Liisa, Elisa

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 13.10.2016

Julkaistu:

Toto4
Seinäjoen Toto4-pelin suurin suosikki pitää varmistaa.

Toto4-1

Suosikki: Ilkka-ajon viime vuonna 3-vuotiaana paalulta voittanut 1 Umberto Croft on löytänyt kuntonsa sopivasti tämän vuoden kisan alla. Ruunalla on alla kaksi hienoa keulavoittoa. Toissa kerralla Teivossa se joutui vetämään ensimmäisen kierroksen kerrassaan 1.12-vauhdilla ja kesti tempon upeasti, voittaen ongelmitta. Viimeksi Kajaanissa Henry Ala-Korpi sai ajaa keulassa huomattavasti rauhallisemmin ja valjakko hallitsi taas varmoin ottein perille. Sisäradalta koko matkan johto ei yllätä ketään.

Haastajat: 6 Quiet Leader saattaa olla koko joukon kyvykkäin hevonen, mutta se ei ole esittänyt parastaan loppukesän sairaustauon jälkeen. Toissa kerralla Oulussa ruuna kulki kirikierroksen 3. ulkoa kolmatta rataa ilman selkää 14,6-vauhdilla. Viimeksi Hannu Hietanen kierrätti ajokkinsa 2. ulkoa johtavan rinnalle puolimatkassa, mutta veto katkesi yllättäen kesken jo loppukaarteen puolivälissä. Hevonen oli taas sairas ja kuuluu treenanneen nyt aiempaa paremmin, joten sitä ei kannata vieläkään unohtaa. Viime vuoden finaalin kakkonen 2 Tim Hannibal on suosikkia arvoituksellisemmassa tilanteessa. Toissa juoksunsa se voitti vielä varmasti keulasta, mutta viimeksi Derbyn karsinnassa jotain oli pielessä kun hevonen valui lopussa 3. ulkoa lähes 100 metrin päähän kärjestä. Tim Hannibal palaa tähän kilpaan yli 1,5 kuukauden tauolta ja kun tuoreet näytöt puuttuvat, ruuna rankataan passiivisesti.

Yllättäjät: 9 He Is Emil kiihtyi toissa kerralla Forssassa erittäin verkkaisesti. Porukan tavoitettuaan se lähti jo 1600 metriä ennen maalia reissuun kolmannelle radalla, pudotti puolimatkassa johtavan rinnalle ja kesti raskaan juoksun ihan hyvin. Viimeksi Kasvattajakruunun alkuerässä ruunan kyyti ei vain riittänyt 3. ulkoa mitalitaistoon Vagabondoa ja kumppaneita vastaan. Jos matkalla pidetään vauhtia, He Is Emil nousee lopussa korkealle. Vastaavasti hidasvauhtisessa taktiikkajuoksussa sillä tuskin olisi mitään jakoa. 8 Elzevier Lloyd kiri toissa kerralla 2. ulkoa viimeiset 700 metriä voitokkaasti 15,5-vauhdilla. Viimeksi ruuna kiri myös vahvasti, kunnes menetti lopun laukkaan mitalisijan. Pelaamaton 5 Midsummer Bell on viime sijoituksiaan kyvykkäämpi. Se pystyy terävään loppuvetoon ja voisi järjestää yllätyksen hyvän suojajuoksun päälle. Toissa kerralla Teivossa ruuna oli juoksunkulun uhri ja kulki kirikierroksen takapareista 13,9-kyytiä. Viimeksi se ei vain riittänyt ylemmäs tasokkaassa T76-lähdössä. 4 Amex on saanut tulosrivinsä hyvään kuntoon löysissä lähdöissä. Ruuna on kiittänyt hyvistä selkäjuoksuista. Nyt monin verran ansioituneempia vastustajia vastaan mitalisija tulisi yllätyksenä.

Juoksunkulku: Umberto Croft pitää sisäradalta keulat.

Pelijakauma: Aliarvostettu Quiet Leader (7%) on mainio varmistusrasti suosikille. He Is Emil vaikuttaa (11%) ylipelatulta.

Huomio: Ilkka-ajon karsintalähtö, josta kaksi parasta varmuudella finaaliin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 11 Ukaasi voitti toissa kerralla Tammasarjan 2. ulkoa 28,5-vauhtisella 600 metrin kirillä. Kuski sai ajaa lopun varmistellen, kun tamma vain pälyili muita ja haki hiukan raviaan lopussa. Viimeksi Vermossa Ukaasi teki kovan juoksun pahan lähtölaukan jälkeen. Se jäi hypyssä kauas kuvien ulkopuolelle, mutta oli ehtiä vielä rahasijoille, vaikka joutui kirimään hänniltä viimeiset 700 metriä pääosin neljättä rataa pitkin. Valmentaja Jouni Miettisen mukaan Ukaasin varustukseen laitetaan nyt kokolaput, jotta se keskittyisi juoksemiseen paremmin. Jos toive toteutuu, muut ovat helisemässä kykyhevosen kanssa.

Haastajat: 10 Jetsun taulu on hyvässä kunnossa, mutta muistetaan myös, että ennen viime tuloksissa näkyviä onnistumisia ori oli todella epävarma tapaus. Tuskin laukat vieläkään kokonaan ovat unohtuneet. Toissa kerralla Killerillä Jetsu oli asiallinen kakkonen keulasta. Viimeksi se otti hypyn 2. ulkoa 800 metriä maalia ilman näkyvää syytä. 3 Vinha-Topin viime voitto tuli Nuorten sarjasta erittäin raskaissa olosuhteissa, joten kilometriaikaan ei pidä tuijottaa. Sen sijaan laukkamerkki vaikuttaa turhalta. Toissa kerralla tuli hyppy hyvistä kyttäysasemista kärjen takaa viimeisen takasuoran alussa ja viimeksi laukat pilasivat pelin jo alkumatkan aikana, kun kenkä irtosi. Pikkukisoissa pärjännyt 5 Virin Leimu kohtaa nyt paljon aiempaa kovemman vastuksen.

Yllättäjät: 6 Tähtitie ei olisi lainkaan mahdoton menestyjä ravilla. Toissa kerralla Porissa se teki takapareista hyvän 28,4-vauhtisen kirikierroksen ulkoradoilla. Viimeksi ori meni käsijarru päällä eikä olisi tainnut pärjätä ilman kirikierroksen alun laukkaakaan. Harjoitusotteiden perusteella siltä voi odottaa taas samaa kuin Porissa. 12 Passinto antaa tasoitusta lähtöpaikan muodossa. Viime voitossaan se torjui keulasta mm. taas vastassa olevan 4 Liinan Liekin.

Juoksunkulku: Vinha-Topi on ravin maittaessa todennäköisin keulahevonen. Tähtitiellä ajetaan aktiivisesti kohti kärkeä.

Pelijakauma: Ukaasi (24%) on alipelattuna suosikkina yritysvarmamme kierrokselle. Jetsu (23%) on vastaavasti yliarvostettu, samoin Virin Leimu (13%).

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 8 Lindys Jersey Boy on kunnossa ja luokkahevonen tällaiseen sakkiin, joten se nostetaan ulkoradaltakin rankingin kärkeen. Viimeksi se joutui juoksemaan rataennätyskyydissä toista rataa ilman vetoapua, joten lopun taipuminen annetaan anteeksi, varsinkin kun starttiväli oli Markku Niemisen mukaan liian lyhyt. Myös edelliskerralla Forssassa Lindys Jersey Boy jäi kovassa kyydissä johtavan rinnalle. Niemisen mukaan Lindys Jersey Boy on hyvässä iskussa ja hän oli tavallista luottavaisempi valmennettavansa menestymismahdollisuuksien suhteen.

Haastajat: 5 Archie Ride tunnetaan parhaiten mailerina, mutta tässä tehtävässä se on pelihevosia 2100 metrilläkin. Viimeksi täydellä matkalla kilpaillessaan Archie Ride haki 13,5-vauhtisen avauksen päätteeksi keulat ja kesti hyväksyttävästi kolmanneksi. Mm. taas vastassa olevat 1 Oracle ja 3 Niccolo' Lavec jäivät melko selvästi taakse. Viimeksi pikamatkalla Archie Ride voitti helposti keulasta. Mitaliputki jatkunee vastaavan tason suorituksella. 2 Finally Famous starttaa paperilla selvässä ylisarjassa, mutta päivän kunto ratkaisee enemmän ja viime startissa syntynyt 14-aika olisi tässäkin seurassa kovaa valuuttaa. Ruuna pokkasi viime viikolla voiton lounasraveista, kun hallitsi mielin määrin piikkipaikalta ja huipensi soolonsa 12-vauhtiseen lopetukseen.

Yllättäjät: Edellä mainittu Oracle aloitti viimeksi Antti Ala-Rantalalta ihan positiivisella esityksellä. Ala-Rantala ei satsannut starttiin ja antoi hevoselle säästöjuoksun sisäradalla, mistä Oracle kiitti puristamalla hyväksyttävästi neljäntenä maaliin. Veteraaniruuna voi virkistyä startti alla ja nopea avaaja pystyy halutessaan hyödyntämään sisäradan lähtöpaikan. Kesän 2014 Suur-Hollolan voittanut 6 Super Frido yrittää paluuta 1,5 vuoden kilpailutauon jälkeen. Avausstartti Vermon Isokengässä ei luvannut vielä mitään, mutta rapakeli oli vastaan. Näin sopivassa sakissa Super Frido on revitysmerkkejä jo vanhasta muistista. Myös 4 Thula Sana olisi huippukuntoisena kova kirihevonen tällaiseen lähtöön, mutta viime suoritukset ovat olleet ponnettomia.

Juoksunkulku: Archie Ride vie keulaan ohi Oraclen. Keulapaikan luovuttaminen suosikille ei ole täydellä matkalla täysin poissuljettu vaihtoehto.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa. Oracle (8%) vaikuttaa parhaalta merkiltä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: Tuulennopea 12 R.R. Samu on niukka suosikkimme. Toissa kerralla Oulussa voittaessaan se kiri 2. ulkoa hallitusti ykköseksi. Viimeksi ruuna haki takamatkasta huolimatta keulat jo ensimmäisessä kaarteessa ja oli hyvä kakkonen vain kovalle Tuulenpojulle häviten. R.R. Samu ei ole mikään kiertelijä, joten 40 metrin takamatkalta se ei ole varma-ainesta.

Haastajat: 9 Jamas Victor ei mahtanut edellisessä kohtaamisessa Oulussa R.R. Samulle mitään, kun joutui tarjoamaan tälle vetoapua toisella radalla ilman selkää. Myös viime esityksen perusteella kunto pitää. Revanssi R.R. Samusta on juoksun onnistuessa täysin mahdollinen. 8 Mysteerio on pelimielessä kisan kiinnostavin. Se jäi viimeksi alun laukoissa lähes 100 metriä kärjestä, mutta kulki kulisseissa mahtavasti ja ehti vielä rahasijalle. Kuviin ilmestyttyään se pisteli viimeiset 1200 metriä hurjasti alle 23-kyytiä.

Yllättäjät: 3 Siirin Hilla oli toissa kerralla Villinmiehen tammakilvan karsinnassa hyvä viides 4. ulkoa. Se kiri viimeiset 700 metriä hienosti 24,6-vauhdilla eikä jäänyt kauas finaalipaikasta. Viimeksi tamma ei ollut yhtä hyvä sisäratajuoksun jälkeen, mutta sitä ei kannata vielä unohtaa. 16 Sävel-Muisto löi viime voittojuoksussaan T76:ssa hyviä hevosia R.R. Samun johdolla ja oli sen jälkeen kovassa T76-finaalissa Oulussa paljon sijoitustaan parempi vaikealla juoksunkululla. Viimeksi erittäin raskaissa olosuhteissa ruuna kiihtyi paljon odotettua paremmin mutta laukkasi kärkiryhmästä toisessa kaarteessa. 2 Turon Taika Rols ei kestänyt viimeksi keulasta 24-vauhtista avausta, mutta nyt nappisarjassa on ainakin hiukan sopivampi.

Juoksunkulku: Siirin Hilla on nopein ensi metreillä ja juoksee keulassa, jos kuski niin haluaa.

Pelijakauma: Mysteerio (11%) on huippumerkki. Myös Siirin Hillan (4%) kannatus on liian matalalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 1,6
Toto4-2: 11
Toto4-3: 8,5,2,1
Toto4-4: 12,9,8,3,16
Hinta: 8,00 €

Suuri
Toto4-1: 1,6,2,5
Toto4-2: 11
Toto4-3: 8,5,2,1,6,4
Toto4-4: 12,9,8,3,16,2
Hinta: 28,80 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt