Eino, Einari

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto76 Forssa 2.4.2016 – tuurilla voi voittaa huikean jackpotin

Julkaistu:

Toto76
Koska kahdella edellisellä kierroksella ei löytynyt täysosumia, ylempää voittoluokkaa ryydittäää liki 380 000 euron tuplajackpot. Sen ansiosta päävoiton uskotaan nousevan jopa miljoonaan euroon. IS Ravit löysi suomenhevosten matalampaan sarjaan varman, jonka kannatus on pahasti alakantissa.

Toto76-1

Suosikki: Vaikka 14 Köppinen ei ole sijoittunut edes totosijoille tämän vuoden starteissaan, nostamme sen suosikiksi. Toki toissa vuoden ravikuninkaan tehtävä ei ole helppo takamatkalta. Ori laukkasi toissa kerralla 1300 jäljellä kovassa revityksessä kärkikaksikon ulkopuolelta, minkä jälkeen tuli takajoukossa voimia tallella maaliin. Köppisen viimekertaista pientä puutumista ei pidä ottaa liian vakavasti, sillä olosuhteet olivat hyvin vaativat.

Haastajat: 3 Piispalan Santeri joutui olemaan välillä 1,5 vuoden tauolla, mutta kyvykäs hevonen tekee taas uutta tuloaan. Se jäi viimeksi upean näköisenä pussiin kärkirintaman taakse.

1 Humun Humu menetti Kaustisen perunapellolla mahdollisuutensa viimeisellä takasuoralla, missä sen edellä taivaltanut tuli syliin. Hevonen kiskaisi kuitenkin viimeiset sadat metrit selvästi parasta vauhtia ja ehti lopulta kolmanneksi, kun yksi vastustaja laukkasi edeltä maaliin. Keulassa viihtyvä ori johtaa varmasti pitkään.

Kautensa avaava 8 Merran Emil olisi paras piikistä, muttei paikka nopean avaajan takanakaan huono ole. Oriin kohdalla pitkää taukoa ei kannata kavahtaa, sillä se on aina palannut terävänä tositoimiin. Sen satunnaiset heikommat sijoitukset ovat johtuneet laukoista tai huumorin puutteesta.

Yllättäjät: 7 Kupori yrittää riistää piikin Humun Humulta. Tulosrivi ei tee hevoselle lainkaan oikeutta, ja nopeat kelit ovat sille selkeä etu.

10 Tinon Tykki pärjäsi sen sijaan välillä erinomaisesti, mutta sillä taas kesäkelit nostavat laukkariskiä, koska se on enemmän vahva kuin nopea menijä.

12 Leon Salama oli Teivossa pitkän tauon jälkeen kuolemanpaikalta oikein positiivinen kakkonen. Siihen nähden ori oli jonkinlainen pettymys tiistain välistartissaan, mutta se varmasti toimi hyvänä viimeistelynä tätä arvokkaampaa lähtöä varten.

Pelijakauma: Kupori ja Leon Salama ovat jääneet liian vähälle huomiolle.

Juoksunkulku: Humun Humu pystyy vastaamaan ulkoa lujaa ampuvalle Kuporille. Kupori tai Merran Emil pääsee keulahevosen kannoille.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-2

Suosikki: Pronssidivisioona on niin huikeatasoinen, ettei yhtään kilpailijaa voi puhtaalla omalla tunnolla ”tappaa”. 7 Bacardi Razz oli viime startissaan pitkästä aikaa valtavalla menopäällä ja sooloili keulasta murskavoiton. Vaikka vastus on kovempi, voimahevonen on samanlaisena hyvin lähellä voittoa. Ailahtelevuuden ja vaikeamman reissun uhkien vuoksi pidämme ruunaa kuitenkin vain melko niukkana suosikkina.

Haastajat: Loppukesän Derby-finaalissa epäonnistunut ja tauolle jäänyt 11 Proud Leader on aloittanut tämän kauden lupaavasti kahdella keulavoitolla. Ensimmäisellä kerralla se joutui laittamaan kaikkensa peliin, mutta voitti Kaustisen superraskaalla radalla leikitellen. Ori on nostettava surkealta lähtöpaikaltakin ensimmäisten joukossa peleihin. Pitkä matka tasoittaa jonkin verran hevosten lähtöratojen merkitystä, mutteivät vie sitä kokonaan näin tasokkaassa lähdössä.

6 Rapido Streamline oli jostain syystä paljon normaalia vaisumpi viime kilpailussaan. Se on aikaisemmin selvittänyt hienosti kuolemanpaikankin, mutta Vermossa sen meno oli tahmeaa alusta loppuun. Jos keulassa tai 2. sisällä juokseva ruuna on oma itsensä, se voi hyvinkin palata voittopolulle.

Yllättäjät: 2 Zeus Kempin juoksu ei onnistunut Bacardi Razzin voittostartissa, eikä heikkoon sijoitukseen kannata sen suuremmin tuijottaa. Sitä ennen se kiersi kierros jäljellä kuolemanpaikalle, mistä kiritti asiallisesti 12 Fakir Victorya.

Fakir Victory ei ole riittänyt kärkeen voittostarttiensa jälkeen. Vermossa se sinnitteli samalta paikalta asiallisesti perille, mutta oli täysin aseeton Rapido Streamlinea vastaan. Joensuussa hevonen kiersi sen sijaan 5. ulkoa selissä hieman tasapaksusti. Vahva menijä pystyy poimimaan monta vastustajaansa kiivastempoisessa juoksussa.

9 Cold Seastar oli huikean hyvä Joensuun T76-voitossaan, jossa kiri voittoon aivan omia vauhtejaan. Lähtö kovenee niin paljon Forssassa, että haastajaleiriin keskikastia ylemmäksi tammaa ei voi nostaa.

Pelijakauma: Bacardi Razz on liian suuri suosikki. Zeus Kemp on edullisin merkki.

Juoksunkulku: Make Me Happy ja Rapido Streamline avaavat parhaiten, mutta Bacardi Razz marssii alkumatkalla vetojuhdan paikalle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-3

Suosikki: Kyvyt esiin -divisioonassa kilpailee muutamia oikein kehityskykyisiä hevosia. Suosikki on vuoden kaikki kolme kilpailuaan leikitellen piikistä voittanut 7 Lolo Lee. Koska tamma pääsee nytkin keulaan, se ei ole hullumpi vaihtoehto varmaksikaan.

Haastajat: 12 Callaway Scoop on ollut myös niin vakuuttava molemmissa tämän vuoden juoksuissaan, että on piippuhyllypaikaltaankin selkeä ykkösvarmistus. Ori kiersi ensimmäisellä kerralla alkulaukan jälkeen kuin tyhjää vastustajansa ja voitti myös viimeksi murskatyyliin kuolemanpaikalta.

Lupaavasti 3-vuotiaana aloittanut, mutta 4-vuotiaana välivuoden pitämään joutunut 8 Feeling Future on taas mallillaan. Lujaa jo koelähdössä ravannut ruuna oli hyvä ensimmäisessä kilpailussaan yllättävän kovaan juoksuun äityneen keulavoittajan ulkopuolelta.

Yllättäjä: Edellä mainittu kolmikko erottuu niin selvästi muista, että voiton karkaaminen sen ulkopuolelle olisi melkoinen pommi. Suuryllätystä havittelevien ensimmäinen varmistusrasti voisi olla hyvät viime esitykset tehnyt 10 Lucky Tempest. Ruuna kävi toissa kerralla hänniltä tiukan taiston voitosta edellään kiertäneen vastustajan kanssa ja eteni viimeksi 4. ulkoa kiertämättä kolmanneksi hyvien hevosten jälkeen.

Pelijakauma: Suosikit voisivat olla enemmänkin pelattuja. 2 Black Ice Boot on karkeasti ylipelattu.

Juoksunkulku: Lolo Lee avaa johtoon ja Feeling Future pääsee sen taakse tai jää sen rinnalle. Callaway Scoop hyökkää aikaisin kohti kuolemanpaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-4

Suosikki/Varma: Suomenhevosten kakkossarja on pyöreä.On mielenkinoista nähdä, kuinka paljon hurjaennätyksinen 2 H.V. Tuuri parantaa pitkän tauon jälkeisestä kilpailustaan. Lahjakas ori painui päätöspuolikkaan alussa kuolemanpaikalta johtoon, mutta maalisuora oli sille raskaalla radalla tervanjuontia. Se pääsee Forssassa todennäköisesti nopeasti keulaan ja pystyy heiluttamaan tahtipuikkoa perille, mikäli huumori säilyy loppuun asti.

Haastajat: 16 Pyörylän Paroni laukkasi myös Joensuun lähdössä, mutta jo kiihdytyksessä. Se kulki sen jälkeen asiallisesti ja nousi neljänneksi. Lahjakas menijä jäi sitä ennen kauden avauksessaan pussiin keulavoittajan taakse. Toisten takaa sillä ei pitäisi olla alussa laukkariskiä.

11 Rokin Maxi on tehnyt loistoesityksiä, kun on vain saanut kunnon pidon radasta. Joensuun T76-finaalissa näin ei ilmeisesti käynyt, ja ori laukkasi viimeisellä takasuoralla, kun yritti parantaa asemiaan. Sitä ennen Rokin Maxi voitti keskipitkän matkan pystyyn kovalla ajalla, vaikka joutui tekemään kovasti töitä alkumatkalla.

6 Niemen Cecilia on pärjännyt laukkojenkin jälkeen, mutta T76-tasolla sillä ei luonnollisesti ole varaa hyppyihin. Vahva menijä kamppaili Joensuun finaalissa väkevästi toiseksi, vaikka joutui kiertämään pitkään ennen kuin pääsi edes keulahevosen rinnalle.

Nopea 7 Viesker-Siru avaa voltista hurjasti ja saa nappireissun sisäradalla. Ori pystyy tämän jälkeen sijoittumaan hyvin, mutta voittoa varten siltä pitäisi löytyä ylisarjassa viime lähtöjä enemmän puristusta.

15 Pikku Hyvä sai varjostaa Teivon lähdössä Hermanni Totkin perässä, mutta jäi tästä lopussa jonkin verran ja sijoittui neljänneksi. Tamma voitti kevyemmän välistarttinsa maalikuvan perusteella 2. sisältä.

Kouvolassa ylivoimaisesti keulasta voittanut 14 Ekin Toive on antanut viime kilpailuissaan periksi loppusuoralla eikä ole enää kovin kiinnostava pelihevonen.

Yllättäjät: 3 Lover on ollut talvella monta kertaa sijoitustaan parempi. Se sai keskiviikkona mukavan onnistumisen Vermossa, missä kamppaili keulasta hallinneen Turoruudun rinnalta sitkeästi toiseksi.

Starttien myötä otteitaan parantanut 8 Hermanni Totki pääsi viimeksi jo voitonmakuun. Se sai herkutella kuolemanpaikalla juosseen 10 Suvi Kevättömän takana, mistä spurttasi maalisuoralla kevyesti kärkeen. Jos oriin juoksu menee nytkin jouhevasti, se voi venyä myös T76-tasolla yllättävän korkealle.

Pelijakauma: H.V. Tuuri ja Rokin Maxi ovat huippuedullsia rasteja. Pyörylän Paroni, Niemen Cecilia ja Pikku Hyvä ovat ylipelattuja.

Juoksunkulku: H.V. Tuuri johtaa Viesker-Siru kannoillaan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-5

Suosikki/Varma: Numerolla 16 voittoon kiertäminen ei ole T76-tasolla koskaan helppo nakki, mutta Timo Leivon onneksi hänen ohjissaan on selvästi joukon kovin hevonen ja Forssassa pitkät suorat. Vaikka 16 Jaqueline Mon Ami sortui viimeksi takamatkalta lähtölaukalle, emme pelkää hypyn toistuvan juoksuradalta. Tamma paljasti laukan jälkeen jatkavansa vahvassa kunnossa ja nousi pitkällä matkalla toiseksi ohi Costatantisoldin.

