Eino, Einari

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Mikkeli 8.10.2016

Julkaistu:

Toto76
Viikon T76-kierros ratkeaa Mikkelin vauhtiradalla. Kierros pullistelee sekä tasokasta urheilua että pelillistä mielenkiintoa.

Toto76-1

Ideanosto: 5 Midnight Hour on viime juoksunsa perusteella T76-avauskohteen kovakuntoisin hevonen. Ruuna debytoi Killerillä Ossi Nurmosen valmennuksesta ja teki kovan suorituksen lähtölaukan jälkeen. Se putosi hypyssä kauas kuvien ulkopuolelle, mutta ehti vielä seitsemäntenä maaliin. Ruuna spurttasi viimeiset 300 metriä noin 08,5-vauhtia niin, että leikkasi vielä maalisuoralle käännyttäessä sisäradalta viidennelle kuudennelle kaistalle. Voimia oli tallella maalissa. Esitys oli niin raju, että Midnight Houria on pakko kokeilla pelikohteena, varsinkin kun pelikannatus on matalalla.

Haastajat: 2 Lord Ivar on myös hienossa vireessä. Toissa kerralla Vermossa se haki 10-vauhtisessa avauksessa keulat ja hävisi siitä vain kovalle Pascha Tillylle. Viimeksi pitkällä matkalla kuski tyytyi johtavan selkään, mistä tuli kiritilaa voittoa ajatellen liian myöhään. Hevoselle helppo startti teki varmasti vain hyvää. 9 Driller Man sai maukkaan kyttäysasemat nopeiden pelihevosten takaa. Ruuna on kunnossa ja tulee takaakin, joten sitä ei voi täysin unohtaa, vaikka viime voitot ovat tulleet iltaraveista.

Yllättäjät: 8 Freddie Ale voitti viimeksi helposti keulasta. Nyt sinne ei ole mitään asiaa, joten ruuna on täysin juoksunkulun armoilla. 1 Camiel Kievitshof ailahtelee. Viimeksi se oli suorastaan huono kärkipaikalta. Hyvänä päivänään nopea ruuna pystyy kuitenkin kiskomaan mailin isoa kovaa alusta loppuun. Viime aikoina se on tehnyt parhaat esitykset selkäreissujen jälkeen.

Juoksunkulku: Tulinen kiihdytys, jossa moni hevonen hinkuu kärkeen. Midnight Hour vaikuttaa joukon nopeimmalta, mutta keulojen hakeminen viuhkan ulkopuolelta voi silti olla vaikeaa. Camiel Kievitshof pystynee torjumaan sisäradan turvin muut, jos kuski niin haluaa.

Pelijakauma: Midnight Hour (14%) on kovasti aliarvostettu. Rohkeimmat kokeilevat sitä ideavarmana. Driller Man (21%) on ylipelattu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Hurjalla voittoprosentilla kilpaileva 8 Polara nostetaan ulkoradaltakin rankingin kärkeen. Ruuna palasi toissa lauantaina Lappeessa kolmen kuukauden tauolta valmiissa vireessä. Se avasi helposti keulaan ja sai vetää joukkoa rauhassa. Loppukaarteen alussa takaa hyökättiin ja samalla ohjastaja Antti Tupamäki antoi Polaralle menoluvan. Polara tykitti loppumatkan lämminveriskyytejä ja piti ohitusta yrittäneen derbykakkosen Evartin ongelmitta aisoissa. Upea paluu tauolta!

Polari on niin nopea, että pääsee kiihdytyksessä kovimman vastustajansa 4 Tähen Toivomuksen edelle. Silloin kärkisija olisi varmasti lähellä. Ja kun Tähen Toivomus vielä palaa tauolta, vihjaamme Polarin vihjesysteemien varmaksi, vaikka kaksi aiempaa keskinäistä kohtaamista ovat menneet Tähen Toivomukselle.

Haastajat: Edellä mainitun Tähen Toivomuksen edellinen startti on heinäkuulta Tawaststjernan muistoajosta. Tuloksena oli vakuuttava kirivoitto suurkilpailusta. Sen jälkeen hevonen kuitenkin sairastui ja joutui jättämään Derbyn väliin. Koska tuoreet näytöt puuttuvat, 5-vuotistähti jää rankingin kakkoseksi. Pauli Raivio varoittelee myös, että sairaustauko nostaa ilman ylimääräisiä kysymysmerkkejä.

Yllättäjät: 1 Lilin Jytky muistetaan Derbyn hyvänä kolmosena. Viimeksi Forssan tähtidivarissa se spurttsi 2.-3. ulkoa viimeiset 400 metriä 21,5-vauhdilla. 6 Kupori oli mainio elokuussa ja olisi samanlaisena mahdollinen mitalisti, mutta viime aikoina on tullut epäonnistumisia. Kupori on tähän paikkaan vaikea veikattava. 7 Rosari on kunnossa, mutta ei voita usein. Viimeksi se seuraili suojaisan juoksun jälkeen kovassa lopetuksessa parhaiten Polaraa ja Evarttia.

Juoksunkulku: Ruutu-Viesker on nopein ensi metrellä Lumi-Aatoksen säestäessä. Polara hakee keulat.

Pelijakauma: Polara (46%) voisi olla hiukan selvempikin suosikki Tähen Toivomusta (34%) vastaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: 3 Little Donnie starttaa tasaisen Kyvyt esiin -divisioonan suosikkina. 4-vuotias on tehnyt syksyn kilpailuissaan varmaa jälkeä. Viime voitossaan reilu kuukausi takaperin Joensuussa se oli ylivoimainen keulapaikalta. Seuraavaksi Oulussa se teki 2. ulkoa 13,6-vauhtisen 700 metrin kirin. Viimeksi Lappeen Kyvyt eriin -divarissa ruuna pääsi nousemaan sisäradalta kolmanteen pariin ulos sopivasti viimeisen takasuoran alussa. Tuomas Pakkasen ajokki kiri taas hyvin ja otti varman kakkosen Jackpot Arian vanavedessä. Vastus ei ainakaan kovene tähän kilpaan, joten kärkirankkaus on hyvältä lähtöpaikalta selviö. Hyvällä avaajalla on saumat keulajuoksuun. Ja kun harva sen vastustajista on varsinaisesti vakuuttanut viime kilpailuissaan, Little Donnie jää saman tien varmaksi asti.

Haastajat / yllättäjät: Haastajajoukko on todella tasainen ja on makuasia, mitä niistä nostaa haastajaksi ja mitä yllättäjäksi. Liukkaasta katraasta ei meinaa millään saada otetta pelimielessä. 8 Langenbrunner jyräsi viimeksi ykköseksi hyvällä tyylillä ja 900 metrin kirillä, mutta lähtöpaikka vaikeuttaa tehtävää. 11 Storm Glider ei ollut kaksi viikkoa sitten Lappeessa juoksunkulku huomioiden juurikaan Little Donnieta huonompi, mutta reissusta tullee taas vaativa. Paremmat juoksut saaneet 9 Flash of Starin ja 7 Fill My Dreamsin Storm Glider kiersi 5.-6. ulkoa 700 metrin kirillä. Flash of Star puolestaan voitti toissa kerralla Nuorten sarjan keulasta, mutta oli viimeksi kirissä vaisu.

Juoksunkulku: Little Donnie torjuu 5 Lil Belindan ja hakee keulat.

Pelijakauma: Ei suurta huomautettavaa. Little Donnie (45%) on asiallinen suosikkivarma, mutta kasvussa olevan kannatuksen ei sovi enää nousta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: 3 I.P. Riimi on ollut tosi hyvä myös viime juoksuissaan, vaikka voittoputki on katkennut. Viimeksi kiihdytys venyi 21,5-vauhtiseksi ja koko ensimmäinen kilometrikin mentiin 23,5-vauhdilla. Seuraava spurtti tuli kirikierroksen alussa, kun I.P. Riimi painui johtavan rinnalta keulaan. Ori kesti nykivän tempon todella hyvin ja hävisi voitokkaalle Tuurin Toivolle. Mikko Särkelän ajokki on ylisarjassakin suosikki.

Haastajat: 6 Savon Kuukuiskaaja nousee haastajarankingin kärkeen. Ori oli jo toissa kerralla Kuopiossa hyvä, kun hävisi vain kovan esityksen tehneelle Ekolokille. Viimeksi oli sitten odotetun voiton vuoro koko matkan johdon jälkeen. Esitys ei ollut rapakelissä mitenkään erityisen hohdokas, mutta ori tekikin vain tarvittavan. Valmentaja Harri Konttinen arvioi ennen viime juoksua, että kevyellä laitolla ollut hevonen parantaa starttien myötä. 1 Kobardi on lahjakas 5-vuotias, jolla on hyvistä lähtöasemista mainio sauma palata pitkästä aikaa voittokantaan. Toissa kerralla Rovaniemen T76:ssa se oli sitkeä kolmas johtavan rinnalta. Viimeksi T76-finaalissa 1. takasuoran laukka pilasi pelin, mutta Kobardi paikkasi sen vahvalla kirillä toivottomista asemista. Lähdön voitti keulasta 8 Upea Ursula, joka sai tuolloin Kobardilta 20 metriä eteen jo lähtiessä. Näistä lähtöasemista revanssi on lähellä. Upea Ursula jatkoi suorituksiaan maanantain välistartissa, jossa paikkasi alun pahan laukan hienolla kirillä.

Yllättäjät: 11 Mäkelän Jero saattaa olla raa'an talentin puolesta koko joukon kyvykkäin hevonen eikä kunto ole kadonnut mihinkään vaikka pariin viime juoksuun ei ole tullut voittoja. Toissa kerralla kiri jäi myöhäiseksi ja viimeksi 10 Eskelin voittaessa ori jäi passiivisen ajosuorituksen jälkeen voittovoimissa pussiin 2. ulos. Mäkelän Jero on hevonen, jota ei tee mieli pelata suosikkina, mutta nyt yllättäjän roolissa se on mainio haku. Otteitaan parantanut 9 Loikkaus on nopeudellaan yksi mahdollisista. Se voitti toissa kerralla johtavan takaa ja viimeksi keulasta. Vastus on kuitenkin nyt paljon aiempaa kovempi. 2 Sirkan Samu on parhaimmillaan maililla, kuten viimeksi nähtiin. Viimeksi se paikkasi alun laukan ja kiertelyn asiallisesti, mutta voittaja karkasi rapakelissä kauas. 7 Huuger teki alkukesästä hyvää jälkeä T76-lähdöissä, mutta palaa nyt 3,5 kuukauden tauolta ja putoaa rankingissa, vaikka lähdön paras mitalisijaprosentti (67,6%) kerättää kunnioitusta.

Juoksunkulku: Sirkan Samu on aluksi nopein, mutta tyytynee täydellä matkalla selkäjuoksuun. I.P. Riimi hakee keulat.

Pelijakauma: Mäkelän Jero (6%) on vaihteeksi melko pelaamaton ja siten maukas yllätyshaku. Upea Ursula (13%) on hiukan ylipelattu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki: 3 Fire Spruce on löytänyt huippukunnon ja starttaa sopivannäköisessä tammalähdössä suosikkina. Toissa kerralla Tammavaltikassa Juha Utalan suojatti oli tosi hyvä kakkonen keulasta karanneen Twigs Voicin jälkeen. Viimeksi Vermon pitkällä matkalla Fire Spruce veti reippaasti ja taisteli voitosta selästään iskenyttä Valentin Ladayta vastaan, kunnes laukkasi vajaat 100 metriä ennen maalia. Keulaan päästessään suosikki olisi tosi vahvoilla.

Haastajat: Nopea 6 Lovely Sky on mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Loppukesän kilpailuissa Åbyssa se avasi helposti alle kymppiä keulaan, mutta ei tuonut kovissa porukoissa perille, minkä jälkeen muutti Suomeen ja Heikki Mikkoselle. Toissa kerralla Kuopiossa tamma nousi vahvasti kakkoseksi 6. ulkoa ja viimeksi se kiitti suojaisasta juoksusta riuhtaisemalla tulisesti ykköseksi loppusuoralla. 9 Ranch Kelly on viime kilpailunsa perusteella taas huippukunnossa. Tamma kiri mahdottomista asemista 6. ulkoa viimeiset 700 metriä kolmatta neljättä rataa pitkin 10,7-vauhdilla ja ehti neljänneksi. Avojaloin juostessaan Ranch Kelly voisi olla vielä parempikin. Joka tapauksessa kyseessä on loistorasti. 10 Jaqueline Mon Ami rankataan pitkältä tauolta passiivisesti neljänneksi, vaikka kykytamman hurjat voittojuoksut ovat edelleen tuoreessa muistissa. Tallitiedoissa lisää Timo Leivon suojatin tilanteesta.

Yllättäjät: 8 Desdemona Boko on kuntoutunut starttien myötä, mutta huonot lähtöpaikat rasittavat jatkuvasti. Paremmalta paikalta se olisi ollut ehdottomasti jo haastajakategoriassa. Viimeksi maililla kovassa hopeadivisioonassa tehtävästä tuli toivoton, kun 5. sisällä juossut tamma oli pitkään pussissa. Myös 12 Agnese kärsii kovasti lähtöpaikasta ja jää tällä kertaa yllättäjän rooliin, vaikka oli vielä välistartissa selvä pelipohja. Keskiviikkona Vermossa Agnese teki 4. ulkoa vahvan 900 metrin kirin.

Juoksunkulku: Lovely Sky pystyisi ehkä halutessaan riistämään keulat, mutta koska se tykitti viimeksi hienosti selkäjuoksulla, veikataan ettei taktiikka muutu ja Fire Spruce saa johtaa.

Pelijakauma: Ranch Kelly (17%) on paras merkki pelihevosista ja Desdemona Boko (3%) yllättäjistä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 7 T.Rex hakee jo kuudetta peräkkäistä voittoa ja jatkaa T76-pelaajien luottohevosena. Monta hienoa voittoa keulasta ottanut ruuna joutui toissa lauantaina Lappeessa juoksemaan johtavan rinnalla, mutta sekään ei tuntunut missään ja Tapio Mäki-Tulokkaan suojatti rutisti vakuuttavaan voittoon. Tämä lähtö ei ole sen kummempi, joten voittoputki todennäköisesti venyy.

Haastajat/yllättäjät: 2 Listas Rafiki oli yllättävän hyvä viime kilpailussaan Oulussa. Se runnoi kirikierroksen 3.ulkoa ilman vetoapua peräti 11,3-vauhdilla ja voitti hallitusti, toki tätä helpomman tehtävän. Ruuna avaakin hyvin, joten se otetaan potintekijäksi porukkalapulle. 11 Regent Zet pisti viimeksi keulasta hyvin hanttiin T.Rexille, mutta ei mahtanut ylivoimalle mitään. Näistä lähtöasemista se jää vielä selvemmin haastajaksi kuin viimeksi. 9 Amaretto Scoop olisi ollut lauantaina sisäradalla pysyessään pari sijaa korkeammalla. Ruuna voi olla startti alla vielä parempikin, mutta takarivistä voitto on edelleen tiukassa.

Juoksunkulku: Listas Rafiki avaa hyvin eikä ole poissuljettua, että sillä kokeiltaisiin keulasta suosikkia vastaan, jos kiihdytys menee nappiin.

Pelijakauma: T.Rexin kannatus (87%) on jo kipurajoilla. Listas Rafiki (4%) on paras varmistusmerkki.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: 5 Välähdys nousee suosikiksi. Avointen suomenhevoslähtöjen tämän kauden komeetta on ollut tosi hyvä viime juoksuissaankin, vaikka voittokulku on ainakin hetkeksi laantunut. Toissa kerralla Tähtisprintterissä juoksunkulku oli vastaan ja viimeksi neljällä kilometrillä 6 Köppinen oli vain liian vahva. Ohjastaja-valmentaja Ville Korjuksen mukaan viime juoksu oli ehkä hevosen uran toistaiseksi paras, sillä se kulutti paljon voimia ensimmäisillä kilometreillä ja kesti siihen nähden hienosti. Kiintoisinta oli kuulla Korjuksen näkemys siitä, että Välähdys saattaa olla nousukunnossa syksyä kohti. Hevosella on kuitenkin vasta vähän kilpailuja alla tällä kaudella ja Kuninkuusraveissa saattoi vielä hieman näkyä kesäkuussa lievän loukkaantumisen takia pidetty parin viikon paussi.

Haastajat: Vaikka 2 Hullumies tunnetaan erityisesti mailerina, se on Mikkelin pyöreällä radalla suosikkeja myös täydellä matkalla. Varsinkin jos tulee lentokeli, koko matkan johto ei yllättäisi millään lailla. Viime lauantaina Teivossa neljän viikon starttivälillä se ei jaksanut keulasta perille kun avaus oli 17-vauhtinen ja kirivaiheessa 8 Virijori iski kimppuun jo viimeisellä takasuoralla. Virijorin Hullumies torjui, mutta tasaisemman juoksun saaneet 12 Camri ja 4 Suivikas työntyivät lopussa ohi. Edellä mainitut Suivikas ja Virijori tulevat rankingissa seuraavina. Suivikas sairasteli toissa kilpailunsa jälkeen ja voi olla nyt lyhyellä starttivälillä vielä hiukan terävämpi kuin viime lauantaina.

Yllättäjät: Rakettikirejä tehnyt Virijori on jo liiankin unohdettu, kun lähtöpaikka on huono. Camri kiitti viimeksi unelmajuoksusta ja niittasi kärkihevoset loppusuoralla. Nyt juoksu ei millään onnistu yhtä maukkaasti.

Juoksunkulku: Hullumies ja Välähdys iskevät yhteen ensi metreillä. Hullumieheltä ei oteta ainakaan suosiolla keulaa.

Pelijakauma: Välähdys (27%) on oikein pelattu suosikki. Hullumies (10%) on paras haku yllättäjistä. 1 Saaga S (9%) on ylipelattu.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 2,5
Toto76-2: 8
Toto76-3: 3
Toto76-4: 3,6,1,11
Toto76-5: 3,6,9,10,8
Toto76-6: 7
Toto76-7: 5,6,4,2,8
Hinta: 10,00 €

Suuri
Toto76-1: 2,5
Toto76-2: 8
Toto76-3: 3
Toto76-4: 3,6,1,11,8,9,2,7
Toto76-5: 3,6,9,10,8,12
Toto76-6: 7,2
Toto76-7: 5,6,4,2,8
Hinta: 48,00 €
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt