Senja

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Linnunlahti 1.5.2016

Julkaistu:

Toto4
Joensuun Toto4-kierros pelataan tällä kertaa ilman varmaa. Kylmäveristen tammalähtö tarjoaa päivän parhaan peli-idean.

Toto4-1

Pelisuosikki: 7 Vuvuzela olisi ravilla erittäin liki voittoa, mutta laukka on äärimmäisen pinnassa. Toissa juoksussa tamma voitti johtavan rinnalta oikein helposti. Viime juoksussa oli jälleen epäonnistumisen vuoro, kun hylkäys oli tosi asia jo ensimmäisellä puolikkaalla. Vuvuzelan kuuluu olla suosikki, mutta ei missään nimessä varma.

Haastajat: 9 Kobardi kilpailee kovassa iskussa ja voittanee pian jonkun lähdön. Toissa juoksussa Markus Porokan suojatti kohtasi hyviä vastustajia ja riitti neljänneksi. Maanantaina Kuopiossa vastus oli selvästi sopivampi. Ruuna laukkasi kuitenkin alussa ja toisessa kaarteessa pahoin. Siitä huolimatta se nousi vielä neljänneksi. Ravin maittaessa voittokin on mahdollinen.

1 Pyöriän Vilistys oli laukkapäällä viime juoksussaan. Ruuna hapuili heti alussa ja laukkasi ensimmäiseen kurviin mentäessä. Toinen laukka kierros juostuna sinetöi epäonnistumisen. Huhtikuun alussa Oulussa kohtasi suosikki Tähti Kepua lukuun ottamatta sopivan vastuksen, eikä hävinnyt keulasta kuin tälle.

Yllättäjät: 11 Mattilan Urho palailee tauolta. Valmentajan mukaan hevonen on vastannut harjoituksissa kaverille aikaisempaa paremmin, joka voisi tietää hyvää myös kilpailuja ajatellen. Vauhdit riittävät tässä sakissa paljoon, eikä voittokaan saa järkyttää.

2 Rempsake on kilpaillut harvakseltaan ja edellisestä startista on taas kuukausi aikaa. Markus Dahlströmin ajokki kuuluu niihin, jotka pystyvät voittotaistoon suosikkien epäonnistuessa.

10 Hissun Aarre on selvästi onnetonta tauluaan parempi. Mikäli lähtöön hakee suuryllätystä, on Jukka-Pekka Kauhasen ajokki huomioitava.

Pelijakauma: Vuvuzelan kuuluisi olla epäonnistumisriskistä huolimatta enemmän kuin (25 %) pelattu. Kobardin kuuluisi olla ykköshaastaja.

Juoksunkulku: Pyöriän Vilistys pitänee keulat aluksi. Vuvuzela voi riistää ne itselleen, mikäli on kovin menopäällä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Pelisuosikki: 1 Evelyn Sundancen valmentaja Jusa Koski ei ollut turhaan toiveikas ennen Joensuun lähtöä. Tamma oli suorittanut harjoitusraveissa hyvin ja jatkoi totolähdössä samalla kaavalla. Suosikki juoksi pääosan matkasta luokkahevosen Boulder Cannonin takana, jonka lyöminen ei ollut sinä päivänä mahdollista. Kakkossija irtosi erittäin positiivisella esityksellä. Suosikki pystyy latomaan lyhyen matkan sellaista tahtia, että muilla on haastava työ sen lyömisessä.

Haastaja: 8 So Clueless kohtaa suosikkia lukuun ottamatta oikein sopivan porukan. Puolentoista kuukauden starttiväli tuskin näkyy otteissa, sillä Janne Kuosmasen valmennettava on pystynyt pidemmiltäkin tauoilta hyviin suorituksiin. Ykköshaastaja nähdään todennäköisesti voittotaistossa mukana, mutta suosikin kaataminen ei ole helppoa.

Yllättäjät: 9 Globe Linda pyrki Lappeessa puolustamaan johtopaikkaansa, mutta ei siinä onnistunut. Keulahevonen veti matkalla vauhdilla, joten Sami Vehviläisen ajokki pääsi kiriin viimeisellä takasuoralla. Viimeisen puolikkaan alussa tamma oli jo ensimmäisenä voittaen lopulta kevyesti. Tässä on mahdollisuus suosikin selkään, jolloin Globe Linda on tilat löytäessä vaarallinen.

5 Pine Ross on kilpaillut kahdesti tänä vuonna noususuhdanteisesti. Viimeksi ruuna lopetti sisäratareissun jälkeen vauhdilla, mutta ei aivan ehtinyt voittotaistoon. Urallaan sairastelleen hevosen tila vaikuttaa tällä hetkellä hyvälle, eikä ainakaan kakkossija yllättäisi.

7 Giant Photo näytti jäävän Lappeessa viimeisen takasuoran lopussa parhaiden kyydistä. Ruuna tuli kuitenkin uudelleen ja kiri vielä voittoon. Näistä asemista voitto yllättäisi lyhyellä matkalla kuitenkin, mutta kärkipäähän yltäminen on aivan mahdollista.

10 Baby Field voitti talvella Toto76-lähdön nappireissulla johtavan takaa. Sen jälkeen menestys on jäänyt haaveeksi ja tamma piti kilpailutaukoa. Kunto on jälleen nousussa, mutta toki takarivistä voittaminen on haastavaa. Maanantaina Kuopiossa Janne Karppisen ajokki jäi sisäradalla vaille kiritiloja, koska porukka pysyi maaliin saakka kasassa.

Pelijakauma: Evelyn Sundancen 60 % houkuttaa varmistamaan sen aliarvostetulla So Cluelessilla (15 %).

Juoksunkulku: Evelyn Sundance pitää keulat. So Clueless etenee rinnalle pitämään vauhtia.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Pelisuosikki: 7 Mokomani on noussut kovaan iskuun. Kahdessa viime juoksussaan Eero Flankkilan valmennettava on kohdannut tätä kovempia vastustajia. Toissa juoksussa vain hallitseva ravikuningatar Saaga S jäi edelle. Taakse jäi muun muassa Jokivarren Kunkku. Edellisessä kilpailussa mukana olivat Siirin Älli ja Pikkukahveli, joista vain ensin mainittu jäi ohittamatta. Joensuussa vastassa on vain tammoja ja keulaan päästessä voitto olisi etenkin liki.

Haastajat: 4 Noriko prässäsi tiistaina Teivossa alussa väkisin keulaan. Tamma taisteli siitä mukavasti perille, mutta Huimariina oli selityksittä parempi. Kunto on nousussa, mutta vastassa on pari hyvää kilpakumppania.

3 Hissun Virva lähtee vauhdikkaasti matkaan ja on jättänyt urallaan keulasta todella kovia hevosia taakseen. Tamma aloitti kautensa viikko sitten Ylivieskassa valmentajan ajamana. Esitys oli tauko huomioiden kohtuullinen, vaikka esimerkiksi Mokomani oli selvästi ennen maalissa. Nyt rattaille hyppää ammattikuski ja lähtöasetelmien puolesta keulajuoksuun olisi mahdollisuus.

Yllättäjät: 1 Tuli-Karkelo jatkaa hyvässä iskussa. Pitää kuitenkin muistaa, ettei se ole mikään voittokone. Voimakkaasti huomioituna sen pelaaminen ei ole kiehtovaa.

5 Martsa oli Oulussa hyvä, vaikka jäi tynkälähdössä kolmanneksi. Tamma matkasi johtavan rinnalla, josta puristi mukavasti perille. Ohitse kirivät vain paremmat reissut saaneet Pikkukahveli ja Siirin Älli.

8 Virin Camilla jäi lokakuun Mikkelin Toto76-yllätysvoiton jälkeen kilpailutauolle. Valmentajan mukaan korotettu rahasija tyydyttäisi, sillä tauko voi näkyä otteissa. Tamma pääsisi halutessa hyvin matkaan, mutta taktiikka lienee tauolta passiivinen.

Pelijakauma: Mokomani on liian selvä suosikki (48 %). Myös Tuli-Karkelon 12 prosenttia on liikaa. Hissun Virva on erittäin hyvä pelivalinta alle 5 pinnalla.

Juoksunkulku: Hissun Virva lataa keulaan, eikä keulataktiikka yllättäisi. Tällöin suosikki juossee rinnalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Pelisuosikki: 7 Vilar Lake on joutunut tyytymään viimeisissä kilpailuissaan hopeaan. Viime kilpailussa nopea Speed Sniper oli kirivaiheessa sitä herkempi. Toissa juoksussa suosikki matkasi keulassa, minne pyrkii nytkin. Vain hurjakuntoinen Invantaggio jyräsi silloin Henri Bollströmin ajokin ohitse. Nyt vastassa ei taida olla yhtä kovakuntoista kilpakumppania.

5 Tip Chip on pitänyt pari kuukautta huilia, mutta Janne Lukkarin ajokki on silti ykköshaastaja. Talvella ruuna napsi kovia päänahkoja voittamalla muun muassa Minto's Romeon ja Quite An Avengerin.

1 Minto's Starmanin viime kilpailun tulos jäi vaisuksi, kun tehtävä oli takaa aivan toivoton tasokkaassa sakissa. Vastus on nyt selvästi sopivampi, joten sijoitus paranee lähes takuulla. Suosikkikaksikon lyöminen on aivan mahdollista, sillä Minna Piiroisen valmennettava on näyttänyt olevansa kova tekijä näihin tehtäviin.

Yllättäjät: 10 Driller Mania ei kannata unohtaa ainakaan laajemmista peleistä. Ruunan kunto pitää, sillä Ylivieskassa se paikkasi alun pahan laukkansa erinomaisesti. Hyvänä päivänä ruuna pystyy todella terävään kiriin, jollaisella voittokin on mahdollinen.

2 Diesel Star sai Joensuun kaudenavauksessaan paikat auki sisäratareissulla. Ruuna ei saanut oikeastaan edes mahdollisuutta kirimiseen, joten iskukyky jäi arvoitukseksi. Huomioidaan revityksissä.

Pelijakauma: Ei huomautettavaa.

Juoksunkulku: Vilar Lake kiihdyttää ulkoakin vetotöihin. Tip Chip on todennäköisin toisen radan vetäjä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 7,9,1,11
Toto4-2: 1,8
Toto4-3: 7,4,3
Toto4-4: 7,5,1,10
Hinta: 19,20 €

Suuri
Toto4-1: 7,9,1,11,2,10,8,13
Toto4-2: 1,8
Toto4-3: 7,4,3
Toto4-4: 7,5,1,10,2,4,6
Hinta: 67,20 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›