Auli, Aulikki

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Tampere 31.5.2016

Julkaistu:

Toto5
Suurimmat suosikit eivät kiehdo ylipelattuina. Rivin varma on lempitehtävänsä äärelle päässyt hevonen, jolla on mainio sauma napata kauden avausvoittonsa.

Toto5-1

Suosikki: Hienosti tehtävien mukaan jatkuvasti venynyt 2 Victor Quo Vadis kohtaa niin paljon normaalia kevyemmän vastuksen, että se on lähes velvoitettu voittamaan paikasta kuin paikasta. Toissa kerralla 11,9-ajan Victory Bonsain vanavedessä takarivistä hurjastellut ruuna pääsee kaiken järjen mukaan dominoimaan juoksua piikkipaikalle loistavalta lähtöradaltaan. Viimekertaisen heikomman sijoituksen saa unohtaa, sillä Victor Quo Vadisin juoksu meni poskelleen ensimmäisen kierroksen osalta, koska se ei saanut paikkaa parijonosta.

Haastajat: Nelivuotiaana hienosti pärjänneen 3 Sahara B Boyn meno on tökkinyt sen jälkeen ja se tulee nyt puolen vuoden paussilta starttiin osaomistajansa Hanna-Maria Pekkalan tallista. Hevosen luokka riittää kevyesti pärjäämiseen.

7 Lilljeppe on aloittanut 1,5 vuoden tauon jälkeen positiivisesti Suomessa. Se voitti ensin selvästi paikallisraveissa ja kiri sen jälkeen Kokemäellä 12,5-lopetuksessa mainiosti voittajan tuntumaan 3. ulkoa.

Tasapaksuja juoksuja tehnyt 1 Wannacmyguns saa hyvän reissun kärjen suojissa sisäradalla, minkä jälkeen vuoden ensimmäinen totosija ei yllättäisi. Se joutui taivaltamaan viimeksi osan matkasta 2. radalla ilman selkää ja taipui takajoukkoon.

Pelijakauma: Suosikki ei ole ainakaan alipelattu. Sahara B Boy on liian unohdettu ja 6 Lightsonlightsoff ylipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 2, 4 ja 5 avataan hyvin. Victor Quo Vadis pääsee johtamaan joukkoa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: 5 Bonanza Hoss on myös hyvä vaihtoehto varmaksi. Vaikka voitot ovat jääneet hevoselta puuttumaan, sen kunto on näyttänyt olevan rautaa. Ruuna kiritti toissa kerralla sisukkaasti kovaa hevosta kuolemanpaikalta ja jätti muun muassa viime viikon T65-sankarin Playboy Salan varjoonsa. Viimeksi Bonanza Hossilla ajettiin passiivisesti joukon hännillä, mistä se tykitti 10,5-lopetuksessa vauhdikkaasti maalisuoralla.

Haastajat: Kolmevuotiaana lahjakkaita otteita väläytellyt 8 Tea Cake aloitti huhtikuun lopussa tyylikkäällä voitolla uudelta valmentajalta, mutta joutui sen jälkeen jäämään kahdesti pois heikkojen veriarvojen vuoksi. Tammalla pitäisi olla taas kaikki reilassa, mutta se jää surkealta lähtöpaikaltaan selkeästi altavastaajan rooliin Bonaza Hossia vastaan.

10 Denny Crane ei ole vielä loistanut tämän vuoden kahdessa juoksussaan, mutta se pystyy parempaan. Ruuna menetti ensimmäisellä kerralla keulat Tea Cakelle 600 jäljellä ja puutui viimeksi jonkin verran maililla ylivauhtisen tempon (10,5-12,0) jälkeen.

Ailahteleva 1 Duke de Veluwe piti toissa kerralla keulasta täpärästi pintansa, mutta romahti viimeksi samalta paikalta totaalisesti maalisuoralla. Ruunan kovuus ei riitä normaalisti suosikeille, mutta varmistuslapuille se pitää ottaa mukaan.

Yllättäjät: 2 Black Choco ei ole Bonanza Hossin veroinen menijä, mutta sekin voittaa varmasti lähiaikoina jonkin sopivan lähdön. Ruuna on kirinyt todella hyvin viime juoksuissaan.

3 BWT Mistral ei varmasti riitä parhaille, mutta se lopetti vuoden avausstartissaan uusista käsistä sen verran hyvin hänniltä, että sen otteita kannattaa seurata seuraavia kisoja varten.

Pelijakauma: Black Choco ja BWT Mistral ovat alipelattuja. Suosikki on jonkin verran ylipelattu.

Juoksunkulku: Duke de Veluwe kumartaa piikin alkumatkalla Bonanza Hossille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: 3 Quick Leader on erehtynyt vain kerran totosijoilta tänä vuonna. Sillä on hyvältä lähtöpaikaltaan selkeä sauma uusia viimekertainen helppo keulavoittonsa, vaikka vastus tiukkenee. Ori näytti toissa kerrallakin jo varmalta voittajalta, kunnes lujaa kirinyt vastustaja pääsi yllättämään sen maalin tuntumassa.

Haastajat: 4 Finn Mccool on voittanut jo neljästi tänä vuonna. Kaikki ykkössijat ovat tulleet piikkipaikalta, jonne se tuskin tällä kertaa pääsee suosikin ulkopuolelta. Viimeksi se oli suorastaan pitelemätön.

8 Lady Javiera on ollut myös huippuvarma suorittaja. 14 kertaa kilpaillut tamma on sijoittunut 12 lähdössä kolmen parhaan joukkoon. Koska jatkuvasti kehittynyt hevonen on pitänyt lähes kahden kuukauden tauon ja joutuu starttaamaan suljetulta paikalta, se jää auttamattomasti haastajaksi.

5 Rally Troll esitti välillä tuimat loppuspurtit, muttei ollut kahdessa viime kilpailussaan aivan yhtä terävä loppumetreillä ja jäi kuukauden paussille. Jos hevosen vire on taas huipussaan, se ei kalpene yhdellekään vastustajalle.

11 Lindalike voitti viikko sitten pikamatkan mielipaikaltaan keulasta, muttei ole pakilta kiinnostava pelihevonen pidemmällä matkalla. Tamma ei ole leijona kiertelemään.

Yllättäjät: 6 Semak olisi hyvin pääsevä hevonen, mutta se laukkailee vähän miten sattuu paikkaa katsomatta. Jos vauhdikas menijä avaa ravilla, se voi hyvinkin ryövätä keulat suosikeilta ja vetää lähtöä perille asti.

16 Rocket Richard on kova peli tällaisiin lähtöihin, mutta sen tehtävä ei ole yksinkertainen takamatkan toisesta rivistä. Ori hangoitteli toissa kerralla keulasta oikein hyvin kovia Fiery Sidiä ja Airport Presentiä vastaan ja kiri sen jälkeen Kausalassa 3. ulkoa asiallisesti toiseksi.

12 Club Nord Star kiri kolme starttia sitten hyvin kakkoseksi ja jäi seuraavaksi pussiin. Tamma kadotti lauantain välistartissaan ravinsa loppusuoralla, kun yritti edetä tototaistoon, muttei näyttänyt aivan yhtä vahvalta kuin edellisissä juoksuissaan. Tamma kuuluu silti ilman muuta revityksiin.

Pelijakauma: Quick Leaderin kuuluisi olla suosikki Finn Mccoolin sijasta. Semak ja Rocket Richard ovat huippuedullisia rasteja. 10 Next Top Modelia on rastittu liikaa.

Juoksunkulku: Jos Semak ravaa, se ampaisee halkomaan tuulta. Muuten Quick Leader pääsee hakemaan piikin ykkösradan hevoselta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: Tammat antavat näyttöjä kuningatarkilpailua varten voimia kysyvällä 3100 metrin matkalla. Voitokas 5 Huimariina on selvä suosikki, mutta haastajaosastosta löytyy muutama niin mielenkiintoinen kilpailija, ettei se kelpaa varmaksi. Huimariinan pitkä voittoputki katkesi kaksi viikkoa sitten Vermossa, missä se oli pitkään pussissa. Sijoitukseen pussituksella ei tosin tainnut olla merkitystä, sillä tamman edelle jäivät vain hurjasti päätöslenkin viilettäneet Saaga S ja Carmela.

Haastajat: Joensuussa Mokomanin rinnalta voittoon jyrännyt 4 Martsa oli mukana Vermon lähdössä, jossa oli ”kilometrin” sijoitustaan parempi. Vahva menijä juoksi koko matkan parijonon ulkopuolella ilman selkää, mutta taisteli silti väsymättä seitsemänneksi vain neljä kymmenystä Huimariinaa hitaammalla ajalla. Jos Martsa pystyisi pitämään Huimariinan kiihdytyksessä ulkopuolellaan ja pääsisi keulaan, suosikin viitan voisi siirtää sen lautasille.

Huimasti viime kuukausina kehittynyt 7 Salasana selvittää varmasti tämänkin matkan. Se on voittanut jo 2600 metriä Vermossa ilman minkäänlaisia väsymisen merkkejä. Tamma lopetti Lahden kivikovassa Suomen Cupissa 4. sisältä vähintään kärjen vauhtia, kun pääsi maalisuoran alussa tulemaan vapaasti.

9 Ryti-Tyttö on ollut niin saamaton viime kilpailuissaan, että jää syvälle haastajaosastoon. Parhaimmillaan ollessaan se pystyisi ilman muuta ottelemaan voitosta.

Yllättäjät: 11 Suvi Kevätön puolestaan hyötyy matkasta. Tasavauhtinen, mutta aina rehdisti maaliin punnertava tamma kiri Vermon lähdössä 4. sisältä voimissaan hyvin maalisuoralla. Se lopetti sen jälkeen Kokemäelläkin aivan mukavasti 3. ulkoa.

8 Loisto-Piirto on hyötynyt avojaloin kilpailemisesta. Tamma paikkasi viimeksi lyhyen lähtölaukkansa mallikkaasti ja hävisi kakkossijan vain niukasti Topperille.

6 Hujanhajan ajautui tauon jälkeen voimissaan pussiin keulavoittajan taakse, mutta meni silti volttiennätyksensä. Kolme kilometriä ei ole kuitenkaan ollut sen lempimatka.

Pelijakauma: Suvi Kevätön ja Loisto-Piirto ovat jääneet käsittämättömän vähälle huomiolle. Huimariina ja etenkin 1 Joiviri ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: Huimariina ohittaa Martsan alussa ja pääsee hakemaan piikkipaikan Joivirilta. Martsa etenee 2. radan johtajaksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki/Varma: Päätöskohde on melko pyöreä. Usein heikoista lähtöpaikoista kärsineellä 2 Gisela Luxilla on sauma ottaa vuoden avausvoitto. Tamma on terävimmillään keulasta, jonne se tähtää kynsin hampain huippupaikaltaan. Se kiri Teivossa viimeiseltä sijalta totosijojen tuntumaan.

Haastajat: 9 Quiet Leader esitti pitkin kevättä hyviä kirejä, vaikkei aina voittanutkaan, muttei ollut viimeksi herkimmillään ennätyksestään huolimatta. Se junnasi tasapaksulla esityksellä 2. ulkoa viidenneksi.

5 Quartam de Caelon ja 4 Elena For Everin viime sijoitukset saa unohtaa, sillä ne jäivät samassa lähdössä sisäradalle pussiin, kun keulahevonen sammui eteen.

3 Smooth Criminal on luultavasti nopein kiihdytyksessä, mutta se luovuttanee tämän jälkeen johtopaikan heikkojen viime esitystensä perusteella. Ruuna suorastaan käveli maaliin Seinäjoella 2. sisältä. Jos Smooth Criminal on noussut pikkupaussin jälkeen talven kilpailujensa tasolle, se pystyy ottelemaan kärkisijoista.

8 Sacramento S:lle on jäänyt usein jossiteltavaa, mutta viimeksi hevoselta onnistui kaikki ja se seurasi ylivoimaisen keulavoittajan peesistä kovalla ajalla selväksi kakkoseksi. Ikävä lähtöpaikka on ruunan murheena ja se vaatii ehdottomasti reippaan tempon avukseen.

11 Stariton kevään voitot ovat irronneet kevyistä lounasravilähdöistä hyvien reissujen jälkeen. Sen viime esitystä Vermon kuolemanpaikkajuoksun jälkeen ei pääse voitosta huolimatta kovin paljon hehkuttamaan.

Yllättäjä: 12 Past Or Flashin huonot lähtöpaikat jatkuvat. Hevonen oli viimeksi normaalia saamattomampi, mutta kiri edellisissä starteissaan niin pontevasti, ettei ole niiden perusteella ulkona piippuhyllypaikaltakaan.

Pelijakauma: Gisela Luxin peliprosentissa on vielä kasvun varaa. Past Or Flash on varmistelijoiden paras merkki. 6 Wild Forcea on rastittu selvästi liikaa.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Smooth Criminal päästää Gisela Luxin tai Quartam de Caelon halkomaan tuulta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 2
Toto5-2: 5,8,2,10
Toto5-3: 3,4,8,6,5,16,12
Toto5-4: 5,4,7,11,8,6
Toto5-5: 2
Hinta: 16,80 €

Suuri
Toto5-1: 2,3,7
Toto5-2: 5,8,2,10,1,3
Toto5-3: 3,4,8,6,5,16,12
Toto5-4: 5,4,7,11,8,6
Toto5-5: 2
Hinta: 75,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›