Eino, Einari

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Jyväskylä 20.10.2016

Julkaistu:

Toto4
Hurjan juoksun viimeksi Toto76-lähdössä räväyttänyt Take A Bow sopii takarivistäkin ideavarmaksi, koska se on jäänyt pelijakaumassa jostain syystä vasta kolmossuosikiksi.

Toto4-1

Suosikki: Vastustajat ovat helisemässä, jos 12 Take A Bow on yhtä hurjalla tuulella kuin viimeksi Teivon Toto76-startissaan. Ruuna marssi kuolemanpaikalta upealla tyylillä ylivoimavoittoon. Suosikin vastus ei ole väheksyttävä, mutta silti ainoa syy sen varmisteluun on piippuhyllyn lähtöpaikka, mistä voi tulla aina paljon ylimääräisiä kiemuroita vastaan.

Haastajat: 3 Haraldinho Zon ei hävinnyt toissa kerralla 2. sisältä kovin paljon hurjalle Sahara Rougelle. Siihen nähden ruuna olisi viimeksi voinut edes hetken vastata keulasta Tribestreamille, mutta sen vauhti ei riittänyt tälle alkuunkaan. Hevonen pitää tällä kertaa varmasti vahingosta viisastuneena reippaampaa tempoa.

1 Sahara Headlong ei ole varsinaisesti loistanut syksyn kilpailuissaan, mutta tasainen hevonen saa tällä kertaa hyvältä lähtöpaikaltaan makoisan reissun keulassa tai sen takana, eikä paluu totosijoille olisi tämän jälkeen yllätys. Se oli muu muassa heinäkuussa T65-lähdössä piikistä toinen.

5 Zunami kehittyi hienosti koko kesän eikä jäänyt kertaakaan ulos kahden parhaan joukosta ennen Rovaniemen T76-lähtöä. Tamma romahti siinä vastoin tapojaan täysin 2. radalta ilman vetoapua puutteellisten valmistautumisten vuoksi. Zunami pystyy varmasti jälleen tarjoamaan kunnon vastuksen kuumimmille pelihevosille.

8 Super Mango avaa niin hyvin, että voi päästä ulkoradaltakin kunnon asemiin, jos sillä satsataan kiihdytykseen. Tamma johti viimeksi Kajaanissa loppumetreille asti kovan Faith In Lifen voittamaa lähtöä.

Pelijakauma: Take A Bow'n kuuluisi olla suosikki lähtöpaikastaan huolimatta ja sitä voi kokeilla varmana. Haraldinho Zon ja Sahara Headlong ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Haraldinho Zon marssii alkumatkalla keulaan ohi Sahara Headlongin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 6 Fade To Jam on ollut uuden lainakuskinsa käsissä niin hyvä, että sitä voi kokeilla suosikki El Blackjackin poisjäännin jälkeen jopa varmana. Hevonen esitti viimeksi uutta lähtönopeuttaan, jonka turvin sai helposti piikkipaikan. Vaikka ruunan askel painoi jo loppumetreillä, se piti kovan Steel Anemonen varmasti takanaan.

Haastajat: 3 Willy Yankee ei ole riittänyt aikoihin aivan kärkeen, mutta sen tehtävä on torstaina jonkin verran aiempaa sopivampi. Mikäli ori onnistuu pitämään Fade To Jamin kiihdytyksessä ulkopuolellaan ja hakemaan keulat, suosikin viitan voi siirtää sen lautasille. Willy Yankee putosi viimeksi haparoinnin jälleen 5. sisälle, mistä pääsi kirimään sujuvasti. Aivan loppumetrit eivät olleet enää sen vahvimmat, mutta toisaalta edelle jäi vain kaksi kovaa hevosta. Muun muassa keulassa juosseen Ida’s Owenin ori ohitti puhtaasti.

11 Ghost Boy ei loistanut elokuun juoksuissaan, mutta oli paljon parempi, kun palasi pari viikkoa sitten tauolta. Se kiitti kuskiaan tarkasta sisäratareissusta ja kiskaisi maalisuoralla pirteästi yllätysvoittoon ohi El Blackjackin ja kumppanien. Koska Ghost Boy ei kestä kiertelemistä, se kärsii kovasti lähtöpaikastaan.

7 Bonhomme oli erinomainen kakkonen Tornion kuolemanpaikkajuoksussaan, mutta sen kaksi viime starttia ovat jättäneet hieman toivomisen varaa. Se ei pystynyt viimeksi seuraamaan kärkihevosia 2. sisältä perille asti, mutta vastuskin oli yllättävän kova Rovaniemen korkeudelle. Ruuna olisi parhaimmillaan keulasta, jonne sillä ei ole kuitenkaan asiaa ilman suosikkien epäonnea.

Yllättäjät: 9 Rive Crowderilla ei ole tältä vuodelta edes yhtään kaksarisijaa, mutta asia varmasti korjaantuu pian. Se pakitti Mikkelissä alkuhaparointinsa jälkeen viimeiselle sijalle, mistä lopetti suuremmin kiertelemättä positiivisesti neljänneksi. Nyt se pääsee juoksemaan lähempänä kärkihevosia.

8 In Ice Princess on selvästi tulosriviään vaarallisempi, mutta lähtöpaikka aiheuttaa tarkan juoksun vaativalle tammalle omat murheensa. Toissa kerralla pussiin ajautunut tamma kannattaa huomioida revityksissä.

12 Ranch Norma Jeanen luokka on lähdön aatelia, mutta synkän lähtöpaikan ja kesätauon jälkeisen tasapaksun esityksen takia sen voitto tulisi vielä pienenä yllätyksenä. Tamma varmasti parantaa viime juoksustaan.

Pelijakauma: Fade To Jam on kiehunut liian suureksi suosikiksi ja sen kustannuksella moni muu hevonen on alipelattu. Myös 4 Piedmontia on pelattu liikaa. Rive Crowder ja In Ice Princess ovat edullisimmat rastit.

Juoksunkulku: Fade To Jam lataa keulaan ohi Deepa Duon, jos avaa yhtä lujaa kuin Kajaanissa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Ykkössarjan kilpailijat eivät ole suuremmin loistaneet viime juoksuissaan, mikä tekee kohteesta pyöreän. Pelkästään suosikin nimeäminen on makuasia. Tarjoamme rankingin kärkeen eri luokan lähdöissä usein kilpaillutta 10 Classic St Patia, vaikka useampi asia on sitä vastaan. Huippuavaaja kärsii takarivin lähtöpaikasta, minkä lisäksi maili olisi sille sopivampi matka. Ruuna ei ohitellut Lahdessa 08,5-lopetuksessa 4. ulkoa, mutta taisteli suht’ tasapäin jäännösrahoista mm. Express Duon kanssa. Sitä ennen se ei pystynyt vastaamaan Oniriquen hurjaan spurttiin viimeisellä takasuoralla, mutta oli selvästi toinen.

Haastajat: Vaikka 4 Archie Dream kilpailee monia muita selvästi pienemmällä voittosummalla, se on otettava varhain peleihin. Keulat nappaava starttiraketti ei vielä loistanut kesätauon jälkeisessä juoksussaan, jossa jäi mielipaikaltaan suosikkina toiseksi. Startti vei Archie Dreamia varmasti eteenpäin, mutta pitää huomioida, että myös se on parhaimmillaan pikamatkalla.

5 Ipod on ollut vain tasapaksu Suomen starteissaan, mutta torstaina vastus on sille normaalia kevyempi.

Kevään starttien jälkeen maisemaa vaihtaneen 3 Matterazzi Bobin piti debytoida uusissa käsissä Vermossa jo reilu kuukausi sitten, mutta se jäi pois. Hevosen kyvyt riittävät pitkälle, kun sen ravi on vain kohdallaan.

Yllättäjät: 9 Carmel on joukon ansioitunein eikä ole aivan pihalla, jos saa varjella kiriään hyvissä selissä maalisuoralle. Se spurttasi maanantain välistartissaan muihin nähden lujaa neljänneksi, mutta pitää huomioida, että päätöspuolikas tultiin rajusti ylivauhtisessa lähdössä enää suomenhevostahtia.

11 Super G. oli kolme kilpailua sitten hämmästyttävän hyvä kuolemanpaikalta, mistä tarjosi miehen vastuksen Bret Bokolle ja pystyy samanlaisena nousemaan korkealle. Seuraavalla kerralla se oli totaalisen riittämätön Lappeen huippulähdössä, mutta oli viimeksi Bodenissa sijoitustaan parempi pitkällä kirillä hänniltä.

7 All In ja 1 Evelyn Index olivat paussin jälkeisissä juoksuissaan pussissa. Etenkin ensin mainitun luokka riittäisi kevyesti pärjäämiseen tällaisessa lähdössä.

Pelijakauma: Täysin metsään pelattu lähtö Archie Dreamin suuresta suosikkiasemasta lähtien. Myös 2 Blame Pizzazia on rastittu selvästi liikaa. Classic St Pat, Carmel, Super G. ovat herkkurasteja.

Juoksunkulku: Archie Dream painelee kärjessä Evelyn Index kannoillaan. Jos keulahevonen saa johtaa maltilla, se voi hyvinkin vetää perille asti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Suomenhevosten tasoitusajossa starttaa monia hurjia hevosia, jotka olisivat suosikkeja T76-lähdöissäkin. Ikäluokkatähti 13 Vaellus on joukon lahjakkain, mutta saa tyytyä tauolta haastajan rooliin. Paikan rankingin kärjestä nappaa 15 Vapperi, joka teki viimeksi T76:ssä vastaavista asemista selvää jälkeä vastustajistaan, vaikka joutui taivaltamaan kuolemanpaikalla. Vapperilla on pieni laukkariski alussa, mutta ravatessaan se pääsee juoksemaan Vaelluksen etupuolella.

Haastajat: Viime vuoden Derbyssä Vitterin jälkeen toiseksi sijoittunut Vaellus on keskittynyt tällä kaudella enemmän siitospuuhiin kuin kilpailemiseen. Se oli normaalin hyvä kevään juoksuissaan, mutta niihin nähden perin saamaton kesätauon jälkeen Rovaniemellä. Ori jäikin seuraavasta startista pois, ja on nyt uuden tauon jälkeen jonkinlainen arvoitus. Vastus on niin tiukka, että lahjakkuuden olisi oltava heti huipputikissä, mikäli mielii voittaa.

Viime vuonna peräti kymmenen kertaa heinäkuuhun mennessä voittanut 7 Villiaura joutui kesken kaiken pitkälle tauolle. Myös sen tämä kausi on ollut katkonainen. Ori ehti startata maaliskuussa kolmesti, kunnes joutui vetäytymään uudelleen radoilta jännetuppivavan vuoksi. Kyseessä on niin kovaluokkainen menijä, että takamatkan suosikit joutuvat tekemään täyden päivätyön sen nujertamiseksi.

Säännöllisesti kilpailleen 6 Turoruudun virettä ei tarvitse epäillä, mutta sen kovuus ei ole edellisten veroinen. Ruuna pystyy kuitenkin varmuutensa ja nopeutensa turvin kärkisijoille. Se pääsi toissa kerralla yrittämään voittoa open stretchiä pitkin, muttei aivan riittänyt kärkikaksikkoa vastaan. Viimeksi hevonen kamppaili keulasta tiukasti voitosta rinnallaan jyrännyttä Maisemaa vastaan loppuun asti.

9 Myllyn Valtti on yllättäen laukkaillut viime kilpailuissaan. Se jäi toissa kerralla pahan hypyn jälkeen vielä pussiin, mutta oli viimeksi laukan jälkeen lepsu lopussa. Myllyn Valtin luokka ei ole oleellisesti suosikkeja heikompi, mutta se ei ole löytänyt huipputasoaan tällä kaudella. Ruunan voittoa varten kuumimmilla pelihevosilla täytyy olla epäonnea matkassa.

Pelijakauma: Ylipelatun Turoruudun prosenteista kuuluisi osa Vapperille ja Vaellukselle. Myös 1 Turtiloa on rastittu ihmeen paljon.

Juoksunkulku: Omaa vauhtiaan paalukarsinasta kiihtyvä Turoruutu alkaa johtaa joukkoa, mutta päästää Vapperin takasuoralla vetotöihin, jos tällä ajetaan heti eteenpäin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 12
Toto4-2: 6,3,9,11,7,8,12
Toto4-3: 10,5,9,11,7
Toto4-4: 15,13
Hinta: 14,00 €

Suuri
Toto4-1: 12
Toto4-2: 6,3,9,11,7,8,12
Toto4-3: 10,4,5,3,9,11,7,1
Toto4-4: 15,13,6,7
Hinta: 44,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›