Laura

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Jokimaa 21.5.2016 – ideavarmoilla tiliä?

Julkaistu:

Toto76
Jokimaalla ravataan haastava Toto76-kierros. Suurta kalaa haetaan kahden ideavarman voimin.

Toto76-1

Pelisuosikki: 9 Good Dynamite on kohonnut starttien myötä kovaan iskuun. Toissa Vermon vauhtijuoksussa ori tuli maaliin kirimällä tilat saatuaan. Viimeksi Oulussa Number One -lähdössä kiritilat aukenivat liian myöhään voittoa ajatelleen, mutta lopetus oli jälleen väkevä. Takarivi on miinus, mutta mahdollinen ylivauhti auttaisi.

Haastajat: 3 Ranch Newman aloitti kautensa komealla kirivoitolla Kuopiossa. Kahdessa edellisessä juoksussa matkavauhti on ollut raastavaa, eikä Tommi Kylliäisen suojatti ole pystynyt parhaimpaansa. Mitään hölköttelyä ei ole luvassa nytkään, mutta tuskin aivan viime kertojen tapaista vauhti-iloittelua.

11 Regent Zet meni Vermossa kovassa porukassa hyvän tuloksen, eikä hevosta voi tuomita täysin kuudennesta sijasta huolimatta. Jarno Kauhasen ajokille käy hyvin reipas matkavauhti, jollaista tässä lähdössä todennäköisesti nähdään.

Pitkään upeasti suorittanut 7 Victor Quo Vadis kohtaa sopivan vastuksen, mutta lähtöasetelmat ovat haasteelliset. Ruuna voi toki menestyä johtavan rinnaltakin, mikäli pääsisi sinne suosiolla. Edellisessä kilpailussaan Seinäjoella Hannu Hietasen ajokki sai tulla Victory Bonsain selässä ja niittasi kaikki muut vastustajansa.

Yllättäjät: 2 Funny Farm lähtee vauhdilla matkaan ja on todennäköinen keulahevonen. Ori kohtaa tässä viime juoksuaan sopivamman sakin, mutta ei saa vetää keulassa hölkkää. Tällöin voittoon venyminen vaatisi hieman lisäpuristusta.

5 Nu I Nu saattaa unohtua monen pelikuitilta, koska hevonen ei ole yltänyt viimeisissään kärkipäähän. Risto Airaksisen ajokki jatkaa kuitenkin hyvässä kunnossa. Toissa juoksu meni liian haastavaksi ja viimeksi ruuna tuli kovassa sakissa mukavasti perille. Nyt kilpaillaan ilmeisesti ilman kaikkia kenkiä!

1 Caesar De Veluwe saa näistä asemista mukavan kyttäysreissun ja voimat voivat hyvin säästyä loppuun. Tilat saadessa pystyy ruuna ainakin totomatsiin.

Pelijakauma: Good Dynamiten kuuluisi olla korkeintaan niukka suosikki. Nu I Nu on unohdettu 3 prosentilla.

Juoksunkulku: Funny Farm torjuu Ranch Newmanin ja 4 Up Up And Awayn. Vauhdin hieman tasaantuessa Victor Quo Vadis kiertää rinnalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Pelisuosikki: Suomen Cupin finaalin voittajaa odottaa 15 000 euron ykköspalkinto. 11 Pyörylän Paroni ja 12 Veetuli kohtasivat toisensa jo viime viikolla Vermossa. Ensin mainittu näytti keulassa pitkään voittajalta, mutta Veetuli jyräsi rinnalta edelle juuri maalilinjalla.

Haastajat: 5 Juliette Lax laukkasi viimeksi pitkästä aikaa lähdössä, mutta kuten tulosrivistöstä voi päätellä, on tamma nykyään huomattavasti varmempi lähtemään. Nyt rattaille palaa hevosen hyvin tunteva Ari Moilanen. Toissa juoksussa hevonen olisi jättänyt ilman lopun haparointia kovan Carmelan taakseen. Juliette Lax riittää takuulla tässä pitkälle onnistuneella juoksulla.

8 Juntti-Jussi palasi Killerillä kolmen kuukauden paussilta. Kilpailemattomuus ei näkynyt ruunan otteissa millään tapaa, kun Antti Kinnusen suojatti lipui erittäin hallittuun voittoon. Hyväluokkaisen hevosen voitto ei saa yllättää.

15 Pikkukahveli on erittäin kyvykäs, mutta samalla epäonnistumisaltis tapaus. Torniossa orilla meni kaikki putkeen, kun se pääsi suosikeiden laukkaillessa keulaan. Esa Holopaisen ajokki veti toisen kierroksen vauhdilla ja voitti uudella komealla rataennätyksellä. Esa Holopaisen ajokin laukkariski kasvaa ulkoradoilla merkittävästi, eikä tehtävästä tule nyt yhtä helppoa.

Yllättäjät: 10 Ilon Ari ei ole yltänyt kahdessa viimeisessään kärkeen, mutta tähän kilpailuun on varmasti tähdätty. Esimerkiksi huhtikuussa Vermossa ruuna löi Veetulin, joka haki silloin toki vielä parasta kuntoaan.

6 Kartelli voitti Kuopiossa, kun peri keulahevosen laukattua johtopaikan viimeisellä takasuoralla. Vastus kovenee, mutta Kartelli pystyy venymään. On eri asia riittääkö se silti voittotaistoon.

Mikäli lähtöön hakee isoa yllätystä, voisi 4 Salasana olla sellainen. Tamma on kilpaillut jo pidemmän aikaa hyvässä iskussa. Tiistaina Teivossa Bella Varjosen valmennettava haparoi kirivaiheessa ja vauhdikkaasti alkanut kiri vesittyi laukkaan.

Pelijakauma: Pikkukahveli on 16 % ylipelattu. Juliette Lax maistuu hurjasti vain 9 prosenttia pelattuna.

Juoksunkulku: Tasainen taisto keulapaikasta. Juliette Lax on todennäköisin keulanimi alun jälkeen. Tässä ei lönkötellä, mutta takamatkoilta on pakko tehdä ratkaisuja hyvissä ajoin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Pelisuosikki: 5 Pilskerin hienoon tulosrivistöön tuli toissa juoksussa särö, kun orin tehtävästä muodostui 40 metrin pakilta liian haastava. Veli-Erkki Paavolan ajokki kierteli vahvasti perille, mutta ei ehtinyt silti viidettä sijaa korkeammalle. Viime lauantaina Oulussa suosikki laukkasi loppukaarteessa merkityksettömästi, sillä voittajaa se ei olisi vauhdikkaasta kiristä huolimatta tavoittanut. Tämänkertainen vastus on ehdottomasti ravilla lyötävissä.

Haastajat: 3 Piirka on tuloillaan. Ruuna näytti toissa kerralla loppukaarteessa erittäin vaaralliselle, mutta viimeiset metrit olivat vielä liikaa. Viime viikolla Killerillä ruuna sai kiritilat myöhään, eikä ehtinyt vihaisesta lopetuksesta huolimatta totoon.
Viime syksynä suomenhevosten Derbyssä neljänneksi sijoittunut

6 Huuger suorittaa jatkuvasti hyvin, mutta näissä lähdöissä se ei välttämättä riitä voittoon. Tässä on mahdollisuus keulajuoksuun, jolla Ari Moilasen ajokki voisi johtaa maaliin saakka.

10 Tulinko on noussut hyvään iskuun. Ori lopetti viimeksi terävästi kiritilat saatuaan. Toki takarivistä tehtävä ei ole taaskaan yksinkertainen, mutta vastus ei ole liian paha lyötäväksi.

Yllättäjät: 7 Hevillä ei saanut Oulussa mahdollisuutta kiriä, joten heikkoon sijoitukseen ei kannata tuijottaa.

4 Imun Siro piti taukoa kaviovaivan takia. Nyt tilanne on hyvä ja hevonen on ehjällä juoksulla aivan mahdollinen menestyjä. Valmentaja Elina Kaija muistuttaa laukanriskin olevan muiden keskeltä eturivistä kuitenkin suuren.

Pelijakauma: Pilsker on 47 prosentilla aivan liian suuri suosikki. Piirkan kuuluisi olla ykköshaastaja. Imun Siroa kannattaa harkita vahvasti mukaan täysin pelaamattomana.

Juoksunkulku: Piirka avaa johtoon, mutta sille kelvannee selkä eteen. Huuger on todennäköisin keulapaikan haltuunsa hakija.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Pelisuosikki: 3 Gorgeous Boko on tehnyt vakuuttavaa jälkeä ja ollut jokaisessa uransa kilpailussa todella hyvä. Kolme ensimmäistä kisaansa Markku Niemisen suojatti juoksi keulassa. Viimeksi Teivossa oli selkäreissun vuoro, mutta tamma jyskytti 800 metrin kirillä todella hallittuun ykköstilaan. Nyt tehtävä on uran kovin, mutta varaa on jäänyt.

Haastajat: 1 BWT Burnin Alive näytti todellisen luokkansa huhtikuussa Jokimaalla, kun tamma voitti keulasta vakuuttavasti kovalla tuloksella. Brad De Veluwen jälkeläinen on takuulla lähdön parhaimpia varsoja.

2 Arctic Lover ja 12 MAS Archie kohtasivat toisensa Vermon Finlandia-päivänä. Ensin mainittu polki keulassa jälkimmäisen matkatessa rinnalla. Matkavauhti oli turhan reipasta, joten kumpikin putosi ulos kaksarista. Nyt lähtöasetelmat ovat Arctic Loverin puolella ja hevoselta on tarkoitus laittaa pallot korviin viime kerran innon takia, joten paukut jäävät loppuun.

Yllättäjät: 4 Little Easy ei ole yltänyt vielä suosikkikolmikon tapaisiin kilometriaikoihin, mutta tässä ennätys kohenee todennäköisesti ehjällä juoksulla mittavasti. Toukokuun alussa Martti Pellikan suojatti teki erittäin väkevän suorituksen. Tamma laukkasi alussa pahoin jääden kärjestä reilut 60 metriä. Silti hevonen hävisi voiton vain todella niukasti. Toki vastus oli helpompi, joten tällaisessa porukassa samanlaiseen tasoitukseen ei ole varaa. Ari Moilanen hyppään nyt vahvistuksena rattaille.

Myös 8 Obrigado teki viimeksi häijyn esityksen. Ruuna laukkasi alussa pahoin, mutta kiri siitä huolimatta vielä ykköseksi. Vastus on nyt eri tasoa, mutta ehjällä juoksulla mikään sijoitus ei saa yllättää.

MAS Archie on takamatkalla. Sieltä on suurella todennäköisyydellä liian vaikeaa nousta voittoon, kun voittaja menee jopa 14-tuloksen.

7 Guliane Boko lähtee hyvin matkaan ja pystyy paljoon tässäkin sakissa. Huhtikuussa tamma juoksi keulassa ja jätti taakseen muun muassa MAS Archien ja Arctic Loverin.

Pelijakauma: Suosikkikaksikko on kerännyt liian paljon peliä (65 %) muihin nähden. Arctic Lover on 6 prosentilla paras merkki. Myös Guliane Boko maistuu kahdella pinnalla.

Juoksunkulku: 1,4, ja 7 ovat alussa nopeimmat. Guliane Boko pystyy riistämään paikan itselleen nappiin menneellä kiihdytyksellä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Pelisuosikki: 5 Camri juoksi viimeksi kovatasoisessa Vitterin voittamassa lähdössä. Ori sai namureissun edellä mainitun perässä ja pyrki maalisuoralla taistoon. Etenemistä ei kuitenkaan tapahtunut – päinvastoin. Pitää huomioida kyydin olleen kuitenkin todella kylmää.

Haastajat: 12 Suivikas päihitti Oulussa 9 Elias Intomielen, kun sai mukavan reissun 2. ulkona. Nyt lähtöasetelmat tietävät kierrettävää, joka ei sinänsä ole Suivikkaalle ongelma. Matka voi kuitenkin loppua kesken.

Elias Intomielen kunto ei ole kadonnut mihinkään, vaikka voittoja ei ole viimeisiin tullut. Itse asiassa kunto vaikuttaa olevan vain nousussa. Viikko sitten ori kiri taustalta todella väkevästi toiseksi.

4 Köppinen jyskytti viimeksi Vermossa oikein mukavasti perille, vaikka jäikin neljänneksi. Ori ei ole tänä vuonna vielä parhaimpaansa yltänyt, mutta viime kerran esitys oli lupauksia herättävä.

Yllättäjät: 2 Tuikun Poju otti Vieremällä kauden ensimmäisen ykkösen, kun kohtasi erittäin sopivan porukan. Voitto oli oikein ansaittu sillä ruuna oli tehnyt aikaisemmin useita kovia suorituksia ilman täydellistä palkintoa. Vastus on kova, mutta aivan kovimmat tykit puuttuvat viivalta.

8 Hullumies lähtee normaalisti niin lujaa matkaan, että pääsee täältäkin kuskin panostaessa keulaan. On eri asia halutaanko sillä vielä siitä ajaa. Ori palasi tiistaina kilparadoille loukkaantumisen jälkeen. Seppo Sarkolan suojatti laukkasi alussa ja tuli taustalla vauhtinsa pitäen perille saakka.

Pelijakauma: Suivikas on 27 prosentilla turhan paljon vedetty. Hullumies huomioidaan vain prosentti pelattuna.

Juoksunkulku: Camri lähtee vauhdilla, mutta ei voi Hullumiehelle alussa mitään. Sillä on kuitenkin hyvä sauma hakea keulapaikka heti haltuunsa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Pelisuosikki: 6 Wasa Warrior pystyi Vermossa lähtemään ykkösradalta yllättävänkin vauhdilla matkaan ja piti keulapaikan. Sen jälkeen tilanne oli ruunan ja Jorma Kontion hallussa ja tuloksena oli arvokas voitto kovassa tehtävässä. Pitkä matka ei ole varmasti ongelma, kunhan ravi pysyy uomissaan.

Haastajat: 1 Like You ei ole myöskään kilpaillut koskaan pitkällä matkalla. Itse asiassa tamma ei ole juossut koskaan edes keskipitkää matkaa, joten hieman varauksella siihen täytyy sen takia suhtautua.

7 Confectionier palasi tiistaina Teivossa tauolta ja kesti keulasta oikein hyvin perille. Nopea avaaja voi hyvinkin päästä keulaan ja pystyy startti alla voittotaistoon. Pitkä matka sopii.

Yllättäjät: 8 Agnese aloitti kautensa huhtikuussa Vermossa todella väkevällä suorituksella, kun jyräsi johtavan rinnalta voittoon. Vermossa tehtävä oli jo ennakkoon mahdoton radalta 12, joten sen takia hevosta ei kannata peleistä pudottaa.

3 Dominic Web voitti toissa juoksunsa keulasta pitkällä matkalla ja jätti taakseen todella kovia nimiä Buck Bokon johdolla. Ruunalla on kuitenkin koko ajan laukan vaara, joten sijoitus voi olla ihan mikä tahansa.

10 Rapido Streamline voitti viimeksi keulasta Teivon märällä radalla. Nyt juoksusta tulee erilainen, eikä hevonen kuulu kuumimpiin suosikeihin.

5 Piece Of Metal omaa puolestaan kokemusta pitkiltä matkoilta ja matka käy sille hyvin. Juha Utalan suojatille on kertynyt starttiväliä, mutta hevonen on pystynyt pärjäämään suoraan pidemmiltäkin tauoilta. Edellisessä kilpailussaan ruuna lopetti vaikeista asemista pontevasti ja olisi samanlaisena aivan mahdollinen.

9 Sunbird Chelsea jyräsi viime viikolla vahvasti, eikä hävinnyt voittoakaan kuin niukasti kovaluokkaiselle hevoselle. Toissa juoksussa tamma olisi voinut napata Vermossa myös totosijan erilaisilla ajolinjoilla.

Pelijakauma: Wasa Warriorin pelikannatus (65 %) on lähtenyt haastavalla kierroksella käsistä. Confectionier on neljällä prosentilla huippumerkki.

Juoksunkulku: Confectionier on todennäköisin keulahevonen näinkin ulkoa ja hevoselle myös ajetaan siitä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Pelisuosikki: 8 Venice suoritti viikko sitten Oulussa mukavasti, eikä voiton suhteen jäänyt jossiteltavaa. Toki reipas matkavauhti auttoi Mika Forssin ajokkia, joka matkasi 3. ulkona. Hieman vielä parantaessa hevonen osallistuu voittotaistoon, vaikka johtavan rinnalta. Suoritustaso on kuitenkin heitellyt aikaisemmin rajusti, jonka takia suosikkiin ei voi luottaa aukottomasti.

Haastajat: 4 Amazing Soul jäi toissa juoksussa keulasta isona suosikkina toiseksi, mutta oli ohjastaja-valmentaja Jukka Kinnusen mukaan kipeä startissa. Viime juoksussa tamma jäi kolmanneksi, mutta edellä jäi vain kaksi oikein hyvää hevosta: Outlaw Merci ja Pitch Command. Ennen kisaa hevonen oli saanut olla Kinnusen mukaan helpommalla, joten hevonen parantanee tässä otteitaan.

1 Kiikku's Chance kohtaa tässä huipputammoja, mutta ei kalpene itsekään vertailussa. Christa Packalenin ajokki avaa hyvin, mutta juoksee tällä kertaa selässä. Siitä tamma pystyy tuliseen lopetukseen tilat saadessaan. Vastus ei ole liian kova, vaikka on tiukka.

Yllättäjät: 10 Demi De Veluwe hakee yhä kauden avausvoittoaan, jota ei näistä asemista irtoa ilman suosikkien epäonnea. Edellisessä Vermon kisassa tamma hävisi vain kahdelle oikein hyvälle hevoselle.

3 Ranch Kelly palasi alkukeväästä ihailtavasti tasolleen ja suoritti kykyjensä mukaan. Sopivalla reissulla Tommi Kylliäisen ajokki pystyy ainakin tototaistoon.

6 Fashion Duo tuli toissa kerralla takaa oikein hyvin maaliin, eikä hävinnyt kuin Kiikku's Chancelle. Viimeksi hevonen ei saanut sisäradalta mahdollisuutta.

12 Arctic Model jäi viimeksi voimat tallella pussiin, kun hevosella ei haluttu ajaa johtavan rinnalla. Kunto on kova, mutta lähtöpaikan takia tehtävä liki mahdoton voittoa ajatellen.

Pelijakauma: Amazing Soul (19 %) on jäänyt ylipelatun Venicen (52 %) varjolla oikein hyväksi varmavalinnaksi.

Juoksunkulku: Radoilta 1-4 avataan vauhdilla. Kiikku's Chance pitää aluksi piikin, mutta päästää Amazin Soulin eteensä. Venice reissuttaa johtavan rinnalle, mutta Amazing Soul saa rauhoittaa matkavauhtia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 9,3,11,7,2,5
Toto76-2: 5
Toto76-3: 5,3,6
Toto76-4: 3,1,2,4,8,7
Toto76-5: 5
Toto76-6: 6,1,7,8
Toto76-7: 4
Hinta: 21,60 €

Suuri
Toto76-1: 9,3,11,7,2,5
Toto76-2: 5
Toto76-3: 5,3,6,4
Toto76-4: 3,1,2,4,8,7
Toto76-5: 5,12,9,4,8
Toto76-6: 6,1,7,8
Toto76-7: 4
Hinta: 144,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›