Silja, Selja

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Ylivieska 10.4.2016

Julkaistu:

Toto4
Rakennamme suuren vihjesysteemin ilman varmaa. Parhaat ehdokkaat tukipilareiksi ovat Veli-Erkki Paavolan ajamat R.R. Samu ja Bonhomme.

Toto4-1

Suosikki: Jos 1 Exotic Linda pysyy askelillaan, sillä on hyvä mahdollisuus karata takamatkalta starttaavilta kovimmilta vastustajiltaan. Tamma sekosi kolme starttia sitten askelissaan maalisuoralla ja menetti varman kakkossijan, kun oli jo ohittanut kovan I Onen. Seuraavaksi se sinnitteli Kaustisen perunapeltoradalla keulasta oikein hyvin toiseksi hyvän hevosen jälkeen.

Haastajat: 9 Svadilfari on tosi kova peli tällaisiin lähtöihin, jos sen kunto on edes sinne päin. Vahvan sorttinen ruuna oli viimeksi asiallinen kuolemanpaikalta ja paineli paljon kovemman ajan kuin Spicy Day eri lähdössä. Kunnon startin saaminen alle talvitauon jälkeen teki hevoselle varmasti hyvää.

13 Spicy Day ei 3-vuotiaana aivan vastannut odotuksia lupaavan avauksen jälkeen. Se ei loistanut vielä tämän kauden debyytissäänkään, jossa taipui köykäisessä sakissa piikistä kolmanneksi. Startin ja mahdollisesti kevyemmän kelin takia tammalta voi odottaa riuskempia otteita.

14 Crazy Valley pysyi toissa kerralla asiallisesti kärkikaksikon tuntumassa 2. sisältä, mutta uupui viimeksi T76:ssä samalta paikalta raskaalla radalla maalisuoralla. Tamman luokka on ehdottomasti tämän lähdön eliittiä.

Perjantain lounasraveissa voittoon kirinyt 8 Lumlina saa hyvän sisäratareissun, jonka jälkeen tempun uusiminen ei suuremmin yllättäisi kovemmassakaan tehtävässä.

Yllättäjä: 12 John Palmen oli Kaustisella paljon parempi kuin edellisissä Vermon starteissaan. Se sinnitteli keulahevosen ulkopuolelta mukavasti viidenneksi.

Pelijakauma: Exotic Linda ja John Palmen ovat alipelattuja ja Spicy Day on ylipelattu.

Juoksunkulku: Exotic Linda pystyy pitämään keulat ja Lumilina yrittää liimautua sen taakse.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: Toinen kohde on hyvätasoinen kilpailu, jossa potentiaalisia voittajaehdokkaita on monta. Jopa suosikin nimeäminen on hiukan makuasia. Liputamme 8 Quiet Leaderin puolesta. Viimeksi 1200 jäljellä 6. ulkoa kiertämään lähtenyt ja jo takasuoran alussa 4. radalle hyökkäämään joutunut ruuna runttasi kalkkiviivoilla väkisin ykköseksi. Hevosen toissakertaisen heikomman sijoituksen voi laittaa karmean kelin piikkiin.

Haastajat: 3 Charexel pärjää hyvän viime juoksunsa ja lähtöpaikkansa perusteella. Edellisillä kerroilla laukkaillut ruuna ravasi murskavoiton piikistä, jonne sillä on nytkin oiva mahdollisuus päästä.

2 Zerib Lie Star tarvitsi 45 starttia, ennen kuin sai kuparisen rikki. Hevosen voitottomuus oli pieni ihme, sillä se on tehnyt useita väkeviä juoksuja. Maalikameravoitto irtosi komeasti arvokkaassa T76-lähdössä 3. ulkoa 700 metrin kirillä. Parhaalta mahdolliselta lähtöpaikalta matkaan pääsevä ruuna voi hyvinkin jatkaa samoissa merkeissä.

4 Wille Caremell ja 6 Great Chief kävivät Oulun pitkällä matkalla tiukan taiston voitosta. Kamppailu ratkesi jälkimmäisen eduksi väkevämmän juoksun tehneen Wille Caramellin loppusuoran laukan jälkeen. Viime vuonna hienosti menestynyt Wille Caramell kuuluu ilman muuta kaiken kokoisiin systeemeihin, mutta myös Great Chief on esittänyt oivaa nousuvirettä tauon jälkeen.

11 Bad Boy Press on ollut vakuuttavassa kunnossa. Se sai toissa kerralla pitkällä matkalla taipumisensa anteeksi kuolemanpaikkajuoksu huomioiden, mutta kiri viimeksi 2. ulkoa ylivoimavoittoon.

Yllättäjät: Tammakriteriumin kakkonen 1 Snowline Cherry on joukon lahjakkaimpia, mutta jonkinlainen arvoitus heikkojen viime sijoitustensa jälkeen. Sen voittokaan ei saa yllättää nappipaikalta.

9 Count It on petrannut niin paljon uudelta valmentajaltaan, että se voi riittää yllättävän ylös tässä paljon aiempaa kovemmassakin lähdössä. Se jyräsi toissa kerralla pitkällä kirillä murskavoittoon ja kiri viimeksikin hänniltä voittotaistoon.

Pelijakauma: Charexcel ja Snowline Cherry ovat jääneet aivan liian vähälle huomiolle. Wille Caramell ja Bad Boy Press ovat on liian suosittuja.

Juoksunkulku: Charexcel johtaa joukkoa Snowline Cherry kannoillaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: 14 R.R. Samu oli toissa kerralla kaukana parhaastaan ja vetäytyi tauolle. Pyörä pyöri taas totutusti Kaustisen startissa, jossa ruuna syöksyi 24,0-lopetuksessa ahnaasti voittotaistoon, kun pääsi myöhään pussista. Lujaa avaava ruuna iskee takamatkalta heti alussa paaluhevosten niskaan.

Haastajat: R.R. Samulla on hyviä vastustajia Taksrokin poisjäännin jälkeenkin. Yksi kovimmista on 7 Lumisukka, joka pilasi kahden hyvän juoksun jälkeen viimeksi pelinsä laukkaan noususta. Ilman hyppyä ori olisi ilman muuta otellut aivan kärkisijoista.

6 I.P. Muskotilla on kykyjä aivan kärkeen, mutta se voi vaatia startteja herkistyäkseen talvitreenin jäljiltä.

Myös 4 Kukkaron Matti on riittävä hevonen, mutta jonkinlainen arvoitus kahden floppistartin jälkeen. Valmentaja kaavailee kovalle avaajalle selkäreissua.

12 Tee Wee Paroni parantaa pikku hiljaa kilpailujen myötä. Se kiritti viimeksi voittajaa asiallisesti 2. ulkoa, muttei ole kiertelijätyyppiä.

Yllättäjät: 3 Jamas Victor tuli viimeksi kovien hevosten joukossa juosten maaliin ja paransi vuoden ensimmäisestä startistaan. Se olisi halukkaimmillaan piikistä.

Epävarma 1 Maippiina on paljon vaarallisempi kuin tulosrivi osoittaa. Ykkösrata voi auttaa vahvan menijän ravilla matkaan.

Pelijakauma: Maippiinan pieni peliprosentti ottaa silmään.

Juoksunkulku: Radoilta 3-5 avataan parhaiten. Jamas Victor voi päästä keulaan, jos Kukkaron Matille tarjotaan selkäreissu. R.R. Samu tulee vauhdilla eteenpäin ja myös Tee Wee Paroni avaa pakilta lujaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki: 4 Bonhomme on joutunut starttaamaan koko alkuvuoden heikoilta lähtöradoilta, mutta nyt sillä on mahdollisuus päästä juoksemaan aivan kärkipaikoilla. Ruuna oli ensimmäisessä kilpailussaan hieman tasapaksu, mutta se on kirinyt kahdella viime kerralla oikein hyvin. Jos hyvä avaaja pääsee keulaan, tuskin yksikään vastustaja kykenee ohittamaan sitä lopussa.

Haastajat: Viime vuonna T76-lähtöjä myöten hyvin pärjännyt ja kovia täyden matkan aikoja ravannut 2 Bone’s Quick Girl sai kaksi viikkoa sitten startin alleen. Hevoselle jäi hieman jossiteltavaa, kun kiriluukku aukesi myöhään, mutta lähtöjähän riittää. Parhaiten ilman kenkiä kulkevan tamman paikat ovat varmasti paremmin auki, eikä ole mahdotonta, vaikka sillä ajettaisiin suosikkia vastaan keulasta.

10 Liona voitti Ylivieskassa 2. ulkoa, mistä piti hyvin vauhtinsa perille. Se jätti Bone’s Quick Girliä liki 20 metriä, mutta näistä lähtöasemista voiton uusiminen tulisi pienenä yllätyksenä.

3 Luna Ladyn kireistä on puuttunut aivan paras terä, mutta kesäkelit voivat auttaa sitä.

Yllättäjä: 11 Jamas King Arthurin vire jäi arvoitukseksi kauden debyytissä, koska se laukkasi parijonosta viimeisen takasuoran lopulla. Ori olisi parhaimmillaan vapaalta radalta, joten lähtöpaikka ei suosi sitä lainkaan. Sen otteita kannattaa kuitenkin seurata.

Pelijakauma: Suosikin peliprosenteista kuuluisi osa Bone's Quick Girlille.

Juoksunkulku: Bone’s Quick Girl ja Bonhomme avaavat parhaiten. Jälkimmäinen pääsee halkomaan tuulta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 1,9,12,8
Toto4-2: 3,8,2,4,11,1
Toto4-3: 14
Toto4-4: 4,2
Hinta: 9,60 €

Suuri
Toto4-1: 1,9,13,12,14,8
Toto4-2: 3,8,2,4,11,1
Toto4-3: 14,7,3,1
Toto4-4: 4,2
Hinta: 57,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›