Ravivihjeet

Ravivihje: Toto65 Helsinki 4.5.2016

Julkaistu:

Toto65
Vermon Toto65-kierros tarjoaa kaksi oikein hyvää luottohevosta. Toinen voittaa erittäin todennäköisesti keulasta ja toinen on jäänyt osittain lähtöratansa takia alipelatuksi suosikiksi.

Toto65-1

Pelisuosikki/varmavalinta: 6 Arctic Model ei ollut vielä maaliskuussa Vermossa valmis suurempaan menestykseen ja tammaa treenattiin lisää. Lauantaina Pekka Korven suojatti oli jo selvästi parempi, kun se jäi keulasta vain niukasti toiseksi tätä kovemmassa lähdössä. Nopea avaaja pamauttaa johtoon, josta johtaa todennäköisesti maaliin saakka. Viime syksynä Arctic Model jätti keulasta taakseen muun muassa El Catwalkin.

Haastajat: 1 Alert Kemp voitti Vermossa kaksi viikkoa sitten keulasta hallitusti, kun sai vetää haluamaansa tahtia. Tamma lähtee hyvin, mutta lähtönopeus ei riitä suosikin torjumiseen. Paikka sen takana on hyvä juoksupaikka, josta kakkossijalle venyminen on hyvinkin mahdollista.

9 Sylvie De Vie pääsee myös mukavasti matkaan ja juossee 3. sisällä. Tamma ei ole ollut urallaan mikään voittokone, mutta juoksi viime vuonna monesti juuri Arctic Modelia ja kumppaneita vastaan ikäluokkalähdöissä. Tälle kaudelle tammalla on voittoja jo kasassa yhtä monta kuin viime vuonna, sillä Tapio Perttusen suojatti voitti Lappeessa sopivan tehtävän sisäratareissulla.

Yllättäjät: 4 Elena For Ever on juossut kahdesti tauon jälkeen ja lähestyy huippuvirettä. Voitto lienee liikaa vaadittua, mutta totosija on otettavissa.

2 Lisbeth pystyy viime sijoituksiaan parempaan, mutta suosikin lyöminen tuntuu aivan liian kovalta tehtävältä.

Pelijakauma: Arctic Model on aiheesta suuri suosikki, mutta yli 70 % peliosuus on jo hieman yläkantissa.

Juoksunkulku: Arctic Model pamauttaa johtoon. Alert Kemp liimautuu kantaan. Johtavan rinnalle on vaarassa jäädä 7 Amour Kemp. Suosikki saa tehdä oman juoksunsa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-2

Pelisuosikki/varmavalinta: 8 Daisy Nass meni Vermossa talvikelillä keulasta pintakaasulla 15,0-tuloksen, joka kertoo hevosen kyvyistä. Suosikki epäonnistui viimeksi Porissa, jonka takia moni varmistaa sen. Tamma avasi yllättävän hiljaa ja laukkasi ensimmäisessä kaarteessa. Kaiken ollessa normaalisti Juha Utalan ajokki päässee näinkin ulkoa keulaan ja on näin tapahtuessa erittäin vahvoilla sopivassa sakissa.

Haastajat: 1 Ripasso Classico epäonnistui viikko sitten vastaavista lähtöasetelmista. Ori ei ehtinyt alussa nopeimpien mukaan ja laukkasi hylkäykseen ensimmäisessä kaarteessa. Sitä ennen Nyyti-Maria Timosen valmennettava hävisi keulasta vain hurjavireiselle Bouncing Hill:lle. Jaksavalla hevosella voi tilaisuuden mukaan käännellä vaikka johtavan rinnalle.

5 Victory Zet on viime sijoituksiaan paremmassa iskussa. Toissa juoksussa Mika Forssin ajokki jäi vaille kiritilaa ja juoksi viimeksi kovassa lähdössä johtavan rinnalla.

Yllättäjät: 9 Sun Capitano oli kaksi viikkoa sitten tauolta vielä pehmeä, mutta voi parantaa startin ansiosta paljon. Mika Ahlströmin valmennettava esitti viime syksynä sellaisia esityksiä, että se on huomioitava tässä sakissa.

7 Golden Elevenin tulosrivistö on komeassa tikissä. Täytyy kuitenkin huomioida voittojen tulleen tätä helpommissa sakeissa ja juoksu voi mennä vaikeaksi.

6 BWT Lovestory menetti viikko sitten asemiaan taipuvan takana, mutta tuli vahvasti perille tilat saatuaan. Ilman kenkiä jatkaessa tamma ottanee pian uransa toisen voittonsa.

4 Axel Halm saattaa olla yllättävänkin korkealla, jos kilpailuun tulee hyvä tempo. Muuten pärjääminen on haastavaa.

Pelijakauma: Daisy Nass on alle 30 % loistava alipelattu suosikkivarma. Golden Eleven on 11 prosentilla ylipelattu.

Juoksunkulku: Ripasso Classicon lähtönopeus ailahtelee. Parhaana päivänä se voisi pystyä pitämään alussa keulat. Sitä hiillostaa alussa Livi Import ja BWT Lovestory. Ulkoa Daisy Nass marssii kuitenkin vetotöihin ensimmäisen puolikkaan aikana.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-3

Pelisuosikki: 15 Pyörylän Paronin tehtävä on samankaltainen mitä huhtikuun Forssan ja Vermon juoksuissa. Molemmissa Leo Mönttisen valmennettava voitti vakuuttavan kirin päätteeksi, eikä samanlainen lopputulos ole kaukana. Porin viime kilpailussa voittomarginaali oli pieni, mutta hevonen ei joutunut antamaan ohjastajan valitsemalla taktiikalla kaikkeaan.

Haastajat: 7 Myllyn Valtti juoksi viimeksi keulassa, jossa matkaa todennäköisesti jälleen. Ruuna sai vetää ensimmäisen kierroksen maltilla, mutta ei voinut silti mitään kovan Juntti-Jussin kirille. Myös Pyörylän Paroni tulee viimeisen puolikkaan vauhdilla, joten sen takana pitäminen ei ole helppoa.

5 Lissun Eerikki rutisti huhtikuun alussa Kuopiossa johtavan rinnalta varmaan voittoon. Hevonen on kyvykäs ja onnistuessaan mahdollinen menestyjä.

Yllättäjät: 16 Ilon Arilla on tulinen kiri, mutta juoksusta voi muodostua vaikea näistä asemista. Yhtään onnistuessa Ahosten silmäterä pystyy paljoon.

1 Villihuumaa kilpailee tiheään tahtiin, kuten Jouni Miettisen suojateilla on tapana muutenkin. Tamma juoksi lauantaina Seinäjoella, jossa sen kirivaihe ei mennyt ollenkaan putkeen. Sunnuntaina Porissa tilanne näytti olevan keulapaikalta hallinnassa, kunnes hevonen pomppasi loppukaarteessa laukalle.

12 Ekin Toive laittoi suosikin viimeksi ahtaalle, mutta täytyy huomioida ruunan saaneen lepattaa keulapaikalla. Nyt hevonen joutuu töihin, sillä yhtä helppoa juoksua ei ole tarjolla.

Pelijakauma: Pyörylän Paroni ansaitsee selvän suosikinasemansa. Myllyn Valtin kuuluisi olla Lissun Eerikin sijasta ykköshaastaja. Ilon Ari kiinnostaa vain 5 prosenttia pelattuna.

Juoksunkulku: Villihuuma pyrkii vauhdilla matkaan, mutta ei pysty torjumaan Myllyn Valttia. Pyörylän Paroni voi löytää juoksupaikan yllättävänkin läheltä kärkeä, jolloin se ei joudu tekemään pitkää kiriä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-4

Pelisuosikki: 3 Personal Trainer on kyvykäs juoksija. Sen viime esitys Vermossa jätti kuitenkin kysymysmerkkejä ilmaan. Ruuna sortui ensimmäisessä kaarteessa laukalle ja sinetöi epäonnistumisensa kierros myöhemmin uuden laukan muodossa. Valmentaja Juuso Holttisen mukaan ensimmäinen laukka johtui todennäköisesti ahtaasta paikasta, mutta toiseen ei löytynyt syytä. Nyt on hyvä mahdollisuus päästä vapaalle radalle, jolloin ongelmia tuskin tulee.

Haastajat: 12 Baron De Rive on myös todella lupaava aloittelija. Ruuna aloitti uransa loistavasti kolmella ykköstilalla, mutta kulki sen jälkeen pidemmän aikaa varjojen mailla. Kahdessa viime kilpailuissaan Timo Leivon suojatti on ollut jälleen oma itsensä. Toissa juoksussa hevonen jyräsi hänniltä erittäin väkevästi voittoon. Viimeksi vastassa oli hyviä hevosia, mutta voitto irtosi silti helpolla tavalla. Rata 12 ei vie mahdollisuuksia.

10 Stone Capes Nanet juoksi kolme viikkoa sitten Baron De Riven takana, mutta ei pystynyt rahanjakosuoralla aivan tämän vauhdissa. Edellisen kilpailunsa tamma voitti, mutta vastus kovenee.

Yllättäjät: 4 Stone Capes Nasty taisteli Porissa mukavasti perille keulasta ja kunto on varmasti vain nousussa. Keulajuoksuun on jälleen mahdollisuus tai vaihtoehtoisesti suosikin selkään.

8 Black Ice Boost on ollut pitkään hyvässä iskussa, mutta ei ole onnistunut voiton arvoisesti. Teivossa sellainen oli jo lähellä, kun Olli Koivusen ajokki jyräsi 800 metrin kirillä vahvasti. Laukka maalisuoralla vei kuitenkin todennäköisen ykköstilan. Vastus kovenee.

Paikka johtavan rinnalla oli liikaa 9 I One:lle Kuopiossa. Nyt luvassa on varmasti edullisempi reissu, mutta vastassa on muutama kova kilpakumppani.

6 Spejsat B.M.W:n tehtävä oli kolme viikkoa sitten likipitäen mahdoton hänniltä, kun kärki lopetti reipasta kyytiä. Tamma esitti talvella pari kertaa sellaisia otteita, ettei sitä voi tyrmätä täysin.

Pelijakauma: Stone Capes Nanet on 21 prosentilla ylipelattu.

Juoksunkulku: Stone Capes Nasty lienee nopein alussa. Keuloja tuskin luovutetaan ainakaan kenellekään muulle kuin suosikille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-5

Pelisuosikki: 9 Hopeless Guy kärttää eturivin hevosten ylivauhtista avausta. Jos alussa mennään kovaa, on Hannu Torvisen ajokki vaarallinen. Ruuna kisaa hurjassa iskussa, vaikka on jäänyt kahdessa viime juoksussa toiseksi. Viime kilpailussa voittoon ei ollut juoksunkulun takia mahdollisuutta.

Haastajat: 1 Freddie Ale palasi viime viikolla talvitauolta. Valmentaja Matias Salo varoitteli jo ennakkoon, ettei laiska treenaaja ole tauolta parhaimmillaan. Antti Teivainen ei halunnut ajaa taukohevosella pitkää kiriä, jonka takia ruuna valui väsyvän takana hännille. Parannusta on varmasti luvassa ja lähtöasetelmat ovat erittäin kutkuttavat.

2 Sweet Choco Star teki viime vuonna juuri näihin aikoihin kaksi oikein hyvää esitystä lyhyellä matkalla. Tamma on juossut nyt keväällä kahdesti, eikä ole vielä ollut aivan herkimmillään. Herkkyys on kuitenkin koko ajan parempaan suuntaan.

3 Capri T.T. aloitti kolme vuotta sitten oikein lupaavasti Suomessa. Hyvät esitykset eivät saaneet jatkoa Teivon märissä olosuhteissa. Emma Väre pyrki ajokillaan alussa rajusti keulaan ja kierroksen väliaika oli olosuhteisiin nähden hurja 13,5. Olosuhteet taisivat olla myös vastaan, joten tuolle kilpailulle ei kannata antaa painoarvoa.

Yllättäjät: 5 Made In Shade on tauluaan vaarallisempi. Tamma kiri viimeksi vaikeista asemista todella hyvin perille ja on valmis yllättämään.

6 Dream And Hope ei ole hetkeen yltänyt aivan parhaimpaansa, mutta viimeksi Sanna Kiisken valmennettava oli jälleen parempi. Se sai mukavan reissun johtavan takana, eikä hävinnyt lopulta kuin kovalla Sue's Photolle.

Pelijakauma: Sweet Choco Star on ylipelattu 29 %. Freddie Ale on 12 prosentilla oikein hyvä merkki. Made In Shade on kierroksen parhaita yllätyshakuja.

Juoksunkulku: Freddie Ale pystynee torjumaan Sweet Choco Starin. Avaus voi kuitenkin venähtää todella reippaaksi, mikäli Capri T.T.:lla ladataan myös kovat piippuun.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto65-6

Pelisuosikki: 2 Sahara Headlong aloitti Tommi Kylliäisen treenistä parhaalla mahdollisella tavalla viikko sitten. Tamma pääsi iskemään johtavan takaa 300 metriä maaliin ja lipui varmaan voittoon. Tamma jatkanee ilman kenkiä, jolla balanssilla juoksi viimeksi ensimmäistä kertaa.

Haastajat: 12 Con Gas on mahdollisesti porukan paras hevonen, mutta lähtöasetelmat tasoittavat puntteja melkoisesti.

9 Amber Kemp jäi viimeksi kuudenneksi, mutta sitä ei voi tuomita millään. Tehtävä oli hänniltä mahdoton.

Yllättäjät: 3 La Blixten on päässyt vaihteeksi mukavalle lähtöpaikalle. Edelliskilpailussa tamma pääsi radalta 11 toiseen ulos, mutta potku ei riittänyt perille. Parempaan on rahkeita.

4 Sur De La Victoire täytyy huomioida näistä asemista startti alla, sillä viime viikon kilpailu vei varmasti eteenpäin.

10 Xenia Lake juoksi viimeksi samassa lähdössä Sahara Headlongin kanssa. Tamma tuli keulasta mukavasti perille, vaikka jäikin toiseksi. Lähtöasetelmat ovat nyt suosikin puolella, joten sille voi olla vaikeaa riittää. Toki voimasuhteet voivat näissä lähdöissä elää starttien välillä paljon.

5 Unyielding Stride saalisti viime viikolla Teivossa ansaitun ykköstilan. Tamma jyräsi 700 metrin kirillä voittoon, vaikka lopussa vastustaja meinasi yllättää. Milla Pitkäsen valmennettava pystyy paljoon, mikäli ravi pysyy kasassa.

6 Tiger Shark suoritti viimeksi Porissa mukavasti pitkällä kirillä ottaen huomioon, että kilpailu oli vasta toinen todella pitkän tauon jälkeen.

Pelijakauma: Sahara Headlong on turhan selvä suosikki 42 prosentilla. Unyielding Stride poimitaan esille vain prosentti pelattuna.

Juoksunkulku: Sahara Headlong ja Tiger Shark kilvoittelevat alussa keulapaikasta. Ensin mainittu pitänee keulat.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto65-1: 6
Toto65-2: 8
Toto65-3: 15,7,16
Toto65-4: 3,12
Toto65-5: 9,1,3,5
Toto65-6: 2,12,9,3,4,10,5,6
Hinta: 19,20 €

Suuri
Toto65-1: 6
Toto65-2: 8
Toto65-3: 15,7,5,16,1
Toto65-4: 3,12,4,8,9,6
Toto65-5: 9,1,3,5
Toto65-6: 2,12,9,3,4,10,5,6
Hinta: 96,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri