Anja, Anita

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto4 Seinäjoki 21.3.2016

Julkaistu:

TOTO4
Seinäjoella on selkeä jako. Lämminverikohteissa on selvät suosikit ja suomenhevoslähdöissä tarvitaankin sitten melkoista ongelmanratkaisukykyä.

Toto4-1

Suosikki: 3 Neiti Hurmos kulki jo ennen taukoaan hienosti laukan jälkeen ja oli Turussa johtopaikalta itsevarmuus. Selkeä suosikkiasema tuntuu kuitenkin melkoisen hullulta, sillä viime voitto tuli tätä paljon kevyemmästä seurasta, eikä laukkakaan ole ollut tammalle outo tuttavuus. Voisi kyseenalaistaa, että kuuluuko hevosen olla tässä edes suosikki, eikä se pelillisesti ainakaan juuri kiinnosta.

Kovimmat haastajat: 7 Sisu Oskari on kohonnut oivaan vireeseen ja liikkui viimeksi tilaa saatuaan terävästi. Nopea hevonen ajaa takamatkansa heti kiinni.

8 Lissu Rols taitaa olla lähdön kovaluokkaisin, mutta alla on repaleinen kausi. Tamma oli asiallinen kokeessa ja siinä jäi varaakin. Tasollaan suorittaessaan tamma pystyy lyömään nämä hevoset monenlaisella juoksulla.

5 Kikan Sälli palaa tauolta, joka on luonnollisesti kysymysmerkki. Oriilla on hyvä fysiikka, mutta epävarmuus on haitannut. Harjoitustietojen perusteella varmistumista voisi olla luvassa.

4 Leijan Loimu aloitti uudesta tallista ja tauolta ykkösellä. Tamma sai Teivossa hyvän juoksun sisällä ja kiri terävästi ykköseksi. Okkolinin valmennettavat tapaavat parantaa starttien myötä, joten tältäkin voi odottaa vielä Teivoakin parempaa suoritusta.

Yllättäjät: 1 Menoks on puskenut raskailla juoksuilla hyvin ja saa nyt pitkästä aikaa juosta sisemmillä radoilla. 9 Eskel oli Jyväskylässä rehti johtavan rinnalta ja ansaitsisi pian jo uran ensimmäisen voiton esitystensä perusteella. Hieman sijoituksiaan paremmin talvella kulkenut 10 Viulori ja 6 Joikukka mahtuvat vielä revitykseen mukaan. Pitkän takamatkan 16 Rolling ja 14 Sävel-Taika eivät ole noloja hevosia näihin sarjoihin nekään, mutta kierrettävää lienee yksinkertaisesti liikaa nyt.

Pelijakauma: Suosikki on selvästi ylipelattu ja moni muu alipelattu. Mielenkiintoisimpia hakuja ovat Menoks, Lissu Rols ja Eskel. Sisu Oskarin ja Leijan Loimunkin peliosuus edellyttää ehdottomasti rastia.

Juoksunkulku: Leijan Loimu avaa johtoon, josta sillä saatettaneen myös kokeilla. Lähdöstä tullee levoton, sillä monella tämän lähdön hevosista voi ajaa aktiivisesti eteenpäin jo matkalla.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Suosikki: 9 Sahara Rouge avasi uuden kauden mainiosti. Ruuna kompuroi alussa laukalle ja antoi kymmeniä metrejä tasoitusta, mutta kiersi siitä huolimatta hieman tätä kovemmassa lähdön niukkaan voittoon raskaissa olosuhteissa Porissa. Takarivi ei ole mailille mikään toivepaikka, mutta tässä seurassa sen pitäisi olla vain lievä hidaste kohti matkalla kauden toista voittoa toiseen starttiin. Hevonen ei kuitenkaan ole täysin varma suorittaja ja ison peliosuuden myötä se saa suureen systeemiin pari mielenkiintoista kaveria, vaikka on meidänkin papereissa selkeä suosikki.

Kovimmat haastajat: 8 Goldshoe Rolei on ollut selkäjuoksuilla positiivinen jo jonkin aikaa. Nyt tilanne muuttuu siinä mielessä, että näistä lähtöasemista ruuna päätynee väistämättä lopulliseksi keulahevoseksi. Se ei ole paras mahdollinen vaihtoehto, mutta menee hevonen siitäkin. Joka tapauksessa Goldshoe Rolei on alkumatkalla paljon edellä kovimpia haastajiaan, eikä etumatkan pitäminen ole maailman suurin yllätys.

11 Bonhommen juoksu onnistui tauolta paluussa mainiosti, mutta 400 metrin kiri 3. ulkoa oli vain tasainen. Se oli tietysti ymmärrettävää pitkän poissaolon jälkeen. Ruunan voidaan olettaa parantavan paljonkin, mutta tehtävä on silti hankala maililla näistä asemista. Hevonen on kuitenkin lähdön parhaimmistoa.

Yllättäjät: 12 Kalanchoe P.R. valloitti viime vuonna Solvallankin Elitloppet-viikonloppuna ja oli usein mainio. Nyt tauko tuo kysymysmerkin ja lähtöpaikka on surkea, mutta pari prosenttia on silti melkoisen vähän tällaiselle hevoselle. 10 Feeling Girl oli toissa startissaan mainio raskaalla juoksulla. Tamma ailahtelee, mutta olisi myös ansainnut onnistumisenkin jo. 2 Dream Run kulki hienosti varsana, mutta viime kausi oli torso. Kysymysmerkkejä on paljon, mutta hevosen luokan pitäisi riittää omiin sarjoihin.

Pelijakauma: Suosikki oli aamulla sopivasti pelattu, mutta se noussee iltaan mennessä kipurajoille. Kalanchoe P.R. on ainakin liian unohdettu.

Juoksunkulku: Palle Fager avaa kaiketi parhaiten, mutta Goldshoe Rolei lienee ulkoakin lopullinen keulahevonen. Takarivin kovat kirihevoset hyökkäävät luultavasti ajoissa kiriin.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Suosikki: Toinen(kin) suomenhevoskohde on melkoinen pelipähkinä, jossa mielellään ottaisi kantaa, mutta kiinnostavia pelihevosia ei tahdo löytyä kirveelläkään. Kansan valinta suosikiksi on pystyvä 8 Jalomies, mutta sen tauolta paluu jätti kyllä melkoisesti toivomisen varaa, eikä ravi hivellyt silmiä lopussa. Ori saattaa parantaa, mutta ei se oikein suosikkiainesta ole.

Kovimmat haastajat: 15 Puharin Armas antoi Porissa tauolta asiallisen näytön, mutta ei tämäkään ori yleensä varsinainen taistelija ole ja nyt on luvassa vielä rutkasti kiertämistä.

Hyvän statistiikan viime vuonna kerännyt 7 Tytön Totemi on juossut viime ajat paljon tätä kovempia lähtöjä, muttei esityksistä niihinkään peilaten kovin paljon positiivista löydy.

3 Vikunpuuska meni viimeksi hyvän tuloksen ja tuli hännillä juosten maaliin, vaikkei juuri ohituksiin pystynytkään. Nyt ruuna pääsee heti kärkiryhmään.

9 Takseko oli Ylivieskassa selityksittä parempi kuin tämän lähdön suosikki, mutta se ei vielä ole mikään varsinainen näyttö.

16 Tiltun Tähti pystyisi parhaimmillaan kiertämään raskaatkin reissut hyvin perille ja tässä vaikka kärkeen, mutta Teivon perusteella huippuvireeseen on paljon matkaa.

Yllättäjät: 11 Sävel-Muiston tauolta paluussa meni moni asia pieleen. Ruuna voi olla tässä seurassa yllättävän kova startti alla. Tauolta palaava nelikko 10 A.T. Veeti, 4 Jamas Victor, 2 Turon Linda ja 5 Valovirta ovat kaikki kysymysmerkkejä, mutta sopivan unohdettuina ehdottomasti lappukamaa revityksissä. Varsinkin A.T. Veeti omaa rajun luokan, mutta kilpaileminen on ollut katkonaista. 1 Tumen Tomera sijoittuu luultavasti hyvin tältä paikalta, mutta se tuskin voittaa, ellei edeltä laukata maaliin.

Pelijakauma: Lähes toivoton arvioitava. Ensimmäinen ajatus on kuitenkin, ettei tässä lähdössä mikään hevonen nouse kauheasti ainakaan toisten yläpuolelle ja etua kannattaa hakea vähän pelatuista. Puharin Armaksen nyt luultavasti kuuluisi olla suosikki ja enemmän pelattu.

Juoksunkulku: Tumen Tomera luovuttaa keulat joko Vikunpuuskalle tai Valovirralle.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Suosikki/varma: 2 Sort Of Sorrow on maan tämän kauden voitokkain yhdessä Blackenedin kanssa, eikä tahti näytä ainakaan hiipumisen merkkejä. Oulussa ruuna suorastaan leikitteli johtopaikalta ja todennäköisimmässä skenaariossa se juoksee keulassa taas. Antti Ala-Rantalan suojatti on Toto4-pelin kahdesta isosta suosikista varmempi suorittaja ja mielekkäämpi vaihtoehto varmaksi

Kovimmat haastajat: 5 Jasulito osoitti Porissa, että Teivon laukka oli vain työtapaturma ja teki rehdin esityksen kierrettyään alkumatkalla kolmannen kautta johtavan rinnalle. Ruuna jatkaa iskussa, mutta joutuu juoksemaan luultavasti suosikin ulkopuolella ja ohittaminen on silloin äärimmäisen vaikeaa.

12 Blind Maker liikkuu omintakeisella tyylillään, mutta varsin tehokkaasti. Ruuna ei kaihda lisämetrejä, mutta nyt niitä tulee kovaan edellä mainittuun kaksikkoon verran siinä määrin, ettei voitto taida olla mitenkään otettavissa.

Yllättäjät: 4 Atos Palmen jäi Teivossa vaille kiritilaa ja on lievässä nousussa taas. 3 Carajoso palaa tauolta, eikä valmentaja odota sen olevan ihan terävimmillään, mutta nopealle avaajalle ontarjolla namujuoksu, ehkä jopa suosikin takana. 6 Brilliant Step on ottanut taulun kakkosensa onnistuneiden sisäratajuoksujen jälkeen ja nyt juoksusta tulee vaikeampi. 9 Baker Birdland on kiinnostava yritys ainakin alemmille troikkariveille, sillä mukavasti kauden aloittanut ruuna pääsee matkaan selvän suosikin takaa. Viimeksi lähdön pummannut 7 Uptown Pilot on omaksi itsekseen asiallisessa vireessä, mutta ulkoa voi olla hankala saada tarvittavaa suojajuoksua.

Pelijakauma: Ei merkittäviä virheitä, vaikka suosikki onkin kovasti luotettu, eikä se nyt hirveästi saisi aamun reilusta 50 prosentista nousta.

Juoksunkulku: Sort Of Sorrowin täytyy onnistua kiihdytyksessä saadakseen puolustettua johtopaikan, sillä eturivissä on useampi nopea haastaja. Uskomme sen kuitenkin onnistuvan.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 7,8,4,1,9
Toto4-2: 9
Toto4-3: 15,3,11,10
Toto4-4: 2
Hinta: 4,00 €

Suuri
Toto4-1: 7,8,5,4,1,9,10,6
Toto4-2: 9,8,11,12,10
Toto4-3: 15,3,11,10,4,2,5
Toto4-4: 2
Hinta: 56,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt