Ravivihje: Toto4 Lahti 20.3.2016

Julkaistu:

Toto4
Jokimaan Toto4-kierroksen mielenkiinto kohdistuu Jontte Boyn kauden avaukseen.

Toto4-1

Pelisuosikki: 6 Imun Siro kohtaa aikaisempia tehtäviä sopivamman vastuksen. Ruuna on pärjännyt hienosti tällä kaudella lauantain lähdöissä. Ruunan totoputki katkesi viimeksi Oulussa, kun paha laukka yllätti heti alussa ja toisen puolikkaan aikana. Normaalina Tapio Perttusen ajokki osallistuu voittotaistoon.

Haastajat: 4 Kaakon Jouni kilpailee mukavassa vireessä, eikä voitto ole välttämättä kaukainen haave. Viimeksi Vermossa ori kohtasi tätä selvästi kovemman vastuksen, eikä ollut yhtään niin nolo kuin sijoituksesta voisi päätellä.

Kyvykäs 5 Savon Kuukuiskaaja aloittaa kautensa. Ori omaa hurjat vauhtivarat, mutta ei luonnollisesti ole vielä herkimmillään. Valmentaja Harri Konttinen on matkassa matalalla profiililla ja voitto olisi hänelle yllätys vielä tässä kohtaa.

Yllättäjät: 10 Flavio ei ole läheskään niin huono mitä tulosrivistä voisi päätellä. Onnistuessa Katja Ampujan valmennettava voi jyrätä kärkipäähän.

12 Waru juoksee tässä myös kauden ensimmäisen kilpailunsa. Valmentaja Anne Kärkkäisen mukaan treeniotteet ovat olleet mukavia, mutta ensimmäiseen kisaan ei ole vielä mitään menestymispaineita.

Mira Lehdon valmennuksesta aloittava 1 Suristin ei ole niin onneton tapaus kuin taulu osoittaa. Näistä lähtöasemista pärjääminen ei ole mahdotonta, vaikka takana on taukoa.

3 Pirran Pilarilla kokeiltiin viimeksi keulasta, mutta tulos ei ollut toivottu. Ruuna saa näistä asemista mukavan reissun, jollaisella pystyy menestymään.

Pelijakauma: Järvsöeld ei kiinnosta 6 % pelattuna. Suosikit ovat oikein pelattu.

Juoksunkulku: Kaakon Jouni hakee vetotyöt Pirran Pilarilta. Imun Sirolla ajetaan eteenpäin kyselemään johtopaikkaa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-2

Pelisuosikki: 10 Watanaben voitto oli vielä toissa juoksussa Jokimaalla yllätys, mutta Vermossa ruuna oli jo pelihevosia. Tommi Kylliäisen ajokki räväytti keulaan vajaa kierros jäljellä, josta vastasi varmaan voittoon. Ruuna pystyy osallistumaan jälleen voittotaistoon.

Haastajat: 4 Cruise Line kohtasi toissa juoksussa Derbyn Talvisuosikissa Vermossa hurjan kovan vastuksen, eikä riittänyt ymmärrettävästi parhaimmille. Viikko siitä samalla radalla esitys oli johtavan rinnalta oikein väkevä, vaikka kaksi kiri kuolemanpaikalla taivaltaneen ohitse.

3 Smooth Wayne on tuloillaan. Viimeksi nousuvireisen juoksijan edelle jäivät vain kova kaksikko Boulder Luke - Sir Robert.

5 Nelilyn North Wind on valmentaja Isto Kuisman mukaan muuttunut talvella edukseen. Ruuna aloitti Kouvolassa positiivisesti, sillä herkistelyt uupuivat ennen starttia. Viime viikon lauantain poissaolon syynä oli heikkokuntoinen rata.

Yllättäjät: 7 Hazelhen Hemera taipui Kouvolassa pahoin keulapaikalta. Keli oli kuitenkin pahasti hevosta vastaan, joten sitä ei voi tuomita yhden kilpailun perusteella.

9 Nickelback pystyy ehdottomasti pärjäämään näissä lähdöissä, silloin kun kaikki on kohdallaan. Ari Moilasen ajokki saa näistä lähtöasemista todennäköisesti sopivan selkäreissun.

1 Aliana Von Bentz pamautti Mikkelissä keulaan toisen puolikkaan alussa, kun jäi ensin vetämään toista rataa. Toni Ripatin ajokki taisteli varmaan voittoon. Nyt vastus on kuitenkin kovempi, joten voitto yllättäisi jälleen.

Pelijakauma: Watanabe on aivan liian suuri suosikki 47 % peliosuudella. Cruise Line maistuu 12 % osuudella, kuten myös 7 pinnaa vedetty Nelilyn North Wind.

Juoksunkulku: Cruise Line avaa hyvin ja saa Hazelhen Hemeran kimppuunsa.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-3

Pelisuosikki: 10 Jontte Boy esitti huikean 3-vuotiskauden, mutta viime vuosi oli vaikea. Huippuorin kausi päättyi jo kesällä. Hevonen on luokaltaan niin hurja, että sen kuuluu olla heti suuri suosikki, vaikka Tuomas Korvenojan suojatin tähtäimet ovat toki aivan muissa kisoissa kuin Jokimaan iltaraveissa.

Haastajat: 9 Magnat ei ole tällä kaudella vielä suorittanut parhaalla mahdollisella tavalla. Viimeksi Porissa ruuna sai mukavan reissun 2. ulkona, josta voitonkin ottaminen olisi ollut mahdollista. Hannu Torvisen ajokki tuli kuitenkin vain asiallisesti perille jääden kolmanneksi.

5 Costatantisoldi kilpailee mukavassa iskussa, eikä ruunan voitto lähiaikoina olisi mikään vääryys. Viimeksi Vermossa hevonen juoksi maililla toisen kierroksen johtavan rinnalla, josta tsemppasi asiallisesti perille. Täysi matka sopii paremmin.

Yllättäjät: 2 Champion Luxx on kilpaillut pidempään mukavassa lyönnissä. Ruuna ei ole kilpaillut pitkään aikaan volttilähdössä, mutta valmentaja Mira Lehto ei usko lähetystavan tuovan ongelmia. Takamatkan kovien lyöminen yllättäisi, mutta ei ole mahdottomuus.

6 Minos Vangilla on kovat vauhtivarat, mutta laukat ovat kovin pinnassa. Ravilla kärjen hätyyttely on mahdollista.

3 Shameless olisi parhaimmillaan vaarallinen tässä sakissa, mutta paras vire on kateissa. Edellisessä kilpailussa Vermossa ruuna oli todella tasapaksu ja jäi muiden jälkeen lopussa.

Pelijakauma: Jontte Boy on alustavasti vain 44 % suosikki, joka on alakanttiin.

Juoksunkulku: Champion Luxx kiihdyttää johtoon. Shameless menee sen perään. Takaa ei ole välttämättä suurta hinkua eteenpäin, jolloin ensimmäinen kierros voi olla yllättävänkin rauhallinen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto4-4

Pelisuosikki: 10 Smooth Criminalille takarivi on miinus, sillä ruuna avaisi kovaa. Anja Tammisen valmennettava suoritti viime juoksussa tasokkaassa Arctic Helenin voittamassa lähdössä mukavasti. Kiritilat löytyivät johtavan takaa vasta 100 metriä ennen maalia, eikä keulahevosen ohitse ehtinyt hyvästä lopetuksesta huolimatta.

Haastajat: 5 Ina Star koki välillä epäonnea, jonka seurauksena tulokset jäivät heikoiksi. Viime kilpailuissa juoksu meni jälleen nappiin, kun tamma sai hyvää kiriapua. Maalisuoralla Juha Utalan valmennettava erkani varmasti muista.

1 Timeless Croft voitti viimeksi Vermossa, kun juoksi ilman kenkiä. Kirivaihe meni myös uskomattoman sujuvasti. Ruunan voitosta ei kuitenkaan kannata innostua liikaa.

Yllättäjät: 2 Kanyoni on huomioitava näistä lähtöasetelmista varhain, vaikka viimeksi esitys oli heikko. Kurakeli saattoi olla syynä taipumiseen. Omalla tasolla suorittaessa pystyy tamma paljoon.

12 Instant Rich laukkaisi helmikuun kisoissaan ja joutui koelähtöön. Lähtöpaikka voi olla ruunalle hyväkin, sillä alun voi ottaa näistä asemista rauhallisesti. Kärkeen nouseminen ravilla on hyvinkin mahdollista.

6 Free Soul on voittanut kaksi viime juoksuaan, mutta vastus kovenee nyt tuntuvasti. Voittoa ajatellen suorituksen pitää olla vielä hieman aikaisempia parempi.

Pelijakauma: Smooth Criminalin 30 % takarivistä on liikaa. Myös Timeless Croft on 24 % osuudella ylipelattu. Kiinnostavimmat merkit ovat Ina Star, Kanyoni ja Instant Rich.

Juoksunkulku: Kokonaisuudessaan kiihdytys on tasainen. 4 Trini Boy voi yllättää alussa, mutta sille kelpaa varmasti selkä eteen.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto4-1: 6,4
Toto4-2: 4,3,5,7,9
Toto4-3: 10
Toto4-4: 5,2,12
Hinta: 6,00 €

Suuri
Toto4-1: 6,4,5,10,12,1,3
Toto4-2: 10,4,3,5,7,9
Toto4-3: 10
Toto4-4: 10,5,1,2,12,6
Hinta: 50,40 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri