisannut kärkeen johtavan rinnalta Åbyn kivikovassa tammalähdössä Some Summitia, Jetsetiä ja kumppaneita vastaan viime lauantaina. Se taisteli kuitenkin sijoitustaan paremmin ja vaikuttaa huippukuntoiselta. Silloin se on Suomessa tammalähdöissä kilpaillessaan aina suosikkeja. Tammavaltikassa reilun kuukausi takaperin Twigs Voici oli omaa luokkaansa keulasta, ja jos sinne pääseminen ei aiheuta liikaa lisämetrejä, voitto on taas erittäin lähellä.

Haastajat: 2 Fire Spruce on elämänsä kunnossa. Se pääsi Tammavaltikassa lähimmäksi Twigs Voicia ja on ollut mainio sen jälkeenkin. Hyvistä asemista se nousee kakkosrankkaukseksi. 3 Velvet Girl ei ole startannut viime viikoina. Ennen pikku paussiaan se hallitsi ensin avointa tammalähtöä johtavan rinnalta ja sitten helpompaa rahasarjaa keulasta. 10 Bosses Lily spurttasi Tammavaltikassa lentämällä loppua 5. ulkoa. Viimeksi tulleen Tammer-ajon voiton perusteella kunto ei ole ainakaan laskussa, mutta takarivistä juoksusta ei tule nytkään helppoa. Rata-arvonnan vielä selvemmin hävinneen 12 Venicen viime juoksu on SM-ajosta Vermosta, jossa se ei ollut liukkaalla alustalla parhaimmillaan. Se on lähdön paras hevonen, mutta tämä startti saatetaan ajaa huonolta paikalta maltilla ensi viikon St. Legeriä silmällä pitäen. 5 Ranch Kelly kiri vahvasti Mikkelissä ja löi mm. Fire Sprucen, mutta tehtävä on avoimessa tammalähdössä kovempi.

Yllättäjät: Pelaamaton 1 Moonlight Love voisi järjestää yllätyksen, jos kisasta tulisi kovavauhtinen tempojuoksu. Sellainen nähtiin SM-ajossa, jossa Moonlight Love jäi voittovoimissa pussiin keulassa juosseen Express Duon selkään. Tilaa saadessaan Moonlight Love olisi mitä ilmeisimmin voittanut tuolloin.

Juoksunkulku: Tulinen kiihdytys, jonka päätteeksi Twigs Voici hakee keulat.

Pelijakauma: Bosses Lily (7%) on viime kerran tavoin alipelattu. Venice (16%) on huonolta paikalta hieman liikaa pelattu. Moonlight Love (1%) on kiinnostava haku potintekijäksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 10,2,5
Toto76-2: 6,3,5,1,4
Toto76-3: 1
Toto76-4: 2
Toto76-5: 11,9
Toto76-6: 1,4,8
Toto76-7: 8,2,10
Hinta: 13,50 €

Suuri
Toto76-1: 10,2,5,7,16,1
Toto76-2: 6,3,5,1,4
Toto76-3: 1
Toto76-4: 2
Toto76-5: 11,9
Toto76-6: 1,4,8,12,6
Toto76-7: 8,2,3,10,12,1
Hinta: 90,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt