Ursula

Ravivihjeet

Ravivihje: Toto5 Tampere 1.3.2016

Julkaistu:

Toto5
Teivon Toto5-kierros tarjoaa jälleen mahdollisuuden hyvään pottiin. Varmamme on selvä suosikki, mutta alustavasti varsin sopivasti pelattu sellainen.

Toto5-1

Pelisuosikki: Toto5-avaus on vain kuuden hevosen koitos. 2 Victor Quo Vadis jatkoi viime juoksussaan Porin voittotehtailua. Hannu Hietanen panosti kiihdytykseen, jolloin edessä oli keulajuoksu. Kolmannella puolikkaalla kovakuntoinen Callum antoi suosikille tosissaan runtua. Victor Quo Vadis ei ollut tästä kuitenkaan moksiskaan halliten erittäin helposti perille saakka. Keulajuoksu ja sitä kautta koko matkan johto ovat jälleen lähellä.

Haastajat: 4 Star Martini juoksi Lappeessa kovassa Amaretto Scoopin voittamassa lähdössä. Hyvästä sisäratareissusta huolimatta rahkeita ei ollut lopussa tototaistoon. Teivon lähtö on vastuksen puolesta sopivampi, eikä ainakaan kakkossija ole kaukana.

6 Westcoast Spider jäi Teivossa vaille kiritiloja juostuaan 2. sisällä. Jere Kiveisen ajokki oli sen oloinen, että tilat saadessaan olisi voittaja Victor Quo Vadiskin joutunut ahtaalle. Porin viime juoksun esitys oli hyvä. Ori oli vielä maalisuoralle tultaessa porukan hännillä, josta napakka kiri toi kolmossijan. Olli Lähtisen valmentama kyvykäs juoksija voittaakin varmasti pian.

Yllättäjät: 3 Max Moonlight kirii nappireissun jälkeen pätkän lujaa. Tässä lienee sellainen luvassa. Porissa kiritilat löytyivät liian myöhään menestystä ajatellen.

1 Alex Von Bentz on saanut kaksi starttia kroppaan tauon jälkeen. Menestys on jäänyt vielä uupumaan, mutta pian sitäkin lienee luvassa.

Pelijakauma: Victor Quo Vadis kelpaa 63 % osuudella varmaksi.

Juoksunkulku: Victor Quo Vadis avaa keulaan, jossa saa tehdä omaa juoksua. Max Moonlight livahtaa taakse.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-2

Pelisuosikki: 7 Pilskerin meno ei aina silmiä hivele, mutta on sitäkin tehokkaampaa. Seitsemästä viime kilpailustaan ori on voittanut peräti kuusi. Ainoa tappio johtui hylkäämisestä liioista laukoista. Edellinen voitto irtosi keulasta hyvällä tuloksella. Lähtöasetelmat voivat tuoda nyt murheita matkaan, kun Veli-Erkki Paavolan valmennettava on alussa hidas. Laukkariski on lisäksi huomioitava ehdottomasti.

Haastajat: 8 Viesker-Siru pysyi Vermossa koko matkan ravilla. Harri Koivunen tarjoili orille mukavan reissun, josta tämä kiitti nelossijalla. Bella Varjosen valmennettavan kyvyt riittäisivät ehdottomasti voittoon asti.

11 Pappan Paras innostui kirimään Lappeessa tosissaan. Pertti Puikkosen suojatti sai mukavan reissun 4. sisällä. Kiritilat aukenivat loppukaarteessa, jolloin kakkoshaastaja polki voittoon selvästi parhainta kyytiä. Vastaava esitys riittäisi ehdottomasti pitkälle.

Yllättäjät: 9 Fiiling on kilpaillut viimeksi joulukuussa ja palaa treenitauolta. Mikäli suosikit kohtaavat epäonnea, on Juha-Matti Paavolan suojatti yksi mahdollinen voittaja.

6 Johael ei yltänyt Porissa aivan odotettuun suoritukseen. Ruuna tuli kiertelemättä tasaisesti perille. Tosin Olli Koivusen ajokki sivusi ennätystään, vaikka jäi viidenneksi. Hyvä avaaja saanee tässä mukavan reissun.

4 Paola löi Johaelin viimeksi selvästi Ari Moilasen kannustamana. Tammalla lähdettiin kiriin jo 1000 metriä juostuna, jolloin voitto irtosi lopulta oikein helposti. Nyt valmentaja palaa takaisin rattaille.

3 Vieskerin Valtti voisi pöljänä päivänään kaataa tällaisenkin vastuksen. Ruuna jäi viime kisassaan vaille kiritiloja johtavan taakse.

13 Viksu Vikkelä on ehdottomasti riittävä peli tähän tehtävään, mutta tauon takia vire tuskin on läheskään paras mahdollinen.

Pelijakauma: Viesker-Siru on 24 % osuudella turhan selvä ykköshaastaja Pilskerille. Pappan Paras on erittäin hyvä merkki 7 % osuudella.

Juoksunkulku: Johael ohittaa Vieskerin Valtin alussa. Pilskerillä tehdään ratkaisu varmasti ajoissa, mikäli siihen vain tulee mahdollisuus.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-3

Pelisuosikki: 8 Hopeless Guy alisuoritti syksyn. Ruuna palasi viikko sitten kilparadoille kolmen kuukauden tauolta, ollen heti koko porukan paras. Ruunan voitonreseptinä oli mukava reissu sisäradalla. Samanlaisen reissun saaminen on näistä asemista työn ja tuskan takana, mutta suosikki pystyy voittamaan viime kertaa haastavammallakin reissulla.

Haastajat: 9 Capo The Eemil on saanut vaihteeksi paremman lähtöpaikan. Kuntonsa puolesta Ari Moilasen ajokki pystyy ehdottomasti menestymään.

3 Exdell ei ole voittanut hetkeen, mutta tässä sakissa Olli Koivusen ajokki on huomioitava varhaisessa vaiheessa.

2 Grainfield Fiona palasi helmikuun alussa kilparadoille. Vajaan kierroksen mittainen kiri päättyi kuitenkin laukkaan kolmannella loppukaarteessa. Mikäli ravi maittaa nyt, riittävät tamman kyvyt ehdottomasti voittoon asti.

Yllättäjät: 6 Belenos suoritti oikein positiivisesti tauolta paluussa Forssan lounasraveissa. Ruuna ylsi pääosin toisessa ulkoa matkattuaan toiseksi, eikä edelle vyörynyt kuin kova Dream And Hope. Parannusta lienee luvassa startti alla, jolloin voittokin on jo mahdollinen.

5 Fade To Jam pääsi etenemään Seinäjoella sisärataa pitkin ja lopetti vauhdikkaasti voittomatsiin. Oulussa kiritilat löytyivät liian myöhään menestystä ajatellen.

10 Bonhomme on tähän porukkaan oikein hyvä hevonen, mutta ruuna tulee tähän starttiin matalin odotuksin. Valmentaja-ohjastaja Veli-Erkki Paavola olisi yllättynyt aivan kärkisijasta (kts. tallikommentit)

Pelijakauma: Grainfield Fiona on seitsemällä prosentilla oikein hyvä merkki. Myös Belenos on viidellä pinnalla makea rasti. Hopeless Guyn 24 % ja Bonhommen 10 % ovat liikaa. Myös 4 Emmahall Laukko on selvästi ylipelattu 10 %.

Juoksunkulku: Grainfield Fionalla on näistä asemista mahdollisuus keulajuoksuun. Ulkoa Fade To Jam ja Belenos voivat langettaa alussa painetta.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-4

Pelisuosikki: 1 Jasulito palasi Kaustisella hyvässä lyönnissä kilparadoille. Ruuna jyräsi 4. ulkoa oikein helppoon voittoon. Viimeksi esitys oli oikein hyvä, vaikka voitto jäikin ottamatta. Mika Forssin rattailleen saava nitisti johtavan rinnalta keulahevosen helposti, mutta hurjakuntoinen Sort Of Sorrow kiri lopussa ohitse.

Haastajat: 2 Grainfield Olivia pääsi viimeksi Teivossa keulaan. Tamma veti koko matkan hyvää tahtia ja tuli 12,0-lopetuksessa sisäratareissun saaneen yllättämäksi. Esitys oli kuitenkin vaihteeksi sellainen, johon Teemu Toroskan suojatilla on kykyjä.

10 Fire Spruce ei pystynyt Jokimaalla osallistumaan alussa keulakamppailuun. Tällöin edessä oli suoraan tauolta reissu johtavan rinnalla. Juha Utalan suojatti oli vielä 100 metriä ennen maalia voittotaistossa mukana, mutta putosi lopussa viidenneksi. Onnistuneella juoksulla kärkisija ei saa yllättää.

Yllättäjät: 6 Ranch Nero suoritti Jokimaalla positiivisesti sisäratareissulla viiden kuukauden paussilta. Ruuna on juossut tätä selvästi kovemmissakin tehtävissä urallaan, eikä menestys ole startti alla ollenkaan mahdotonta.

3 Ypäjä Hereiam voitti Forssassa väkevällä esityksellä. Ruuna menetti johtopaikan toisen puolikkaan alussa kovassa spurtissa. Ilkka Korpi nosti ajokkinsa kierros juostuna toiselle, mistä ruuna jyräsi voittoon. Toki vastus oli tätä selvästi kevyempi, mutta esitys oli parempi mitä pitkään aikaan.

13 Global Official lannistui Teivossa johtavan rinnalta täysin viimeisellä puolikkaalla. Nyt tiedossa on erilainen reissu. Ainakin totosija on mahdollinen.

Pelijakauma: Jasuliton yli 60 prosenttia on jo liikaa. Grainfield Olivia 12 % ja etenkin Fire Spruce 6 % ovat loistavat varmistusmerkit.

Juoksunkulku: Ypäjä Hereiam haastaa Jasulitoa, mutta tämä pitänee johtopaikan itsellään.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

Toto5-5

Pelisuosikki: Aimo Vuorisalon valmennettavat 6 Rilon Taika ja 5 Ekin Toive ottivat yhteen jo Killerillä viime kuun puolivälissä. Tällöin Rilon Taika piti haastajansa varmasti kurissa maalisuoralla. Suosikin voittokulku jatkui Toto76-lähdössä Lappeessa, kun tarkan reissun jälkeen irtosi voitokas spurtti.

Ekin Toive antoi suosikille viimeksi vielä 20 metriä tasoitusta, mutta nyt hevoset starttaavat samalta paalulta.

Haastajat: 10 Ilon Ari palasi Teivossa voittojen tielle, kun sai makean reissun 3. sisällä. Sopivan selkäreissun jälkeen Heidi Ahosen valmennettava on varottava jälleen, vaikka lähtöasetelmat eivät ole yhtä makeat kuin viimeksi.

1 Sävel-Virta jyskytti toissa juoksussaan vahvasti perille 100 metrin pakilta. Viimeksi Seinäjoella ruuna pyrki keulaan, mutta sinne ei ollut asiaa. Suurin osa matkasta taittui johtavan takana, mistä Olavi Oja-Nisulan suojatti oli maalisuoralla vain tasainen. Nyt on sauma keulajuoksuun, jolla Sävel-Virta pystyy taistoon.

Yllättäjät: 7 Alf laukkasi Lappeessa lyhyesti maalisuoralla, mutta ei menettänyt siinä kuin ehkä yhden sijan. Kyvyt riittäisivät voittotaistoon, mikäli meno maittaa.

8 Palomestari pystyy omalla tasolla suorittaessa vaikka voittamaan tämän lähdön, mutta hyvästä suorituksesta on aikaa jo muutama startti.

9 Apilan Pallosalama on oikeinkin hyvä juoksija tähän porukkaan, mutta suoraan tauolta voitto on tiukassa.

Pelijakauma: Sävel-Virta kiinnostaa kuudella pinnalla oikein. Apilan Pallosalaman 8 % on liikaa.

Juoksunkulku: Sävel-Virta ottaa porukan komentoonsa ja vetää siitä niin pitkään kuin peli vetää.

Lähtölistat | Tallikommentit | Pelaa

IS-pelisuositus

Pieni
Toto5-1: 2
Toto5-2: 7,8,11,9
Toto5-3: 9,3,2,6
Toto5-4: 1,2,10
Toto5-5: 6,5,10,1
Hinta: 19,20 €

Suuri
Toto5-1: 2
Toto5-2: 7,8,11,9,6,4,3,13
Toto5-3: 9,3,2,6
Toto5-4: 1,2,10,6,3
Toto5-5: 6,5,10,1
Hinta: 64,00 €
Uutta! Siirrä IS-pelisuositus Fintotoon: Vie pieni Vie suuri
Pelaa täällä: Veikkaus.fiMAINOS Rekisteröidy ja pelaa netissä Veikkauksen ravipelejä Suomeen ja Ruotsiin!Lue lisää ›