Laura

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Vermo 16.4.2016 – suomenhevoset luottovaljakoina upeatasoisella kierroksella

Julkaistu:

TOTO76
Vermossa luotetaan suomenhevosiin. Upeatasoisen kierroksen päätöskohde on Helsinki-ajo, josta ei mielenkiintoa puutu, kun yhteen iskevät Surprise Lord, Jontte Boy, Express Duo, Bret Boko ja Seabiscuit.

Toto76-1

Suosikki/varma: 10 Pyörylän Paroni onnistui viime vuonna kovan ikäluokkansa paineessa mainiosti ja kruunautti itsensä Pikkukunkuksi. Uusi kausi on alkanut nousujohteisesti. Forssassa ruuna oli vaikealta paikalta hieman onnekaskin alussa, mutta ei jättänyt toisaalta loppukirissä mitään sijaa selittelyille ja otti ylivoimatyyliin vuoden ensimmäisen voiton kolmannessa startissaan. Hevonen avaa voltistakin hyvin ja vajaan paalun myötä juoksuasetelmat löytynevät ihan järkevistä asemista. Paalu näyttää sellaiselta, että matkalla tuskin ajetaan kovin hiljaa ja Paronin vahva kiri lienee taas valttia loppusuoralla.

Kovimmat haastajat: 4 Turoruutu pystyy nipistämään ennätystään ja on varmasti paalulta kova pala varmallemmekin, mutta ei ruunan tehtävästä ole helppoa tulossa, sillä paikka johtavan rinnalla on todennäköisesti kohtalona. 7 H.V. Tuuri nimittäin säntää alussa johtoon ja Veikko Leinonen tuskin haluaa selkää eteen, vaikka kauden kahdessa ensimmäisessä startissa loppusuora on ollut vaikea. Parhaimmillaan ori voisi toki vetää perillekin saakka, mutta viime esitykset eivät kyllä siihen viittaa.

8 Niemen Cecilia omaa karmean fysiikan, mutta pieniä happihyppyjä tulee tuon tuosta, eivätkä vauhtivarat välttämättä ole vielä sillä tasolla, että se näillä kesäkeleillä ehtisi ykkösenä maaliin. Reipas tempo ei ainakaan laske laukkariskiä.

6 Villihuuma on sukeltanut voittoputkeen vakuuttavalla tyylillä, mutta vastuskin kyllä kovenee edellisestä selvästi. Tammalla on luultavasti vielä vara parantaa, mutta tuskin voittoa ajatellen ihan tarpeeksi. Ei kärkisija silti mikään yllätys ole.

Yllättäjät: 12 Iinan Maestro ja 13 Suvi Kevätön ovat takamatkan muut hyväkuntoiset, mutta nyt kärkisijaan vaaditaan 24-tulos, eikä enemmän vahva kuin nopea kaksikko taida siihen kyetä.

Pelijakauma: Suosikki on alustavasti hieman ylipelattu, muttei järjettömästi.

Juoksunkulku: H.V Tuuri etenee keulaan, josta sillä todennäköisesti ajetaan taas, vaikka ainakin Turoruutu tullee kysymään johtopaikkaa. Suosikki iskee parijonosta kirissä.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: 11 Shadow of Brisbane on osoittanut, että se osaa kiriä takaa pitkään ja kovaa, joten suosikkiasema on kaiketi aivan hyväksyttävä. Näissä lähdöissä ei kuitenkaan ole Vermossa tähän vuodenaikaan enää yksinkertaista jyrätä pitkällä ulkoratakirillä ykköseksi kovallakaan esityksellä, joten ilman muuta suosikki on tässä vaarassa, vaikka kunto onkin eittämättä mainio. Aikaisin lapuille joka tapauksessa.

Kovimmat haastajat: 4 Ida's Owen on todennäköisin keulahevonen, mutta tahti saattaa olla hevosen omasta halusta alussa hieman liiankin raakaa tähän seuraan. Tosin hevosella on kova fysiikka, mutta Kuopiossa nähtiin, että rajat ne on tälläkin hevosella, jos oikein kovaa mennään. Ruuna vaikuttaa hieman ylipelatulta.

9 Lovetown otti Pilvenmäki Specialissa arvokkaan kirivoiton. Ruuna ei ollut viimeksi aivan samalla tasolla, mutta taustajoukot varoittelivatkin, että startti saattaa olla hieman liian lähellä ja nyt voisi olla odotettavissa parempaa. Keskipitkä matka on pieni kysymysmerkki, mutta toisaalta juoksu onnistuu tästä lähes varmasti.

1 Joe Dimaggio on erittäin mielenkiintoinen tähän paikkaan, mikäli välttää pussituksen. Viim kauden Kymenlaakso-ajon nelonen ja Kasvattajakruunun kolmonen on valmentajan mukaan kehittynyt talven aikana melkoisesti, eikä tämän tallin hevosten kohdalla yleensä tarvitse olle huolissaan tukkoisuudesta.

6 Callela Lancelot oli Pilvenmäki Specialissa yksi suosikeista, mutta hevonen kävi hieman lämpöisenä matkalla ja tuhlasi voimansa turhuuksiin. Tosin ei hevonen näyttänyt olevan ennen lähtöäkään vetreimmillään, mutta sekin on tuttua. Matka on pieni kysymysmerkki sen lisäksi, että viimeksi meni vihkoon.

2 Better Boost kiri viimeksi hankalista asemista hyvin. Ruuna valjastetaan pitkästä aikaa jenkkikärryihin ja Jukka Torvinen piilottelee sen varmasti jonnekin selkiin, josta se on sopivasti tilaa saadessaan vaarallinen.

Yllättäjät: 3 Mystic Power, 7 Dream And Hope ja 12 Club Nord Star ovat hyvässä vireessä ja merkkejä vielä heille jotka revittävät kunnolla.

Pelijakauma: Joe Dimaggio ja Better Boost ovat aliarvostettuja ja ainakin Callela Lancelot yliarvostettu.

Juoksunkulku: Ida's Owen ottaa keulat, mutta avaus saattaa olla tälle matkalle puolireipas. Shadow of Brisbane hyökkää vasta viimeisellä takasuoralla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki/varma: 9 Costello koki tiistaina vuoden ensimmäisen tappionsa, mutta hevosen esitys taisi silti olla kauden tähän mennessä paras. Lupaava Särkän Kalle pääsi hääräämään keulassa ja Ville Herttuan ori kierteli kahdelta takamatkalta todella vahvasti aivan sen tuntumaan. Hevoselle tuttu Risto Tupamäki palaa nyt rattaille, eikä se ole ainakaan heikennys. Sitkeän oriin peliprosentti on raju, mutta se on silti aika helppo valinta yksinäiseksi merkiksi suosituksiin.

Kovimmat haastajat: 2 Taruntuuli ja 10 Kupori kohtasivat reilu viikko sitten Lahdessa ja keulaan takamatkalta livahtanut Kupori oli selityksittä parempi, kuin johtavan rinnalla juossut Esa Holopaisen tamma. Viime kaudella Villinmiehen Tammakilvan korkannut Taruntuuli on nyt kuitenkin selvästi edullisemmissa lähtöasetelmissa ja tämän kaksikon osat voivat vaihtua.

8 Humun Humu menetti viimeksi hieman yllättäen alussa keulan Kuporille ja kiri sitten lopussa johtavan takaa toiseksi. Ori saattaa viuhtoa ulkoakin keulaan, josta se vastaa sitkeästi.

4 Piispalan Santeri ei häviä luokallaan tässä monellekaan, mutta turhat laukat hidastavat usein menoa. Forssassa ori oli kirimässä 4. ulkoa voittotaistoon, mutta laukkasi loppusuoralla.

Yllättäjät: 3 Diporex puski Forssassa vahvasti johtavan rinnalta, mutta voitto olisi edelleen iso yllätys. Hyvä sijoitus ei. 6 Nopsan Vauhti menestyi näissä lähdöissä viime vuonna, mutta tällä kaudella vire ei ole oikein ottanut löytyäkseen. 5 Baletin Salamalla on välillä vauhtia liiankin kanssa, muttei enää loppumetreillä siinä määrin, että se taistelisi tässä voitosta.

Pelijakauma: Costello on asteen ylipelattu, mutta kelpaa silti varmaksi. Seuraavassa kategoriassa Taruntuulta laskettaisiin ja Piispalan Santeri sekä Humun Humu ansaitsisivat hieman enemmän huomiota.

Juoksunkulku: Ainakin 2,5,6 ja 8 avaavat vauhdilla. Baletin Salama saattaa lähteä viemään kovaa kyytiä, vaikkei kuski haluaisikaan. Jos se toimii järjellisesti, niin Humun Humulla on sauma päästä ulkoakin keulaan. Taruntuuli tullee ohitetuksi ainakin joidenkin toimesta. Costello lähtee todennäköisesti takaa ajoissa kolmannen kiertoon.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki: Aikamoinen pähkinä. Pelikansan ykkösvalinta on 10 Bid On Kemp, eikä sen esityksiä voikaan moittia millään lailla. Tamma koki Pilvenmäki Specialissa uransa ensimmäisen tappion, mutta oli siinäkin johtavan rinnalta oikein rehti. Nyt on kuitenkin hyvä muistaa, että hevonen on ylisarjan ja nopeasti karttuneen tilipussin myötä rajusti kovemmassa tehtävässä kuin aiemmin.

Kovimmat haastajat: 4 Agnese on vihjaajan papereissa melko selkeästikin lähdön paras hevonen ja se olisi tässä selvä suosikki, mikäli sillä olisi startteja alla, tai edes tallikommentit olisivat vähemmän maltilliset. Toki hevosen kuuluu olla paljon luotettu näistäkin lähtökohdista, eikä voitto ole millään muotoa yllätys. Entistä enemmän kysymysmerkkejä tuo, että hevoselle aiotaan tarjota nätti juoksu.

Tammakriterium-voittaja 3 Angry Lady ei häviä luokallaan juuri edelliselle, mutta senkin taktiikka on luultavasti passiivinen. Sopivasta paikasta tamma voi aivan hyvin kuitenkin kiriä tässä kärkeen.

2 Mountain Cleaver on lähdön paras merkki. Tamma on hyvällä paikalla, josta se pääsee heti kärkiporukkaan ja pitkästä aikaa ehkä jopa keulaan saakka.

Yllättäjät: 5 White Excel ja 9 Made In Shade ovat hyviä kirihevosia, mutta tarvitsevat matkalla aika lailla apuja. Lyhyellä kirillä kummallakin on saumansa yllättää. 6 Twilight Vixi pystyy puolestaan tekemään itse töitä ja on tauluaan paremmassa iskussa. 8 Stoneisle Jade kärsii paikastaan, mutta on silti laitamerkkejä. Kunto ei ehkä aivan ole ollut kahdessa viimeisessä tapissaan, mutta ei se niin huono ole ollut kuin sijoitukset osoittavat. 7 Angel Valley pääsee ulkoakin hyviin asemiin ja ansaitsee enemmän kuin alle puoli prosenttia huomiota.

Pelijakauma: Agnesen ja Angry Ladyn kysymysmerkit tekevät tästä lähdöstä melkoisen vaikean arvioitavan, mutta suosikki tuntuu ainakin ylipelatulta ja Mountain Cleaver aliarvostetulta. Yllättäjäosastossa on useampi merkki joiden peliosuus kuuluisi olla asteen isompi.

Juoksunkulku: Eturivissä ei ole pelihevosiin kuuluvaa starttirakettia. White Excel ja Angel Valley lähtevät parhaiten. Ensimmäinen ei ole mikään keulahevonen, eikä jälkimmäisenkään kunto sitä välttämättä edellytä. Mountain Cleaver tai Stoneisle Jade saattaisivat aktiivisella ajolla päästä ensimmäisellä takasuoralla keulaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki/varma: 2 Suivikas ei ollut Kaustisen mutavellissä aivan tasollaan, vaikkei toki tehnyt normaalihevosen mittapuulla huonoa suoritusta. Valmentaja raportoi, että hevosesta löytyi pientä virusta, joka pitäisi nyt olla voitettu kanta. Sen myötä oriin pitäisi palata samalle tasolle kuin voitoissaan. Allekirjoittanutkin on joskus spekuloinut, että onko Rautiaisen ori innokkain mahdollinen ohittelija lopussa enää nykyään, mutta nyt Suivikas pääsee kaiken järjen mukaan matkalla keulaan, josta se vastaa oikein sitkeästi. Näin vahva jyrä kelpaa suosikkivarmaksi saakka.

Kovimmat haastajat: 12 Vitterin voittotehtailu on pysähtynyt, mutta ori on kärsinyt vaihtelevista olosuhteista muita enemmän, eikä kunnon tarvitse olla mihinkään kadonnut. Toisenlaiselta lähtöpaikalta kuusivuotias olisi ehkä jopa suosikki, mutta takarivin uloimmalta paikalta voittoon vaaditaan lähes yli-inhimillinen suorite.

10 Tuikun Poju jatkaa kunnossa, vaikka kahteen viimeiseen ei ole tullut edes totosijoja. Kuopiossa takaa oli mahdotonta ehtiä korkeammalle, mutta ruuna seurasi Jokivarren Kunkkua kirissä oikein mallikkaasti sen minkä pystyi.

6 Diktaattori ei ole yleensä enää tähän vuoden aikaan juhlinut, mutta Kuopiossa ruuna liikkui laukan jälkeen siihen malliin, ettei sitä kannata vielä hätistellä kesätauolle. Vauhtia on todella tullut iän myötä lisää.

3 Camri on aloittanut kauden tasapaksusti. Startteja on nyt alla kaksi ja otteiden luulisi hiljalleen terävöityvän, mutta parannettavaa on kyllä vielä runsaasti.

Yllättäjät: 11 Keisar laukkaili Teivossa, mutta on muuten ollut kelpo vireessä ja ilmestynyt kärkikuvioihin aivan tällä huipputasollakin. Voitto toki yllättäisi edelleen. Tuliluontoinen 9 Tixa on kohonnut taas kuntoon ja seurannee Suivikasta pitkän matkaa kuin hai laivaa. Ruuna voi venyä yllättävänkin korkealla tässäkin seurassa nykykunnossaan.

Pelijakauma: Camri on yliarvostettu ja Tuikun Poju aliarvostettu. Suosikinkin pinnat ovat hieman yläkantissa, mutta hyväksyttävissä määrin.

Juoksunkulku: Camri ottaa ensin keulat, vaikka Boker haastaa. Toisessa aallossa keulaa tulee kysymään Suivikas tai Diktaattori. Todennäköisesti ensimmäinen ja eiköhän Terho Rautiainen aja voimalla keulaan saakka. Vitterillä ei ole juuri muita vaihtoehtoja kuin odottaa kirivaihetta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: 2 Jaqueline Mon Ami teki Forssassa lähtölaukan jälkeen aivan mielettömän juoksun ja puski ulkoratakirissään joukon hänniltä viimeisen kierroksen alle 11-vauhtia vielä ykköseksi. Tamma on huippupaikalla, mutta ei keulajouksu ole silti edes välttämättä todennäköisin vaihtoehto. Joka tapauksessa alussa on poltettava mielettömästi ruutia. Timo Leivon kultakimpale kestää tietysti sitäkin ja voi voittaa, mutta ei se näin tasokkaassa lähdössä silti ole niin selkeä suosikki kuin peliprosentit osoittavat.

Kovimmat haastajat: 10 Amaretto Scoop on ollut mainio käytännössä aina Suomessa juostessaan, mutta silti tuntuu, että ruuna kehittyy vielä edelleen. Takarivi on tietysti haitta, mutta nopeiden avaajien takaa hevonen voi olla yllättävänkin lähellä kärkeä ja kun alku mennään taatusti railakkaasti, niin hevosen juoksu onnistuu pian suosiollisemmin kuin monen muun.

1 Demi de Veluwe nauttii toki myös kovasta avauksesta, sillä miinuksella toki, että hevosella on vaarana jäädä koko lähdön ajaksi sisäradan syövereihin.

3 Star Martini oli viimeksi hieman nahkea, mutta nyt riisutaan taas kenkiä. Ruuna on niukka suosikkimme keulaan, mutta alku maksaa taatusti paljon.

Yllättäjät: 8 Velvet Girl oli puolitoista viikkoa sitten upea keulapaikalta, mutta näistä asemista on vaikea löytää sille juoksunkulkua, jolla se pystyisi nyt voittamaan. 4 Regent Zet ei sekään häpeä näissä lähdöissä. Näennäisesti hyvä nelosrata voi kuitenkin olla tässä kohtaa vaikea paikka, kun sisäpuolen hevosista ei ole asiaa ohi. 9 Pedro Bi on tehnyt hyvää jälkeä Ruotsissa, mutta nyt tehtävä vaikuttaa suoraan pitkältä tauolta aika tuimalta. Lähdön tasosta kertoo ilahduttavaa sanomaa, että moni tosi hyvä hevonen jää tässä käytännössä statistin rooliin.

Pelijakauma: Suosikki ja Demi ovat liikaa pelattuja. Amaretto Scoopin kuuluisi olla enemmän rastattu.

Juoksunkulku: Luvassa on raju kiihdytys, jossa radoilta 2-5 ladataan. Star Martini on niukka suosikki ohittamaan Jaqueline Mon Amin, mutta ei jälkimmäisen keulapaikkakaan ole mitenkään yllätys.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Suosikki: Helsinki-ajo on takuulla ylivoimaisesti mielenkiintoisin lähtö Suomessa tänä vuonna tähän mennessä. Viivalle on saatu koottua maan ehdoton kerma, eikä lähdöstä takuulla tule puuttumaan vauhtia.

Alustava pelisuosikki 5 Surprise Lord oli vielä pari starttia sitten kiero kuin korkkiruuvi, eikä sitä myötä suorituksissaankaan aivan tasollaan, mutta otteet ovat parantuneet viimeisissä selvästi. Hevonen meni jo Joensuussa selkeästi suoremmassa ja otti viimeksi jo keulasta suhteellisen varman voiton, vaikka haastetta heitti Kuopiossa tyylitellyt Twigs Voici. Nyt paikka on ilkeä nopeiden avaajien ulkopuolella, mutta oei on yksi pelihevosista silti.

Kovimmat haastajat: 1 Jontte Boy lienee todennäköisin keulahevonen ja se on pieni etu, kunhan alkuvauhti ei mene täysin järjettömäksi. Hevosen alkukausi on sujunut kaikkea muuta kuin suunnitellusti, mutta on todettava, että ori on kuitenkin näyttänyt hyvältä.

3 Express Duon kausi katkesi viime vuonna jo neljän startin jälkeen. Murheet olivatkin melkoisen vakavia, joiden myötä oriin koko urakin on ollut vaarassa. Suur-Hollola -voittaja haastaa Jontte Boyn alussa taistoon keulapaikasta ja siltä voinee odottaa rehtiä suoritusta. Voitto voi kuitenkin olla viime aikojen tapahtumien valossa liikaa vaadittu. Viime vuonna hevonen palasi terävänä tauolta, mutta oli silloinkin hiemna tukkoinen ja jäi keulasta kolmanneksi.

Finlandia-voittaja 8 Bret Bokon kauden avaus oli positiivinen, vaikka sinänsä arkinen Victor Quo Vadis karkasikin siltä. Ruuna palasi kuitenkin maltillisin kommentein ja parantaa varmasti rutkasti tähän. Ravi kävi hyvin ja sillä perusteella hevoselta voi odottaa samanlaisia otteita kuin viime vuonna.

Suomen Mestari 11 Seabiscuit käväisi Vermossa kaksi ja puoli viikkoa sitten hiitillä numerolappu kyljessä, eikä tarkoituksella ajetusta pussijuoksusta saanut muuta kuvaa, kuin että hevonen ravasi hyvin. Lähtöpaikka vienee nyt ruunan voitonsaumat, vaikka lähtöön onkin luvassa kovaa kyytiä alusta saakka.

Yllättäjät: 4 Oniriquelta riisutaan kengät pitkästä aikaa, jossei peräti ensi kertaa ikinä. Ruuna pääsee pujahtamaan kärjen taakse ja voi sieltä yllättää tässä "itseään kovempia hevosia". 6 Prey Frontline oli Forssassa vaisumpi ja 10 Amazing Soulin yhtenä murheena on lähtöpaikan lisäksi tauko.

Pelijakauma: Todella hankala arvioitava, mutta jotenkin tuntuisi, ettei Express Duo ainakaan voi olla niin valmis mitä peliprosentit osoittavat. Yllättäjistä kiehtoo erityisesti Onirique.

Juoksunkulku: Kaikki eturivin hevoset Prey Frontlineä lukuunottamatta pystyvät tuimaan avaukseen, mutta tietysti kaikilla ei välttämättä satsata. Lähinnä keulasta kilvoittelevat Jontte Boy ja Express Duo, joista ensimmäisellä on selvä etu, varsinkin kun poisjäännin myötä Express Duo joutuu kiihdyttämään aivan rinnalta. Avaus voi olla raivoisan kova ja koko matkan vauhtikaan tuskin kävelyä. Silloin on vaikea ehtiä kiertelemällä ja sisäradan paikat ovat kultaa, mikäli sieltä vain löytyy kiritilaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 10
Toto76-2: 11,9,1,2
Toto76-3: 9
Toto76-4: 10,4,3,2,5,9,6,8,7
Toto76-5: 2
Toto76-6: 2,10
Toto76-7: 5,1,4
Hinta: 10,80 €

Suuri
Toto76-1: 10
Toto76-2: 11,9,4,1,6,2,12
Toto76-3: 9
Toto76-4: 10,4,3,2,5,9,6,8,7
Toto76-5: 2
Toto76-6: 2,10,3,1
Toto76-7: 5,1,3,4,8
Hinta: 63,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt