Laura

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Turku 21.6.2016

Julkaistu:

Toto5
Lähtönsä useammin kuin kerran kahdesta voittava ravuri on IS Ravien kierroksen varmavalinta.

Toto5-1

Pelisuosikki: 10 Tea Cake on suorittanut väkevästi kaikissa kauden kolmessa startissaan. Tuloksena on ollut kaksi voittoa ja yksi kakkostila. Toiseksi jäädessään tamma teki johtavan rinnalta väkevän juoksun. Se hävisi vain kovalle Bonanza Hossille, joka sai helpomman reissun. Viime kilpailussa Seppo Mäntyniemen valmennettava palasi kultakantaan, kun otti keulasta murskavoiton. Vastus on jälleen sopiva.

Haastajat: 4 Millstone's Vivid pystyy ainakin haastamaan suosikin tiukasti näistä asemista. Tamma ei ole alussa nopeimpia, mutta tulee takuulla juosten maaliin. Ari Moilasen ajokki pystyy tekemään tarvittaessa omaakin juoksua.

12 Isa Ale suoritti mukavasti keväällä, mutta sittemmin suorittaminen ei ole ollut samalla tasolla. Alla on kaksi hylkäystä ja yksi kuutossija. Viimeksi Vermossa tamma tuli odotuksiin nähden vain tasaisesti perille selkäjuoksun jälkeen. Parempaan on rahkeita, mutta mikään luotettava pelikohde tamma ei ole.

Yllättäjät: 9 Black Sleight suorittaa tasaisen hyvin. Tamma pystyy tässä 16-tulokseen, joka riittää tototaistoon. Voittoon tarvittaisiin kuitenkin lisää vauhtia tai suosikeille epäonnea.

3 Ariana aloitti kautensa Lappeessa toukokuussa. Tamma laukkasi alussa ja loppukaarteessa. Toisessa laukassa oli mukana häiriötä. Tamma on jonkun verran tauluaan vaarallisempi, eikä totosija olisi ainakaan mahdottomuus.

11 Unbeaten Stride otti Vaasassa uransa avausvoiton. Milla Pitkäsen treenattava sai toisessa ulkona mukavan reissun ja kirmasi sopivan sakin voittoon. Nyt tehtävästä tulee vaikeampi, joten ykkössija jäänee uusimatta.

Pelijakauma: Tea Cake on käypä varmavalinta puolet peliä keränneenä.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole mitään raketteja. 7 Imagine Look ja 6 Laurila's Eowyn kiihdyttävät ulkoa parhaiten. myös Ariana voi lähteä Jarmo Saarelan käsistä liukkaasti.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Pelisuosikki: 7 T. Rex on tehnyt tähän mennessä kaiken oikein Suomessa. Kolmesta kilpailusta takana on yhtä monta voittoa. Edellisen voittonsa Tapio Mäki-Tulokkaan treenattava otti tähän mennessä väkevimmällä esityksellä, kun ruuna jyräsi johtavan rinnalta eleettömään ykköstilaan kovavauhtisen päätöskierroksen jälkeen. Vastus on jälleen oikein sopiva, eikä hevoselta voi odottaa kuin kärkisijaa.

Haastajat: 1 Callum vaikuttaa ennakkoon ainoalle, joka voi laittaa suosikille tosissaan kampoihin. Viime viikolla Vermossa ykköshaastaja palasi pieneltä paussilta positiivisten tallikommenttien siivittämänä. Ruuna jäi kuitenkin sisäratareissun jälkeen vaille kiritilaa ja paukkuja jäi takuulla varastoon.

Yllättäjät: 3 Global Official pääsee liukkaasti matkaan ja pyrkii yllättämään Callumin kiihdytyksessä. Keulasta tai Callumin takaa hevosen sijoitus on luultavasti huomattavasti viime juoksuja parempi. Totosijakaan ei ole varmasti kaukana.

8 Right Of Way oli toissa juoksussaan oikein hyvä, mutta sunnuntaina Riihimäellä suoritus ei ollut kehuttava. Rataprofiili ei sopinut hevoselle Olli Koivusen mukaan. Sama ongelmaa ei Turussa pitäisi olla. Hevonen antaa kuitenkin lähtöpaikkansa takia niin paljon tasoitusta, että voitto olisi melkoinen jysäri.

9 Bluehill's Eaglen kyvyt riittäisivät tässä sakissa. Sen edellinen oikein väkevä esitys on kuitenkin vuodelta 2014 ja hevonen palaa tähän tauolta. Valmentaja Tom Erikssonin mukaan tarkoitus on ajaa vain nätti reissu, jossa nähdään missä hevosen kanssa mennään.

Pelijakauma: T. Rex on toki erittäin todennäköinen voittaja, mutta ei sentään 80 prosentin arvoinen. Global Official on nollalla prosentilla mahdollinen totopaukku.

Juoksunkulku: Callum pyrkii torjumaan Global Officialin, mutta tämä lienee liian liukas. Callumilla pyritään hakemaan keulapaikka itselle, mutta Global Officialin keulataktiikka ei järkyttäisi, vaikka kyseessä on pelaamaton hevonen. Mikäli Callum pääsee johtoon, ilmestyy suosikki rinnalle hyvissä ajoin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Pelisuosikki: 12 I.P. Lento on luokaltaan kova tekijä tähän porukkaan. Ori on ollut viime ajat Koivusten treenissä astutuspuuhien ohella. Maisemanvaihdoksen takia hevonen on tässä pieni arvoitus. Liikettä se on saanut Olli Koivusen mukaan normaalisti. Pitää huomioida, että hevonen kilpailee seuraavaksi jo perjantaina Nordic King -karsinnassa.

Haastajat: Juokseminen kiinnostaa 7 Tuulen Iloa sen viimeisellä kilpailukaudella. Ensin Vermossa ori pisteli mukavasti maaliin saakka. Viimeksi Porissa hevonen ei ollut ainakaan yhtään huonompi. Se tuli Porissa vaikeista asemista vahvasti perille, mutta kovassa lopetuksessa ei ollut saumaa neljättä sijaa korkeammalle. Vastaava esitys riittää tässä sakissa todennäköisesti voittotaistoon.

11 Rapin Aatos oli oikein hyvä Vermossa kesäkuun alussa, kun se jyräsi johtavan rinnalta helposti keulahevosen ohitse ja torjui ulkoa tulevan. Väkivahva junttaaja kilpaili seuraavan kerran Killerillä. Siellä Harri Koivusen ajokki juoksi hännillä, mistä oli täysin vailla mahdollisuuksia 19,0-lopetuksessa.

10 Veeran Turo juoksi viimeksi Rapin Aatoksen kanssa samassa lähdössä. Ori pyrki haastamaan voittanutta lopussa sisäratareissun jälkeen, mutta ei saanut mitään otetta siitä. Ravin maittaessa jälleen pystyy Tuomo Ojanperän ajokki ainakin totoon.

Yllättäjät: 1 Varjomannin ja Mika Forssin taktiikkana lienee näistä asemista koko matkan johto. Asiallisesti matkaan kiihdyttävä pitäneekin keulapaikan, josta pystyy johtamaan pitkään.

3 Lover on kilpaillut pitkään kovassa kunnossa. Ruuna sai ansaitun onnistumisen Kokemäellä, kun se löi sopivan vastuksen niukasti. Nyt vastus on aivan eri tasoa, joten ykkössijan uusiminen voi olla liikaa vaadittu.

Pelijakauma: Tuulen Ilo on lähdön kiinnostavin merkki vain 12 prosentilla. Tosin sen peliosuus noussee iltaa kohden selvästi. Lover on turhan paljon huomioitu lähes 10 pinnan osuudella.

Juoksunkulku: Varjomanni ottaa porukan komentoonsa. Takamatkalta lähdetään ajoissa eteenpäin kolmatta rataa pitkin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Pelisuosikki: Tänä vuonna jo kahdeksan kertaa voittanut 6 Blackened ei ole ollut aivan herkimmillään viime aikoina. Viimeksi Killerillä tamma sai johtavan takana namureissun, mutta ei pystynyt haastamaan lopussa voittajaa. Toki edelle jäänyt Steel Anemone on kunnioitettava vastustaja.

Haastajat: 3 Backspin esitti todellisen luokkansa toissa juoksussaan Vermossa. Silloin ohjaksissa ollut Iikka Nurmonen ajoi hevoselle päättäväisesti keulasta, vaikka tarjolla olisi ollut suursuosikin selkä. Siitä tamma hallitsi varmasti perille saakka jättäen kovia hevosia taakseen. Bjerkessä Jorma Kontio latasi hevosella alkuun, mutta keulaan ei ollut asiaa. Jatkossa hevonen oli välillä vailla kiritilaa, mutta iskukyvystä ei saanut lopussa selvyyttä. Toissa kerran kaltaisella esityksellä hevonen olisi vahvoilla.

