Tenho, Max

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 30.8.2016

Julkaistu:

Ravit
Teivon T5-pelissä luotetaan paljon pelattuun Madridiin. Se tarkoittaa sitä, että parista muusta suosikista pitää kokeilla väistöä jo peliteknisistä syistä.

Toto5-1

Suosikki: 2 Madridilla on alla kolme komeaa voittojuoksua, joissa hevonen on tykkikunnon lisäksi esitellyt monipuolisuuttaan. Mikkelin lentokelissä se kiri 2. ulkoa viimeiset 700 metriä 10,4-vauhtia, mistä loppu oli kärjessä voiton varmistelua. Turussa jenkkiori hallitsi keulasta sopivaa tehtävää. Viimeksi Ylivieskan T76-lähdössä se näytti pitkän matkan ja sekuntikaupalla normaaliolosuhteita hitaamman rapakelinkin luonnistuvan, kun voitti piikkipaikalta suvereeniin tapaan. Madrid ei siis ole riippuvainen juoksupaikasta ja vaikka vastus kovenee, uskomme kehittyvän 4-vuotiaan riittävän edelleen.

Haastaja: 4 Bertuccio oli alkukesästä hirmukunnossa. Ruunan viime voitossa Jokimaalla Hannu Torvinen ajoi puolimatkassa valppaasti johtavan rinnalle, mistä hevonen vei voiton keulahevosen laukattua lopussa. Kaiken lisäksi ruuna oli tuolloin tallitietojen mukaan sairas, minkä vuoksi alla on nyt parin kuukauden kilpailutauko. Sairauspaussin vuoksi Bertuccio jää haastajaksi ja putoaa kupongilta. Tallitietojen mukaan nyt kokeillaan ensimmäistä kertaa jenkkikärryjä.

Yllättäjät: Ei löydy lapulle asti kelpaavia. Pystyvä 6 EL Blackjack pelattiin viime kilpailussaan T65-lähdön selväksi suosikiksi. Ruuna oli ihan hyvä kolmas, kun sinnitteli johtavan rinnalta kolmanneksi Pascha Tillyn voittaessa. Sen jälkeen se jäi kesäksi tauolle ja palaa nyt kehiin arvoituksena. Lahjoja on voittoon asti, mutta kookas hevonen vaatinee voittovireeseen terävöityäkseen startteja alle. 1 Timeless Croft olisi huippukuntoisena loistopaikalta rastin arvoinen, mutta kun viime esitykset ovat olleet tasapaksuja, ruuna jää yllättäjän rooliin. Toissa kerralla nappisarjassa Tommi Kylliäisen suojatti ei kestänyt keulasta 12-avausta. Viimeksi se ei pystynyt pelisuosikkina haastamaan voittaja Bringhome The Goldia 3. ulkoa 700 metrin kirillä. Keväällä Timeless Croft kilpaili hienossa voittoputkessa, joten sen esityksiä kannattaa seurata sillä silmällä kelien hidastuessa. 10 Frank the Tank oli voittojuoksussaan mainio keulasta, mutta nyt takarivistä ja paljon kovemmassa tehtävässä kärkisija yllättäisi. Kunnossa on myös 12 M.T. Frida, mutta tässä lähdössä totosijoille piisatakseen se vaatii tarkan juoksun, jollaista synkältä lähtöpaikalta ei ole hevin tarjolla.

Juoksunkulku: Madrid etenee keulaan ja saa vetää haluamallaan tempolla.

Pelijakauma: Madrid (75%) kelpaa hitusen ylipelattunakin T5-suosikkivarmaksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: 5 Global Option on todennäköisenä keulahevosena niukka suosikki. Viime voitossaan se räväytti tuttuun tapaansa vauhdilla kärkeen heti alussa ja hallitsi varmoin ottein perille. Ruuna torjui 11,5-vauhtisessa lopetuksessa kovakuntoisen Elit Sjöhammarin ja taas vastassa olevaa 4 Golda Mercurya Erkki-Pekka Mäkisen suojatti jätti kymmeniä metrejä. Vastaavanlainen suoritus riittää nytkin pitkälle. Viimeksi Solvallassa ruuna häirittiin kiihdytyksessä laukalle ja se putosi kuvien ulkopuolelle. Sen jälkeen Global Option kulki 1900 metriä vahvasti 1.12:n pintaan ja ohitti lopussa ulkokautta kirien yhden vastustajan. Kunto siis pitää kovana.

Haastajat: Edellä mainittu Golda Mercury lienee kisan kovaluokkaisin, mutta koska se ei ole ollut viime starteissa pitkän tauon jäljiltä parhaimmillaan, haastajarankkaus on selviö. Viimeksi T76-hopeadivarissa ruuna ei esittänyt sisäratajuoksun jälkeen loppusuoralla mitään ja jäi kauas kärjestä. Valmentaja Markku Nieminen hakee laiskansorttiseen hevoseen nyt lisäterävyyttä varustemuutoksella. Pitkin kesää tuloillaan ollut 1 Remote Control ei ymmärrettävästi piisannut toissa kerralla avoimessa lähdössä Magnatia ja kumppaneita vastaan johtavan rinnalta, kun oli joutunut kiertämään 10-vauhtisessa avauksessa kolmatta rataa. Viimeksi ruuna vihdoin onnistui, kun se sai tehdä säästeliään sisäratajuoksun jälkeen loppusuoran mittaisen kirin. Parhaiten lopussa haastoi 3. ulkoa 11,5-lopetuksessa vahvasti noussut 2 Ipod. Hyvältä paikalta Remote Controlille on taas tarjolla nappireissu. 7 Ranch Newman on hyvä ja riviään parempi hevonen, mutta paikka keulaan avaavan suosikin ulkopuolella tekee tehtävästä haastavan.

Yllättäjät: 6 Wishing Boy aloitti odotuksiin nähden vähintäänkin lupaavasti, kun nousi 3. ulkoa 700 metrin kirillä mitalitaistoon. Viimeksi juoksu meni alusta alkaen pieleen ja viimeisen takasuoran laukka häntäjoukoissa huipensi epäonnistumisen. Ruuna vaikuttaa yllätysvalmiilta ja kelpo lisältä jopa T76-hopeadivisiooniin. 3 Piriac väläytti toissa kerralla 4.-5. ulkoa hyvän loppuvedon. Viimeiset 400 metriä se kellotutti hiukan alle 1.11-vauhtisiksi. Vastus on nyt kovempi, mutta jos suosikit syystä tai toisesta epäonnistuvat, ruuna kirii mitalitaistoon.

Juoksunkulku: Global Option pyssyttää kärkeen eikä luovu paikastaan.

Pelijakauma: Global Option voisi olla hiukan selvempikin suosikki kuin alustavassa (36%) pelijakaumassa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Ideasuosikki: 9 Blackened muistetaan alkuvuoden hurjasta voittoputkesta, joka on sittemmin tyrehtynyt täysin. Tamman tuorein ykköstila on niinkin kaukaa kuin huhtikuulta. Tilanteen korjaantuminen on kuitenkin vain ajan kysymys, sillä viime juoksun perusteella 4-vuotias on löytänyt taas kuntonsa. Blackened sai keulassa painetta alkumatkan aikana ja avaus venyi 10,5-vauhtiseksi. Hevonen kesti tempon erittäin hyvin ja tuli ohitetuksi vasta kalkkiviivoilla. Nyt on taas kirijuoksun vuoro, mikä ei tässä lähdössä ole ainakaan haitaksi, sillä kisasta voi hyvinkin tulla ylivauhtinen.

