Liisa, Elisa

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Rovaniemi 19.6.2016 – alipelattu kakkossuosikki ideavarmaksi

Julkaistu:

Toto65
Tänä sunnuntaina Toto65-näyttämönä on Rovaniemi. IS Ravien ideavarman peliprosentti on jäänyt selkeästi suosikin varjoon.

Toto65-1

Suosikki: 4 Reborn Excalibur ei ollut talven starteissa parhaimmillaan, mutta on kesän tullen taas notkistunut. Toissa kerralla oli jo voiton vuoro Kajaanissa, missä 12-kyytiä keulasta lopettanut ruuna ei antanut mitään mahdollisuuksia Blue Porschelle. Hevonen kiri viimeksikin aivan hyvin uransa ensimmäisessä monté-lähdössä.

Haastajat: 7 Walk A Mile kiri viime viikon T76-lähdössä hyvin, kun pääsi tulemaan vapaasti maalisuoran alussa. Sitä ennen tamma laukkasi loppusuoralle tultaessa lyötynä kuolemanpaikalta.

6 Ohkotok Gof ei ole kilpaillut yli vuoteen totoraveissa, mutta hyvin Ruotsissa pärjännyt hevonen pitää ottaa lapuille mukaan. Valmentaja uskoo sen kykenevän paikallisravistartin perusteella alle 15-tulokseen täydellä matkalla.

10 Volume Hoss on noussut pohjoisessa kovaan kuntoon. Se voitti huhtikuun lopussa keskipitkän matkan varmoin ottein keulasta ja kiri seuraavaksi 3. ulkoa aivan hyvin lähdössä, jossa keulahevosen lopetti 10,0-kyytiä. Viimeksi ruuna kamppaili keulasta sisukkaasti toiseksi väsymättömän Quo Vadis Lavecin jälkeen.

Yllättäjät: 2 Tricky Hope oli mukana Reborn Excaliburin voittojuoksussa. Se sai seurata tämän perässä, muttei pystynyt reippaassa lopetuksessa uhkaamaan. Hevosen kunto on ollut kohdallaan, sillä se sinnitteli toissa kerralla asiallisesti kuolemanpaikalta ja menetti sitä ennen jo varmalta näyttäneen voiton maalin tuntumassa.

Huomio: 8 Kossu Sisun kilpailutiedoista puuttuu jostain syystä Bodenin perjantainen välistartti, jossa se sijoittui 2. ulkoa toiseksi volttiajalla 16,9/2180. Ori siirtyi maalisuoran alussa jo kärkeen, mutta joutui loppumetreillä päästämään yhden vastustajan ohitseen.

Huonosta arpaonnesta jatkuvasti kärsivä hevonen oli edellisillä kerroilla paljon sijoituksiaan parempi. Se spurttasi Tornion taktiikkajuoksussa viimeiseltä sijalta herkästi, kun pääsi vasta lopussa tulemaan vapaasti. Seuraavaksi Kossu Sisu laukkasi 500 jäljellä 3. ulkoa ja menetti mahdollisuutensa. Ori pisteli tulemaan laukan jälkeen vihaisesti.

Pelijakauma: Tricky Hope ja Kossu Sisu ovat huippuedulisia rasteja. Ohkotok Goj on selkeästi ylipelattu.

Juoksunkulku: Tricky Hope avaa keulaan ja päästää korkeintaan Reborn Excaliburin suosiolla halkomaan tuulta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Suosikki: Mauri Jaaran valmennukseen talven jälkeen siirtynyt 9 Ganador on ollut hyvä kevään juoksuissaan. Se kulki heti ensimmäisellä kerralla upeasti todella pahan lähtölaukan jälkeen. Ruuna sai toissa kerralla kuolemanpaikalla selän eteensä kierros jäljellä ja kiri lopussa ennätysajallaan murskavoittoon. Ganador ei ollut viimeksi hitaalla kelillä yhtä hyvä, mutta sai puhtaat paperit. Se menetti keulajuoksun jälkeen voiton viime metreillä.

Haastajat: 4 Bone’s Quick Girl yrittää hinnalla millä hyvänsä keulaan, mistä on parhaimmillaan. Tamma sinnitteli kolme starttia sitten mielipaikaltaan mukavasti toiseksi, mutta on ollut sen jälkeen selkäreissuilla täysin saamaton.

10 Gustav K. ehti Rovaniemen lähdössä kolmanneksi kymmenyksen Rock Cape Blackiä hitaammalla ajalla. Se voitti seuraavaksi kevyen ja ylivauhtisen lähdön 2. ulkoa, muttei viimeksi riittänyt Bodenin V86-kohteessa 4. sisältä viimeistä rahasijaa ylemmäksi. Tukoksena oli kuitenkin hyvä täyden matkan ennätys.

5 Rock Cape Black nousi Rovaniemellä 3. ulkoa 800 metrin kirillä mukavasti tappotahtia pitäneen Quo Vadis Lavecin tuntumaan.

8 Lady’s True King on luokaltaan ehdotonta eliittiä, mutta pikamatka verottaa kovasti kurjalta lähtöpaikalta starttaavan tasavauhtisen hevosen mahdollisuuksia.

Yllättäjä: Nousuvireinen 12 Miss Southwind ei ole piippuhyllypaikaltakaan ulkona, jos kärjessä pidetään vauhtia. Tamma on monesti kohdannut paljon kovempia vastustajia. Se kiri kolme starttia sitten 3. ulkoa kärkijoukkoon 13,1-ajalla ja joutui seuraavaksi taipumaan jonkin verran 2. radalta ilman vetoapua. Viimeksi hevonen sortui laukkaan.

Pelijakauma: Gustav K. on karkeasti ylipelattu. Bone's Quick Girl ja Miss Southwind ovat selvästi aliarvostettuja.

Juoksunkulku: Bone’s Quick Girl hakee voimalla vetotyöt.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Suosikki: 8 Jepuliksen menestyskulku katkesi Kajaanissa, missä se lopetti hieman tasapaksusti ja joutui tyytymään viitossijaan. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun varma suorittaja jäi totosijojen ulkopuolelle. Koska ruuna on vaihtanut tuon startin jälkeen vielä valmentajaa, sen yllä leijailee pienoisia kysymysmerkkejä. Normaalina se riittäisi ilman muuta voittotaistoon näin sopivassa lähdössä.

Haastajat: 10 Hokkus Pokkus on aikatasoituksessa niin hyvin lähdössä sisällä, että sillä on hyvä mahdollisuus napata vuoden ensimmäinen tolppansa. Ruuna on kohdannut viime juoksuissaan aivan eri tason menijöitä T76-tasolla. Se kiri Torniossa ennätysajallaan mukavasti kolmanneksi, mutta pilasi Oulun hirmuisessa lähdössä pelinsä lähtölaukkaan.

16 Keisun Roope on kehittynyt hienosti tehtävien mukaan. Toissa kerralla hevosen sijoitus jäi normaalia heikommaksi, koska se pääsi aloittamaan kirinsä turhan myöhään pääporukan hänniltä sisäradalta, mistä hyväkään loppusuoran veto ei kantanut kärkitaistoon 26,0-lopetuksessa. Viime sunnuntaina ori jyräsi 60 metrin pakilta ylivoimavoittoon 1200 metrin kirillään. Koska vastus ei sattumattomasta sarjamäärityksestä huolimatta sanottavammin kovene, Keisun Roopella on sauma toistaa temppunsa kolmelta takamatkalta.

2 Karisman Topi voi seurailla hyvälle sijalle, mutta sen voitontahdossa on selvästi parannettavaa.

Yllättäjät: 3 Kalevatar onnistui toissa kerralla pääsemään ykkösradalta keulaan, mistä voitti hallitusti. Viimeksi se laukkasi epäsopivalla mailin matkalla 1. kurvin jälkeen. Vaihtoaskeleita ottavan tamman vauhtivarat eivät ole kuumimpien pelihevosten luokkaa, mutta kunnon revityksiin sitä voi sovitella.

7 Ekopetus olisi ollut ainakin ammattilaisen ajamana hyvä yllätysrasti. Ruuna lähti toissa kerralla 20 metriä kauempaa kuin lauantaina 60 metriä sen perästä starttaava Keisun Roope ja laukkasi totosijan kärkihevosten tuntumasta loppukaarteessa. Se ei saanut edes laukkamerkintää tulokseensa.

Pelijakauma: Jepulis on aivan liian suuri suosikki Hokkus Pokkusta vastaan.

Juoksunkulku: Karisman Topi avaa keulaan, mutta Hokkus Pokkus ryntää pokkaamaan piikkipaikan 1. takasuoralla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Suosikki: Hyvillä ja nousujohteisilla esityksillä Suomessa aloittanut 8 Borga Gigolo on varmaehdokas. Hevonen avasi ensimmäisellä kerralla 10,0-kyytiä keulassa ja puutui paussin jäljiltä sen verran, että yksi vastustaja pääsi ohitse. Tuloksena oli silti uusi ennätys. Viimeksi ruuna esitteli voimavarojaan ja jyräsi 3. ulkoa kierroksen kirillä ylivoimavoittoon. 2600 metrin matka ei ole Borga Gigololle ainakaan haitaksi.

Haastajat: Väsymätön, mutta todella epävarma 5 I Am Billythekid pystyy ravatessaan laittamaan suosikin ahtaalle. Ruunan edellisestä ehjästä juoksusta on jo useita kuukausia. Kolme kilpailua sitten hevonen kiersi 1. kurvin laukkansa jälkeen 4. ulkoa hallittuun voittoon. Viimeksi se oli oikein hyvä laukkojen ja kiertelyiden lomassa.

10 Wille Caramell pysyi Kajaanin välistartissa pitkästä aikaa ravilla koko matkan ja muistutti kyvyistään. Se haastoi tiukasti keulavoittajan.kuolemanpaikalta. Sitä ennen ruuna putosi T76-lähdössä 1. takasuoran laukkansa jälkeen pääjoukon hännille, mistä lopetti tasaisesti seitsemänneksi. Hevosen voimat riittävät pärjäämiseen.

9 Bessie Bliss piti toukokuun alussa Tornion T76-lähdössä keulasta niukasti pintansa saatuaan vetää ensimmäisen lenkin hiljaa. Seuraavaksi se antoi märällä radalla turhan helposti periksi piikistä, mutta jaksoi sentään juuri ja juuri kakkoseksi. Vaikka tamma ei ole suosikkien veroinen vääntäjä, se pystyy nousemaan totosijataistoon.

Yllättäjät: Näppäriä loppukirejä esitellyt 12 Benzin kärkkyy takarivistä ylivauhtista juoksua.

1 Mr Chaplin nousi takapareista asiallisesti Rovaniemellä maililla, joka on ollut sille aina turhan lyhyt matka. Hidas lähtijä tuskin riittää voittoon omistajansa ajamana, mutta sitä kannattaa seurata tulevia kilpailuja varten.

Pelijakauma: I Am Billythekid on alipelattu ja Bessie Bliss selvästi ylipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 2 ja 4 avataan hyvin, mutta Borga Gigolo pääsee hakemaan nopeasti vetotyöt.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Suosikki: 6 BWT Hellion avaa urku auki keulapaikka tavoitteenaan. Ori pääsi viimeksi Harstadissa mielipaikalleen, mistä voitti täyden matkan leikitellen. Sitä ennen se jäi pussiin kovassa Number Onessa. Koska uskomme BWT Hellionin pääsevän kärkeen, vihjaamme sen kylmän viileästi ideavarmaksi.

Haastajat: Tasaisia juoksuja paljon kovemmissa porukoissa tehnyt 3 Fore Candy on kovin kanto varmamme kaskessa. Se sai toissa kerralla hänniltä hyvää vetoapua kirilenkillä ja nousi ottelemaan kakkossijasta kaukana ylivoimaisen Herbie Sisun takana. Viimeksi ruuna paineli kovan tuloksen 3. sisältä.

5 Orlando Croft kiri toissa kerralla ylivauhtisessa lähdössä 2. ulkoa niukkaan voittoon sen suuremmin loistamatta. Viimeksi se eteni sen sijaan murskavoittoon 1200 metrin kirillä Norjan kesäradalla kevyessä sakissa. Ruunan vire on nousussa, mutta sen kuski heikkenee edellisistä Pohjois-Suomen starteista.

Hyvän selkäreissun kärjen takana saava 2 Carmel pystyy seuraamaan ylös, mutta sen voitontahto ei ole ollut tapissaan enää vuosiin. Se pääsi nousemaan Ylivieskassa 3. sisältä kiriin maalisuoran alussa ja nousi kärkikaksikkoa uhkaamatta kolmanneksi. Ruuna ohitti selvästi edessään juosseen 7 Credicityn.

8 Callela Colibri sai seurata Torniossa Orlando Croftia ja kohosi loppumetreillä puolittain tämän rinnalle. Viimeksi se pilasi pelinsä pahaan lähtölaukkaan.

Pelijakauma: Fore Candyn peliprosentista kuuluisi osa BWT Hellionille.

Juoksunkulku: Radoilta 2, 4, 6 ja 7 avataan tulisesti. BWT Hellion pääsee johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Yleensä Rovaniemen T76-kierroksen yhteydessä juhannuksena ajettu perinteikäs Kirppu-ajo ravataan nyt viikkoa aikaisemmin T65-raveissa. Juhannuksen huippuravit järjestetään tänä vuonna Härmän upouudella raviradalla.

Suosikki: Kuumimmat pelihevoset lähtevät 2600 metrin tasoitusajossa kahdelta takamatkalta. Täysin väsymätön 12 Pikkukahveli on rankingin kärkinimi. Vaikka kuninkuuskilpailuun tosissaan tähtäävä ori voi olla kevään huippujuoksujensa perusteella täysin omaa luokkaansa, siihen ei voi sokeasti luottaa epävarmuuden takia.

Se pysyi välillä ravilla kolmessa startissa peräjälkeen, mikä on sille harvinaista, mutta viimeksi oli taas laukan vuoro. Hyppy oli tavallistakin todennäköisempi Mikkelin vauhdikkaalla maililla. Rovaniemellä juostava pitkä matka sopii Pikkukahvelille paljon paremmin.

Haastajat: Laukat ovat olleet usein myös 13 Tuikun Pojun riesana. Ruuna on viime kuukausina pysynyt askelillaan joka toisessa startissa. Jos sama tahti jatkuu, hevonen on laukkavuorossa, mutta ei maalata piruja seinille.

Tuikun Poju juoksi viimeksi huippukovassa Killerin Kimarassa, jossa verkkainen matkavauhti oli täysin sitä vastaan. Tasavauhtinen hevonen joutui tyytymään 4. ulkoa seitsemänteen sijaan, kun kärki lopetti 19-kyytiä. Ruunan kunnossa ei ollut vikaa, ja Rovaniemellä sen mahdollisuudet menestyä ovat paljon paremmat.

6 Vixen yllätti huhtikuun lopussa vastaavalla matkalla Seinäjoen T76-lähdössä, muttei ole sen jälkeen riittänyt kärkeen. Se oli viimeksi mukana Pikkukahvelin voittamassa Suomen Cupissa, jossa pääsi muiden mukaan vasta viimeisellä,takasuoralla. Ori tuli aivan hyvin perille, vaikkei yltänyt kymmenettä sijaa korkeammalle. Vixen pääsee tällä kertaa 20 metriä paremmista asemista matkaan kuin suosikki, eikä sen menestys tulisi järisyttävänä yllätyksenä.

5 Josveis ei ole vielä löytänyt huippukuntoaan, mutta varmasti lähestyy sitä koko ajan. Laukat ovat olleet ruunan harmina viime starteissa. Toissa kerralla se pysyi askelillaan ja oli velvoitettu voittamaan todella kevyen sakin kuolemanpaikasta huolimatta. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisen vastuksen parhaimmillaan tosi vahvoihin juoksuihin pystyvä Josvei kykenee tarjoamaan näin koville hevosille.

Yllättäjät: 11 Metkutus koki Kimarassa Tuikun Pojun kohtalon. Se juoksi tämän sisäpuolella eikä pystynyt myöskään muuttamaan lopussa rytmiään samalla tavalla kuin kärkihevoset. Ori on esittänyt pienemmissä ympyröissä aivan hyvää kuntoa, ja se on vaarallinen sopivalla matkalla.

10 Ponnen Aatos pääsi Seinäjoella pitkästä aikaa voitonmakuun. Se sai huippureissun 2. ulkona, mistä punnersi kiertämättä ennätysajallaan kärkeen maalisuoralla. Viimeksi hevosen reissu ei onnistunut.

Viimeksi lujaa laukan jälkeen kulkenut 8 Sohvin Valle ei varmasti riitä laukattakaan kärkeen näin tasokkaassa sakissa, mutta sen vireen edistymistä kannattaa seurata sopivampia tehtäviä silmällä pitäen.

Pelijakauma: Josveis on liian suosittu. Metkutus on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Josvei tai Ponnen Aatos hakee alkumatkalla keulat. Myös pitkän takamatkan hevoset tulevat Pikkukahvelin johdolla ajoissa ryminällä eteenpäin.

Vihjetekstiä muokattu klo 12.50: Lisätty tiedot ensimmäisen kohteen 8 Kossu Sisun viime perjantain välistartista.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 4,7,2,8
Toto65-2: 9,4
Toto65-3: 8,10,16
Toto65-4: 8,5
Toto65-5: 6
Toto65-6: 12,13,6,11
Hinta: 19,20 €

Suuri
Toto65-1: 4,7,6,2,8,10
Toto65-2: 9,4,12
Toto65-3: 8,10,16,7
Toto65-4: 8,5,10
Toto65-5: 6
Toto65-6: 12,13,6,11,10
Hinta: 108,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›