4 Golden Luxi kilpaili viimeksi Solvallassa Elitloppet-viikonloppuna. Tamman tehtävä oli jo ennakkoon tukala lähtöradalta 12. Hannu Torvisen ajokki tuli loppua kuitenkin mukavasti ja ehti vaikeista asemista neljänneksi. Nyt juoksupaikka löytyy lähempää kärkeä.

9 Stone Capes Olive juoksi viime juoksunsa Kuopio Stakes -lähdöissä. Nyt vastassa on vain tammoja, eikä voittokaan ole mahdotonta, sillä luvassa on todennäköisesti oikein nätti reissu.

Yllättäjät: 11 Zumurella oli Seinäjoella keulasta vaisu, mutta kova avaus ja maltilliset viimeistelyt selittivät ainakin osan taipumisesta. Kyvyt ovat hevosella kovat ja näihin karkeloihin on tähdätty, muun muassa keventämällä kengitystä.

2 Mary Valentine mielii tässä Backspinin selkään josta pystyisi hyvinkin mukaan tototaistoon. Voittoon asti yltäminen vaatisi kuitenkin apuja muilta, sillä mukana on kovia tammoja.

Pelijakauma: Backspinin kuuluisi olla niukka suosikki. Yllättäjäosasto on jäänyt turhan vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Backspin lataa keulaan ja Mary Valentine päässee taakse. Blackened jäänee taivaltamaan toisen radan vetäjäksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Pelisuosikki: Runsas rastitus on paikallaan Toto5-päätöksessä. 1 Exdell on suorittanut kahdessa viimeisessään mukavasti ilman kenkiä. Viimeksi edelle jäi vain kova Shadow Of Brisbane. Tässä lähdössä mukana ei ole yhtä kovaa hevosta. Tamma saa näistä asemista mukavan reissun kärkiporukassa, mutta tarvitsee tuuriakin.

Haastajat: 8 Made In Shade on juossut tätä kovemmissa sakeissa. Tamma pystyy ehdottomasti voittamaan tällaisen tehtävän. Se ei ole kuitenkaan mikään voitontahtoisin juoksija. Lisäksi lähtöpaikka on ikävä.

3 BWT Boobs on voittanut viimeksi vuonna 2014. Tässä tammalla tarjotaan kuitenkin jälleen hyvää mahdollisuutta, sillä vastassa ei ole ylikyliä. Kuntokin hevosella on kohdallaan.

Yllättäjät: 10 Thelma Zet ailahtelee. Tamma pystyy kuitenkin tällaisessa lähdössä paljoon hyvänä päivänään. Pienikin ylivauhti auttaisi tehtävässä kummasti.

5 Lonely Atlas otti kauden avausvoittonsa Kokemäellä. Tamma oli onnekas, kun pääsi lopussa työntymään johtavan takaa ensimmäiseksi. Hevonen on kaikkea muuta kuin voittokone, joten tuosta ei kannata liikaa innostua.

9 Stone Capes Lucalla on alla kaksi positiivista esitystä, vaikka hevonen ei olekaan aivan kärkeen yltänyt. Viimeksi ori jäi sisäratajuoksun jälkeen oikein menohaluisen näköisenä vaille kiritilaa. Onnistuneella juoksulla edes voitto ei ole tasaisessa lähdössä mahdottomuus.

4 Cheat Sheet juoksi toukokuussa kerran lyhyellä matkalla ja jäi sisäradalla vaille kiritilaa. Jarmo Saarelaa voisi houkuttaa kokeilla nopealla lähtijällä keulasta. Siitä koko matkan johto ei olisi mahdottomuus.

7 Kickflip ei ole vielä lentoon lähtenyt. Ruuna lienee nyt lyhyemmällä starttivälillä terävämpi. Kyvyt riittävät takuulla tällaisessa tehtävässä.

Pelijakauma: Lonely Atlas (13 %) on liikaa vedetty. Thelma Zet kiinnostaa tässä vain kuudella prosentilla.

Juoksunkulku: Cheat Sheet ohittaa BWT Boobsin, joka päässee Exdell'in ohi johtavan taakse. Kickflipillä on riski jäädä johtavan rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 10
Toto5-2: 7
Toto5-3: 12,7,11,10
Toto5-4: 3,6,4,9,11
Toto5-5: 1,8,3,10,9,7,4
Hinta: 14,00 €

Suuri
Toto5-1: 10
Toto5-2: 7,1,3
Toto5-3: 12,7,11,10,1
Toto5-4: 3,6,4,9,11,2
Toto5-5: 1,8,3,10,5,9,7,4
Hinta: 72,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›