Aapo, Rami

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Lappeenranta 14.8.2016

Julkaistu:

Toto65
Lappeen kiharaisen Toto65-kierroksen luotettavin varma lienee hyvin todennäköisesti mielipaikalleen keulaan ampaiseva Driller Man.

Toto65-1

Suosikki: Alkukesän tauon jälkeen otteitaan startti startilta parantanut 14 Caramel Kid on perushevonen. Ruuna oli tiistain välistartissaan keulasta 11,5-lopetuksessa hyvä kakkonen. Pitkä matka nostaa entisestään vahvan sorttisen hevosen mahdollisuuksia.

Haastajat: 13 Menino Bonito innostui viimeksi Kouvolassa uransa kovimpaan juoksuun. Se ehti voittoon, vaikka oli vielä loppukaarteen alussa joukon viimeisenä.

7 Timtown Kira on tehnyt hyvät juoksut pitkän tauon jälkeen. Se kamppaili ensin kahdesti hyvin perille kuolemanpaikalta. Loviisan maanantaisessa pitkän matkan lähdössä ruuna taivalsi ensimmäiset 1,5 kierrosta 2. radalla ilman vetoapua, hyökkäsi 700 jäljellä kiriin 2. ulkoa ja nousi taistoon kakkossijasta. Tällä kertaa se voisi päästä vaikka keulapaikalle asti.

Loviisan lähdön voitti 10 Dark Defender, joka palasi pitkästä aikaa omalle tasolleen uuden valmentajansa varustemuutosten avulla. Hevonen sai vetää kierroksen hölkkää ja karkasi lopussa jopa omille teilleen. Nyt se joutuu lähtemään 20 metriä Timtown Kiran takaa ja jää siksi rankingissa tämän taakse.

6 Flash Of Star voitti toissa kerralla komealla spurtilla, kun pääsi pussista, muttei riittänyt viimeksi lainkaan keulasta kovemmassa seurassa. Se kyllä pystyy parantamaan viime juoksustaan.

Kolmevuotias 11 Mas Alien aloitti uransa lupaavasti keväällä, mutta on ollut viime aikoina kuin varjo noista starteista, vaikka paineli Mikkelin kovassa ikäluokkalähdössä hyvän ajan. Ori on etenkin täysin ponnettoman viime juoksunsa perusteella täysi arvoitus.

Juoksunkulku: Flash Of Star nappaa keulat, mutta saattaa päästää Timtown Kiran johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: Jatkuvasti kehittyvä 1 T.T. Avot on pärjännyt kaikissa laukattomissa juoksuissaan. Viimeksi ori sooloili piikistä murskavoiton komealla ennätysajallaan. Kova avaaja lähtee huippupaikalta matkaan sama taktiikka mielessään.

Haastajat: 12 Mäkelän Jero on vielä suosikkiakin kovempi hevonen, mutta koska laukat sotkevat kovasti oriin menoa, se joutuu haastajan rooliin. Huippukyvykäs hevonen on kyllä näyttänyt hyppyjensä lomassa, että se on kovassa kunnossa. Mäkelän Jero onnistui pysymään eilen Savonlinnassa ravilla ja kiri todella vauhdikaasti voitoon, vaikka oli vielä etusuoralla useiden kymmenien metrien päässä kärkihevosista. Kohteen pitäisi olla kahdella hevosella tukossa.

9 Koivun Tähti on myös laukkaillut herkästi, mutta on osoittanut olevansa tikissä. Se kulki toissa kerralla mukavasti hyppyjen lomassa, muttei olisi viimeksi riittänyt ilman harha-askeleitakaan pitkän matkan kovassa T76-lähdössä.

10 A.T. Erika on varmistunut kesällä. Se kiersi Kouvolassa 3. rataa pitkin 2. ulos, mistä kiri voittotaistoon. Nopea kuski voi kaivaa tammasta vielä vaihteen lisää, mutta samalla sen laukkariski kasvaa.

6 Aika-Sisu oli Savonlinnassa Mäkelän Jeron jälkeen hyvä kakkonen 2. ulkoa.

2 Sipsinsiron tulosrivi on päässyt kesällä liian huonoksi sen kykyihin nähden. Se jäi toissa startissa ilman kiritilaa ja punnersi viimeksi 3. ulkoa kohtalaisesti kolmanneksi lähdössä, jossa kärkipari lopetti peräti 20,5-kyytiä.

Juoksunkulku: T.T. Avot lähtee johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: 8 El Bestseller on parantanut kesällä paljon otteitaan. Etenkin sen viimekertainen esitys vauhtijuoksussa 2. radalta ilman vetoapua oli isojen kehujen arvoinen. Välillä tamma on jäänyt ilman kiritilaa. Se avaa hyvin ja voi tähdätä ulkoradaltakin piikkipaikalle.

3 Chironi on leimautunut varmaksi suorittajaksi, joka on napannut tänä vuonna jo 12 totosijaa. Vaikka voitot puuttuvat ruunan viime tuloksista, se on monta kertaa näyttänyt osaavansa juosta maalilinjalle ensimmäisenä. Se menetti viimeksi johtopaikan 900 ennen maalia ja oli lopulta tasaisen suorituksen päätteeksi toinen.

5 Tiger Shark yllätti Loviisassa kestämällä keulasta selvään voittoon, vaikka sai matkalla vähän painettakin. Se ei olisi samalta paikalta nytkään aivan ulkona tiukemmasta vastuksesta huolimatta.

Yllättäjät: 9 Samuel Sisu kiri Joensuussa pitkän tauon jälkeen 5. ulkoa positiivisesti totosijojen tuntumaan. Jos startti vei hevosta vielä vähän eteenpäin, se voi jopa tarjota yllätyksen.

Monté-lähtöihin lähinnä keskittynyt 10 Fidelie Allover teki viime kärrylähdössään positiivisen juoksun, vaikka laukkasikin lopussa.

Juoksunkulku: Sisäradalta avataan lujaa, mutta Tiger Shark tai El Bestseller käy hakemassa vetotyöt.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: Finlandia-ravien jälkeen valmentajaa vaihtanut 6 Griminal Jack saa kolmen kuukauden tauosta huolimatta paineet niskaansa perin sopivassa sakissa. Se näytti alkuvuoden kilpailuissaan olevansa hyvä T76-tason hevonen. Jyrki Tammimetsän kommentit ruunasta ovat melko rohkaisevat.

Haastajat: 4 Snowline Storm on puhjennut välivuoden jälkeen uusissa maisemissa kanuunakuntoon. Se on napannut huonoilta lähtöpaikoilta kaksi totosijaa raskailla reissuilla ja pääsee nyt vihdoin matkaan kunnon asemista.

Lujaa lähtevä 2 Ghost Boy pystyy liftaamaan sisäradalta totosijalle, mutta voittaminen ei ole sitä kiinnostanut tänä vuonna. Esimerkiksi toissa kilpailu olisi ollut voitettavissa, mutta ruuna jäi tätä helpommassa lähdössä piikistä taistelutta toiseksi.

3 The Best Spruce on ollut hyvässä kunnossa koko kesän. Se jäi viimeksi pussiin, mutta valmentajan palaaminen rattaille laskee ruunan mahdollisuuksia.

Yllättäjät: 11 Bringhome The Gold on kohonnut hyvään kuntoon ja voi nousta vaikeistakin asemista yllättävän korkealle reipasvauhtisessa juoksussa. Sen reissut eivät ole menneet optimaalisesti, vaikka hyviäkin sijoituksia on tullut. Tiistain välistartissa hevonen jäi täysissä voimissa pussiin.

10 Si See Sea on kilpaillut tasaisesti ilman suurempaa loistoa. Tamman kyvyt kyllä riittävät parempaankin, mutta valmentaja odottaa enemmän rinnalta starttaavalta tallikaverilta.

Juoksunkulku: Sisäradoilla on hurjat avaajat. Toinen niistä tai Griminal Jack määrää juoksun tahdit.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: Ikäluokkalähdöissä kilpaillut 9 Gisela Luxi kohtaa sen verran tavallista köykäisemmän vastuksen, että se nostettava takarivistäkin rankingin kärkeen. Sen kaksi viime lähtöä on mennyt Derbyn suosikeihin lukeutuvalle Joe di Maggiolle. Tamma jäi toissa kerralla pussin ja sinnitteli viimeksi aivan asiallisesti perille kuolemanpaikalta. Gisela Luxia varmaksi suunnittelevien kannattaa huomioida, että se olisi keulasta pirteämpi kuin selästä.

Haastajat: Vaikka maili olisi 5 Globe Lindalle parempi matka, se on laskettava viime kilpailunsa perusteella kuumimpien pelihevosten joukkoon. Tamma viiletti Lappeen maililla voittoon kuolemanpaikalta väkevän esityksen päätteeksi. Koska Globe Linda ei ole suosikin tavoin yhtä halukas toisten takaa, sen kuski yrittää kynsin hampain päästä johtopaikalle.

Heikosta lähtöratatuurista jatkuvasti kärsinyt 12 Amelie Frost on taas saanut juonen päästä kiinni. Suosikin tavoin paljon kovemmissa ympyröissä kilpailemaan tottunut ikäluokkatamma on kirinyt oikein hyvin kahdessa viime juoksussaan, mutta on piippuhyllypaikalta jonkin verran myös juoksunkulun armoilla.

2 Glamorous kiri Jämsässä kohtalaisesti 4. ulkoa ja luultavasti parantaa startti kropassaan. Se väläytteli keväällä muutaman kerran taitojaan ja pystyy niiden kilpailujen perusteella paljoon huippuasemistaan.

Yllättäjä: Jos 4 Flying Duck saisi tarvitsemansa suojareissun kärjen suojissa sisäradalla, se voisi venyä paljon korkeammalle kuin sen viime sijoitukset enteilevät. Sillä taktiikalla se on juhlinut jopa T76-lähdössä tänä vuonna. Viimeksi tamma oli paljon sijoitustaan parempi kiertelyiden lomassa.

Juoksunkulku: Glamorous ja Globe Linda hakevat johtopaikkaa. Ensin mainittu luultavasti pääsee sinne.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Suosikki: Kierros päättyy lämminveristen lyhyen matkan volttilähtöön. Suosikki ja varmaehdokas on 3 Driller Man, joka olisi etenkin keulasta hyvin vahvoilla. Hevonen on tosin näyttänyt, että se tulee jo nykyään hyvin takaakin, mutta tällainen lähtö olisi selvintä ajaa piikistä. Ruuna viimeisteli kovaa kuntoaan torstaina Jyväskylässä, missä kiri häntäjoukosta asiallisesti kolmanneksi.

Haastajat: 5 Arctic Shotilla on samat aikeet kuin suosikilla, mutta viitosradalta keulaan pääseminen ei ole yksinkertaista. Ruuna on tehnyt tänä kesänä muutamia huippujuoksuja nimenomaan kärkipaikalta, Viimeksi se veti kierroksen peräti 10,5-kyytiä, mutta jaksoi silti selvästi kakkoseksi Elit Sjöhammarin jälkeen. Kesäkuussa 11,4-tuloksella Mikkelissä voittaneen hevosen meno ei ole yhtä pirteää toisten takaa.

9 Shameless seuraili toissa kerralla 2. sisältä kärkihevosten tuntumassa maaliin ja oli parempi kuin ulkopuolellaan 2. ulkona matkannut 8 You Know.

13 Mr Exquisiten rutiini on omaa luokkaansa, mutta ori ei ole löytänyt huippuvirettään tänä kesänä. Sen tehtävä takamatkalta on haastava, mutta konkaria ei voi sivuuttaa ainakaan revityksistä. Oriille oli viimeksi Riihimäellä 5. ulkoa tarjolla voittoon edenneen Magnatin vetoapu, mutta se junnasi vain tasaisesti ja jäi rahasijojen ulkopuolelle.

Yllättäjä: Harvakseltaan kilpailemaan päässyt 1 Tagline ei ole loistanut, mutta nyt tehtävä olisi melko sopiva. Jos ori on mennyt hieman eteenpäin pikkupaussin aikana, kaikki on mahdollista.

Juoksunkulku: Luvassa on vauhdikas kiihdytys monen hyvän lähtijän toimesta. Driller Man saa haettua keulat.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 14,13,7,10
Toto65-2: 1,12
Toto65-3: 8,5,9
Toto65-4: 6,4
Toto65-5: 9,5,12,2
Toto65-6: 3
Hinta: 19,20 €

Suuri
Toto65-1: 14,13,7,10,6,1
Toto65-2: 1,12
Toto65-3: 8,3,5,9,12,10
Toto65-4: 6,4,11
Toto65-5: 9,5,12,2
Toto65-6: 3
Hinta: 86,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›