Ismo

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Teivo 22.3.2016

Julkaistu:

TOTO5
Terävänä tauolta palannut Liquorice Pipe on nyt jo varma. Moneen muuhun suosikkiin suhtaudutaankin IS Ravien vihjeessä sitten varauksella.

Toto5-1

Suosikki/varma: 5 Liquorice Pipe aloitti hyvällä esityksellä pitkältä tauolta pari viikkoa sitten. Ohjastaja valitsi hevoselle aika ymmärrettävästi passiiviset ajolinjat ja parkkeerasi sen sisäradalle viimeiseksi. Ori latoi tilaa saatuaan viimeiset 400 metriä 10,2 ja saa positiivisen merkinnän, vaikkei totoon ehtinytkään. Nyt taktiikka on luultavasti aktiivisempi ja näyttäisi, että "Lakupiippu" pääsee vaikeuksitta keulaan ja sillä psyykillä se kelpaa varmaksi saakka.

Kovimmat haastajat: 1 Buck Boko otti eilen pitkästä aikaa voiton. Ruuna löi kirissä kovia hevosia, esimerkiksi Oraclen ja Stormyskyn, mutta se oli toisaalta enemmän niiden huonoutta kuin Buck Boko hyvyyttä. Hevosen esitykset ovat joka tapauksessa kokoajan parantuneet pitkän tauon jälkeen ja menestys on mahdollista tässäkin.

2 Moonlight Love palaa tauolta ja uusista käsistä. Kärkitammoihin kuuluva hevonen on luonnollisesti mielenkiintoinen seurattava ja normaalitilanteessa se olisi myös pelihevosia. Valmentaja raportoi kuitenkin, että nyt ajettaneen melkoisen passiivisesti, sillä tavoitteet ovat tulevaisuudessa ja kyseessä on hieman tutustumisstartti. Ei kova kirihevonen silti mahdoton pärjääjä ole.

Yllättäjät: 3 Asante pääsee suosikin kantaan johtavan taakse ja siitä sillä on mahdollisuus seurata hyvään sijoitukseen, vaikkei viime esityksistä ole varsinaisesti löytynyt loistoa. 9 Thula Sana on hieman alisuorittanut terveysmurheiden vuoksi. Valmentajan mukaan nyt voisi olla luvassa parempaa. 8 Havbergs Mimi on tauluaan vaarallisempi menijä, mutta lähtöpaikka laskee voittosaumoja merkittävästi.

Pelijakauma: Ei mainittavaa. Suosikki saattaa tosin kuumua iltaa kohden liiaksi, mutta on silti suositusten läpivarma.

Juoksunkulku: Suosikki hakee alussa keulapaikan Asantelta. Moonlight Lovella ajetaan passiivisesti sisärataa. Buck Boko luultavasti kiertää johtavan rinnalle matkalla, mikäli vauhti on hiljaista.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Suosikki: 11 Gisela Luxi on epäilyksittä toisen kohteen lupaavin hevonen, mutta peliprosentti on karannut käsistä, varsinkin kun ottaa huomioon, ettei varsa ole urallaan tehnyt kovin montaa huippuesitystä takapareista. Tietysti hevonen on vuotta rutinoituneempi, mutta ei ole varsinaisesti mitään syytä olettaa, että miksi asia olisi merkittävästi muuttunut. Tauolta paluussaan tamma jäi totaalisen pussiin väsyvän taakse ja sen startin saa unohtaa. Vain yksi monesta näistä asemista, ehkä jopa ohipeli, vaikka eturivistä olisi ollut varma-ainesta.

Kovimmat haastajat: 7 Zabata Zet viuhtoo ulkoakin lopulta keulaan ja on siitä vaikea ohitettava, mikäli alkuvauhti ei mene aivan päättömäksi. Vermossa juoksu meni vaikeaksi ja lopun lievä taipuminen oli ymmärrettävää.

1 Bouncing Hill on juossut säännöllisesti kovia lähtöjä ja välillä sille on jäänyt jossiteltavaakin. Ykkösrata ei ole mikään toivepaikka tasaiselle avaajalle ja juoksunkulun suhteen voi olla luvassa ongelmia, mutta tilojen löytyessä hevonen on varmasti vaarallinen.

Yllättäjät: 5 Tyrone Jr ei ole varsinaisesti loistanut viimeisissään, mutta nyt sen pitäisi saada hyvä juoksu kärkiryhmässä, josta edellinen kelpo esitys Lahdessa tuli. 9 Eugen Speed on arvalla ajettava, sillä hevosella ei kestä juuri kaasutella matkalla toista rataa. Nappijuoksulla ja lyhyellä kirillä hevonen on vaarallinen. 6 Papsen Sisu meinasi saada toissa startissaan sydänkohtauksen ja oli viimeksi pussissa. 12 Oscar Magia on tauluaan paremmassa iskussa, mutta parhaat juoksut on nähty keulapaikalta. 8 Man In Black oli asiallinen eilenkin, mutta ei kyllä kovin hevillä voita mitään lähtöä, vaikka suorittaa kokoajan kohtalaisesti.

Pelijakauma: Suosikki on rajusti ylipelattu. Ainakin Tyrone Jr ja Papsen Sisu ovat jättiyllättäjistä merkin arvoisia.

Juoksunkulku: Zabata Zet hehkuttanee ulkoa niin pitkään kovaa, että pääsee keulaan. Välissä on nopea Tyrone Jr, jonka ohjastaja ratkaisee lopulta keulahevosen kohtalon.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Suosikki: 7 Apilan Pallosalama on pelikansan valinta suosikiksi. Se on kuitenkin hevonen jolta voi odottaa minkälaisia suorituksia laidasta laitaan hyvän ja huonon päivän välillä. Näin ollen se ei juuri koskaan hirveästi kiinnosta paljon pelattuna. Oriilla on pari starttia alla tauon jäljiltä, eikä esityksissä varsinaisesti vikaa ole, mutta viimeksikin kyllä tarjottiin hyvän juoksun jälkeen enemmänkin. Aivan loppumetrit olivat taas kerran hieman takkuamista. Luultavasti nopea menijä on jälleen kärkipäässä, mutta ei missään nimessä varma-ainesta.

Kovimmat haastajat: 4 Pireus ei varsinaisesti loistanut Porissa laukkakaan huomioiden, mutta valmentaja odottaa nyt merkittävästi parempaa. Ruuna palaa myös jenkkikärryihin, joiden merkitystä ei voi aliarvioida varsinkaan, kun niillä ajetaan pitkästä aikaa. Pireus voisi päästä suosikin ohjastajan ajatuksista riippuen jopa keulaan, josta se vastaa puolirehdisti.

1 Eicku on hyvällä paikalla, sillä se osaa kiriä pätkän terävästi. Tamman esitykset ovat olleet tasaisen hyviä pitkin alkukautta ja voittokin varmasti tulee jo pian. Ehkä jo tässä, mikäli kiritilat avautuvat sisältä sopivasti.

12 Pikku Hyvän voittokulku on tauonnut, mutta hyviä sijoituksia on tullut edelleen. Tamma on kyllä kunnossa, mutta hieman sen voitontahto on ollut loppusuoran taistoissa kyseenalainen. Hevonen antaa nyt paikassaan kovasti tasoitusta ja täältä voi olla vaikea kiertää kaikkia.

3 Fannikka viihtyy vapaalla radalla parhaiten. Tamma päässee tässä edellisstartteja paremmin johtavan rinnalle, mikäli kuski nyt yleensä muistaa startata eturivistä, ja siitä hevonen pystyy taistelemaan kärkisijasta.

9 Suvi Kevätön on jaksava, mutta ei kovinkaan nopea. Reipas matkavauhti nostaisi tamman osakkeita ja tässä luultavasti mennään lujaa ainakin alussa.

Pelijakauma: Lähtö kuuluisi olla alustavaa tasaisemmin pelattu.

Juoksunkulku: Apilan Pallosalama lataa ulkoakin keulaan ja on Oiva Käsnäsen käsissä antaako hän keulan pois. Pireus lienee tyrkyllä ensimmäisenä, mikäli keulapaikka on tarjolla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Suosikki: Hieno ja tasokas koitos iltaraveihin. 6 Zeus Kemp on niukka pelisuosikki. Ruuna kokee mielenkiintoisen vaihdoksen rattailla, kun valmentaja on ajokiellossa. Hevonen on läpi uransa hieman ailahdellut, mutta nyt alla on pari hyvää suoritusta ja keskipitkän matkan pitäisi olla ainoastaan etu. Pieni murhe on hidas kiihtyvyys, jonka myötä juoksuista tapaa tulla järjestäen raskaita.

Kovimmat haastajat: 4 Bacardi Razz palaa tauolta, mutta valmentaja odottaa sen olevan heti valmis hyvään suoritukseen ja vahvalta jyrältä voi näin odottaa paljon. Ruuna teki viime kaudella monta hyvää esitystä.

9 Dreambow epäonnistui Turussa suursuosikkina, mutta harvinainen laukka meni siellä radan piikkiin ja valmentaja raportoi kunnon olevan aivan yhtä hyvä kuin ennenkin. Juoksusta voi tulla levoton ja se suosii hyvän paikan parijonosta saavaa ruunaa.

7 Bakels Birdland palasi pitkältä tauolta hyvässä kunnossa, vaikkakin oli hieman tasapaksu keulasta lopussa. On syytä olettaa, että otteet paranevat tähän, mutta paikka on hankalahko ja ruuna on meidän rankissamme vasta neljäntenä hevosena.

Yllättäjät: Voitto tuskin lipsahtaa edellä mainitun kovan nelikon ulkopuolelle, vaikka aluksi kärkeen säntäävä 3 Holiday Ors palasi myös asiallisesti tauolta. 1 Photomani on osannut yllättää kovissakin lähdöissä silloin kun juoksu on mennyt nappiin ja nyt hevonen on paraatipaikalla, josta se saa taivaltaa sisärataa ja yrittää iskeä lopussa.

Pelijakauma: Kärkinelikko kuuluu olla pelattu aika tasaisesti ja on vaikea arvioida kenen kuuluisi olla suosikki. Suhteessa muihin nelikko on aika oikein pelattu.

Juoksunkulku: Holiday Ors ottaa ensin keulat. Saaarelasta ei koskaan tiedä, mutta kaiken järjen mukaan keulapaikka luovutetaan pois. Lopullinen keula olisi näin joko Bacardi Razz tai Bakels Birdland.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Suosikki: Päätöskohteen maililla suosikit 2 Vanity Coger ja 1 Hamis Fameraiser ottanevat yhteen heti kiihdytyksessä. Selvä pelisuosikki Vanity Coger on ottanut kaikki neljä voittoaan keulasta, mutta nyt sinne ei meidän näkemyksen mukaan ole asiaa. Ruunalla on pieniä raviongelmia, eikä toista rataa juokseminen sovi sille samaan tapaan, kuin sisärata, joten pelillisesti katseet kohdistuvat myös muualle kuin rivin melkein pelatuimpaan hevoseen.

Kovimmat haastajat: Hamis Fameraiser on ollut myös yleensä hyvä johtopaikalta ja maili on sille varmasti mieleinen matka. Kahdessa viime startissa sijoitukset ovat olleet heikompia, mutta niin ovat lähtöpaikatkin ja sen myötä juoksuista on tullut haastavia. Itse hevonen ei ole vaikuttanut yhtään huonommalta kuin aiemminkaan. Tässä on kuitenkin luvassa railakasta menoa läpi koko matkan ja noinkohan ruuna jaksaa sitä maaliin saakka.

5 Rauol Grif teki todellan vahvan esityksen Turussa, kun se jyräsi johtavan rinnalta maisemiin. Sitä ennen ruuna oli pussissa. Ellinoora Laurilalla ei ole tässä juoksunkulun suhteen kovinkaan mieluisia vaihtoehtoja tarjolla ja luultavasti kohtalona on taas paikka johtavan rinnalla kovassa vauhdissa, josta viime kertaista kovemmassa lähdössä menestyminen on tiukemmassa.

10 Stoneisle Looker tyylitteli viimeksi keulapaikalta helpon voiton. Tamman pitkään kestäneet murheet ovat historiaa ja hevosen voi ennustaa nousevan nopeasti sarjoissaan. Paikka on hankala mailille, sillä edessäkään ei ole mitään raketteja, mutta toisaalta lähtöön tullee melkein väkisin tempoa ja kauempaakin voi ehtiä. Pelillisesti mielenkiintoisin merkki ehdottomasti.

Yllättäjät: 3 Millcape's Devil jäi tauolta paluussaan pussiin ja sillekin on varmasti etu, mikäli lähdössä pidetään vauhtia. 9 Belly Button on menestynyt T76-tasollakin, mutta viime esitykset ovat olleet tasapaksuja ja vaisuhkoja.

Pelijakauma: Suosikki on todennäköiseen juoksunkulkuun nähden ylipelattu. Stoneisle Looker paras merkki ja Millcape's Devil oiva yllättäjäehdokas.

Juoksunkulku: Hamis Fameraiser torjuu kovassa avauksessa ensin suosikin, jonka jälkeen Raoul Grif ilmestyy luultavasti vaatimaan vauhtia. Kovaa mennään koko matka.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 5
Toto5-2: 7,1,5
Toto5-3: 4,1,12,3,9
Toto5-4: 6,4,9
Toto5-5: 10
Hinta: 4,50 €

Suuri
Toto5-1: 5
Toto5-2: 7,1,5,9,6
Toto5-3: 7,4,1,12,3,9
Toto5-4: 6,4,9,7,1
Toto5-5: 1,10,3
Hinta: 45,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt