Ilmari, Ilmo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Ylivieska 12.7.2016 – kiinnostava yllättäjä varmaksi

Julkaistu:

TOTO5
Ylivieskasta haetaan Toto5-pottia lähes pelaamaton yllättäjä varmana.

Toto5-1

Suosikki: 3 Nooran Vili on tehnyt varmaa työtä ja Härmässä tuli ykkönen T76-sarjassakin. Ori tuntuisi unohtaneen laukat, muttei se nopeusominaisuuksillaan loista vieläkään. Ori on nyt ehkä hieman yliarvostettu, vaikka toki ihan mahdollinen voittaja.

Kovimmat haastajat: 1 Aaprahami ottanee ykkösradalta joukon komentoonsa ja keulapaikalta ruuna onkin tehnyt pääsääntöisesti hyviä suorituksia. Kajaanissa ohi vyöryi kovavauhtisella päätöskierroksella vain hurja Evartti. Santtu Raitalan ajokki on varmasti alusta loppuun saakka mukana voittotaistossa.

Lähdön ylivoimaisesti kiinnostavin pelihevonen on 9 Manin Muisto, jonka arvio on liki tuplat alustavaan peliosuuteen nähden. Sarja ei istu ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta Vermon perusteella oriin voittosummassa on kasvun varaa. Manin Muisto laukkasi Eri-Aaroniin Patsaskilpailussa 500 jäljellä kärjen tuntumasta ja vaikutti siltä, että menestystäkin olisi voinut irrota ja tauluun ilmestyä 25-tulos. Se oli vasta toinen startti tauolta, joten otteiden voi olettaa vielä terävöityvänkin.

Voitokas 2 Upea Ursula "harjoitteli" tauolta kaksi starttia, mutta viimeksi maisema vaihtui taas jo vanhaan malliin, ellei paremminkin. Tamma kiri Vieremällä pitkällä kirillä 5. ulkoa lujaa kakkoseksi, vaikkei vauhdinjako suosinut takaa kiriviä millään lailla.

11 R.R. Samu on osoittanut aika vähän mielenkiintoa voittamista kohtaan, eikä se tosi huonosti istuvassa sarjassa kiinnosta 40 metrin takamatkalta, vaikkei esityksissä nyt mitään kovin suurta vikaa ole ollut.

Yllättäjät: 8 Jamas Victor on esiintynyt tasaisen varmasti, mutta voittoon yltämisen kannalta hieman liiankin tasaisesti. 6 Svartsjöfaxilla on alla parikin positiivista kiriä ja se ansaitsee melkoisen unohdettuna paikan revityksissä. 5 Ekon Kavan ohjastaja paranee omistajasta ammattilaiseen, mutta paras vire on ollut haussa. 4 Poika Vauraus avasi uusista käsistä pirteästi, mutta vastus kovenee tähän ja alla on taas taukoa.

Pelijakauma: Aaprahami ja Nooran Vili tuntuvat aavsituksen yliarvostetuilta. Manin Muisto on paras merkki ja Upea Ursula säestää. Yllättäjistä Svartsjöfax kiinnostaa kolmella prosentilla lapulle saakka.

Juoksunkulku: Poika Vauraus saattaa yllättää Aaprahamin alussa. Jompikumpi johtaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

ISvarma: Toisessa kohteessa pelataan upporikasta ja rutiköyhää, sillä yksinäiseksi merkiksi jää alustavasti vain pari prosenttia rastattu hevonen piippuhyllyn paikalta. 12 Silveriina ei ole ollut viime starteissaan onnettaren suosiossa, sillä kahdessa viimeisessä hylkäys on vienyt siltä ensin kakkosen ja viimeksi voiton. Oulussa tuli ensin hylkäys murtautumisesta ja viimeksi tamma kiersi vielä kierros jäljellä tulleen pahan laukan jälkeen ykköseksi, mutta tuomio oli tyly: Hpl. Hevosen peliosuus noussee iltaan mennessä, mutta siltikin se jäänee siinä määrin edulliseksi, että varmavalinta on ihan perusteltu, vaikkakin luonnollisesti aika riskaabeli ratkaisu.

Suosikki: 1 Leon lienee lopullinen suosikki uran ensimmäisen kengättömyyden siivittämänä. Eikä se varmastikaan väärin ole. Ruuna on aloittanut lupaavasti, eikä tuo kengättömyys varmastikaan ainakaan haittaa. Ykkösrata ei ole toki kovinkaan toivepaikka, ellei uusi balanssi tuo merkittävästi lisää lähtönopeutta. Viimeksi tuli laukka 1. kaarteessa, eikä se askellaji saa yllättää nytkään.

Kovimmat haastajat: 3 Caraway Runner on alustavasti pelattu lähes tasapäin edellisen kanssa. Ruuna on kulkenut tämän kauden ailahdellen, mutta taisteli viimeksi mukavasti ykkösestä Case Closedia vastaan. Ihan mahdollinen menestyjä, muttei pelillisesti ainakaan kovin edullinen.

10 Blackie Lawless oli Kaustisella tätä hieman kovemmassa lähdössä onnistuneella juoksulla kolmas, mutta ehkä enemmänkin olisi ollut tarjolla. Ruuna on ollut kengittä kokoajan terävämpi, joten balanssi on hyvä seurata mikäli hevonen kiinnostaa pelimielessä.

Yllättäjät: 7 Elvira di Quattro pokkasi Oulussa voiton varmamme hylkäyksen myötä. Tamma on sen jälkeen jatkanut Tammasarjoissa samalla tasolla, mutta siellä eväät eivät ole riittäneet. Yllätyksiä hakevien merkkejä ovat heikoilta lähtöpaikoilta asiallisesti suorittanut 9 Rosi's Bianca, tasapainoa menoonsa löytänyt 6 Jai Ho, sekä viimeksi varusteongelmista kärsinyt 2 Pelas Bourbon.

Pelijakauma: Silveriina on järjettömän vähän pelattu.

Juoksunkulku: Kiihdytys on luultavasti melko kova, kun Elvira di Quattro mielii ulkoakin keulaan. Raimo Niskasen luulisi onnistuvankin, sillä ei eturivissä nyt sisäpuolella mitään erityisiä raketteja ole. Leonin kiihtyvyys ilman kenkiä on kysymysmerkki, muttei hevonen ole yleensä lähtenyt kovin kovaa ja ensisijaisesti halu lienee päästä ravia matkaan ja pian toiselle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: 6 Hamis Fameraiser on yksi maan voitokkaimpia tällä kaudella kahdeksalla ykkösellään ja kunto vaikuttaa edelleen vakiolta. Nopea ruuna on juoksuradan turvin keulasuosikki ja siltä paikalta se on varsinkin napsinut ykkösiä kovaan tahtiin. Ensimmäinen merkki ehdottomasti, mutta haastajiakin riittää, joten varmaksi rastaaminen onkin sitten tällä peliosuudella kyseenalaisempi ratkaisu.

Kovimmat haastajat: 7 Bad Boy Press kiersi viimeksi hänniltä matkalla 2. ulos ja ratkaisi kirissä tyylikkäästi. Tuolloin mentiin ilman kenkiä ja nyt balanssi on vielä auki. Merkitys on sen verran suuri, että hevosen arvioiminen onkin taas tuurin kauppaa, mutta lappukamaa nyt ainakin.

4 Drinks Please on sukeltanut voittoputkeen hyvien kirien päätteeksi ja ruuna tuntuu aliarvostetulta muihin suosikkeihin verrattuna.

Yllättäjät: Muista erottuvan kolmikon takanakin on potentiaalisia voittajia. 2 Zell Memento on tehnyt säntillistä työtä, 1 Donnie Brasco osaa hyvänä päivänään lyödä koviakin hevosia ja saa nyt juoksun, 3 Goofy Goof osaa kiriä selästä terävästi ja 9 Alecto Calcifer on tauluaan parempi sekä nauttii Ylivieskan pitkästä loppusuorasta. 10 Charexcel on hyvä hevonen tähän seuraan, muttei viimeisissään ihan terävimmillään. Takamatkalta lienee haastavaa tulla, kun paalu on täynnä asiallisia hevosia, mutta rehti 12 Flying Heel tulisi sieltä ensimmäisenä kysymykseen. 13 Mr Malcom on huimasti yhden prosentin peliosuuttaan parempi hevonen, mutta pitkän poissaolon jälkeen taktiikkakin on maltillinen.

Pelijakauma: Yllättäjäosaston hevoset ovat peliosuuttaan vaarallisempia.

Juoksunkulku: Hamis Fameraiser sinkoaa juoksuradalta keulaan. Donnie Brasco pitänee sen selän.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: Tämän kohteen arvioimista hankaloittaa tämän sarjan hevosille harvinaisempi 3100 metrin matka. 3 Rim Bay Goliath vaikuttaa hevoselta, jolle matkan ei pitäisi olla ainakaan haitta. Kuopiossa ruuna oli tasokkaassa lähdössä alusta loppuun saakka vailla kiritilaa ja jossiteltavaa taisi jäädä aika lailla. Tältä paikalta pussitusriskiä ei pitäisi olla ja hevonen on ansaitusti suosikki.

Kovimmat haastajat: Hyvän voittovireen löytänyt 5 E.V. Jory voitti Vieremällä johtavan rinnalta, mutta matkaa on nyt lähes puolet enemmän ja vastuskin kovenee. Ruunalle saattaa olla taas tarjolla paikka johtavan kupeella ja sitä myötä se tuntuu yliarvostetulta.

1 Crystal Bay on mieluisalla paikalla, kun vinous vie ulkoradoilla voimia. Ori on nyt ilmoitettu juoksevaksi kengillä ja se on haitta, mutta sopivalla peesijuoksulla johtavan takaa ei voittokaan saa yllättää. Joensuussa ori kiri hyvätasoisessa lähdössä 4. ulkoa hyvin.

