Tenho, Max

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 16.8.2016

Julkaistu:

TOTO5
Teivossa haetaan tiliä pelaamalla peräti kahdesta isosta suosikista ohi. Illalla ravattaneen raskaissa olosuhteissa, eikä se ole kummallekaan suosikille mieleen.

Toto5-1

Suosikki: 1 Hullumiehen kuninkuuskilpailusta tuli floppi, vaikka toki sitä nyt ei aivan kärkikahinoihin kokonaiskisassa odotettukaan. Ennen Turkua kokenut sprintteri esitti kyllä lievää nousukuntoa. Tiistaina lähtökohdat ovat alustavasti mainiot, sillä maili ja ykkösrata on toivepaikka, mutta siihen puoltavat tekijät sitten loppuvatkin. Teivossa kilpaillaan erittäin todennäköisesti raskaissa olosuhteissa, eikä se ole Hullumiehelle ainakaan etu. Peliprosentit ovat korkealla, eikä ori ole missään nimessä varma, melkeinpä enemmin ohipelikohde. Kuivalla kelillä Hullumies kelpaisi näistä asemista, mutta nyt ei kuin korkeintaan yhdeksi merkiksi muiden mukana

Kovimmat haastajat: Teivon Toto76:ssa pitkällä matkalla oman SE:nsä tuntumaan jyrännyt 6 Rapin Aatos on ollut aiempaa tasapainoisempi parissa viimeisessään. Lyhyt matka olisi normaalisti merkittävä haitta, mutta olosuhteet tasoittavat sitä murhetta.

4 Elias Intomieli oli aavistuksen tasapaksu Ylivieskassa ja Turun uurastus taisi sittenkin painaa hieman jaloissa. Startti saattoi vetristää paikkoja ja Turussa positiivisesti esiintynyt ori on tässä perushevosia, vaikkei maili sillekään mieluisin matka ole.

2 Fjeldstad Goggen on latonut ehjissä starteissaan totosijoja jo komean putken ja vieläpä kelpo esityksillä. Vastus on nyt aavistuksen tasokkaampaa kuin viimeisissä, mutta ori kuuluu hyvältä paikaltaan silti ajoissa lapulle.

Yllättäjät: Lähtö rastataan leveästi ja mukaan mahtuvat vielä ennen lyhyttä taukoaan asiallisesti suorittanut 10 Veeran Turo ja Turussa pitkältä tauolta säästojuoksulla positiivisesti aloittanut 8 Tuokkolan Touho.

Pelijakauma: Hullumies on karkeasti ylipelattu, mutta peliosuus laskenee kun pelaajat heräävät olosuhteisiin. Fjeldstad Goggen, Elias Intomieli, Tuokkolan Touho ja Veeran Turo ovat alustavasti aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Hullumies pitää helposti keulat ja Seppo Sarkola varmasti myös koittaa johtopaikalta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: 3 Ranch Neron kesäkuu oli karu, mutta nyt ruuna on ollut vaikeilla juoksunkuluilla taas kolmesti mainio ja on aiheesta selvähkö suosikki, vaikka edellinen täydellinen onnistuminen on lähes kolmen kuukauden takaa. Viisivuotias on esittänyt viimeisissään vahvat pitkät kirit joukon häntäpäästä. Nyt kelpo avaaja pääsee joko suoraan keulaan tai ainakin hakemaan kärkipaikan nopeasti kiihdytyksen jälkeen.

Kovimmat haastajat: 2 Global Resourcen taulu ei paljoa lupaa, mutta tamma on tuloksiaan hieman tiitterämmässä iskussa. Viisivuotias on pitkästä aikaa hyvällä paikalla ja kohtaa aavistuksen sopivampaa vastusta kuin edellisissä. Kurakelin ei pitäisi olla kummempi haitta.

Edellistä pelillisesti edullisempi on Turussa pirteästi 11-kyytiä kirinyt 7 Spider Blessed, jonka murheena on toki lähtöpaikka ulkona siivellä.

10 Stardust Fibber on saanut edellisissään epäedullisia juoksuja, eikä kunto luultavasti ole laskussa, vaikka sijoitukset ovat muuttuneet heikommiksi. Tamma viihtyy raskaissa olosuhteissa ja on ehdoton laitamerkki, mikäli rastaamista jatkaa kolmen enemmän pelatumman avainhevosen päälle.

Yllättäjät: Nopea 6 Red Diamond Via on hakenut parasta kuntoaan ja parissa viimeisessä loppu on ollut tuskaista. 4 Gathania ei ollut parhaimmillaan heinäkuussa. Tamma palaa nyt pieneltä paussilta, eikä ole hevosena mitenkään riittämätön tähän seuraan.

Pelijakauma: Global Resource on hieman yliarvostettu haastaja.

Juoksunkulku: Ranch Nero on keulasuosikki. Ulkoa kovaan avaukseen pystyvät Red Diamond Via ja M.T. Frida, mutta pelisuosikki saanee niiltä kummaltakin keulat, vaikka ne sattuisivat alussa livahtamaan sen ohi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki/varma: Keväällä Tanskasta Suomeen muuttanut 11 Viking Bagger on kisannut uusissa maisemissa vakaalla tasolla ja tottunut viime aikoina kovempaankin vastukseen kuin tiistain kilpakumppanit. Ruuna on ottanut molemmat Suomen voittonsa keulapaikalta, joten prikka 11 tuskin herättää ilon huutoja taustajoukoissa, mutta toisaalta on hevonen pystynyt takaakin sellaisiin suorituksiin, että voitto on otettavissa näistäkin asemista. Ruuna ei ole aamun minivaihdoissa edes suosikki, mutta nousee iltaan mennessä taatusti siihen asemaan. Silti todennäköisesti varsin edullinen varmavalinta.

Kovimmat haastajat: Alustava pelisuosikki 4 Frank The Tank esiintyi parin vaisumman suoritteen jälkeen pirteämmin viimeksi, mutta virui pussissa kun rahaa jaettiin. Ruunan kohdalla ovat olosuhteet kuitenkin iso kysymysmerkki, sillä toissa startissaan se esiintyi varsin vaisusti kurassa, eikä hevonen kiinnosta siksi nyt varsinkaan kun peliosuus jäänee korkealle, vaikka epäilemättä aamun lukemista laskeekin.

10 Wilhelm Nash aloitti viime vuonna oikein lupaavasti ja on sen perusteella ehkä jopa lähdön kovaluokkaisin menijä. Kesäkuun tauolta paluu jätti kuitenkin paljon toivomisen varaa, kun ravikaan ei stemmannut. Valmentajan mukaan suoritus oli mysteeriosastoa ja ruuna on kysymysmerkki nytkin. Kyvyt varmasti riittävät ja hevoseen suhtautuminen on vaikeaa, mutta se jää nyt Turun suorituksen perusteella rannalle systeemeistä, varsinkin kun eivät taustajokotkaan osaa oikein luvata, että hevonen parantaisikaan.

6 Apricot Stone spurttasi Seinäjoen lounailla 5. ulkoa 600 metrin kirillä ykköseksi, eikä esitys jättänyt toivomisen varaa. Toisaalta lähtö oli melkoisen tasoton, eikä 15-vauhtisesta kiristä saa innostua liikaakaan. Otteet saattavat toki vielä starttirytmissä terävöityä ja kyydissäkin on vahvistus edelliseen verrattuna.

Yllättäjät: 3 Glamorous oli oikein vaisu Lappeessa sunnuntaina ja sillä perusteella menestykseen on vaikea uskoa. 2 Don Carlo Birdland ja 1 Huckleberry Tooma ovat mainioilla lähtöpaikoilla ja mahdollisia suuryllättäjiä, mikäli juoksu lutviutuu elokuvatyyliin. Varsinkin kovissakin lähdöissä totosijoja koonnut Don Carlo Birdland tuntuu tosi aliarvostetulta, vaikkei Viking Baggerin varmavalinnan myötä lapulle mahdukaan. 12 Livi Internet olisi vielä hevosena riittävä totosijoista taistelija, mutta kiertäminen ei ole tamman leipälaji ja paikka vaikeuttaa liiaksi.

Pelijakauma: Viking Baggerin peliosuudessa on nousun varaa ja se varmasti kuumeneekin iltaa kohden. Frank The Tankin kohdalla asia on toisinpäin. Yllättäjistä selvästi kiehtovin on Don Carlo Birdland.

Juoksunkulku: Apricot Stone lähtee Ruotsin starttien perusteella lujaa ja sen kanssa lähinnä keulapaikasta kamppaileva Don Carlo Birdland nyt tyytyy varmaan muutenkin selkäjuoksuun. Viking Baggerilla saatetaan kiertää matkalla johtavan rinnalle tai sitten sillä ajetaan pitkä kiri parijonosta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: Kolmen kopla on pelattu aika tasaisesti neljännessä kohteessa, mutta tasaisessa lähdössä on leveä rastitus paikallaan, kun yllättäjistäkin löytyy mielenkiintoisia merkkejä. IS Ravien suosikki valinta on parhaan paikan saanut 1 Fine By Me. Tammalta riisuttiin Turussa pitkästä aikaa kenkiä ja se oli paljon sijoitustaan parempi kiriessään ulkokautta 11-kyytiä. Tiistain balanssi on vielä auki, mutta tamma saa ykkösspoorilta varmasti hyvän juoksun.

Kovimmat haastajat: 3 Lovesong on alustavasti niukka suosikki, eikä siinäkään mitään väärää ole. Tamman viime sijoitukset ovat olleet heikkoja, mutta kahdessa viimeisessä vastus on ollut äärimmäisen tasokasta ja Mikkelissä matka taisi vain yksinkertaisesti olla liian pitkä.

7 Bel Air voisi sekin olla ihan yhtä lailla niukka suosikki kuin kumpi vain edellä mainitusta kaksikostakin, mutta juoksusta saattaa tulla ilkeä seiskaradalta. Tamma on kisannut edelleen hyvällä tasolla, vaikka ei sitten Härmän ole saanut palkintoa voiton muodossa. Viimeksi hevonen kiri tilaa saatuaan terävästi toiseksi.

Yllättäjät: 6 Bottoms Up ei ole ollut totossa kahteen vuoteen, mutta nyt alla on kaksi nousukuntoista esitystä, vaikkei se sijoituksissa näy. Mikkelissä oriilla oli kovassa lähdössä epäonnea ja se olisi voinut olla merkittävästi korkeammalla, ellei kirivaiheessa olisi menoväylä ollut pitkään tukossa. 5 Pazzo Lindy avasi uusista käsistä kirimällä hankalalta lähtöpaikalta sijoitustaan paremmin ja nuyt asemat ovat merkittävästi paremmat. 8 Finally Famous on hakenut vauhtia tauolta ja paikka on paha, mutta luokka riittää tässä. 9 Staro Fantastic palasi viimeksi optimibalanssiin ja esitys oli parempi kuin pitkään aikaan. Ruuna jatkaa ilman etukenkiä. 2 Ranch Keen kiri Oulussa ja Forssassa hyvin ja paikka puoltaa.

Pelijakauma: Yllättäjäosasto on oikeastaan kokonaisuudessaan aliarvostettu.

Juoksunkulku: Lovesong saa keulan Fine By Me:lta, mutta saattaa haluta itsekin selän eteen. Sen jälkeen johtonimi onkin haastavampi kysymys. Pazzo Lindy? Bel Air?

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: Toisessakin suomenhevoskohteessa otetaan kantaa, eikä suosikki kelpaa siinäkään. 7 Joivaus on innostunut kengittä orastavaan voittoputkeen ja jatkaa samalla balanssilla, mutta valmentajakin vahvistaa, etteivät raskaat olosuhteet ole tammalle maistuvin pala kakkua. Ei hevonen ole toivoton kurassa kilpailija, mutta lähes 40 prosentin alustava peliosuus on olosuhteisiin nähden liikaa. Kouvolassa Joivaus kiri ykköseksi onnistuneen juoksun jälkeen 3. sisältä ja Riihimäellä kuusivuotias voitti keulasta.

Kovimmat haastajat: 3 Vihellys palaa pieneltä tauolta, mutta on ollut vastaavissa tilanteissa ennenkin hyvä. Oriin voittoputki katkesi Härmässä Toto76-sarjassa, mutta siellä jäi juoksunkulun suhteen jonkin verran jossiteltavaa. Teräväkirinen yhdeksänvuotias on tauosta huolimatta ykkösmerkki.

Toisen taukohevosen tallikommentti on hieman pessimistinen, sillä Martti Hämäläinen ei usko, että mielekkäiden tehtävien puutteen vuoksi huilannut 4 Huvin Viku on venähtäneellä starttivälillä heti parhaimmillaan. Leveästi rastivat huomioivat toki silti voitokkaan oriin, mutta IS Ravien kapeaan pelivalintaan hevonen ei mahdu.

Vihellyksen ainoa kuponkikaveri on tuskastuttavan epävarma 8 Sheikki. Ori on kulkenut laukkojen lomassa vahvasti ja menestyy varmasti heti kun ravaa. Lähtöpaikka eturivin uloimpana saattaa olla hevoselle vain etu ravilla matkaan pääsemisen suhteen.

Yllättäjät: 12 Hetviina on puhtaasti hevosena aliarvostettu, mutta kaikkien kiertäminen näistä lähtöasemista taitaa olla liikaa vaadittu. Oudosti ailahteleva 1 Tementikko kiihdyttää toisesta päästä lähtölistaa, mutta ei paikka sillekään optimaalinen ole, sillä hevonen on varsin tasainen avaaja. Hyvänä päivänään ruuna riittää tässä voittotaistoonkin, mikäli selviää järkeviin asemiin.

Pelijakauma: Joivaus on ylipelattu ja Sheikki aliarvostetuin.

Juoksunkulku: Sheikki kiihtyy kovimpaa, mikäli avaa ravilla. Sen laukatessa keulakamppailun käyvät Vihellys ja Joivaus, ensin mainitun ollessa luultavasti nopeampi, mikäli sillä tauolta halutaan satsata kovat piippuun.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 6,4,2,10,8
Toto5-2: 3,7
Toto5-3: 11
Toto5-4: 1,3,7,5,6
Toto5-5: 3,8
Hinta: 10,00 €

Suuri
Toto5-1: 1,6,4,2,10,8
Toto5-2: 3,2,7,10,4
Toto5-3: 11
Toto5-4: 1,3,7,5,6,8,9,2
Toto5-5: 3,8
Hinta: 48,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt