Aapo, Rami

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Oulu 19.8.2016

Julkaistu:

TOTO4
Avauskohteen Global Passion valitaan pelitaktisesti varmaksi, sillä tammalla on etu pahimpaan kilpakumppaniinsa nähden ja se kilpailee vähintään yhtä hyvässä iskussa.

Toto4-1

Suosikki: Nostamme avauskohteen ykkösmerkiksi 3 Global Passionin. Se sai arvonnassa edun pahimpaan kilpakumppaniin nähden, ja Henry Ala-Korpi voi valita ajaako hyvällä lähtijällä alussa kohti keulapaikkaa vai valitseeko taktiikaksi juoksun parijonossa. Global Passion on tällä hetkellä vähintään yhtä hyvässä iskussa kuin pahin kilpakumppani, sillä viimeksi tamma kiri parijonosta vaivattomaan voittoon ja varaakin jäi.

Haastajat: 5 Not A Clue oli Joensuussa nahkea hyvällä juoksulla 2. sisältä. Se nousi loppukurvissa 2. ulos ja oli maalisuoralla tasainen. Torniossa ruuna eteni keulaan ja hallitsi sopivaa lähtöä helposti. Ruuna on usein päässyt keulaan, mutta ei lähtönopeutensa turvin sillä kyseessä on tasainen avaaja. Not A Clue on päässyt etenemään piikkipaikalle ja hallinnut tämän jälkeen lähtöjä. Nyt tehtävä ei ole millään tavalla läpihuutojuttu, vaan päinvastoin.

2 Wrong Breed teki viimeksi mainion juoksun nousemalla kaksariin 3. ulkoa 700 metrin kirillä ilman vetoapua. Tammalla on lähdössä laukkariski, mutta ravia kulkiessaan se kamppailee totosijoista. Suosikkikaksikon lyöminen olisi yllätys.

Yllättäjät: 4 Unbelieveable Story avasi viimeksi keulaan ja piti kolmanneksi, vaikka viimeiset metrit tuottivatkin tuskaa. Tarkalla juoksulla tamma pystyy sijoittumaan kärjen taakse.

10 Up Sultan kärsii nopeana lähtijänä takarivin lähtöpaikasta. Viimeksi Torniossa ori seurasi 2. sisältä Not A Clueta minkä pystyi ollen lopulta tasainen.

8 Kivarin Rock oli viimeksi nahkea 3. sisältä, ja parannettavaa jäi tähän starttiin paljon. Ruuna ei vaikuta olevan samalla terävyystasolla kuin voittojen aikoihin.

Suomessa debytoivalla 9 Västerbopaperdollilla otetaan aloitus maltilla ja tarkoitus on tarjota nätti juoksu. Pari kovaa on heti vastassa, joten tamma tuskin avaa voitolla uraansa Suomessa.

Pelijakauma: Global Passion (33%) kelpaa kakkossuosikkina varmaksi.

Juoksunkulku: Global Passion torjuu Unbelieveable Storyn, joka painuu johtavan kantaan. Not A Clue kiertää johtavan rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 7 Ainur Hoss on normaalina ollessaan sopivassa seurassa lähellä voittoa jopa kuolemanpaikalta. Viime aikoina tamma ei kuitenkaan ole ollut parhaimmillaan, joten se kaipaa varmistuksia taakseen. Viimeksi Ainur Hoss sai hyvän juoksun 3. ulkona ja sai edetä viimeisellä takasuoralla 2. ulos, mistä se olisi normaalisti ollut lähellä voittoa mutta tuolloin hevonen joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Lähtöpaikka on haastava, mikä ei tee iltapuhteesta helppoa.

Haastajat: 2 Flying Heel teki Kajaanissa 2. ulkoa työt kirissä ja eteni ykköseksi. Pihtiputaalla ruuna teki keulapaikalta kaikkensa, mutta jäi kakkoseksi. Kunto on hyvällä mallilla ja loistoasemista Flying Heel on suosikin ykköshaastaja.

1 Todays Popular avaa tasaisesti, joten lähtöpaikasta voi muodostua loukku, mutta onnistuneella juoksulla ruuna pystyy pärjäämään. Keulavoiton jälkeen ruuna laukkasi Kaustisella voimissaan loppukaarteessa ja viimeksi ensimmäisessä kaarteessa. Kunto vaikuttaisi olevan samalla tasolla kuin voittostartissakin.

5 Vie De Adonis ei pärjännyt Vieremällä johtavan rinnalta, mutta oli viimeksi selvästi parempi 2. sisältä saamatta lopussa kunnon mahdollisuutta Ida's Owenin takaa. Ruuna avaa kovaa ja aktiivinen kuski saattaa koittaa sillä tällä kertaa keulasta.

10 Be My Hot Stuff kiersi viimeksi hiljaisessa vauhdissa kuolemanpaikalle, mistä ruuna tsemppasi totoon. Nyt tehtävä on huomattavasti lounasraveja haastavampi.

9 Captivate laukkasi Turussa 2. sisältä hyvännäköisenä toisessa kaarteessa. Viimeksi ruuna jäi kurakelissä kauas kärjestä sisäratajuoksulla. Voimaruuna olisi parhaimmillaan pitemmillä matkoilla. Se saattaa kiertää ajoissa eteenpäin, mikäli hevonen tuntuu hyvältä ohjastajan käteen. Ruunalla ei ole kunnon pätkänopeutta, joten se ei pärjää kirikamppailussa taktiikkajuoksun jälkeen.

Yllättäjät: 11 Wireless lopetti Kaustisella 3. sisältä hyvin, kun sai maalisuoralla vapaata. Viimeksi tamma taklattiin laukalle. 8 Buster U.S. on tauluaan parempi, mutta toistaiseksi ura Suomessa ei ole lähtenyt lentoon.

Pelijakauma: Ainur Hoss (26%) on alipelattu suosikki. Be My Hot Stuff (16%) on ylipelattu. Todays Popular (9%) on paras merkki.

Juoksunkulku: Magical Hannah, Vie De Adonis ja Amazone D'Inverne avaavat parhaiten, ja näistä Vie De Adonis ottaa keulapaikan. Ainur Hoss kiertää pitkäksi venyvässä avauksessa rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 6 Merry Broline on kilpaillut välillä hurjissa tehtävissä, kuten Vermossa, missä vastassa oli mm. Spitcam Jubb ja Go Green Pellini. Merry Broline on pitänyt taukoa, ja yli kahden kuukauden tauko on ensimmäinen sitten kesän 2014. Ruuna on peruskapasiteetiltaan selvästi lähdön kovin menijä, ja se on paussiltakin muista erottuva ykkösmerkki.

Haastajat: 3 Millstone's Lissom jäi Kaustisella johtavan rinnalle eikä menestynyt, mutta viimeksi tamma oli parempi keulasta. Millstone's Lissom pystyy edelleen entraamaan, etenkin kun se juoksee tälläkin kertaa joko keulassa tai johtavan takana.

7 Cash Lanen juoksut eivät ole viime aikoina onnistuneet. Bodenissa juoksusta tuli liian raskas ja viimeksi ruuna kulutti voimiaan ennen starttia. Itse kisassa Cash Lane kiersi kuolemanpaikalle ja oli asiallinen. Tauluaan vaarallisempi Cash Lane kannattaa huomioida peleissä.

10 Volume Hoss oli Oulussa keulasta kakkonen ja Bodenissa ruuna voitti samalta paikalta. Lähtöpaikka on suuresti terävää avaajaa vastaan, joka ei nykyään ole kiertäjätyyppiä kuten ei moni muukaan yli sata kertaa urallaan startannut.

Yllättäjät: 1 Star Of Everwood kiri Oulussa oikein mainiosti 5. sisältä kiritilaa saatuaan. 2 Sembs Ouradour puolestaan lopetti Bodenissa 5. sisältä 12,9 -vauhtia viimeiset 400 metriä ja kokee nyt ohjastajanparannuksen. 9 Geting Sånna seurasi Bodenissa johtavan takaa maksimisijoitukseen ja vaikuttaa nousukuntoiselta.

Pelijakauma: Merry Broline (35%) on edullinen suosikki. Star Of Everwood (2%), Sembs Ouradour (1%) ja Geting Sånna (2%) ovat kaikki alipelattuja yllättäjiä.

Juoksunkulku: Millstone's Lissom avaa keulaan ja saa ensimmäisellä takasuoralla painetta joko Cash Lanelta tai Merry Brolinelta. Matkavauhti pysyy tasaisen reippaana läpi matkan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 10 Rim Bay Goliath tsemppasi Joensuussa asiallisesti kuolemanpaikalta ja viimeksi se nousi kaukaa 6. ulkoa tasapääkakkoseksi kaukana voittaja Svadilfarin takana. Edellisessä voitossaan ruuna nousi etusuoralla johtavan takaa toiselle ja ratkaisi maalisuoralla parastaan antamatta pelin edukseen. Nyt juostava mtaka on sama kuin tuolloin, ja Rim Bay Goliath on lähtönsä ykkösmerkki.

Haastajat: 5 Doni Twice laukkasi Joensuussa johtavan rinnalta maalisuoralle kaarruttaessa. Teivossa Doni Twice jäi 3. sisällä loppukurvissa laukanneen taakse pussiin ja lopetti tilaa saatuaan terävästi. Ruuna ei ole nopein avaaja ja vaatii tällä matkalla hyvän selkäjuoksun menestyäkseen.

6 Charexcel nousi Oulussa 3. ulkoa totoon 900 metrin kirillä. Charexcel on vahvassa nousukunnossa ja saa hyvänä avaajana asemat.

3 Donnie Brasco vitti Vieremällä kovassa lopetuksessa 2. ulkoa. Viimeksi se otti 2. sisältä maksimisijan ollen maalissa tasapääkakkonen. Donnie Brasco avaa hyvin ja saa hyvän juoksun, mutta toistaiseksi uralta ei ole yhtään totosijaa 2600 metriltä tai sitä pidemmiltä matkoilta.

Yllättäjä: 4 Vasil Victor tsemppasi Torniossa mainiosti johtavan rinnalta. Viimeksi se nousi 4. ulkoa asiallisesti neljänneksi. Kunto on hyvällä mallilla, mutta ylisarjassa voitto olisi iso yllätys.

Pelijakauma: Donnie Brasco (21%) on ylipelattu ja Charexcel (9%) alipelattu.

Juoksunkulku: Carlos Shadow avaa hyvin mutta päästää Donnie Brascon eteensä, joka puolestaan luovuttaa paikkansa Charexcelille. Rim Bay Goliath kiertää ajoissa eteenpäin joko johtavan rinnalle tai aina keulaan asti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 3
Toto4-2: 7,2,1,5,10,9,11,8
Toto4-3: 6,7
Toto4-4: 10,5,6
Hinta: 9,60 €

Suuri
Toto4-1: 3
Toto4-2: 7,2,1,5,10,9,11,8,12,3,6,4
Toto4-3: 6,3,7,10,1,2,4,9
Toto4-4: 10,5,6
Hinta: 57,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›