Haastajat: Pelaajien pohjahevonen 2 Fine By Me teki toissa kerralla 5. ulkoa vahvan 12,5-vauhtisen kirikilometrin pääosin kolmatta rataa ilman selkää. Viimeksi tuli suojajuoksun jälkeen kertoimien valossa odotettu voitto, jossa oli kuitenkin mukana tuuriakin, kun keulahevonen laukkasi voittajan näköisenä maalisuoran alussa. 3 Make Me Happy voitti viimeksi värikkään haasteajon, jossa kuskeilla oli enemmän merkitystä kuin hevosilla. Nyt rima on korkeammalla, mutta kirikykyinen tamma pidetään silti peleissä. 5 Camiel Kievitshof voi tehdä kisasta vauhtijuoksun, sillä meneväinen ruuna ei aina tyydy kuskin haluamaan vauhtiin. Viime voitossa voimat säästyivät takarivistä loppuun ja tuloksena oli kiritikku kovalla ajalla. Viimeksi pitkällä matkalla, kengät jalassa ja rapakelissä mikään ei puoltanut. Ruuna on erittäin vaikea veikattava, sillä hyvänä päivänään se voi vetää pikamatkaa maaliin saakka, mutta yhtä hyvin veto voi mailillakin katketa jo loppukaarteeseen, kuten esimerkiksi St. Michel -raveissa nähtiin.

Yllättäjät: 1 Say It kyttää sisäradalta hyvää suojajuoksua, joillaisen jälkeen se olisi yllätysvalmis. Toissa kerralla ruuna oli tosi sitkeä toiselta radalta ilman vetoapua kovan alkuvauhdin jälkeen, eikä ollut juoksunkulku huomioiden yhtään huonompi kuin voittaja Fine By Me. Viimeksi kovassa sakissa K.G. Bertmarks Minne -karsinnassa ruuna teki hyvän loppunousun 5. ulkoa sisäradan vetäessä. Myös 4 Blame Pizzaz on alle 10-prosenttisena asiallinen haku, vaikka antaakin hiukan tasoitusta valmentajan palatessa ohjiin. Toissa kerralla ori menetti loppukaarteessa metrejä väsyvän takana eikä ollut ihan niin huono kuin sijoitus antaa ymmärtää. Viimeksi ori oli tosi hyvä johtavan rinnalta.

Juoksunkulku: Camiel Kievitshof vienee väkisin keulaan. Kenttä kääntyy lopussa?

Pelijakauma: Blackened (16%) on alipelattuna suosikkinamme mainio merkki ja aamun pelipohja Fine By Me (26%) vastaavasti maistumaton. Potintekijöistä paras haku on Say It (7%).

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: 3 Akaasia on saanut vetää ansaitusti henkeä loistavasti sujuneen kuningatarkilpailun jälkeen. Tamma löi tittelin vieneen Saaga S:n kahdella osamatkalla ja hävisi kokonaiskilpailun vain kahdella kymmenyksellä. Maililla ykköstila tuli 3. sisältä ja kolmella kilometrillä keulasta. Nopeudellaan ja ravivarmuudellaan Akaasia pärjää oriille ja ruunillekin, mutta koska tähän kisaan ei ole tähtäilty vaan kovempi tehtävä odottaa lauantaina Vermossa, pelillistä mielenkiintoa Akaasiassa ei nyt ole. Lisäksi huomioidaan, ettei sillä ole näyttöjä näin kovista rahasarjoista, kun voittosumma tuplaantui Turussa.

Haastajat: 9 Rikelme on kovassa kunnossa ja haastaa Akaasian tiukasti. Viime voitossaan Vermossa se hyökkäsi 3. ulkoa puolimatkassa ja porskutti kirikierroksen voitokkaasti 24,1-vauhdilla. Viimeksi Ylivieskan T76-lähdössä Rikelme pääsi 3. ulkoa vapaille kirivesille vasta 300 metriä ennen maalia ja tuli vahvasti perille. Paukkuja jäi talteenkin. Väkivahva 1 Rapin Aatos ei hyödy sisäradan lähtöpaikasta, mutta on pussituksen välttäessään ja ravin maittaessa varmasti korkealla. Toissa kerralla ori tuli vahvasti perille 3. ulkoa pikamatkalla, mikä ei ole sen leipäheitto. Viimeksi Killerin rapakelissä Rapin Aatos ei saanut hännillä kiripykälää silmään, mutta kunto tuskin on kadonnut vielä mihinkään.

Yllättäjät: 8 Vixen kannattaa huommioida jo tallitietojen perusteella. Markus Porokka uskoo, että jo viimeksi sairaustauolta hyvin esiintynyt ori vain petraa startti alla. 5 A.T. Visku täytti hyväksyttävästi paikkansa kuninkuuskilpailussa ja on ollut hyvä sen jälkeenkin. Viimeksi Killerillä dieselmäinen porskuttaja piti hyvin vauhtinsa kirissä ja oli yllättää lopussa Köppisen. Taas vastassa olevan Rapin Aatoksen ori löi selvästi. A.T. Visku kuitenkin voittaa tosi harvoin, minkä vuoksi se rankataan yllättäjäkategoriaan. 11 Veeran Turo ei ole ollut viime aikoina terävimmillään, mutta toisaalta ei se toissa juoksussaan Mikkelissä ollut 4. ulkoa merkittävästi Rikelmeä tai A.T. Viskua jäljessä.

Juoksunkulku: Akaasia lähtee viemään joukkoa. Vixen etenee johtavan rinnalle.

Pelijakauma: Akaasian ei kuuluisi olla yhtä selkeä pelipohja kuin aamulla (28%). Vixen (7%) on huippuhaku.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: 10 Callaway Scoop jäi toissa kerralla T65-lähdössä voimia tallella pussiin 2. ulos. Viimeksi oli taas voiton vuoro, kun lahjakas 4-vuotias haki keulat toisessa kaarteessa ja hallitsi 13-vauhtisessa lopetuksessa vuorenvarmasti. Vaikka tuloksena oli kova aika, kaikki ei edes näyttänyt olevan pelissä. Callela Scoopilla on ilmiselvästi kykyjä nousta sarjoissaan nopeastikin, mutta toisaalta se ei liene vielä kokonaan unohtanut laukkoja. Takarivistä se on pelimielessä neutraali tapaus.

Haastajat: 4 King of Memory pääsi viimeksi lähimmäksi Callela Scoopia, kun hyökkäsi 2. ulkoa loppukaarteessa ja kiri viimeiset 400 metriä 12-vauhdilla. Viime voitossaan se kesti keulasta 13,5-vauhtisen avauksen ja piti ajettuna ykköseksi. 1 Ben Cates kuuluu loistopaikalta kaikille lapuille. Toissa kerralla Vermossa ori kävi kyselemässä matkalla keulapaikkaa, mutta ei päässyt ja jäi toiselle radalle ilman vetoapua. Ori kesti siitä 15-vauhtisen avauskilometrin hyvin perille ja tsemppasi kakkoseksi. Viimeksi ori haki keulat, missä kesti viimeisen satasen alkuun ja hävisi tasaisessa maaliintulossa voittajalle vain hevosenmitan. Ori pystyy parempaankin. 7 Cousin Evert on suosikin tavoin tavallista lahjakkaampi menijä. Löytyypä sen vyöltä jo T76-voittokin, joka tuli heinäkuussa Kaustisen Kyvyt esiin -divarista. Tuolloin ruuna kiersi alussa johtavan rinnalle, hiillosti kolmannen 500-metrisen 12-tempossa ja jaksoi kunnialla perille. Vauhtikestävyyttä siis löytyy. Viimeksi T76-finaalissa ensimmäisen kaarteen laukka pilasi pelin.

Yllättäjät: 3 Beyond a Glance kiri viime juoksussaan 3. ulkoa viimeiset 600 metriä 13-vauhdilla ja löi selvästi taas vastassa olevan 5 Self Evidentin. Sen perusteella mitalisija ei yllättäisi nytkään.

Juoksunkulku: Ben Cates pitää halutessaan sisäradalta keulat, mutta sille voisi kelvata vaihteeksi selkäjuoksu. Silloin piikkiin etenisi King of Memory. Cousin Evertillä ajetaan voimalla eteenpäin, jos ravi vain maittaa.

Pelijakauma: Odotetusti rastittu lähtö, ei huomautettavaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 2
Toto5-2: 5,1
Toto5-3: 9,1
Toto5-4: 9,1,8,5,11
Toto5-5: 10,4,1,7,5,3
Hinta: 12,00 €

Suuri
Toto5-1: 2
Toto5-2: 5,4,1,6
Toto5-3: 9,3,5,1,4
Toto5-4: 9,1,8,5,11
Toto5-5: 10,4,1,7,5,3
Hinta: 60,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt