Aune, Oona

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Tampere 19.4.2016

Julkaistu:

Toto5
Normaalia paljon kevyemmän vastuksen kohtaava Magnat on valmis palaamaan voittopolulle takamatkan lähtöpaikastaan huolimatta. Ruuna spurttasi viime kilpailussaan terävästi pieleen menneen reissun päätteeksi.

Toto5-1

Suosikki: Sopivan vastuksen kohtaava 8 Magnat on varmaehdokas tasoitusajossa, jonka sarjamääritys suosii takamatkalaisia. Isorahaisten on tavallista helpompi nousta takaa kärkeen, koska paalukarsinasta starttaa vain kuusi valjakkoa.

Magnat oli viimeksi erinomainen Porin kovassa lähdössä, jossa sen juoksu ei mennyt lainkaan nappiin. Hevonen joutui juoksemaan 3. rataa pitkin toiseen kaarteeseen asti, mutta kiri lopussa viimeiseltä sijalta vauhdikkaasti totohevosten tuntumaan. Sen vauhti oli viime metreillä selvästi kovempaa kuin esimerkiksi toiseksi sijoittuneen Bret Bokon.

Haastajat: 9 Mr Exquisite parantaa otteitaan nopeilla kesäkeleillä, joilla pääsee juoksemaan ilman kenkiä. Se kiersi Mikkelissä etusuoralla kuolemanpaikalle, mistä tuli mukavasti perille, vaikkei uhannut keulasta hienolla tyylillä 12-vauhtia lopettanutta Apache Kempiä.

Laukkoihin viime kilpailuissaan sortunut 4 Sahara Rouge ei ole helppo tavoitettava, jos sen vire on pikkupaussin jälkeen heti mallillaan. Toissa kerralla se pystyi kiertämään voittoon laukan jälkeenkin.

5 Midnight Coger kesti Seinäjoella puolireippaan matkavauhdin jälkeen keulasta kunniakkaasti toiseksi. Ruuna voittaa harvoin, mutta totosija ei olisi tässä normaalia kovemmassakaan sakissa utopiaa.

Yllättäjät: Kovaluokkainen 7 Express Type on päässyt kilpailemaan viime kausina kovin katkonaisesti, mutta Porin esitys pitkän tauon jälkeen lupaa sille hyvää. Se tuli hänniltä loppumetrit pirteästi Magnatin vauhtia. Koska oriilla on täydellinen taukostartti alla, sen voitto ei saa ihmeemmin yllättää.

Startit vievät 1 Stoms Maxia eteenpäin. Se kulki viimeksi pahan lähtölaukan jälkeen vauhdikkaasti ja saa nyt huippureissun joko keulassa tai 2. sisällä.

Pelijakauma: Magnat on lievästi ylipelattu, mutta käy paremman puutteessa varmaksi. Express Type ja Stoms Max ovat varmistelijoiden parhaat merkit.

Juoksunkulku: Stoms Max kokeilee luultavasti keulataktiikkaa. Magnat kiertää kuolemanpaikalle, jos tempo on rauhallista.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: Toissa kerralla kengittä loistojuoksun kuolemanpaikalta tehnyt 11 Lisbeth on niukka kärkirankkaus synkältä lähtöpaikaltakin. Tosin pitää huomioida, ettei se ole koskaan esittänyt leijonan otteita, jos on joutunut kiertämään kovin kaukaa. Viimeksi tamma laukkasi hylkäykseen Forssan jyrkässä ensimmäisessä kaarteessa.

Haastajat: 4 Fast Motion tuli vuoden ensimmäisessä juoksussaan 3. ulkoa kiertämättä asiallisesti perille. Pikkuruunan paikat ovat tiistaina varmasti vielä paremmin auki ja se on laskettava kuumimpiin voiton tavoittelijoihin.

7 Excellent Flashinkään nostaminen suosikiksi ei olisi väärä ratkaisu. Se seurasi Vermossa 10 kuukauden tauon jälkeen 2. sisältä positiivisesti perille. Viimeksi ori laukkasi tuimassa kiihdytyksessä avauskurvissa. Nopea lähtijä pääsee seiskapaikaltakin kärkipaikoille.

10 Sabacan Savage ei ole ollut ehkä aivan terävimmillään viime starteissaan. Toissa kerralla sen juoksussa meni tosin melkein kaikki pieleen. Ruunaa ei silti kannata vielä tyystin unohtaa, jos rastaa oikein paljon hevosia.

6 Man In Black paineli kaksi viikkoa sitten 3. sisältä kovan ajan ja hävisi vain kahdelle sellaiselle hevoselle, jotka olisivat tässä lähdössä selkeitä varmoja. Tasainen avaaja saa tällä kertaa hankalamman reissun, minkä jälkeen on riippuvainen reippaasta matkavauhdista.

Yllättäjä: Tulosriviään jonkin verran etevämpi 9 Oscar Magia saavutti toissa kerralla 12-tadalta maksimisijan saatuaan oivaa vetoapua kirivaiheessa. Viimeksi ruuna jäi pussiin sisäratareissun jälkeen.

Pelijakauma: Man In Blackin kovaan viime tulokseen on reagoitu aivan liikaa. Lisbeth, Excellent Flash ja Oscar Magia ovat edullisimmat pelihevoset.

Juoksunkulku: Brilliant Step ja Excellent Flash avaavat parhaiten. Jälkimmäinen painuu vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: Pyöreä tammalähtö vaatii tukevan rastituksen. Kolmevuotiaana hienosti kehittynyt ja Kasvattajakruunun finaaliin karsintavoittajana edennyt 3 Zumurella on tuskin heti ensimmäisellä kerralla herkimmillään, mutta saa jo luokkansa puolesta paineet niskaansa.

Haastajat: Alkukaudella hyviä juoksuja T76-tasolla väläytellyt 1 Belly Button on ollut useamman kerran epäonnekas viime kuukausina. Kerran se menetti pelinsä häirintään ja laukkasi kerran paineissaan pussissa loppusuoralle tultaessa. Viime juoksu jätti jonkin verran toivomisen varaa hetkellinen pussissa viruminen huomioidenkin, mutta loistopaikalta lähtevää tammaa ei pidä yhden startin perusteella unohtaa.

Suunnattomasti kengittä kilpailemisesta hyötynyt 9 Ex Gracy näytti viime tiistaina unelmareissun jälkeen jo varmalta voittajalta, muttei lopulta aivan saanut otetta keulahevosesta. Jos se löytää nytkin ajoissa väylän vapaille vesille, kuparinen saattaa rikkoontua tämän vuoden osalta. Pitkiä kirejä ulkoratoja pitkin tamma ei kestä.

6 Sara’s Star oli kolme kilpailua sitten kovan hevosen jälkeen piikistä toinen. Se on laukannut sen jälkeen molemmilla kerroilla, ensin hännillä, kun ei edennyt ja viimeksi lähdössä. Tamma ei ole ravin maistuessa lainkaan ulkoa.

10 Miss Kadabra oli toissa kerralla tilapäisesti täysin saamaton, mutta viimeksi kuukauden paussin jälkeen taas oma itsensä. Se kamppaili kuolemanpaikalta loppuun asti kakkossijasta.

8 Angry Bird on talven voittostarttiensa perusteella riittävä hevonen tällaisiin lähtöihin, mutta varovaisten tallikommenttien ja heikon lähtöpaikan perusteella se ei ole nyt kuumimpia pelihevosia.

Yllättäjä: 4 Dream Step Wili on saanut talvitauon jälkeen sopivasti kaksi starttia alleen. Se tuli viimeksi Ex Gracyn perässä 4. sisältä ihan hyvin perille kovassa lopetuksessa. Kaikki on jo mahdollista nappireissun jälkeen.

Pelijakauma: Belly Buttonia on rastittu yllättävän vähän ja myös Miss Kadabra ja Dream Step Wili ovat alipelattuja. Angry Bird on tauolta ylipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 4 ja 6 avataan hyvin. Belly Button on todennäköisin vetojuhta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: 10 Tulinko palasi tauolta voitokkaasti tositoimiin. Oriin juoksu onnistui Porissa kahdelta pakilta hyvin, eikä sillä ollut vaikeuksia kiriä kärkeen 3. ulkoa. Hevoselta vaaditaan Teivossa paljon enemmän, mutta jo sen 5-vuotistulokset riittävät pitkälle.

Haastajat: 3 Lover sai lauantain T76-lähdössä sopivasti startin alleen. Se ei päässyt kirimään vapaasti ja olisi pystynyt paremmalla tuurilla olemaan viitossijaa korkeammalla.

6 Huuger oli viimeksi T76-lähdössä parempi kuin edellisillä kerroilla ja olisi voinut vaikka voittaa, ellei olisi laukannut kesken kirinsä maalisuoralla.

Jos tauolta tuleva 2 Junkapunka malttaa ravata, sillä on myös sanansa sanottavanaan. Ruuna tosin vaati syksyllä startteja, ennen kuin alkoi onnistua.

Forssassa sopivan lähdön voittoon kirinyt 8 Hevillä vaatisi hieman terävyyttä ja vauhtia lisää, jotta pesisi näin kovan sakin vaikealta lähtöpaikalta.

Yllättäjät: Elämänsä kuntoon talvella kivunnut 4 Karlos on hyvä löytyä revityksistä. Se on kulkenut myös tuoreimmissa kilpailuissaan hyvin pieleen menneiden starttien jälkeen.

1 Pappan Paras teki talvella useampia hyviä juoksuja, mutta oli viime lauantain T76-lähdössä tauon jälleen perin tasapaksu. Hevosen hengitys kulkee jo varmasti paremmin ja siltä voi odottaa normaalia suoritusta.

Pelijakauma: Huuger on huippuedullinen merkki. Junkapunka ja Hevillä ovat puolestaan ylipelattuja.

Juoksunkulku: Jos Junkapunka lähtee ravilla, se ampaisee keulaan, mistä sillä luultavasti myös ajetaan. Huuger on toinen ehdokas joukon johtajaksi.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: Illan mielenkiintoisin hevonen on Suomessa debytoiva 5 Remote Control. Jätämme ruunan haastajaksi 9 Capone Bokoa vastaan, sillä sen huippujuoksuista on aikaa.

Capone Boko laukkasi vuoden ensimmäisessä startissaan etukurvissa omia aikojaan piikistä, mutta voitti viimeksi helposti samalta paikalta. Maili ei ole ruunalle bravuurimatka, muttei este menestykselle, jos kaarteet vain sujuvat.

Haastaja: Remote Control oli perin heikko viimeisessä Ruotsin startissaan tammikuun alussa, minkä jälkeen siirtyi Suomeen Erkki-Pekka Mäkisen valmennukseen. Koska Mäkinen suitsuttaa aina vuolaasti kaikkia hevosiaan, positiivisista tallikommenteista ei voi vetää varauksetta johtopäätöksiä hevosen tilanteesta.

Yllättäjät: 4 Ground Proximityn vire on aivan toista kuin sen Suomen sijoitukset osoittavat. Se on jäänyt kahdella viime kerralla voimissaan pussiin.

10 Alex von Bentz on napsinut rahasijoja ilman loistoa. Se sai viimeksi hyvän juoksun Amaretto Scoopin takana 2. ulkona, mistä sinnitteli tasapaksusti. Oletettavaa on, että ruuna alkaa vielä parantaa kesäkeleillä.

Jos 1 Max Moonlight saa sisäradalta ajoissa kiriväylän, sillä on sauma totosijoille. Hevonen on joutunut juoksemaan viime kilpailuissaan 2. radalla ilman selkää.

3 Xman Kemp kulki vuoden toisessa juoksussaan pirteästi 1. kurvin pahan laukan jälkeen ja vaikuttaisi olevansa tuloillaan.

Pelijakauma: Remote Controlia on pelattu liikaa. Ground Proximity ja Alex von Bentz ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Keulaan avaava Hoboken laskee Remote Controlin suosiolla vetotöihin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 8
Toto5-2: 11,4,7,9
Toto5-3: 3,1,9,10
Toto5-4: 10,3,6
Toto5-5: 9,5,4
Hinta: 14,40 €

Suuri
Toto5-1: 8
Toto5-2: 11,4,7,9
Toto5-3: 3,1,9,6,10,4
Toto5-4: 10,3,6,4,1
Toto5-5: 9,5,4,10,1,3
Hinta: 72,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›