Eino, Einari

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Kouvola 18.6.2016

Julkaistu:

Toto76
Kansainvälinen suurkilpailu Kymi GP on Kouvolan Toto76-kierroksen herkkupala. Siitä koitoksesta löytyy myös IS Ravien kierroksen toinen varmavalinta.

Toto76-1

Pelisuosikki: 1 Wasa Warrior on ollut hurjan hyvä jo kolmessa peräkkäisessä juoksussa. Ensin se hurjasteli Vermossa keulasta 12-tuloksen. Seuraavaksi pitkällä matkalla ruuna runttasi uuden Suomen ennätyksen. Solvallassa hurjan sitkeä suoritus pilaantui lopun laukkaan, kun ohjastaja taisi ahnehtia hieman liikaa. Volttilähtöä hevonen ei ole hetkeen juossut, eivätkä Kouvolan kaarteet ole ainakaan eduksi. Eikä hevonen myöskään pysty todennäköisesti pitämään alussa johtopaikkaa. Siksi varmistamista kannattaa vakavasti harkita.

Haastajat: 15 Buck Boko teki Solvallassa kovan tuloksen, mutta jäi silti yhdeksänneksi. Juoksunkulku ei mennyt missään tapauksessa täydellisesti. Keskiviikkona Vermossa ruuna tsemppasi johtavan rinnalta hyvin. Vahva runttaaja kohtaa tässä selvästi sopivamman vastuksen, eikä voitto yllättäisi.

5 Confectionier ei ollut kiinnostunut kilpailemisesta Killerillä. Ruunan luokka riittää kuitenkin tällaisessa tehtävässä ehdottomasti. Valmentaja Jarkko Hohtarin mukaan tässä on tarkoitus riisua etukengät, joka auttaisi hieman polviinsa lyövää varmasti.

Mauri Jaara reissutti 3 Tip Chipin Mikkelissä viimeisen kierroksen alussa johtavan rinnalle. Siitä ruuna puristi niukkaan voittoon ohi keulassa häärineen. Vastus on jälleen kovempi, mutta hevonen on osoittanut pystyvänsä venymään.

Yllättäjät: 11 Maffioso Face aloittaa Suomessa. Hevonen lähti Elitloppet-viikonloppuna Antti Ojanperän mukaan. Ruuna on sopeutunut valmentajan mukaan hyvin uusiin ympyröihin. Juostava matka ei ole missään tapauksessa ongelma, mutta toki ensimmäinen kilpailu aiheuttaa aina kysymysmerkkejä. Hevosella on kilpailtu paljon ilman kenkiä, mutta ne ovat nyt jalassa.

16 Tir Du Caux on rutosti viime sijoituksiaan vaarallisempi. Ojanperän lähdön toinen osallistuja kilpaili Solvallassa Harper Hanovers -lähdössä. Ruuna valui sisäradalla hännille, mistä ei ollut mitään mahdollisuutta menestyä.

6 J.C. Lady Princess matkasi Killerillä raastavassa tempossa johtavan rinnalla, joten sen juoksun voi unohtaa. Nopea avaaja voi päästä aluksi keulaan, jolloin se saisi todennäköisesti mukavan reissun. Silloin pärjääminen on mahdollista.

Pelijakauma: Tip Chip on 17 % reippaasti yläkantissa. Buck Boko on etenkin aliarvostettu 10 prosentilla.

Juoksunkulku: J.C. Lady Princess avaa keulaan, mutta sille kelpaa varmastikin selkä eteen. Suosikki pyrkii hakemaan paikan ensimmäisenä itselleen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikki: Toinen Toto76-kohde vaikuttaa pitkälti kolmen huipputamman väliseltä taistolta. 3 Venice "joutunee" tässä vetotöihin. Mika Forssin ajokki ei ollut keulasta missään tapauksessa huono Vermossa, vaikka Twigs Voicille hävisikin. Silti se olisi selästä hieman parempi. Tässä tamma voi kuitenkin saada rauhoittaa tempoa merkittävästi, jolloin se on lähellä.

Haastajat: 9 Twigs Voici on kohonnut selväksi kakkossuosikiksi Vermon huikaisevan hyvän esityksen ansiosta. Tamma matkasi Venicen rinnalla, josta rutisti maalisuoralla varmasti otteen. Voittotulos 12,2/2100 m oli sille päivällä oikein kova voittotulos. Takarivin takia tehtävä ei ole yksinkertainen, eikä kovimmille kilpakumppaneille auttaisi antaa juurikaan tasoitusta.

8 Solea Rivellieren kiri on näihin lähtöihin hurja. Alussa ranskatar ei ole nopeimpia, mutta tulee loppua sitäkin pontevammin, mikäli ajo onnistuu. Viime vuonna tamma kilpaili kahdesti Suomessa. Tämän vastaavan lähdön se voitti ylivoimaisesti herkimmällä kirillä. St Michelissä edelle jäi vain Creatine.

Yllättäjät: 1 Demi De Veluwe saa näistä asemista mukavan reissun kärkiporukassa. Tamman voittosaldo näyttää tämän vuoden ajalta yhä pyöreää nollaa, eikä kauden avausvoitto ole todennäköistä tällaisessa tehtävässä.

10 Ranch Kelly ei ole toisten takaa niin hyvä kuin vapaalta radalta. Lisäksi sillä tähdätään Suur-Hollolaan, joten tässä ei varmastikaan lähdetä revittelemään ylimääräisiä.

Pelijakauma: Venice on löydetty hyvin suosikiksi. Demi De Veluwe on aliarvostettu Ranch Kellyyn nähden.

Juoksunkulku: Millstone's Lissom päästänee Venicen suosiolla halkomaan tuulta. Johtavan rinnalle ei ole tunkua. Twigs Voicilla haluttaisiin ajaa lähtö taustajoukkojen mukaan selästä. Solea Rivelliere voi kiertää johtavan rinnalle, mikäli jää alussa roikkumaan ulos.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: Ei mikään tavallisin Toto76-lähtö näin keskikesällä. Seitsemän 3-vuotiasta taistelee 3000 euron ykköspalkinnosta. 1 Callela Leonard kilpaili Finlandia-päivänä kovatasoisessa kolmevuotislähdössä. Markku Niemisen valmennettava lopetti sisäratareissun jälkeen oikein hyvin toiseksi. Viimeksi Turussa oli jo voiton vuoro, kun suosikki hallitsi keulasta parasta antamattaan. Tässä vastus on jälleen kovempi, mutta lähtöasetelmat puoltavat.

Haastaja: 5 Callela Eliza on lahjakas tamma, mutta se on vielä varsin oikukas. Esimerkiksi Killerillä tamma ei edennyt viimeisellä takasuoralla, mutta innostui pistelemään lopussa nousten toiseksi. Totta tehdessään voi Mika Forssin ajokki hyvin voittaa tällaisen tehtävän.

Yllättäjät: 7 Arctic Lover ei ollut viimeksi parhaimmillaan. Taustajoukoista Hannu-Pekka Korpi kertoi, että hevonen on nyt ollut hieman helpommalla, jos se parantaisi sitä kautta.

6 Fletwood Webin kilpailemisesta volttilähdöissä ei meinannut tulla mitään. Jokimaalla hevonen kilpaili autolähdössä ja pysyi ravilla. Hyvä kiri toi kakkossijan. Keskiviikkona Vermossa suoritus oli asiallinen ja parannusta lie luvassa.

3 Rummenigge pystyy pudottamaan ennätystään reippaasti, eikä totosija ainakaan ole mahdottomuus.

Pelijakauma: Callela Leonardin ei kuulu mitenkään olla liki 70 prosentin suosikki. Etenkin yllättäjäosasto on jäänyt lian vähälle huomiolle, kun kaikkien peliosuus on vain pari prosenttia.

Juoksunkulku: Callela Leonard pitää keulat. Callela Eliza edennee johtavan rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki: 7 Jokivarren Kunkku juoksee ensimmäistä kertaa sitten Solvallan-matkan jälkeen. Siellä hallitseva ravikuningas kilpaili Elitkampenissa. Ori matkasi keulassa, josta tuli oikein hyvin perille. Vain Vitter kiri ohitse. Nyt edellä mainittu ei ole mukana, joten voittokantaan paluu on erittäin lähellä. Ori on suorittanut tässä välissä valmentaja Antti Ojanperän mukaan astutushommia, mutta hän ei usko sen vaikuttavan kilpailusuoritukseen.

Haastajat: 4 Suivikas haastoi Camrin viikko sitten oikein hyvin tämän rinnalta, vaikka ei ohitse päässytkään. Terho Rautiaisen suojatti tehnee töitä jälleen samalla juoksupaikalla. Siitä ainakin kakkostilalle on oiva mahdollisuus.

11 Camrilla on alla jo useampi huippusuoritus. Ensin Jokimaalla Jorma Konnun valmennettava kesti keulasta kovan avauskierroksen loistavasti. Mikkelissä ori lähti jopa tiedettyäkin nopeammin matkaan ja torjui 2 Hullumiehen keulavoitto seurauksena. Viime lauantaina Killerillä suosikki sai rauhoittaa keulassa tempoa ja piti 19,0-lopetuksella varmaan voittoon. Nyt tehtävä on erilainen, joten kakkossijakin olisi oikein hyvin.

Yllättäjät: 2 Hullumies ei päässyt Mikkelissä yllättäen ohi Camrista kiihdytyksessä. Näinpä se joutui matkaamaan puolet matkasta johtavan rinnalla. Paikka oli sille vielä ainakin tässä vaiheessa kautta liikaa. Nyt juoksupaikka on mitä todennäköisimmin suosikin takana.

10 Marat on innostunut polkemaan vahvasti ilman kenkiä. Nyt lähtöasetelmat ovat kuitenkin vaikeat. Camrin selässä ori voisi kuitenkin kivuta taistoon mukaan.

5 Tapsan Tahti aloitti kautensa Mikkelissä toissa viikolla. Ori oli valmentaja Tapio Perttusen odotuksiin nähden todella hyvä. Jatkoa ajatellen seurantaan.

Pelijakauma: Kunkku ei ole noussut aivan megasuosikiksi, koska ei ole voittanut kolmeen viimeisempään. Siksipä se on kelvollinen varmavalinta. Suivikkaan kuuluisi olla ykköshaastaja.

Juoksunkulku: Hullumies lataa johtoon, mutta Jokivarren Kunkku nappaa paikan suosiolla itselleen. Suivikkaan paikka on jälleen mitä todennäköisimmin johtavan rinnalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki: 5 Regent Zetillä on alla jo kolme oikein hyvää esitystä, vaikka vain yksi niistä on päättynyt ykköstilaan. Viimeisimmässä juoksussaan Jarno Kauhasen valmennettava kilpaili Killerin Eliitissä. Väkevä loppuriuhtaisu toi kakkostilan, eikä voittokaan jäänyt kauas. Suosikki on huippukunnossaan vaikea lyötävä muille, etenkin keulaan päästessään.

Haastajat: 6 Star Martini jatkaa kunnossa, vaikka ei olekaan voitoilla viime aikoina mässäillyt. Sopivan reissun jälkeen ruuna on yksi tasaisen koitoksen mahdollisista.

8 Herbie Sisu avasi Killerillä kyselemättä keulaan. Ruuna sai rauhoittaa tempon todella alas, joten lopussa se oli velvoitettu voittamaan. Rinnalla matkannut haastoi 11,0-lopetuksessa väkevästi, mutta Antti Ojanperän valmennettava vastasi perille saakka, vaikka ei ollut parhaimmillaan. Treenitiedot ovat lupaavat, joten hevosta ei voi sivuuttaa näistäkään asemista.

1 Up Up And Awayn mahdollisuudet menivät Solvallassa, kun Olli Koivunen ei halunnut lähteä ruunalla kolmannen jonon veturiksi. Kiritilojen auetessa oli peli jo pelattu. Sitä ennen ori kiri mukavasti, mutta Regent Zet oli kiistatta parempi ja ansaitsi voittonsa.

2 Order By Boss pääsi Vermossa keskiviikkona vaihteeksi hyvälle lähtöpaikalle. Ruuna ei kuitenkaan pystynyt torjumaan Classic St Patia. Lopussa sen takaa paukkuja ei näyttänyt kuitenkaan olevan varastossa. Lyhyemmällä starttivälillä otteet lienevät terävämmät.

Yllättäjät: 3 Diamond Duo on voittanut viimeksi vuonna 2014. Ori on kuitenkin kivunnut loistavaan iskuun. Viimeksi Suur-Hollolan alkukilpailussa ponteva kiri toi kakkossijan. Keulassa hallinnoineen Jonesyn lyöminen ei ollut sillä kertaa mahdollista.

4 Arctic Muscles on ottanut kesäkuussa hyvät sijoitukset lähtöasemiin peilattuna. Nyt lähtöpaikka on parempi, mutta keulaan on tuskin asiaa nopeiden avaajien ulkopuolelta. Juoksupaikka löytynee kuitenkin läheltä kärkeä.

7 Good Dynamite oli pettymys viimeksi. Hevonen oli kuitenkin saanut paljon startteja, joten kyseessä saattoi olla kilpailuväsymys. Omalla tasolla suorittaessa pystyy se menestymään tässä. Onnistuneen juoksun hevonen toki kuitenkin vaatii.

9 Nu I Nu voi kiriä yllättävän korkealle, mikäli kärki sortuu hurjastelemaan ensimmäisen kierroksen.

Pelijakauma: Good Dynamite on vain kaksi prosenttia pelattuja tykkimerkki.

Juoksunkulku: Alussa nähdään tulinen keulataisto, joka avaa mahdollisuudet yllätykselle. Up Up And Away pystyy pitämään keulat, mutta on eri asia luovutaanko niistä paineen alla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: 12 Flynn Boko teki hurjan hyvän juoksun Solvallassa Elitloppet-viikonloppuna, vaikka jäikin kuudenneksi. Markku Niemisen valmennettava matkasi koko porukan viimeisenä todella kovassa Pinkmanin voittamassa lähdössä. Sieltä ori tuli vauhtinsa pitäen maaliin, mutta ohituksiin ei ymmärrettävästi ollut mahdollisuutta. Tehtävä on nyt sopivampi, mutta toki lähtöasetelmat mietityttävät. Lisäksi balanssia kannattaa tarkkailla. Flynn Boko on mennyt selvästi parhaiten ilman kenkiä.

Haastajat: 11 Joe Di Maggio voitti Finlandia-päivänä todella vahvalla suorituksella johtavan rinnalta. Solvallassa Tuomas Korvenojan treenattava putosi alussa 4. sisälle. Vahva runttaaja ei löytänyt missään vaiheessa vapaata kiritilaa, vaikka pääsi nostamaan toiselle radalle. Voimia oli takuulla tallella.

6 Conny Sisu kilpaili tälle vuodelle ensimmäistä kertaa Suomessa maaliskuussa Teivossa. Ori paikkasi laukkansa todella vahvasti. Sen jälleen menestystä olikin luvassa Ruotsin puolella. Finlandia-päivänä oli taas startin vuoro tällä puolen Pohjanlahtea. Mukava lopetus toi kakkostilan tasokkaassa sakissa. Vastus on nyt ehdottomasti lyötävissä.

2 Cipango kuuluu päivän ranskalaisvieraisiin. Oria on haastavaa verrata lähdössä muihin. Todennäköisesti sen luokka on vähintään samalla tasolla kuin lähdön parhaiden osallistujien. Tällöin sen voittokaan ei saa yllättää.

Yllättäjät: 10 Arctic Helen juoksi viimeksi Stakes -lähdöissä. Karsinnassa mukava esitys johtavan rinnalta toi finaalipaikan. Siellä hevoselta napattiin kaikki kengät pois, mutta kohtalona oli pussiin jääminen. Tässä hevosella on ainakin takakengät jalassa, mutta ei se vie mahdollisuuksia.

1 Sue's Photo tsemppasi Kuopiossa Stakesin karsinnassa keulasta oikein mukavasti ja voitti uudella komealla ennätystuloksella 12,0a/1609 metriä. Finaalissa peli pilaantui varustehaaveriin. Vastassa on nyt todella kovia.

4 Estelle Halm teki mukavan lopetuksen heti pitkältä tauolta Vermossa. Kyseessä on sen verran lahjakas menijä, ettei se ole täysin ulkona näinkään kovassa tehtävässä.

7 Vagabondo näytti saavan Kuopio Stakesin karsinnassa otteen Sue's Photosta loppukaarteessa. Tämä sai kuitenkin uutta virtaa ja vastasi perille. Finaalissa juoksu meni aivan liian vaativaksi, joten sijoitukseen ei kannata tuijottaa.

Pelijakauma: Cipango vaikuttaa hieman yliarvostelulta. Joe Di Maggio (15 %) on jäänyt liian vähälle huomiolle, kuten myös Conny Sisu (18 %). Sue's Photo on 9 prosentilla hieman yläkantissa.

Juoksunkulku: Sue's Photo yrittää pitää keulat, mutta Conny Sisu riistää ne itselleen. Ulkoa Ida's Owenilla voidaan revittää eteenpäin kohti paikkaa johtavan rinnalla. Sen eteen voi kuitenkin kiertää joku pelihevosista. Esimerkiksi Joe Di Maggio.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: Lähtörata-arvonta lisäsi Kymi GP:n mielenkiintoa. Siitä huolimatta 8 Timoko on kiistaton suosikki voittamaan lähdön. Björn Goopin ajokki juoksi edelliset kisansa Elitloppet lähdöissä. Karsinnan ori voitti, mutta joutui finaalissa tyytymään nelostilaan. Tässä alkumatkasta voi olla luvassa hieman ylimääräisiä metrejä, mutta kellään on keulassa tuskin halua vastata vuoden 2014 Elitloppetin voittajalle. Silloin hevonen ei normaalina päästä ketään enää edellensä ennen maalilinjaa.

Haastajat: Viime vuoden Kymi GP -kakkonen 3 Oasis Bi ylsi toukokuun viimeisenä viikonloppuna Elitloppetin finaaliin. Lähtöasetelmat olivat ennakkoon jo lähes mahdottomat voittoa ajatellen, kun ori starttasi kasiradalta. Hevonen tuli kuitenkin mukavasti perille ja ylsi kuudenneksi. Tässä luvassa lienee mukavampi reissu, jolloin ainakin kakkossija on hyvin mahdollinen.

Fabrice Souloyn käsistä komeaa jälkeä tehnyt 9 Pascia' Lest kilpaili Elitloppet-viikonloppuna Sweden Cupissa. Karsintalähdössä ori juoksi keulassa, josta piti ajettuna helposti pintansa. Finaalissa orilla lähdettiin reissuun jo hyvissä ajoin voittajan selässä. Vain edellä taivaltanut jäi lopulta ohittamatta. Voittoa ajatellen juoksupaikka voi olla nytkin turhan kaukana kärjestä.

Yllättäjät: 1 Quick Fix lähtee vauhdilla matkaan, mutta täydellä matkalla sille kelvannee selkä eteen. Edellisen kilpailunsa ruuna juoksi Sweden Cupin finaalissa. Lutfi Kolgjinin valmennettava hävisi Pascia' Lestille vain todella niukasti. Tosin Quick Fix sai sisäradalla paljon mukavamman reissun.

Viime vuonna Kymi Gp:n yllätysvoittoon kirinyt 5 Trebol tulee huomioida revityksissä. Espanjan raviurheilun ylpeys joutui olemaan kilpailematta doping-sotkujen takia, mutta osoitti toukokuun kilpailuissa olevansa kunnossa.

7 Mellby Viking on väkivahva runttaaja. Se juoksee kuitenkin pitkästä aikaa näin lyhyellä matkalla, joten hieman arveluttaa miten sen nopeus riittää.

Suomalaisten osallistujien menestyminen on mahdollista, mutta voittoon ne eivät todennäköisesti yllä. 10 Seabiscuit on aivan huipputikissä, mutta ilman ylivauhtia kärkeen nouseminen ei ole helppoa. 2 Surprise Lord pääsee tässä näyttämään vireensä, mutta se on tauon takia arvoitus. Sen oli tarkoitus kilpailla jo Oulussa Number Onessa, mutta joutui jäämään karkaamisen takia pois.

Pelijakauma: Timoko on alustavalla 46 prosentin kannatuksella alipelattu suosikki. Oasis Bi:n kuuluisi olla ykköshaastaja.

Juoksunkulku: Quick Fix torjuu Surprise Lordin, mutta luovuttanee vetotyöt Oasis Bi:lle. Ulkoa Timoko marssii määrätietoisesti eteenpäin ja pokkaa keulapaikan itselleen. Avaus voi venyä hieman, mutta ei ole tempoltaan raastava. Jatkossa vauhti tasaantuu, kun toiselle radalle ei ole heti prässääjää.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 1,15,5,11
Toto76-2: 3
Toto76-3: 1,5,7,6,3
Toto76-4: 7
Toto76-5: 5,6,8,1,7
Toto76-6: 12,11,6
Toto76-7: 8
Hinta: 15,00 €

Suuri
Toto76-1: 1,15,5,11
Toto76-2: 3,9,8,1
Toto76-3: 1,5,7,6,3
Toto76-4: 7
Toto76-5: 5,6,8,1,7
Toto76-6: 12,11,6,2,10
Toto76-7: 8
Hinta: 100,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›