Haastajat: 11 Desdemona Bokon starttiväli on venähtänyt, koska se on jäänyt pois niin Kouvolasta kuin Kaustiseltakin rataolosuhteiden vuoksi. Kovaluokkaista tammaa ei ilmoiteltaisi kilpailuihin, ellei se olisi iskussa, ja suosikin varmistelijoiden kannattaa rastata se ensimmäisten joukossa. Tamma kiri Lappeessa hyvin 3. sisältä, muttei voinut mitään 12-kyytiä keulasta lopettaneelle Amaretto Scoopille.

10 Desiree Lady palasi maanantaina voitokkaasti tauolta. Tamma sai vetää ensimmäisen kierroksen hölkkää ja pakeni 12-vauhtisella kirilenkillä helposti vastustajiltaan. Mikäli kurvien kiertäminen ulkoratoja pitkin ei vaikuta tamman raviin, se on merkittävä haastaja suosikillekin.

6 Club Nord Star on ollut koko alkukauden hyvä lukuun ottamatta helmikuista Lahden starttia, jossa sen veto katkesi. Viimeksi hevonen olisi toki voinut lopettaa aavistuksen paremminkin, sillä edellä kiertänyt vastustaja meni maalisuoralla menojaan. Sillä on joka tapauksessa perusmatkan hevosista parhaat mahdollisuudet voittoon.

Yllättäjä: 2 Lisbeth paransi huikeasti tiistain starttiinsa, johon tuli paussilta avojaloin. Tamma tsemppasi keulassa juosseen suosikin rinnalta sisukkaasti voitosta loppuun asti. On jännä nähdä, kuinka talvella selvästi alle kykyjensä kilpaillut tamma selvittää näin kovan lähdön täydellä matkalla.

Pelijakauma: Oikein pelattu lähtö. Lisbeth on ehkä liian unohdettu.

Juoksunkulku: Sisimmillä radoilla on nopeimmat avaajat. Club Nord Star saattaa hakea alkumatkalla piikkipaikan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-6

Suosikki: Vaikka 3 Surprise Lord jäi Joensuun kultadivisioonafinaalissa selvästi 11 Prey Frontlinen varjoon, nostamme sen lähtöpaikkojen vuoksi rankingin kärkeen. Oikein positiivista ruunan otteissa oli, että se oli saatu huoltamalla ravaamaan paljon suoremmassa kuin edellisissä kilpailuissa. Kunnon startti vei varmasti Surprise Lordin virettä vielä eteenpäin, koska sillä ei ollut ajettu kovaa harjoituksissa.

Haastajat: Prey Frontline kohosi talven edetessä kanuunakuntoon ja kirmasi kahdessa lähdössä kevyesti voittoihin ohi Surprise Lordin. Pohjimmiltaan se ei ole kuitenkaan suosikkia parempi hevonen, joten sen selvästi suurempi suosio synkältä lähtöpaikalta ei ole perusteltu.

10 Twigs Voici kärsii myös lähtöpaikastaan. Tamma on keulasta paljon parempi kuin takaa. Se on päässyt voitokkaissa viime kilpailuissaan piikkiin, mutta nyt sillä ei ole sinne mitään asiaa. Helposti talven Suomen juoksunsa voittanutta hevosta ei voi kuitenkaan jättää pois lapuilta.

Kaksi kilpailua sitten huiman soolon keulasta räväyttänyt 5 Costatantisoldi pystyy tulemaan muualtakin, mutta viimeisen kaarteen kiertäminen uloimpia ratoja pitkin on ollut sille monesti hankalaa. Ruunalla on ollut silloin tapana hukata vauhtiaan. Keskiviikon välistartissa Costatantisoldi oli 2. ulkoa tasapaksu epäsopivan matkavauhdin jälkeen.

6 Classic St Pat on suurin este suosikkimme keulaan pääsylle, sillä se avaa todella räväkästi. Ruuna ei jaksanut viimeksi pitää paljon kevyemmässä sakissa paikastaan kiinni maililla, joten on vaikea uskoa, että se onnistuisi siinä nyt täydellä matkalla.

Yllättäjä: 1 Onirique oli Vermon kirivoittojensa jälkeen kesy Oulussa, missä sillä kokeiltiin keulasta. Taktiikan piikkiin romahtamista ei voinut laittaa, vaikka ruuna varmasti onkin terävimmillään selästä. Nyt sille on tarjolla makoisa sisäratajuoksu, jonka jälkeen kärkisijoille yltäminen ei kovin paljon yllättäisi.

Pelijakauma: Surprise Lord on selkeästi alipelattu ja Prey Frontline ylipelattu.

Juoksunkulku: Radoilta 1, 3 ja 6 avataan harja hulmuten. Surprise Lord saanee haettua vetotyöt Classic St. Patilta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto76-7

Kierros huipentuu Pilvenmäki Speciaaliin, joka on ollut jo monta vuotta yksi alkukevään valopilkuista. Sarjamääritys on niin onnistunut, että finaalissa juoksee joka kerta toinen toistaan kovempia nousevia lämminverisiä. Aiemmasta poiketen karsintoja ajettiin tänä vuonna Forssan lisäksi myös Kuopiossa ja Oulussa.

Suosikki: Kaikki kahdeksan kilpailuaan voittanut 3 Bid On Kemp on vain niukka suosikkimme. Ei ole lainkaan varmaa, että se pääsee johtoon numeroiden 1 ja 5 puristuksessa. Tamma voitti karsintalähtönsä haukotellen keulasta.

Haastajat: Jos 4 Callela Lancelot onnistuu pääsemään keulaan, suosikin viitan voisi melkein siirtää sille huikean karsintasoolon perusteella. Ruuna on ollut oikein hyvä kaikissa tämän vuoden juoksuissaan.

9 Lovetown on kehittynyt hienosti koko ajan. Se tykitti toissa kerralla Vermossa 4. ulkoa viimeiset 700 m huikeasti 09,8-kyytiä ja lensi omille teilleen. Lovetown kiri myös karsinnassa 4. sisältä ylivoimavoittoon. Pitkä loppusuora on kovan kirihevosen mieleen, joten kuumimmat suosikit saavat olla varuillaan sen kanssa.

1 Sort Of Sorrow on voittanut peräti seitsemän kertaa tänä vuonna. Sen pitkä tolppaputki katkesi Oulun helpon karsintavoiton jälkeen Seinäjoella, missä ilmiömäisesti kirinyt vastustaja heitti siitä helposti ohitse. Sort Of Sorrow pystyy halutessaan pitämään sisäradalta johtopaikan, mutta sillä todennäköisesti tyydytään kivikovassa lähdössä selkäjuoksuun.

Eipä voi moittia 5 Backspininkaan viime juoksuja. Se kiri karsinnassa niukkaan, mutta varmaan voittoon ennen perässään vielä lujempaa tullutta 10 Ripasso Classicoa. Sitä ennen tamma voitti Vermossa keulasta kymmenillä metreillä.

2 Count Forever kiri karsintavoittoon viimeisestä parista ulkoa, mutta finaalin kärkisijoja varten sen pitää vielä petrata.

Yllättäjä: 6 Swagman menee koko ajan eteenpäin starttien myötä. Se revitteli karsinnassa ja juoksi suurimman osan matkasta kuolemanpaikalla, mistä kamppaili ihan sitkeästi toiseksi Lovetownin jälkeen.

Pelijakauma: Callela Lancelot on jonkin verran ylipelattu ja Lovetown ja Swagman ovat alipelattuja.

Juoksunkulku: Bid On Kemp torjuu Callela Lancelotin ja hakee keulat Sort Of Sorrow’lta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto76-1: 14,3,1,8
Toto76-2: 7,11,6,2
Toto76-3: 7,12,8
Toto76-4: 2
Toto76-5: 16
Toto76-6: 3,11,10,1
Toto76-7: 3,4,9
Hinta: 28,80 €

Suuri
Toto76-1: 14,3,1,8,15,7,12,13
Toto76-2: 7,11,6,2,9,12,10,5
Toto76-3: 7,12,8
Toto76-4: 2
Toto76-5: 16
Toto76-6: 3,11,10,1
Toto76-7: 3,4,9,5
Hinta: 153,60 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›