6 Tim Hannibal kerää jatkuvasti paljon peliä, mutta jotenkin tuntuu ettei koneesta saada aivan kaikkea ulos. Esitykset eivät ole olleet huonoja, mutta aavsituksen tasapaksuja kuitenkin. Kolme kierrosta luulisi käyvän ja ruuna on edelleen yksi monesta ja ehkä jopa lappukamaa, kun peliosuus on aika kohdallaan kerrankin.

Yllättäjät: Hyvän statistiikan omaava 12 Salama Sea oli Härmässä T76-tasolla johtavan takaa toinen. Nyt juoksusta tulee vaikeampi, muttei hevosen peliosuuskaan nyt liian korkealla ainakaan ole. Revitysmerkkejä. Teivossa riskisti johtavan rinnalta voittanut 2 Ebby Ride juoksee nyt taas kengillä, muttei sen rastaaminen silti useampaan merkkiin väärin ole. Jaksava, mutta tasavauhtinen 8 Wincent Collins kuuluu unohdettu mukaan, jos rahat riittää. Viimeksi ruuna puski pitkän kirinsä rehdisti perille.

Pelijakauma: E.V. Jory tuntuu ylipelatulta. Ebby Ride ja Wincent Collins hyviltä merkeiltä, vaikkei kaksikko nyt todennäköisimpiin menestyjiin kuulu.

Juoksunkulku: Rim Bay Goliath pystynee torjumaan E.V. Joryn kiihdytyksessä. Crystal Bayn puolestaan uskoisi pustyvän pitämään suosikin selän. Lähdössä on pari hevosta Tim Hannibalin johdolla joilla saatetaan suunnistaan matkalla kohti paikkaa johtavan rinnalla, mikäli vauhti menee hiljaiseksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: 1 Walk a Mile on todennäköisesti Toto5-pelin käytetyin varma ja tamma onkin myös illan todennäköisin voittaja, mikäli kilpaillaan kuivissa olosuhteissa. Ei hevonen nyt voittoja solkenaan ole ottanut, mutta esitykset ovat olleet aivan riittäviä suhteutettuna tämän päivän vastustajiin. Lukuun ottamatta Seinäjoen kuraravien juoksua, missä Mauri Jaaran ajokki oli keulasta kelvoton. Foreca lupaa Ylivieskaan illaksi lieviä kuurosateita ja Toto5-pankin arvioiminen onkin sitten melkoisen hankalaa. Kuivissa olosuhteissa sitä voisi suositella vaikealla kierroksella jopa varmaksi, mutta rastataan sille nyt suurempaan suositukseen kavereitakin. Illalla peliä tekeville valinta on helpompi, sillä jos rata on hyvä, niin suosikin voi törkätä hieman ylipelattunakin varmaksi.

Yllättäjät: Yllättäjistä kiehtovat suosikin tuntumassa todennäköisimmin juoksevat. 2 Digger Deanin menestyksestä on paljon aikaa, mutta Vieremällä hevonen starttasi kolmannen kerran tauon jälkeen ja oli pussijuoksussa merkittävästi paremman oloinen, kuin aiemmin kaudella. Voimia jäi paljon, eikä voittajakaan silti ollut kuin mitan parin päässä. 8 Astaire America tähtää johtavan taakse, mistä se hävisi Oulussa vain kahdelle kovalle. 11 Benjamin Duo ja 10 Hamtaro ovat tottuneet tätä kovempaan vastukseen. Ensin mainittu saa paikan lapulta, mutta jälkimmäinen on ollut jo hieman liian kauan kaukana parhaasta terästään. Lapuille ei mahdu myöskään jonkin verran peliä keräävä 3 Ohkotok Goj. Asiallisen statistiikan omaava ruuna oli Rovaniemellä kovin tasapaksu, vaikkei toki tehtävä ollut kirissä helppo, kun Walk a Mile pinkoi keulassa kirilenkin kovaa.

Pelijakauma: Suosikki on joka tapauksessa ylipelattu, muttei kuitenkaan ohipelin arvoinen. Ellei sitten sada enemmän ja rata mene heikoksi. Silloin Walk a Mile olisi karkeasti liikaa rastattu. Kiinnostavin haastaja Digger Dean vaikuttaa keräävän jo alustavasti huomiota vähintäänkin tarpeeksi. Parhaita hakuja näin lienevät Astaire America ja Benjamin Duo.

Juoksunkulku: Walk a Milen pitäisi pystyä puolustamaan keulat. Mauri Jaara saa todennäköisesti säädellä keulassa vauhdin mieleisekseen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 9,2
Toto5-2: 12
Toto5-3: 6,7,4,1
Toto5-4: 3,1
Toto5-5: 1
Hinta: 1,60 €

Suuri
Toto5-1: 9,2,6
Toto5-2: 12
Toto5-3: 6,7,4,1,2,3,9,10
Toto5-4: 3,1,6,12,2
Toto5-5: 1,2,8,11
Hinta: 48,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt